מתוק בריא

  • עוגיות בריאות
  • עוגות ללא סוכר
  • ארוחת בוקר בריאה
  • עוד קטגוריות
    • חטיפים בריאים
    • עוגיות ללא סוכר קלות וטעימות
    • ריבה ללא סוכר
    • קינוחים ללא סוכר
    • מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם
    • ממתקים ללא גלוטן וסוכר
    • קינוח דיאטטי
    • לחמים ומאפים מלוחים
    • קינוח טבעוני
    • גלידה ללא סוכר
    • פשטידה ללא גלוטן
    • קינוח פרווה
    • מתכונים עם אבקת חלבון
    • משקאות
    • ארוחת ערב בריאה
    • קינוחים לחג
      • מתכונים בריאים לחנוכה
      • אוזני המן בריאות
      • מתכונים לפסח
        • עוגיות לפסח
        • קינוחים לפסח
        • עוגה לפסח
        • לחמניות לפסח פיצה ומאפים
        • פשטידה לפסח
        • לביבות לפסח
        • עוגת גבינה כשרה לפסח חמישה מתכונים הכי טובים
        • עוגה בחושה לפסח שישה מתכונים קלים ומומלצים
        • עוגיות שקדים לפסח ארבעה מתכונים הטובים בכל הזמנים
        • עוגה לפסח פרווה חמישה מתכונים מומלצים
        • מתכונים לליל הסדר שמונה מנות אחרונות בלי לפתוח כפתור
      • מתכונים לשבועות
        • עוגת גבינה לשבועות
        • קינוחים לשבועות
        • פשטידות לשבועות
      • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים בריאים מידע והמלצות
  • מי אני
    • קצת עלי
    • צור קשר
גלידה ללא סוכר/ מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם/ קינוח דיאטטי/ קינוח טבעוני/ קינוח פרווה/ קינוחים ללא סוכר

גלידה דיאטטית ללא מכונה- קינוח דיאטטי קל להכנה

גלידה דיאטטית
()

זה נכון שקטוגנים הם אנשים מושחתים. נכון גם שהם חיים משומן ולא סופרים קלוריות. זאת תזונה פלאית אבל היא לא מבטלת את חוקי הפיזיקה והביולוגיה. חבל! עדיין, מאגרי השומן בגוף נבנים בהתאם למאזן יוצא-נכנס, ממש כמו בכל דו"ח חשבונאי. על כן, ובכל מסגרת תזונתית, יש תקופות בהן חשוב לי יותר להקפיד גם על המאזן הקלורי. למשל עכשיו, כשחזרנו מטיול משפחתי מפנק במיוחד, בו הגמשתי את הקיבה ואת משטר הפחמימות (אל תגלו!). בדיוק בשביל תקופות כאלה, אני מחזיקה מאגר מצומצם של מתכונים שהם ה"צ'יט" שלי. מפלט מתוק ללא סוכר, שמאפשר לי לשמור על התזונה שבחרתי. במיוחד בתקופות מאתגרות. כזה הוא השלוק האלמותי שיש לי תמיד בפריזר. כאלו הם דובוני המחמד האדומים שבמקרר. לפנתיאון המובחר מצטרפת סוף סוף גלידה דיאטטית ללא מכונת גלידה, כמה חיכיתי לה!.

גלידה ללא סוכר
גלידה דיאטטית דלת פחמימה

קיבלתי עד היום עשרות בקשות מקוראי הבלוג למתכוני גלידה קלים ללא מכונה. קדמו למתכון הזה עשרות אם לא מאות ניסיונות לאורך השנים, שפשוט לא עברו את הרף. הם לא היו לי טעימים מספיק, דיאטטיים מספיק או קלים להכנה מספיק….

