הטרנד של גלידה קוטג אינו חדש, וכך גם אהבתי הבלתי מוסתרת לגבינת הצלוליט. יחסנו המורכבים התחילו במקום נמוך כפי ששיתפתי בפרוטרוט במתכון לעוגת קוטג' , אך העפילו מאז לגבהים. הוא צחור, עתיר בחלבון, הוא דל פחמימה, הוא ורסטילי למתכונים מלוחים ומתוקים. קוטג הוא חבר.
אני לא חסידה גדולה של טרנדים, אבל מאז שאני משתדלת לשכתב את אזור הירכתיים, חזרתי אל המתכון המוכר. הבריף היה: טעים, קל להכנה, דל פחמימה, ללא סוכר ודיאטטי. מה כבר ביקשתי? אמנם יש כבר בבלוג מתכון של מוס קוטג בטעמים (וגם לחמניות קוטג ופשטידה , מי סופר?) אבל הפעם החלטתי לפשט , להדק, לדייק, לחטב. לאחרונה אני מכינה את המתכון הפשוט פשוט הזה לפחות פעמיים בשבוע והוא סוגר לי פינה של רעב קל או קינוח קליל בסוף ארוחה. בגרסה ללא סוכר גלידת קוטג' היא קינוח מושלם לספורטאים וקמצני פחמימות ולכל מי שרוצה לשכתב את קו המתאר (ולא של הלסת).
מצרכים לארבע מנות
2 קופסאות קוטג מכל סוג (12% הכי דל פחמימה , 3% הכי דל קלוריות, 1% לא)
3 כפות גדושות תחליף סוכר (מומלץ אלולוז להשיג כאן -ללא טעם לוואי, אפשר סוויטנגו )
8 תותים יפים (אפשר גם חצי כוס פירות יער מכל סוג טרי או קפוא)
חצי כפית תמצית /מחית וניל איכותית (לא חובה)
איך מכינים גלידה קוטג ?
מעבירים את הקוטג' למעבד מזון עם להב מתכת. אם יש נוזלים בתחתית המיכל , משאירים אותם שם וזורקים. העבירו רק את הגבינה באמצעות כף. ככה מקבלים מרקם יותר סמיך. טוחנים את הקוטג' שתי דקות במהירות גבוהה עד שמתקבל מרקם חלק וקרמי כמעט ללא גושים. מוסיפים ממתיק וטוחנים דקה נוספת. בסוף מוסיפים תותים ותמצית וניל וטוחנים שוב למרקם כמה שיותר חלק. אל תחסכו בזמן בשלב הזה כדי לקבל מרקם קרמי ואוורירי.
מעבירים את הקרם המוכן לקופסה סגורה שמתאימה להקפאה ומעבירים למקפיא. מומלץ לחלק את הקרם מראש לארבע קופסאות קטנות ולהקפיא במנות. הגלידה מוכנה אחרי שעתיים עד שלוש בהתאם לגודל הקופסא ועוצמת המקפיא.
הכי כיף לאכול עם מעט קוביות תות טרי או פירות יער מעל
אם מאחסנים את הגלידה לטווח ארוך יותר, מומלץ להפשיר מעט במיקרו לפני ההגשה. מחממים את הגלידה במיקרו על מצב הפשרה בפולסים של חצי דקה ובודקים מתי המרקם מעט מתרכך ונעים לאכילה.
הערות
- לא חייבים להקפיא, הקרם טעים מאוד גם ככה, לאחר התייצבות במקרר ועם מעט תותים טריים.
- אם מכינים במנות אישיות, תוכלו להקפיא אחת ולשמור במקרר את השאר. גלידה מקוטג' היא במיטבה כשעתיים אחרי ההקפאה וכך תוכלו בכל יום להקפיא לכם מנה, שתעבירו מהמקרר שעתיים מראש.
- לגלידת שוקולד החליפו את התותים בשלוש כפות אבקת קקאו איכותית (רצוי נא/ לא קלוי או קקאו הולנדי) והוסיפו עוד כף גדושה ממתיק
- ניתן להכין גלידות בטעמים אחרים – שלבו פירות שאתם אוהבים , כף מחית פיסטוק /לוז וכד'
2 Comments
שרון
29/04/2024 at 07:12הי שאלה: המליחות של הקוטג' ללא תפריע לטעם של הגלידה?
הקוטג' של תנובה למשל הוא מאוד מלוח…
איזו חברה מייצרת קוטג' פחות מלוח?
טליה בנימיני
29/04/2024 at 11:49הי שרון, אני משתמשת בקוטג' תנובה שהוא הכי דל פחמימה. הקוטג' מאוד ניטראלי בטעמו וכאשר טוחנים אותו עם ממתיק ופרי מקבלים מוס אוורירי ושמנתי ללא מליחות