פטל אדום הוא פרי מכושף. אני די בטוחה שיש לו כוחות על. מבחינתי הוא שייך לפנתיאון מצומצם של חומרי גלם עילאיים ומתנשאים, שיש להם מקום של כבוד במטבחים הטובים בעולם. אני תמיד מתרגשת לארח אותם במטבח. אולי בגלל צבעו הבולט, פטל נראה לי מכושף כמעט בדרגה של פיסטוק. אין זה מקרה שהשניים האלו משודכים לא פעם בקינוחי גורמה ואפילו כאן בבלוג. כיף שאפשר להתענג על נשנושים בריאים מפטל טבעי או אוכמניות בממתק בריא שאינו מקרון או עוגת מוס מושחתת.
כדורי פטל אדומים זוהרים או כדורי אוכמניות סגולים הם נשנושים בריאים שגם ילדים אוהבים ומכינים בצ'יק. תשכחו ממאכלי בריאות על סקאלת הצבע שבין חום לאפור. סגול-אדום-ורוד זה האפור החדש!
למרבה הצער, פטל טרי הוא מוצר יקר שלא נמכר בכל מקום. עם זאת, פטל קפוא מיובא ממזרח אירופה, ניתן למצוא בטיב טעם, במעדניות רוסיות ובבתי טבע. המחיר סביר, הערך התזונתי מזהיר וכך כבר תקופה ארוכה אני זוממת על מתכוני פטל שירוממו את האדום -האדום הזה. אם אתם לא משיגים פטל , גם אוכמניות קפואות שניתן להשיג בכל סופר יעשו את העבודה.
לקראת יום האהבה המתקרב ומבצעי החורף בשופרסל, שמתי את ידי על כמה קופסאות והחלטתי להכין מהן נשנושים בריאים שגם הילדים יאהבו. הכדורים האלה פשוטים מאוד להכנה וקשה לסרב להם. השילוב של פטל או אוכמניות עם שוקולד מריר הוא שילוב אלמותי וכאן בבית הם הפכו מייד ללהיט .אם בא לכם לפנק מישהו יקר לליבכם, ניירות זהב פשוטים לפרלינים מעלי אקספרס יהפכו את הכדורים היפהפיים למתנה יוקרתית ומשמחת.
לפטל ולאוכמניות כמו לפירות יער רבים, מיוחסות אינספור סגולות בריאותיות. הם אנטי דלקתיים ומפחיתים סיכון למחלות לב וכלי דם. הם נחשבים נוגדי סרטן, עשירים בנוגד חימצון שמאט תהליכי הזדקנות, מזרזים חילוף חומרים והרזיה … אתם עוד פה? רוצו להכין נשנושים בריאים צבעוניים וזוהרים ואל תשכחו לספר איך יצא.
מצרכים
כוס וחצי קמח שקדים / שקדים טחונים דק לאבקה
כוס שיבולת שועל טחונה דק במטחנת תבלינים או קמח שיבולת שועל (אפשר להחליף בעוד כוס וחצי קמח שקדים)
חצי כוס אוכמניות או פטל אדום קפוא מופשר ומסונן מנוזלים (הכמות לאחר הפשרה וסינון)
שתיים עד שלוש כפות גדושות דבש טבעי מגובש
150 גרם שוקולד מריר איכותי (מומלץ כ 70 אחוז מוצקי קקאו)
איך מכינים כדורי אוכמניות /פטל (נשנושים בריאים) ?
שמים את כל המצרכים במעבד מזון למעט השוקולד. מתחילים בשתי כפות דבש וטוחנים למחית אחידה. טועמים ומוסיפים דבש לפי הטעם, עד כף נוספת. אם התערובת רכה מידי לגלגול כדורים מוסיפים עוד מעט קמח שיבולת שועל או קמח שקדים. אם השתמשתם בשקדים בלבד ללא שיבולת שועל מעבירים את התערובת לחצי שעה במקפיא לפני שמגלגלים לכדורים (הכי נוח בקופסת פלסטיק פשוטה).
ממיסים שוקולד במיקרוגל כדקה בקערית חסינת חום ומערבבים להמסה מלאה. מכינים מגש גדול עם נייר אפיה. בידיים רטובות מגלגלים כדורים מתערובת השקדים ומטבילים בקערית השוקולד. מוציאים בעדינות באמצעות שני מזלגות, מנערים מעודפים ומניחים כל כדור מצופה על המגש. כך מטבילים ו"משקלדים" את כל התערובת. מניחים את מגש הכדורים במקרר להתייצבות, כשעה. לאחר שהשוקולד התקשה מעבירים לקופסה אטומה. מאחסנים במקרר עד שבועיים או עד חודשיים במקפיא.

2 Comments
מירב
13/06/2023 at 10:57טעים מאוד, גם בלי השוקולד
טליה בנימיני
13/06/2023 at 22:43איזה כיף לשמוע , תודה רבה על השיתוף ❤️