לא ויתרתי. הלא גלידה היא אחד מאבות המזון של הנפש. פריט חשוב מאין כמותו לניחום לבבות סוערים. עוד יותר בצהרי אוגוסט האיום, בעודנו מג'נגלים שניצל, עם שיחת עבודה וניחום ילד בוכה והמבין יבין… הן הדבר האחרון שדרוש לנו בחום הזה הוא עוד צמיג בירכתיים מהפיינט בן אנד ג'ריז, שהורדנו בלי לשים לב מרוב יאוש…

המתכון הזה מוקדש לכם. הורי אוגוסט מותשים, נאבקי המשקל היקרים לליבי, אלו שנמנעים מסוכר ולא רוצים להשמין. גם לנו מגיע! מהמתכון הזה תקבלו בערך ליטר וחצי של גלידה ביתית דיאטטית. הגלידה רכה מהמקפיא , גם בלי מכונת גלידה ובכל המתכון כ 180 קלוריות, שזה גורניש. הכמות תספיק ל 4-6 מנות גלידה נדיבות, אבל גם אם תתפרעו על הגלידה באמצע הלילה עם הסדרה האהובה עליכם, באמת שלא קרה כלום. הגלידה משביעה מאוד, כך שגם אם הצלחתם לחסל חצי כמות (קשה!) תגיעו בערך לשליש מהקלוריות של מגנום אחד…

ואל תשכחו, כל כלב בא יומו, לכל אוגוסט יש את האחד בספטמבר.

מצרכים

כוס אלולוז (תחליף סוכר) אבקתי (למשל כאן)

3.5 כוסות חלב סויה ללא סוכר, קר מהמקרר (זה של אלפרו גם ללא פחמימות)

חבילה אחת אבקת פודינג וניל "סוויטאנגו"

איך מכינים גלידה דיאטטית ללא סוכר ?

מניחים בסיר בינוני אלולוז עם שתי כוסות חלב סויה ומרתיחים על אש בינונית כחצי שעה. שימו לב שמפלס הנוזל בסיר מגיע עד לכשליש גובהו. בסיר קטן יותר הנוזל יגלוש. בכל מקרה השגיחו על הרתיחה ובמידת הצורך הקטינו את האש. כאשר הנוזל מצטמצם לכוס אחת ומקבל צבע שזוף יפה, מכבים אש ומניחים לצינון.

רק כאשר הנוזל בסיר פושר, שופכים כוס וחצי (כ 350 מ"ל) חלב סויה קר מאוד (מהמקרר) לקערת מערבל עם בלון הקצפה. מוסיפים אבקת פודינג סוויטנגו ומפעילים את המערבל במהירות נמוכה לכמה שניות עד שהאבקה תתפזר בחלב. מעלים מהירות בהדרגה עד למהירות מקסימלית. מקציפים כחמש דקות או עד שמקבלים קרם תפוח מאוד שסימני וו ההקצפה נראים בו בבירור. בלי לעצור את המיקסר, שופכים לתוכו בזרם דק את הנוזל מהסיר שהתקרר בנתיים. ממשיכים להקציף עוד דקה לאיחוד מלא. בשלב זה התערובת קצפית ואוורירית מאוד ורואים בה רק מעט את סימני וו ההקצפה. מכבים את המערבל ושופכים את תערובת הגלידה לקופסה אטומה. מעבירים למקפיא. הגלידה מוכנה כאשר היא קפואה לחלוטין , לרוב לאחר כ 4-5 שעות.

הערות ותחליפים

  • ממתיק- לא מומליץ להחליף את האלולוז בתחליף סוכר אחר. רוב הסיכויים שהגלידה תהיה קשה כאבן
  • חלב- ניתן להחליף חלב סויה בכל חלב אחר שאתם אוהבים ומתאים לתזונה שלכם. באופן אישי פחות אהבתי את הטעם של חלב שקדים במתכון הזה. אם אתם לא חוסכים בקלוריות אפשר להמיר כוס אחת של חלב בשמנת מתוקה, שאיתה תקציפו את הפודינג. כל השאר כרגיל.
  • גיוון – ניתן להוסיף לגלידה טעמים ותוספות לפי טעמכם האישי. לגלידה קינמון הוסיפו לסירופ האלולוז שניים-שלושה מקלות קינמון בזמן הבישול (או חצי כפית קינמון טחון). לגלידת קפה הוסיפו לסירופ שתי כפיות שטוחות אבקת נס קפה. גרידת תפוז או לימון הן גם אופציות טובות שמוסיפות טעם ולא מוסיפות קלוריות או פחמימות. תוספת של רבע כפית מלח תעניק לגלידה טעם של קרמל מלוח. חצי כוס פירות יער קפואים מופשרים (עם הנוזלים), שתוסיפו לסירופ האלולוז תעניק לגלידה טעם חמצמץ וצבע מיוחד. פירות יער כדאי להוסיף בסוף הבישול ולצמצם שוב את הסירופ כחמש דקות לכמות של עד כוס אחת נוזל.
  • המתכון עובד טוב גם ללא מכונת גלידה אבל אם יש לכם מכונה, תוכלו להשתמש בה. במקום להקפיא את נוזל הגלידה המוכן שמרו אותו במקרר לכמה שעות והעבירו למכונה. הגלידה תהיה מוכנה בתוך 40 עד 60 דקות בהתאם לגודל והספק המכונה שלכם.
קינוח דיאטטי קל להכנה
קינוח דיאטטי קל להכנה

