זה נכון שקטוגנים הם אנשים מושחתים. נכון גם שהם חיים משומן ולא סופרים קלוריות. זאת תזונה פלאית אבל היא לא מבטלת את חוקי הפיזיקה והביולוגיה. חבל! עדיין, מאגרי השומן בגוף נבנים בהתאם למאזן יוצא-נכנס, ממש כמו בכל דו"ח חשבונאי. על כן, ובכל מסגרת תזונתית, יש תקופות בהן חשוב לי יותר להקפיד גם על המאזן הקלורי. למשל עכשיו, כשחזרנו מטיול משפחתי מפנק במיוחד, בו הגמשתי את הקיבה ואת משטר הפחמימות (אל תגלו!). בדיוק בשביל תקופות כאלה, אני מחזיקה מאגר מצומצם של מתכונים שהם ה"צ'יט" שלי. מפלט מתוק ללא סוכר, שמאפשר לי לשמור על התזונה שבחרתי. במיוחד בתקופות מאתגרות. כזה הוא השלוק האלמותי שיש לי תמיד בפריזר. כאלו הם דובוני המחמד האדומים שבמקרר. לפנתיאון המובחר מצטרפת סוף סוף גלידה דיאטטית ללא מכונת גלידה, כמה חיכיתי לה!.

קיבלתי עד היום עשרות בקשות מקוראי הבלוג למתכוני גלידה קלים ללא מכונה. קדמו למתכון הזה עשרות אם לא מאות ניסיונות לאורך השנים, שפשוט לא עברו את הרף. הם לא היו לי טעימים מספיק, דיאטטיים מספיק או קלים להכנה מספיק….
לא ויתרתי. הלא גלידה היא אחד מאבות המזון של הנפש. פריט חשוב מאין כמותו לניחום לבבות סוערים. עוד יותר בצהרי אוגוסט האיום, בעודנו מג'נגלים שניצל, עם שיחת עבודה וניחום ילד בוכה והמבין יבין… הן הדבר האחרון שדרוש לנו בחום הזה הוא עוד צמיג בירכתיים מהפיינט בן אנד ג'ריז, שהורדנו בלי לשים לב מרוב יאוש…
המתכון הזה מוקדש לכם. הורי אוגוסט מותשים, נאבקי המשקל היקרים לליבי, אלו שנמנעים מסוכר ולא רוצים להשמין. גם לנו מגיע! מהמתכון הזה תקבלו בערך ליטר וחצי של גלידה ביתית דיאטטית. הגלידה רכה מהמקפיא , גם בלי מכונת גלידה ובכל המתכון כ 180 קלוריות, שזה גורניש. הכמות תספיק ל 4-6 מנות גלידה נדיבות, אבל גם אם תתפרעו על הגלידה באמצע הלילה עם הסדרה האהובה עליכם, באמת שלא קרה כלום. הגלידה משביעה מאוד, כך שגם אם הצלחתם לחסל חצי כמות (קשה!) תגיעו בערך לשליש מהקלוריות של מגנום אחד…
ואל תשכחו, כל כלב בא יומו, לכל אוגוסט יש את האחד בספטמבר.
מצרכים
כוס אלולוז (תחליף סוכר) אבקתי (למשל כאן)
3.5 כוסות חלב סויה ללא סוכר, קר מהמקרר (זה של אלפרו גם ללא פחמימות)
חבילה אחת אבקת פודינג וניל "סוויטאנגו"
איך מכינים גלידה דיאטטית ללא סוכר ?
מניחים בסיר בינוני אלולוז עם שתי כוסות חלב סויה ומרתיחים על אש בינונית כחצי שעה. שימו לב שמפלס הנוזל בסיר מגיע עד לכשליש גובהו. בסיר קטן יותר הנוזל יגלוש. בכל מקרה השגיחו על הרתיחה ובמידת הצורך הקטינו את האש. כאשר הנוזל מצטמצם לכוס אחת ומקבל צבע שזוף יפה, מכבים אש ומניחים לצינון.
רק כאשר הנוזל בסיר פושר, שופכים כוס וחצי (כ 350 מ"ל) חלב סויה קר מאוד (מהמקרר) לקערת מערבל עם בלון הקצפה. מוסיפים אבקת פודינג סוויטנגו ומפעילים את המערבל במהירות נמוכה לכמה שניות עד שהאבקה תתפזר בחלב. מעלים מהירות בהדרגה עד למהירות מקסימלית. מקציפים כחמש דקות או עד שמקבלים קרם תפוח מאוד שסימני וו ההקצפה נראים בו בבירור. בלי לעצור את המיקסר, שופכים לתוכו בזרם דק את הנוזל מהסיר שהתקרר בנתיים. ממשיכים להקציף עוד דקה לאיחוד מלא. בשלב זה התערובת קצפית ואוורירית מאוד ורואים בה רק מעט את סימני וו ההקצפה. מכבים את המערבל ושופכים את תערובת הגלידה לקופסה אטומה. מעבירים למקפיא. הגלידה מוכנה כאשר היא קפואה לחלוטין , לרוב לאחר כ 4-5 שעות.
