פטל אדום הוא פרי מכושף. אני די בטוחה שיש לו כוחות על. מבחינתי הוא שייך לפנתיאון מצומצם של חומרי גלם עיליים, שיש להם מקום של כבוד במטבחים הטובים בעולם. אני תמיד מתרגשת לארח אותם במטבח. אולי בגלל צבעו הבולט פטל נראה לי מכושף כמעט בדרגה של פיסטוק. אין זה מקרה שהשניים האלו משודכים לא פעם בקינוחי גורמה ואפילו כאן בבלוג. כיף שאפשר להתענג על פטל טבעי בממתק בריא שאינו מקרון או עוגת מוס מושחתת. אם זה כדורי פטל אדומים זוהרים שמכינים בצ’יק, העונג גדול שבעתיים. תשכחו ממאכלי בריאות על סקאלת הצבע שבין חום לאפור. אדום זה האפור החדש!
בשונה מאוכמניות, טרם מצאתי יבואן או מגדל שמשווק בארץ פטל טרי במחיר סביר. עם זאת, פטל קפוא מיובא ממזרח אירופה, ניתן למצוא ברשתות השיווק הגדולות ובבתי טבע. המחיר סביר, הערך התזונתי מזהיר וכך כבר תקופה ארוכה אני זוממת על מתכוני פטל שירוממו את האדום האדום הזה. לקראת יום האהבה המתקרב ומבצעי החורף בשופרסל שמתי את ידי על כמה קופסאות והחלטתי להכין מהן ממתקים בריאים שגם הילדים יאהבו. הכדורים האלה פשוטים מאוד להכנה וקשה לסרב להם. השילוב של פטל עם שוקולד מריר הוא שילוב אלמותי וכאן בבית הם הפכו מייד ללהיט . ניירות זהב פשוטים לפרלינים מעלי אקספרס יהפכו אותם למתנה יוקרתית ומשמחת/
לפטל מיוחסות אינספור סגולות בריאותיות. הוא אנטי דלקתי ומפחית סיכון למחלות לב וכלי דם. נוגד סרטן שמפחית סיכון לחלות בסרטן מעיים. נוגד חימצון שמאט תהליכי הזדקנות. מזרז חילוף חומרים והרזיה … אתם עוד פה? רוצו להכין כדורי פטל, ספרו איך יצא.
מצרכים
כוס וחצי קמח שקדים או שקדים טחונים דק לאבקה
כוס שיבולת שועל טחונה דק במטחנת תבלינים או קמח שיבולת שועל (אפשר להחליף בעוד כוס וחצי קמח שקדים)
חצי כוס פטל אדום קפוא מופשר ומסונן (כחבילה אחת)
שתיים עד שלוש כפות גדושות דבש טבעי מגובש
150 גרם שוקולד מריר איכותי (מומלץ כ 70 אחוז מוצקי קקאו)
אופן ההכנה
שמים את כל המצרכים במעבד מזון למעט השוקולד. מתחילים בשתי כפות דבש וטוחנים למחית אחידה. טועמים ומוסיפים דבש לפי הטעם, עד כף נוספת. מעבירים לקערה/קופסה. אם השתמשתם בשקדים בלבד ללא שיבולת שועל מניחים לחצי שעה במקפיא לפני שמגלגלים לכדורים. ממיסים שוקולד במיקרוגל כדקה בקערית נפרדת ומערבבים להמסה מלאה. מכינים מגש גדול עם נייר אפיה. בידיים רטובות מגלגלים כדורים מהתערובת ומטבילים בקערית השוקולד. מוציאים בעדינות באמצעות שני מזלגות, מנערים מעודפים ומניחים כל כדור מצופה על המגש. כך משקלדים את כל התערובת. מניחים את מגש הכדורים במקרר להתייצבות, כשעה. לאחר שהשוקולד התקשה מעבירים לקופסה אטומה. מאחסנים במקרר עד שבועיים ובמקפיא עד חודשיים

עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?