האם אהבת את המתכון?

לחץ/י על הכוכבים בשביל לדרג!

מספר דרוגים / דרוג ממוצע

עדיין לא ניתן דרוג למתכון זה - רוצה להיות הראשון/ה?

17/08/2022 By טליה בנימיני
26
סוכריות גומי בריאות ללא סוכר דובוני גומי לשיער ולעור ברד פודינג ללא סוכר- ארוחת בוקר קטוגנית לפנתיאון

עוד מתכונים ששווה לבדוק

קולורבי בתנור

צ'יפס קולורבי בתנור

20/01/2025
פיתה קטוגנית

פיתה קטוגנית עם מרקם וטעם של פיתה רגילה

05/02/2025
חלב מרוכז מתכון

חלב מרוכז מתכון ללא סוכר

20/07/2025

26 Comments

  • Reply
    א
    23/10/2025 at 15:28

    תודה על המענה, אבל לא יכולה לעבור לחלב סויה בגלל רגישות, לכן ניסיתי את השקדים.
    לגבי הרוטב, האם אפשר לעשות רוטב מלימון?( פירות יער, אוכמניות ותותים לא בחשבון)

    Error happened.
  • Reply
    א
    23/10/2025 at 00:39

    היי,
    זה לא פעם ראשונה שמכינה את הגלידה, הפעם הכנתי עם חלב שקדים של איזולה ביו והטעם ממש מורגש ולא כ"כ אהבתי, וגם יצא לי ממש מתוק, אז טחנתי אגוזים קלויים עם הגלידה והטעם של החלב פחות מורגש עכשו אבל המתיקות נשארה. (הוספתי כפית טסטר צויס בשביל טעם קפה אבל המתיקות עדיין נשארה)
    יש לך רעיון מה אפשר לעשות עכשו אחרי שהיא כבר מוכנה כדי להפחית את המתיקות? חשבתי להכין עוד מנה ולערבב ביחד אבל לא נשאר לי מספיק חלב ולא מתכננת לקנות עוד(לא התחברתי לטעם של המוצר הזה)

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      23/10/2025 at 13:36

      הי הי , תודה על השאלה ותודה שהעלית את הנושא. אני חייבת להסכים ולהודות שהטעם של משקה שקדים ללא סוכר הוא בעייתי. זה נכון שיש מותגים קצת יותר טעימים מאחרים אבל באופן כללי המוצר אינו טעים. אם הסגנון התזונתי שלך אינו קרניבורי נוקשה אלא קיטו שפוי אני ממליצה בחום לעבור למשקה סויה ללא סוכר של סדרת אלטרנטיב (קרטון טורקיז במקרר). הטעם שלו הרבה יותר ידידותי והוא דל פחמימה ומתאים מאוד לגלידה. לגבי הגלידה שכבר הכנת והיא מתוקה מידי , נסי לאכול אותה עם רוטב פחות מתוק – למשל תותים או פירות יער טריים או מופשרים שתבשלי בסיר ללא תוספת ממתיק – תקבלי רוטב חמצמץ וטעים ("קולי") שיאזן יפה את הגלידה המתוקה ולא יפגע בערך הקלורי

