המרקם של כדורי התמרים האלה יפתיע אתכם, מתוק שוקולדי ודחוס כמו טראפל. טעמים עשירים של טופי ונוגט יקשו עליכם לזהות שבעצם אלה כדורי תמרים וקקאו עם אגוזים. במקום סוכר הם מלאים בתמר ברהי מהערבה שיש לו מרקם של טופי , במקום מרגרינה יש בהם תערובת אגוזים טבעית, במקום שוקולד יש בהם קקאו נא ובמקום שברי פתי בר הם מכילים שברי קקאו נא ניבס שמענגים את החיך בכל ביס. זה טראפלס? זה כדור שוקולד של ילדים בגרסת הסופר פוד? זה כדור בריאות הסטרי? זה הכל מהכל. כולם אוהבים את הכדורים האלה ולא מנחשים מה יש בהם
למעשה זהו המתכון הבריאותי הראשון שפיתחתי. על טהרת התמרים והאגוזים, מועשר בקקאו נא שהוא מזון על עשיר באנטי אוקסידנטים. פיתחתי אותו כדי שתהיה למכורים לשוקולד אלטרנטיבה בריאה ומענגת באמת לכדורי השוקולד המסורתיים. כשהכנתי לילדים את כדורי השוקולד של פעם לגן הזדעזעתי מכמות הסוכר הלבן והמרגרינה שבהם ונדרתי שאמצא תחליף. אחרי אינספור ניסיונות הגעתי למתכון הזה, די מהר גדל מספר המכורים למתכון והנשבעים שלא היו מנחשים שהם כדורי תמרים וקקאו ולא כדורי שוקולד עשירים. כאשר הבאתי אותם לחדר הכושר שאני מתאמנת בו הם קיבלו את שם הכבוד "כדורי טליה". השמועה עליהם התפשטה במהירה וכך גם הביקוש. אז הבנתי שהבשורה הפרטית שלי יכולה לעזור גם לאחרים לחיות טוב יותר והחלטתי שאמצא דרך להעביר אותה הלאה.
אני מכינה את הכדורים מתמרים מזן ברהי הגדל בקיבוץ סמר בערבה (אתם ודאי מכירים אותם בגרסה הטריה והצהובה שלהם). אפשר להשתמש גם במג'הול אבל שווה להתאמץ ולהשיג ברהי. הברהי הוא טופי אמיתי מן הטבע והתוצאה תהיה טעימה ועשירה הרבה יותר. קקאו נא אפשר להשיג בבתי טבע וברשתות השיווק הגדולות. טעמו מורכב, עדין ומר פחות מקקאו שעבר קליה. אם אין לכם מטחנת תבלינים או נינג'ה לטחינת אגוזים, תוכלו לבקש שיטחנו לכם במקום בחנויות התבלינים. לא כדאי להתפשר על חומרי הגלם, גם אם יש מעט טרחה בהשגתם. עם כל המתכונים הבריאים שפיתחתי עם השנים אני תמיד חוזרת לכדורים האלו. בעיני הם משהו אחר.
אוהבים תמרים אבל מעדיפים כדורי תמרים בלי שוקולד? נסו את אלו
כדורי תמרים -מצרכים
700 גרם תמרים מגולענים מזן ברהי (זן שגדל בקיבוץ סמר שבערבה וניתן להזמין באינטרנט למשל כאן). אפשר גם מג'הול
חמש כפות גדושות אבקת קקאו נא
כוס וחצי (140 גרם) אגוזים טבעיים טחונים – לוז, מלך, קשיו , ברזיל או תערובת של כמה סוגים
שלוש כפות מייפל טבעי
חצי כוס שברי קקאו נא (לא חובה. פחות מומלץ אם מכינים לילדים)
שלוש כפות חמאת בוטנים טבעית
לציפוי (לא חובה למבוגרים , רצוי מאוד לילדים) :
200 גרם שוקולד מריר + חופן שברי קקאו ניבס
או חצי כוס סוכריות שוקולד מריר אמיתי מתוצרת הולנד
אופן ההכנה:
טוחנים את האגוזים במטחנת תבלינים (או מבקשים בחנות שיטחנו לכם)
מניחים את התמרים המגולענים בקערה ומוסיפים קקאו נא ואגוזים טחונים. בידיים נקיות לשים את התערובת לעיסה אחידה, מוסיפים מייפל וחמאת בוטנים וממשיכים ללוש ליצירת בצק נוח לעבודה. מוסיפים שברי קקאו ומאחדים לתוך התערובת .
אם יש לכם מעבד מזון חזק (כמו נינג'ה) – תוכלו להיעזר בו – ראשית טוחנים במיכל את האגוזים דק, מוסיפים את שאר המרכיבים למעט שברי קקאו וטוחנים לבצק חלק ואחיד שנאסף לכדור. מוסיפים את שברי הקקאו אם רוצים ולשים קצת בידיים (אם מכינים לילדים עדיף בלי שברי קקאו נא)
מגלגלים מהתערובת כדורים ומאכסנים בקופסה אטומה במקרר, נשמר לשבועות רבים.
לציפוי
ניתן לגלגל בסוכריות שוקולד מריר אמיתי כאשר התערובת עדיין רכה לפני שהכנסתם למקרר
ציפוי בשוקולד מריר – המיסו שוקולד מריר בקערית וטבלו את הכדורים מכל הצדדים בעזרת שני מזלגות. הניחו על נייר אפיה במגש ובזקו מלמעלה מעט שברי קקאו נא לפני שהשוקולד מתקשה. העבירו את המגש למקרר. מעבירים לקופסא אטומה כשהשוקולד יבש לחלוטין
3 Comments
סטפני
19/09/2020 at 20:42מתכון מעולה!!!!
כל ביס תענוג!!
תודה!!!!
טליה בנימיני
03/10/2020 at 04:39איזה כיף שאהבת! תודה רבה
ראם
11/05/2019 at 13:31לחמניות כוסמין משהו משהו