הערות ותחליפים
- ממתיק- לא מומליץ להחליף את האלולוז בתחליף סוכר אחר. רוב הסיכויים שהגלידה תהיה קשה כאבן
- חלב- ניתן להחליף חלב סויה בכל חלב אחר שאתם אוהבים ומתאים לתזונה שלכם. באופן אישי פחות אהבתי את הטעם של חלב שקדים במתכון הזה. אם אתם לא חוסכים בקלוריות אפשר להמיר כוס אחת של חלב בשמנת מתוקה, שאיתה תקציפו את הפודינג. כל השאר כרגיל.
- גיוון – ניתן להוסיף לגלידה טעמים ותוספות לפי טעמכם האישי. לגלידה קינמון הוסיפו לסירופ האלולוז שניים-שלושה מקלות קינמון בזמן הבישול (או חצי כפית קינמון טחון). לגלידת קפה הוסיפו לסירופ שתי כפיות שטוחות אבקת נס קפה. גרידת תפוז או לימון הן גם אופציות טובות שמוסיפות טעם ולא מוסיפות קלוריות או פחמימות. תוספת של רבע כפית מלח תעניק לגלידה טעם של קרמל מלוח. חצי כוס פירות יער קפואים מופשרים (עם הנוזלים), שתוסיפו לסירופ האלולוז תעניק לגלידה טעם חמצמץ וצבע מיוחד. פירות יער כדאי להוסיף בסוף הבישול ולצמצם שוב את הסירופ כחמש דקות לכמות של עד כוס אחת נוזל.
- המתכון עובד טוב גם ללא מכונת גלידה אבל אם יש לכם מכונה, תוכלו להשתמש בה. במקום להקפיא את נוזל הגלידה המוכן שמרו אותו במקרר לכמה שעות והעבירו למכונה. הגלידה תהיה מוכנה בתוך 40 עד 60 דקות בהתאם לגודל והספק המכונה שלכם.

21 Comments
לורי שרה
05/10/2024 at 17:18חלב שקדים דל פחמימה וחבילת פודינג סוויטנגו וניל במשך 5 דקות ואף יותר משאיר מצב צבירה של מרקם נוזלי כמו חלב. שום דבר לא השתנה.
מוסיפה עכשיו את הנוזל שהתקרר ומקווה שתיווצר גלידה.
השתמשתי בממתיק שציינת, הזמנתי אותו במיוחד מהיי- ארב.
עשיתי בדיוק מה שכתוב, אותם חומרים, אותם זמנים ויצא לי נוזל כמו מים.
למה?
טליה בנימיני
06/10/2024 at 07:12הי לורי, בהנחה שעקבת בדיוק אחרי ההוראות לא צריכה להיות בעיה. ההקצפה במקרה הזה מוסיפה קצת אוויר אבל לא נוצר ממש קצף. גלידה בטוח תהיה 🙂
א
15/08/2023 at 16:12היי טליה..
תודה על המתכון..
שמתי מידי חלב בהקצפה (שקלתי 350 גרם במקום מ"ל) והקצפת לא נהייתה קצפת 😉 יש מה לעשות עם הבלילה?
טליה בנימיני
15/08/2023 at 19:10הי, תודה על השאלה. כשמדובר בחלב המשקל בגרמים מאוד דומה לנפח במ"ל ובכל מקרה במתכון הזה הבלילה לא ממש הופכת לקצפת, יותר בלילה אוורירית. הייתי ממשיכה כרגיל ומאמינה שתצא לך תוצאה כיפית 🙂
א
15/08/2023 at 20:46תודה. לא יצא לי קרם תפוח בכלל (כפי שציינת באופן ההכנה). יצא ממש נוזלי עם בועות אויר כאלה. המשכתי כרגיל והקפאתי, מקווה שיצא בסדר..
א
15/08/2023 at 23:16יצא לי מרקם עם גרגרים, יתכן בגלל שבמקום אלולוז שמתי תחליף סוכר של סוויטאנגו? (טחנתי אותו).
במקום הפודינג וניל שמתי בטעם שוקולד ולא אהבתי את הטעם שיצא..השאלה אם זה קשור לפודינג או בכלל למוצרי סוויטאנגו שיש להם טעם כזה?
רוצה לדעת אם לשנות בפעם הבאה..