      Error happened.
  • Reply
    חנה פיאלה
    11/10/2025 at 12:19

    היי. גם אני כמו עוד מישהי שכתבה פה, לא הצלחתי ליצור קצפת. השתמשתי במוצרים שאמרת, מדדתי, שקלתי, ועקבתי שלב שלב אחרי המתכון. לא נוצרה קצפת. הרגע שמתי בפריזר. מקווה שתצא מזה גלידה . מה בכל זאת יכולה להיות הסיבה?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      11/10/2025 at 13:13

      לא נוצרת כאן ממש קצפת וזה בסדר גמור

      Error happened.
  • Reply
    לורי שרה
    05/10/2024 at 17:18

    חלב שקדים דל פחמימה וחבילת פודינג סוויטנגו וניל במשך 5 דקות ואף יותר משאיר מצב צבירה של מרקם נוזלי כמו חלב. שום דבר לא השתנה.
    מוסיפה עכשיו את הנוזל שהתקרר ומקווה שתיווצר גלידה.
    השתמשתי בממתיק שציינת, הזמנתי אותו במיוחד מהיי- ארב.
    עשיתי בדיוק מה שכתוב, אותם חומרים, אותם זמנים ויצא לי נוזל כמו מים.

    למה?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      06/10/2024 at 07:12

      הי לורי, בהנחה שעקבת בדיוק אחרי ההוראות לא צריכה להיות בעיה. ההקצפה במקרה הזה מוסיפה קצת אוויר אבל לא נוצר ממש קצף. גלידה בטוח תהיה 🙂

      Error happened.
  • Reply
    א
    15/08/2023 at 16:12

    היי טליה..
    תודה על המתכון..
    שמתי מידי חלב בהקצפה (שקלתי 350 גרם במקום מ"ל) והקצפת לא נהייתה קצפת 😉 יש מה לעשות עם הבלילה?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      15/08/2023 at 19:10

      הי, תודה על השאלה. כשמדובר בחלב המשקל בגרמים מאוד דומה לנפח במ"ל ובכל מקרה במתכון הזה הבלילה לא ממש הופכת לקצפת, יותר בלילה אוורירית. הייתי ממשיכה כרגיל ומאמינה שתצא לך תוצאה כיפית 🙂

      Error happened.
      • Reply
        א
        15/08/2023 at 20:46

        תודה. לא יצא לי קרם תפוח בכלל (כפי שציינת באופן ההכנה). יצא ממש נוזלי עם בועות אויר כאלה. המשכתי כרגיל והקפאתי, מקווה שיצא בסדר..

        Error happened.
        • Reply
          א
          15/08/2023 at 23:16

          יצא לי מרקם עם גרגרים, יתכן בגלל שבמקום אלולוז שמתי תחליף סוכר של סוויטאנגו? (טחנתי אותו).
          במקום הפודינג וניל שמתי בטעם שוקולד ולא אהבתי את הטעם שיצא..השאלה אם זה קשור לפודינג או בכלל למוצרי סוויטאנגו שיש להם טעם כזה?
          רוצה לדעת אם לשנות בפעם הבאה..

          Error happened.
          • טליה בנימיני
            16/08/2023 at 09:01

            הי, בעיקרון אלולוז הוא תחליף הסוכר היחיד שמתנהג ממש כמו סוכר ומעניק לגלידה מרקם רך ואחיד עם מינימום טעם לוואי. שימוש בממתיק על בסיס אריתרטול כמו סוויטנגו יגרום לגלידה להיות קשה ועם מרקם פחות נעים לאכילה. אתגר נוסף של אריתרטול זה שהוא לא נמס ולכן לפעמים (גם אם טוחנים) נשאר מרקם גרגרי. לצערי באופן אישי ממש לא אהבתי את פודינג השוקולד של סוויטנגו ולכן אני לא משתמשת בכלל במוצר הזה. לפעם הבאה ממליצה בחום להשתמש באלולוז ופודינג וניל. תוכלי להכין גלידה בטעם שוקולד באמצעות תוספת של אבקת קקאו איכותית (חשוב שתהיה הולנדית או אורגנית לא קלויה =קקאו נא כי הן פחות מרירות ויותר שוקולדיות) . תציצי גם במתכון הזה והכי חשוב- אל תוותרי ! מבטיחה לך שתוכלי להגיע בקלות לתוצאה משמחת ❤️

            Error happened.
    • Reply
      מיכל ליפשיץ
      04/12/2023 at 18:15

      היי טליה

      האם בגלידה אפשר להשתמש בסוויטנגו ?

