שאני אשפשף? אגרד? אסחט? כבר תקופה ארוכה שאני זוממת על פשטידת זוקיני שתנצל את סגולותיו הירוקות והמצודדות של הירק המיוחד והטעים הזה. אחרי שהפכתי אותו באמצעות כישוף לתפוח, אין ספק שמגיעה לו עדנה. דה עקה. הזוקיני, כאחיו הבלונדיני הקישוא ודודניו הדלועיים, הוא ירק מטעה וחמקמק. אחוז המים הגבוה שבו מדלל ומעכיר כל מאכל ועל כן, ללא טיפול יסודי, כל מתכון בכיכובו חשוד בדליחות הטעם.
אני אמנם ידועה בקרב בני ביתי כמכשפת המתוק בריא, אבל אני מודה ומתוודה שהחלק הזה של גירוד (מהרצפה) וסחיטה (באיומים /שוחד) הוא מהחביבים עלי פחות במטבח. די מספיק לי בגידול הילדים. רצה הגורל והמכשפה הזאת אינה כובסת, אינה משפשפת ואינה מגהצת. מה זה משאיר ? אני יותר סוג של מכשפה בוחשת. אוחזת ענף (כף) עץ (וקערת) השקד, מי אני שממרום המטאטא אתחיל לגרד ולשפשף?
ככה יצא, שהרבה זמן חיפשתי מתכון לפשטידת זוקיני טעימה ולא רטובה לעצלנים. אל תגלו לאף אחד, אבל זה לא עניין של מוטיבציה. סך הכל קיבלתי ציון נכשל (ופלסטר) בקורס גירוד על פומפייה מתקדם. האובייקט המזוקן צריכה סך הכל להיות נאווה, קלה להכנה, ללא גלוטן, דלת פחמימה וצנועה, יחסית, בקלוריות. צניעות או לא צניעות, עד שסוף סוף מצאתי את האחת, אני מתרגשת לשתף. הנה היא ממש פה, לטובת כל שאר המכשפות והמכשפים שאוהבים אוכל טעים ובריא ולא אוהבים לכבס. שתפו איך יצא ?
מצרכים לתבנית 20X15
4 זוקיני בינוני – גדול – טריים וקשים עם קליפה מבריקה
100 גרם גבינת פטה מכל סוג שאוהבים (מומלץ פטה עיזים 5% או פטה של החלבן)
גביע גבינת קוטג' מכל סוג (12% הכי דל פחמימה , 3% הכי דל קלוריות, 1% זה שיבוט בטעם קלקר)
כף טימין / אורגנו/ רוזמרין /זעתר טרי
חצי כפית שום גבישי
שתי ביצים לארג'
מעט תרסיס שמן זית לשימון התבנית
איך מכינים פשטידת זוקיני ללא גלוטן ?
מחממים תנור ל 180 מעלות על מצב טורבו. שוטפים את הזוקיני ופורסים לפרוסות בעובי עד ס"מ. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומרססים בתרסיס שמן זית. מפזרים את פרוסות הזוקיני על נייר האפיה, מרססים מעט שמן זית מעל. אופים במרכז התנור כ 40-45 דקות עד שהפרוסות מתכווצות ומאבדות משמעותית מנפחן. בינתיים, מערבבים בקערה את שאר המצרכים – קוטג', פטה מפוררת, ביצים ותבלינים. מוציאים את הזוקיני מהתנור ומקררים כמה דקות. מוסיפים את הזוקיני האפוי לקערת הגבינה ומערבבים. משמנים קלות תבנית אפיה ושופכים אליה את תערובת הקישואים. מעלים את חום התנור ל 200 מעלות ומעבירים את התבנית לתנור החם. אופים כ 30 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה יפה ומתייצבת. מוציאים מהתנור ומצננים כחמש דקות לפני הפריסה. מגישים חם. ניתן לאחסן שאריות בקופסה אטומה במקרר עד ארבעה ימים.
הערות
ניתן לערבב את הזוקיני האפוי עם כל המרכיבים ללא גבינת פטה, לפורר את הפטה ולהוסיף אותה אחרונה. אחרי שמוסיפים את הפטה, מערבבים קלות לפיזור הגבינה בתערובת, אבל משאירים בכוונה חתיכות גבינה שלמות. ככה תקבלו מרקם מעניין שמשתנה מביס לביס וכולל חתיכות גבינה טעימות.
22 Comments
חני
15/06/2024 at 14:11אפשר במקום פטה להשתמש בפרמז'ן? יש לי את כל המצרכים פרט לפטה
טליה בנימיני
16/06/2024 at 10:38הי, לא ניסיתי אבל מאמינה שכן. שתפי אם מנסה
שרון
15/06/2024 at 08:18נשמע טוב! יעבוד גם עם קישוא רגיל?
טליה בנימיני
15/06/2024 at 13:44בהחלט !
Michal
07/06/2024 at 19:40הפשטידה יוצאת מעולה גם בצד השני של הים התיכון ❤️ פעם רביעית שאני מכינה, הפעם הרגשתי הרפתקנית והוספתי גם כרובית קצוצה מקווה שיצא טעים.