טליה בנימיני
16/08/2023 at 09:01הי, בעיקרון אלולוז הוא תחליף הסוכר היחיד שמתנהג ממש כמו סוכר ומעניק לגלידה מרקם רך ואחיד עם מינימום טעם לוואי. שימוש בממתיק על בסיס אריתרטול כמו סוויטנגו יגרום לגלידה להיות קשה ועם מרקם פחות נעים לאכילה. אתגר נוסף של אריתרטול זה שהוא לא נמס ולכן לפעמים (גם אם טוחנים) נשאר מרקם גרגרי. לצערי באופן אישי ממש לא אהבתי את פודינג השוקולד של סוויטנגו ולכן אני לא משתמשת בכלל במוצר הזה. לפעם הבאה ממליצה בחום להשתמש באלולוז ופודינג וניל. תוכלי להכין גלידה בטעם שוקולד באמצעות תוספת של אבקת קקאו איכותית (חשוב שתהיה הולנדית או אורגנית לא קלויה =קקאו נא כי הן פחות מרירות ויותר שוקולדיות) . תציצי גם במתכון הזה והכי חשוב- אל תוותרי ! מבטיחה לך שתוכלי להגיע בקלות לתוצאה משמחת ❤️
מיכל ליפשיץ
04/12/2023 at 18:15היי טליה
האם בגלידה אפשר להשתמש בסוויטנגו ?
טליה בנימיני
04/12/2023 at 19:08הי מיכל, פחות מומלץ סוויטנגו בגלידה כי היא תהיה קשה כאבן לאחר הקפאה.
תרצה
20/02/2023 at 15:34הי טליה, אין לי מיקסר האםיש אפשרות להקציף במיקסר ידני או בנינגה שהיא חזקה יותר? תודה
טליה בנימיני
20/02/2023 at 22:58הי תרצה, תודה על השאלה 🙂 מיקסר ידני לגמרי יעשה את העבודה.
MOR
19/12/2022 at 08:50היי! ראשית אני מאוד אוהבת אתה המתכונים שלך!. אני חולת גלידות ומחפשת גלידה דיאטתית טעימה כבר המון זמן!! העניין שאני לא אוהבת קינוחים מתוקים מדיי אז הורדתי את כמות האלולוז ל3/4 וגם ל1/2 כוס כדי שיהיה פחות מתוק. הבעיה שהמרקם יוצא קרחי ולא גלידתי. חשבתי שאולי זה בגלל ששמתי פחות אלולוז. ניסיתי להוסיף בנפייבר מומס, כף טחינה, שום דבר לא גרם למרקם להיות גלידתי… אשמח להכוונה 🙂
טליה בנימיני
19/12/2022 at 22:12הי מור, איזה כיף לי 🙂 תודה רבה רבה על הפידבק, מאוד מוערך ולא מובן מאליו. האלולוז הוא שיוצר את המרקם הקרמי במתכון הזה ולכן הגלידה הספציפית הזאת יחסית מתוקה. תוכלי לנסות להוסיף 2 כפות קקאו נא /הולנדי או כף קפה נמס מומסת בכף מים לקראת סוף ההקצפה. כך תקבלי גלידת שוקולד או קפה עם מתיקות מתונה יותר. אם יש לך מכונת גלידה ואת לא סופרת קלוריות תוכלי לנסות גם את המתכון המשובח הזה
דיאנה
09/12/2022 at 16:25היי טליה -) האם ניתן להמיר את הממתיק המלאכותי באבקת סוכר או סוכר?
טליה בנימיני
09/12/2022 at 22:28הי דיאנה, זה מתכון לגלידה דיאטטית 🙂 לא חושבת שהיא תעמוד בקריטריונים אם תשתמשי בסוכר.
ריקי
06/12/2022 at 13:45המתכון מושלם!!!!! עשיתי עם פודינג ללא סוכר של אייהרב.
טליה בנימיני
06/12/2022 at 15:35איזה כיף לשמוע !! 🙂 🙂 תודה רבה ששיתפת
Bava
15/09/2022 at 04:53אני גרה בברוקלין ואין לי סוויטנגו. האם אפשר להשתמש בפודינג אחר ללא סוכר?
טליה בנימיני
16/09/2022 at 01:18הי, לא ניסיתי את המתכון עם סוגים אחרים של פודינג אבל לדעתי זה יעבוד עם כל סוג.
גלית
02/06/2023 at 15:16היי טליה!!
כמה שאלות – האם רק אלולוז עובד פה? תחליף סוכר אחר לא יעשה את העבודה?
והאם ניתן להכין עם שמנת של אלפרו? מצרפת לך קישור של המוצר שאני מתכוונת –
https://www.alpro.com/il/products/plant-based-alternative-to-cream/plant-based-alternative-to-cream/soya-cuisine-light/
תודה מראש!!
טליה בנימיני
02/06/2023 at 21:22הי גלית, תודה על השאלות. אלולוז הוא תחליף הסוכר היחידי שאינו הופך את הגלידה לסלע גרניט לאחר הקפאה. לכן תחליפים אחרים פחות מתאימים כאן. לגבי שמנת אלפרו, לא ניסיתי אבל מאמינה שיעבוד. שתפי אם מנסה