      Error happened.
      • Reply
        טליה בנימיני
        04/12/2023 at 19:08

        הי מיכל, פחות מומלץ סוויטנגו בגלידה כי היא תהיה קשה כאבן לאחר הקפאה.

        Error happened.
  • Reply
    תרצה
    20/02/2023 at 15:34

    הי טליה, אין לי מיקסר האםיש אפשרות להקציף במיקסר ידני או בנינגה שהיא חזקה יותר? תודה

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      20/02/2023 at 22:58

      הי תרצה, תודה על השאלה 🙂 מיקסר ידני לגמרי יעשה את העבודה.

      Error happened.
  • Reply
    MOR
    19/12/2022 at 08:50

    היי! ראשית אני מאוד אוהבת אתה המתכונים שלך!. אני חולת גלידות ומחפשת גלידה דיאטתית טעימה כבר המון זמן!! העניין שאני לא אוהבת קינוחים מתוקים מדיי אז הורדתי את כמות האלולוז ל3/4 וגם ל1/2 כוס כדי שיהיה פחות מתוק. הבעיה שהמרקם יוצא קרחי ולא גלידתי. חשבתי שאולי זה בגלל ששמתי פחות אלולוז. ניסיתי להוסיף בנפייבר מומס, כף טחינה, שום דבר לא גרם למרקם להיות גלידתי… אשמח להכוונה 🙂

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      19/12/2022 at 22:12

      הי מור, איזה כיף לי 🙂 תודה רבה רבה על הפידבק, מאוד מוערך ולא מובן מאליו. האלולוז הוא שיוצר את המרקם הקרמי במתכון הזה ולכן הגלידה הספציפית הזאת יחסית מתוקה. תוכלי לנסות להוסיף 2 כפות קקאו נא /הולנדי או כף קפה נמס מומסת בכף מים לקראת סוף ההקצפה. כך תקבלי גלידת שוקולד או קפה עם מתיקות מתונה יותר. אם יש לך מכונת גלידה ואת לא סופרת קלוריות תוכלי לנסות גם את המתכון המשובח הזה

      Error happened.
  • Reply
    דיאנה
    09/12/2022 at 16:25

    היי טליה -) האם ניתן להמיר את הממתיק המלאכותי באבקת סוכר או סוכר?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      09/12/2022 at 22:28

      הי דיאנה, זה מתכון לגלידה דיאטטית 🙂 לא חושבת שהיא תעמוד בקריטריונים אם תשתמשי בסוכר.

      Error happened.
  • Reply
    ריקי
    06/12/2022 at 13:45

    המתכון מושלם!!!!! עשיתי עם פודינג ללא סוכר של אייהרב.

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      06/12/2022 at 15:35

      איזה כיף לשמוע !! 🙂 🙂 תודה רבה ששיתפת

      Error happened.
  • Reply
    Bava
    15/09/2022 at 04:53

    אני גרה בברוקלין ואין לי סוויטנגו. האם אפשר להשתמש בפודינג אחר ללא סוכר?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      16/09/2022 at 01:18

      הי, לא ניסיתי את המתכון עם סוגים אחרים של פודינג אבל לדעתי זה יעבוד עם כל סוג.

      Error happened.
      • Reply
        גלית
        02/06/2023 at 15:16

        היי טליה!!
        כמה שאלות – האם רק אלולוז עובד פה? תחליף סוכר אחר לא יעשה את העבודה?
        והאם ניתן להכין עם שמנת של אלפרו? מצרפת לך קישור של המוצר שאני מתכוונת –
        https://www.alpro.com/il/products/plant-based-alternative-to-cream/plant-based-alternative-to-cream/soya-cuisine-light/

        תודה מראש!!

        Error happened.
        • Reply
          טליה בנימיני
          02/06/2023 at 21:22

          הי גלית, תודה על השאלות. אלולוז הוא תחליף הסוכר היחידי שאינו הופך את הגלידה לסלע גרניט לאחר הקפאה. לכן תחליפים אחרים פחות מתאימים כאן. לגבי שמנת אלפרו, לא ניסיתי אבל מאמינה שיעבוד. שתפי אם מנסה

          Error happened.

