דמיינו ריבועים רכים וענוגים על טהרת השקדים מועשרים בקקאו נא וממותקים בדבש אורגני מגובש, רמז קל ביותר של קוקוס , קראנץ מפתיע של שברי פולי קקאו גרוס ומרקם נגיס של קליפות תפוז יבשות מפתיע בכל ביס. ריבועי שקדים וקקאו נא זה בדיוק כזה!
המתכון לריבועי שקדים וקקאו נא הומצא אחרי שחבר טוב נתן לי לטעום חטיף בריאות קנוי על בסיס קוקוס ושקדים שהלהיב אותו. רשימת המרכיבים הכילה חומרי טעם וריח חשודים וגם כמויות גדולות של סוכר שהטעם לא באמת הצדיק. כמו עם הרבה חטיפי בריאות קנויים גם זה לא היה באמת בריא ואפילו לא באמת טעים. תכף ומייד הבנתי שאני חייבת ליצור חטיף בריא באמת על עיקרון השקדים-קקאו- קוקוס. רק הפעם עם קקאו נא וקקאו ניבס לבריאות ותוספת עניין במרקם , דבש אורגני מגובש ושקדים נטו. פיר? הטעם הפתיע אפילו אותי. החטיף נטול גלוטן ויהפוך בקלות לטבעוני אם תחליפו את הדבש במייפל
ההכנה פשוטה ודורשת בעיקר ערבוב בקערה וקצת סבלנות לציפוי השוקולד. אל תוותרו במקרה הזה על ציפוי שוקולד מריר שמוסיף מרקם ועניין לחטיף הבריא הזה. אני תמיד מכינה כמה סוגים של חטיפים בריאים בשבת והם ממתינים במקרר כל השבוע לכל מי שממש חייב משהו מתוק. אפשר לקשט מעל לפני שהשוקולד מתקשה בשקד שלם, בעוד קצת קקאו ניבס פריך והכי מומלץ- בפיסת קליפת תפוז מיובש ללא סוכר (אפשר גם לחתוך קליפות לקוביות קטנות ולהניח לפי שהשוקולד מתקשה). ריבועי שקדים וקקאו נא אהובים גם על ילדים (אם מכינים לילדים צעירים כדאי להימנע מקקאו ניבס גרוס, שקד שלם או קליפות תפוזים לקישוט) ומושלם לאירוח בריא או כמתנה למישהו שאוהבים .
ריבועי שקדים וקקאו נא -מצרכים:
כוס שקדים טחונים לבד או קמח שקדים קנוי
שלוש כפות שמן קוקוס
כף גדושה מאוד אבקת קקאו נא
כף גדושה מאוד דבש טבעי מגובש (אם מכינים לילדים או שאתם אוהבים מתוק אפשר עד שתי כפות גדושות)
קמצוץ מלח
ארבע כפות שברי קקאו נא – ניבס
כוס שוקולד מריר איכותי 60% מוצקי קקאו לפחות לציפוי
2-3 טיפות תמצית שקדים איכותית (לא חובה)
חופן שקדים חצויים לקישוט- לא חובה
חופן קליפות תפוז מיובש ללא תוספת סוכר לקישוט – לא חובה
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה שקדים ואבקת קקאו, מוסיפים מלח, תמצית שקדים ודבש ולשים לעיסה אחידה. טועמים ומוסיפים דבש לפי הטעם. מוסיפים את שברי הקקאו ולשים שוב. משטחים את העיסה בתבנית מלבנית קטנה ומניחים במקרר להתקשות לפחות שעה.מוציאים את התערובת שהתקשתה על קרש חיתוך ופורסים לריבועים באמצעות סכין גדולה ולא משוננת. ממיסים שוקולד מריר במיקרו דקה אחת ומערבבים לתערובת חלקה. באמצעות שני מזלגות טובלים כל ריבוע מכל עבריו , מנערים עודפים ומניחים על נייר אפיה במגש ישר. אם בחרתם לקשט בשקד או קליפות תפוזים, זה הזמן להניח אותם יפה על כל חטיף. לאחר שציפינו את כל הריבועים מעבירים למקרר לשעה לפחות עד שהשוקולד קשה וניתן להעביר את ריבועי השקדים לקופסה אטומה. נשמר לפחות שבועיים
גיוון
לאוהבי שוקולד תפוז- להוסיף לעיסה גרידה מתפוז אחד
במקום שקד או קליפת תפוז לקשט בכמה גרגרי מלח גס
בקיצור:
לערבב בקערה את כל המצרכים למעט שברי קקאו ניבס לתערובת אחידה במרקם בצקי להוסיף את שברי הקקאו ניבס ולערבב כך שיתפזר באופן אחיד את הבצק המוכן משטחים לצורת ריבוע בעובי 1-1.5 ס"מ על צלחת או תבנית קטנה ומצננים לפחות שעה במקרר מניחים על קרש חיתוך וחותכים לקוביות בסכין שף גדולה (לא משוננת). שומרים בקופסה במקרר עד לציפוי. ממיסים שוקולד מריר בקערית קטנה כדקה במיקרו. טובלים את הקוביות ומוציאים עם שני מזלגות, מנערים עודפים ומניחים על ניר אפיה במגש. כל 6-8 חטיפים מצופים מקשטים לפני שהשוקולד מתקשה בפיסות קליפות תפוז, מלח גס או חצי שקד. מניחים את המגש במקרר לשעה נוספת להתקשות השוקולד. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר מומלץ לא לוותר על ציפוי השוקולד ועל קישוט קליפת התפוז. לאוהבי שוקולד תפוז הוסיפו גרידה מתפוז שלם לעיסה ריבועי שקדים וקקאו נא
רכיבים
הוראות הכנה
הערות
2 Comments
מאיה
02/05/2022 at 13:58האם אפשר לטבען את המתכון ולהחליף את הדבש במייפל?
טליה בנימיני
02/05/2022 at 21:25הי מאיה , תודה על השאלה! לא ניסיתי אבל אני מעריכה שאפשר להחליף את הדבש במייפל. קחי בחשבון שמייפל יותר נוזלי ופחות מתוק לכן תצטרכי לשחק מחדש עם הכמות של המייפל ושל החומרים היבשים כדי להגיע למרקם פלסטלינה ולרמת מתיקות נעימה. אני חושבת שהייתי מנסה דווקא סירופ עולש או יאקון שלרוב הם קצת יותר סמיכים ודומים יותר במרקם לדבש… אם מנסה שתפי איך יצא !