טליה בנימיני
07/06/2024 at 22:51ממש מרגש לשמוע 🧡💛💚 איזה כיף לי ששיתפת 🙏🏽🙏🏽🙏🏽 תודה רבה וחג שמח מעבר לים
נורית
02/06/2024 at 15:40פשטידה נ ה ד ר ת !!! כאילו המצאת אותה במיוחד בשבילי! קלת הכנה, מהירת הכנה, נראית יפה וטעימה להפליא!!! תודה
טליה בנימיני
02/06/2024 at 20:57טוב את לא מבינה איך ריגשת אותי עכשיו ❤️ איזה כיף ששיתפת עשית לי את היום 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
ענבר
25/04/2024 at 16:06היי אפשר להכין בתנית של מאפיס קטנים ? כמה זמן אפיה זה ?
טליה בנימיני
25/04/2024 at 16:57הי ענבר, תודה על השאלה 🧡 אין בעיה לאפות כמאפינס אישיים. יכול להיות שעדיף לחתוך את הזוקיני לקוביות ולא לפרוסות, בעיקר אם מדובר בתבניות קטנות (מיני מאפינס). מבחינת זמן אפיה, מעריכה שיהיה בין 20 ל 25 דקות בהתאם לעוצמת התנור שלך. תדעי שהוא מוכן כאשר המאפינס זהוב מלמעלה וכאשר את קצת מזיזה את התבנית הוא יציב ולא רוטט. חג שמח
גניה
17/01/2024 at 15:01עשיתי את הפשטידה כבר פעמיים
ממש ממש טעים!!
פעם הראשונה לא הייתה לי גבינת פטה,אז עשיתי עם מוצרלה מגורדת ופרמזן-גם יצא פגז.
תודה על המתכון!!
טליה בנימיני
17/01/2024 at 19:43איזה כיף לשמוע ❤️❤️❤️ תודה רבה ששיתפת
אורנה
16/01/2024 at 12:56שאלה לפני ההכנה: האם צריך לקלף את הזוקיני ?
תודה
טליה בנימיני
17/01/2024 at 07:39הי אורנה, אין צורך
אורית
11/01/2024 at 08:41הי,
האם פריסה דקה יותר של הקישואים (נגיד בין 1 ל 2 מ"מ), פיזור מלח, השהייה וסחיטה, לא יחליפו את האפיה הראשונית הממושכת?
וגם… קופסת קוטג', איזה גודל? איפה מוצאים קוטג' 12%? מידי פעם מופיע במתכונים, אבל לא ראיתי בחנויות, כבר עשרות שנים.
תודה.
טליה בנימיני
11/01/2024 at 13:47הי אורית, תודה על השאלות 🙂 אני לא בטוחה לגבי השריית הקישואים במלח. להערכתי זה יהיה תהליך ממושך יותר מאפיה בתנור, שלא ייבש אותם כמו אפיה מקדימה. התוצאה עשויה להיות יותר רטובה ופחות ארומטית, אך לא ניסיתי. קופסת קוטג' הכוונה לקופסה סטנדרטית של 250 מל. כרגע ניתן למצוא קוטג' 12% במרבית חנויות המכולת והמרכולים. אפילו חברות המשלוחים וולט וינגו מחזיקות אותו והמכולת השכונתית מתחת לבית שלי. הוא חזר למלאי ממש לאחרונה אחרי שירד מהמדפים לכמה חודשים. מקווה שימשיכו לייצר.
דינה
05/01/2024 at 09:14היי, בדיוק נתקעתי עם 2 זוקיני ענקיים😂 באת בזמן! השאלה אם אפשר להוסיף כמה כפות קמח כל שהוא – חומוס, עדשים..כדי שיהיה יציב. כדאי או שזה יהרוס?
טליה בנימיני
05/01/2024 at 12:20הי דינה, תודה על השאלה ❤️. אין צורך בפשטידה הזאת בשום סוג של קמח, זה כל הקטע שלה 🙂 אם עובדים לפי ההוראות, מייבשים היטב את הקישואים בתנור ונותנים לה בסוף האפיה כמה דקות להתאפס על עצמה, היא יוצאת לגמרי יציבה ותוכלי לחתוך ממנה עם סכין חדה ומשוננת פרוסות דוגמניות כמו זאת שצילמתי 🙂 שבת שלום
גלית שנהב בויר
02/01/2024 at 21:21פשטידה מעולה
טליה בנימיני
02/01/2024 at 21:48איזה כיף לשמוע 🙏 תודה רבה ששיתפת ❤️
נאוה
24/01/2024 at 09:35פשטידה נהדרת כבר הכנתי אותה כמה פעמים ייבוש הזוקיני בתנור פשוט גאוני .תודה לך ,אשמח לקבל עוד רעיונות לעצלנית .
טליה בנימיני
25/01/2024 at 00:22הי נאווה איזה כיף לי ששיתפת ❤️❤️❤️ תודה רבה. יש באתר הרבה מאוד מתכונים פשוטים שמסתכמים בערבוב בקערה, שווה לחפור בין הדפים… מבטיחה להמשיך לפרסם מתכונים כאלה 🙂