    השאר/י תגובה - ניתן לצרף סרטון ע"י העתקת הלינק משירותים כמו YOUTUBE, TWITTER ועוד Cancel Reply

    ניתן להעלות תמונות וקבצי וידאו עד 10 מגה ניתן להעלות: תמונה, וידאו בכדי לצרף סרטונים מ YOUTUBE, FACEBOOK, TWITTER ושירותים דומים, נא להעתיק את הלינק הרלוונטי (המערכת תציג את הסרטון בצורה אוטומטית) Drop file here

    קצת עלי

    קצת עלי

    אני טליה , אמא , בת זוג והייטקיסטית מכורה לאוכל טוב , לספורט ולחיים בריאים ואובססיבית לשילוב בין שניהם

    הצטרפו אלי ברשתות החברתיות

    מועדון ארוחת בוקר

    קטגוריות

    • אוזני המן בריאות (3)
    • ארוחת בוקר בריאה (43)
    • ארוחת ערב בריאה (24)
    • גלידה ללא סוכר (11)
    • חטיפים בריאים (28)
    • לביבות לפסח (8)
    • לחמים ומאפים מלוחים (32)
    • לחמניות לפסח פיצה ומאפים (12)
    • ממתקים ללא גלוטן וסוכר (15)
    • משקאות (5)
    • מתכונים בריאים לחנוכה (14)
    • מתכונים לפסח (1)
    • מתכונים לראש השנה (10)
    • מתכונים לשבועות (33)
    • מתכונים עם אבקת חלבון (14)
    • מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם (137)
    • עוגה לפסח (55)
    • עוגות ללא סוכר (65)
    • עוגיות בריאות (29)
    • עוגיות ללא סוכר קלות וטעימות (28)
    • עוגיות לפסח (30)
    • עוגת גבינה לשבועות (15)
    • פשטידה ללא גלוטן (10)
    • פשטידה לפסח (11)
    • פשטידות לשבועות (7)
    • קינוח דיאטטי (26)
    • קינוח טבעוני (50)
    • קינוח פרווה (77)
    • קינוחים לחג (2)
    • קינוחים ללא סוכר (20)
    • קינוחים לפסח (41)
    • קינוחים לשבועות (23)
    • ריבה ללא סוכר (10)

