אני לא אוהבת בשר. לא צמחונית ולא טבעונית. פשוט לא אוהבת בשר. לא יודעת אם זה בגלל סוג דם נחות, או עודפי דייסה פחממתית בילדות המוקדמת. תכלס, אני טיפוס של פחמימות. אם אני לא מזכירה לעצמי, אני יכולה למצוא את עצמי שבועות ללא מזון מן החי בכלל. בתקופת הקורונה עברתי לבשל לעצמי בבית יום יום והמצב החמיר. מצאתי שאני מבשלת בעיקר את מה שחקלאים מוכשרים שולחים אלי בכל שבוע מהשדה. גרנולה, לעומת זאת, אני אוכלת בכל יום. מאז שגיליתי את הטרנד של גרנולה כוסמת ירוקה, עזבתי את המתכון המסורתי שלי של גרנולה ללא סוכר .
גרנולה כוסמת ירוקה ללא סוכר הפכה לארוחת הבוקר הקבועה שלי והיא משמחת אותי מאוד.
כוסמת ירוקה היא אחותה המוצלחת של הכוסמת החומה הותיקה והמוכרת. היא עדינה יותר בטעם ובריח והיא לא קלויה, כך שערכיה התזונתיים משופרים. כוסמת ירוקה מכילה את כל 8 חומצות האמינו החיוניות. היא מספקת לגוף חלבון איכותי הנספג בקלות, לכן היא מרכיב תזונתי חשוב למי שלא אוכל בשר בקביעות. היא עשירה בחומר שנקרא אינוזיטול הידוע כחומר מרגיע ונוגד חרדות טבעי. האינוזיטול גם משפר את רגישות תאי הגוף לאינסולין ובכך גם עוזר למניעת השמנה. נוגד חמצון נוסף המצוי בכוסמת הירוקה הוא הקוורצטין שמונע תהליכי הזדקנות, מנטרל רדיקלים חופשיים, תורם לחיסון הגוף, אנטי סרטני, אנטי אלרגני ומחזק את מערכת החיסון.
קרמל מלוח גם הוא טרנד בפני עצמו. יש גלידות ויוגורט ושוקולד קרמל מלוח. אז למה לא גרנולה כוסמת לטובת השוחרים? אני כמובן אוהבת כל דבר עם קרמל מלוח. בכלל אוהבת שילובים של מתוק- מלוח. שני הטרנדים הבריאים והטעימים האלה חברו יחד במתכון הזה. פיתחתי אותו לעצמי ואיתו אני כרגע פותחת את הבוקר שלי. ביחד עם יוגורט חלבון, פרי בשיאו וחופן אגוזים טבעיים. ארוחת בוקר מושלמת. הגרנולה הזאת בריאה, בקלות תהיה ללא גלוטן ודלת שומן. אם תשתמשו בטריק שלמטה היא תהיה גם ללא סוכרים כלל. אתם עוד פה?
מצרכים
תפוז גדול
כף שמן זית
שלוש כפות מייפל טבעי (לגרסה ללא סוכרים כלל משתמשים ברוטב נטול סוכר וקלוריות בטעם מייפל שרוכשים כאן)
שלושים טיפות סטיביה נוזלית איכותית כמו זאת
חצי כפית מלח הימאלאיה ורוד
חצי כוס כוסמת ירוקה
כוס וחצי שיבולת שועל עבה (שיבולת שועל ללא גלוטן לנמנעים)
כוס וחצי פצפוצי אורז מלא
איך מכינים גרנולה כוסמת ירוקה ?
מחממים תנור ל 160 מעלות. מגררים את קליפת התפוז לקערה. סוחטים את המיץ ומוסיפים לגרידה. מוסיפים שמן זית, מלח , מייפל וסטיביה ומערבבים. מוסיפים כוסמת, שיבולת שועל ופצפוצי אורז. מערבבים כך שכל חלקי התערובת מצופים בנוזל. מפזרים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים כ 12 דקות בשליש התחתון, פותחים את התנור ומערבבים עם כף גדולה. אופים עוד כ 8-10 דקות עד שהתערובת מזהיבה ומתייבשת. מאפסנים בצנצנת אטומה לחודש לפחות. הכי טעים לערבב עם אגוזים טבעיים לא קלויים ולאכול עם או בלי יוגורט. אם איחסנתם לתקופה ארוכה והפריכות נפגעה, אפשר לאפות שוב כעשר דקות ב 160 מעלות.
2 Comments
רחל
15/10/2023 at 14:26היי,
כמה קלוריות יש בזה?
והאם על כל מתכון את רושמת קלוריות?
תודה
טליה בנימיני
15/10/2023 at 17:34הי, תודה על השאלה. יש באתר מגוון גדול של מתכונים שמתאימים לאסכולות בריאות שונות כולל קיטו פליאו דל פחמימה וגם דל קלוריות. כל המתכונים באתר ללא סוכר לבן ופחמימות ריקות אבל לא כולם דלי קלוריות. יש הרבה סוגי תזונה היום שכבר לא סופרים קלוריות ואם את כן ממליצה שתציצי בקטגוריה של קינוחים דיאטטיים שם אני לרוב כן מציינת את כמות הקלוריות ואני מרכזת שם את הקינוחים הדיאטטיים ביותר . ספציפית לגבי המתכון הזה אני יכולה להעריך את כל המתכון ב 1000 קלוריות לערך. הכמות היא גדולה , אם תחלקי לעשר מנות תקבלי כ- 100 קלוריות למנה. מומלץ להגיש עם יוגורט ומעט מייפל ללא סוכר