טיימינג זה דבר חשוב בחיים. תמיד היה לי בזה כשרון נדיר. רגע אחרי חג הפשטידות הלאומי, הכנתי לי פשטידת ברוקולי ללא גלוטן של אחרי החגים. בלי קמחים, בלי אגוזים, בלי גבינות שמנות. נגמרו החגיגות. לפחות להיום 🙂
פשטידת ברוקולי ללא גלוטן של חזרה בתשובה, זאת בדיוק הפשטידה שאני צריכה שתהיה לצידי כל השבוע ובמיוחד ברגעים קשים. הכי כיף שהיא ממש פשוטה להכנה. למעשה, למעט השימוש בבצל ירוק, אין בפשטידה הזאת שום הברקה או חידוש וזה סוד כוחה! היא פשוט מדויקת, הדבר הנכון בזמן הנכון. פשטידת ברוקולי טעימה, מנחמת דיאטטית ולא משמינה. נראה לי שאפשר לקרוא לה אפילו "מנצחת". כל אחד צריך אחת כזאת במקרר או במקפיא כדי שיוכל להיזכר בה פתאום, כשהוא נתקל במוקש לא רצוי. היא מעולה כתוספת למנה עיקרית ואפילו לארוחת בוקר מהירה.
אל תוותרו על הבצל הירוק ! הוא מוסיף לפשטידה טעם מיוחד וערך תזונתי עם מינימום פחמימות. אם אתם מחפשים "פשטידת רושם", עשירה יותר ודיאטטית פחות נסו את פשטידת הברוקולי והכרובית ואם חולמים על פשטידה רזה שתהיה גם פרווה תציצו פה
מצרכים לפשטידה בגודל 15X20
ראש ברוקולי גדול מפורק לפרחים קטנים (כ 300 גרם טרי או קפוא מופשר ומסונן מנוזלים)
צרור בצל ירוק קצוץ דק (כוס)
חצי כוס (120 מ"ל) יוגורט יווני
חצי כוס קוטג' מכל סוג (מסונן מנוזלים)
2 ביצים לארג'
כפית שטוחה מלח (רצוי הימלאיה ורוד)
שן שום כתושה
קורט פלפל שחור טחון טרי
מעט שומשום / גפרורי שקדים/ זרעי המפ לקישוט- לא חובה
איך מכינים פשטידת ברוקולי ללא גלוטן?
מחממים תנור ל 180 מעלות על מצב טורבו
אם משתמשים בברוקולי טרי מבשלים לריכוך. הדרך הכי פשוטה היא לבשל במיקרו כ 4 דקות על עוצמה גבוהה בכלי מתאים. עדיף לפרק את הברוקולי לפרחים קטנים לפני הבישול. אפשר גם לבשל בסיר עם מים רותחים. אם משתמשים בברוקולי קפוא מפשירים על השיש או 2-3 דקות במיקרו על מצב הפשרה. מסננים מנוזלים וקוצצים.
מערבבים בקערה את הברוקולי המבושל או המופשר עם כל שאר המצרכים , שופכים לתבנית משומנת קלות. אם בחרתם לקשט מפזרים מעל מעט שומשום או גפרורי שקדים. אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 25 דקות או עד שזהוב ויציב.
הערות
- הגבעול של הברוקולי – כמו עם אספרגוס, לא משתמשים בשליש התחתון של הגבעול העבה, שלרוב הוא מאוד סיבי. שאר הגבעול בהחלט אכיל לאחר חיתוך לקוביות ובישול, אך הוא יותר פריך מהפרחים. אם אתם מעדיפים פשטידה רכה מאוד בשלו את הברוקולי עוד דקה או שתיים במיקרו או פשוט השתמשו בפרחים בלבד ולא בגבעולים. במקרה כזה כדאי להשתמש בשתי תפרחות גדולות במקום באחת.
- אל תוותרו על סינון הקוטג' או לפחות השתמשו רק בחלק היציב בקופסה. עודפי מים לא מיטיבים עם הפשטידה.
4 Comments
אינה
02/06/2023 at 07:39היי טליה, באיזה גודל של תבנית משתמשים לכמות הזאת? תודה.
טליה בנימיני
02/06/2023 at 20:55הי אינה, תודה על השאלה. תבנית מלבנית בגודל 15X20, הוספתי גם במתכון
אורי
30/05/2023 at 20:22בין הטעימים
טליה בנימיני
31/05/2023 at 04:50❤️