    מתכונים מהירים
    מהיר הכנה

    בראוניז פרווה

    בראוניז פרווה אקספרס ללא גלוטן משני מצרכים

    23/10/2025
    עוגת גבינה חלבון

    עוגת גבינה חלבון מעלפת מושלמת לחיטוב

    04/10/2025
    מנגו סטיקי רייס

    כמעט מנגו סטיקי רייס בריא דיאטטי

    26/09/2025
    סלט ביצים מפורק

    סלט ביצים מוחמצות מפורק לראש השנה

    15/09/2025
    פירה כרובית

    פירה כרובית מדויק בחמש דקות מתכון אקספרס

    02/08/2025

    מקרא אייקונים

    • טבעוני

      טבעוני

    • דל שומן

      דל שומן

    • דל פחמימות

      דל פחמימות

    • ללא גלוטן

      ללא גלוטן

    • מתאים לילדים

      מתאים לילדים

    • עשיר בחלבון

      עשיר בחלבון

    • ללא חלב

      ללא חלב

    • מהיר הכנה

      מהיר הכנה

    • מזון על

      מזון על

    המדריך לזיקוק שומן טהור — ל המדריך לזיקוק שומן טהור — לשמור לחורף. זה הסוד לכל סטייק ולכל תבשיל טוב. 
🧈 שמרו ושתפו עם מי שעדיין מבשל בשמן קנולה 🙃 כי אחרי שתראו כמה זה פשוט – לא תקנו יותר שמן מעובד לטיגון או לתבשילים!
המדריך המלא שלי לזיקוק שומן בבית –
שיטה טבעית, פשוטה ובריאה שמחזירה למטבח טעם של פעם.
🦢 השתמשתי כאן בשתי חבילות של שומן אווז קפוא (בערך 2 קילו בסך הכול). אפשר גם עוף , בקר או כבש. 
כך מזקקים שומן בקלות:
1️⃣ מפשירים את השומן לטמפרטורת חדר 
2️⃣ מניחים את כולו בסיר עבה על להבה בינונית
3️⃣ בהתחלה הוא “יזמר” ויתחיל להפריש נוזלים – לא לגעת, רק לערבב מדי פעם.
4️⃣ אחרי 30–40 דקות הנוזל הופך שקוף וזהוב.
5️⃣ מסננים החוצה את השאריות המוצקות ומעבירים לצנצנות נקיות ויבשות.
אחסון:
🧊 במקרר – עד חודשיים.
❄️ במקפיא – עד חצי שנה 

יתרונות של שומן מזוקק : 
💪 יציב בחום גבוה – לא נשרף, לא מתחמצן ולא יוצר רעלנים.
🩸 תומך באיזון הורמונלי, שובע וספיגת ויטמינים (A, D, E, K).
✨ מוסיף טעם עשיר ועמוק לתבשילים, סטייקים ורטבים –
אין תחליף לשומן אמיתי, לא מעובד, טבעי ונקי.
הזהב של המטבח – והכי טעים בעולם.
👩‍🍳 אם זיקקתם– תייגו אותי בסטורי עם הצנצנת שלכם! אשתף את הכי יפות 💛

#קיטו #שומןמזוקק #בישולבריא #חורףבריא #מתוקבריא#שומןבריא #קיטו #דלפחמימות #קיטוגני⁩
    הזהב של החורף- שמרו את הפוסט הזהב של החורף- שמרו את הפוסט ולא תקנו יותר לעולם שמן קנולה 

🧈 שמרו את הפוסט ושתפו עם מי שעדיין מבשל בשמן קנולה 🙃 כי אחרי שתראו כמה זה פשוט – לא תקנו יותר שמן לטיגון או לתבשילים!
המדריך המלא שלי לזיקוק שומן בבית –
שיטה טבעית, פשוטה ובריאה שמחזירה למטבח טעם של פעם.
🦢 השתמשתי כאן בשתי חבילות של שומן אווז קפוא (בערך 2 קילו בסך הכול). אפשר גם עוף , בקר או כבש. 
כך מזקקים שומן בקלות:
1️⃣ מפשירים את השומן לטמפרטורת חדר 
2️⃣ מניחים את כולו בסיר עבה על להבה בינונית
3️⃣ בהתחלה הוא “יזמר” ויתחיל להפריש נוזלים – לא לגעת, רק לערבב מדי פעם.
4️⃣ אחרי 30–40 דקות הנוזל הופך שקוף וזהוב.
5️⃣ מסננים החוצה את השאריות המוצקות ומעבירים לצנצנות נקיות ויבשות.
אחסון:
🧊 במקרר – עד חודשיים.
❄️ במקפיא – עד חצי שנה 

יתרונות של שומן מזוקק : 
💪 יציב בחום גבוה – לא נשרף, לא מתחמצן ולא יוצר רעלנים.
🩸 תומך באיזון הורמונלי, שובע וספיגת ויטמינים (A, D, E, K).
✨ מוסיף טעם עשיר ועמוק לתבשילים, סטייקים ורטבים –
אין תחליף לשומן אמיתי, לא מעובד, טבעי ונקי.
הזהב של המטבח – והכי טעים בעולם.
👩‍🍳 אם זיקקתם– תייגו אותי בסטורי עם הצנצנת שלכם! אשתף את הכי יפות 💛

#קיטו #שומןמזוקק #בישולבריא #חורףבריא #מתוקבריא#שומןבריא #קיטו #דלפחמימות #קיטוגני
    לא תאמינו ממה זה עשוי ... אם לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן⁩⁩
    אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממ אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן⁩⁩
    לא תאמינו ממה זה עשוי ... אם לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן⁩
    אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממ אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן
    חופשת חורף מפתיעה במחיר של אוטובוס לאילת … 
חברת ויז פתחה את הקו לסלוניקי וזה אומר טיסות זולות בתאריכים גמישים . הטיסה אורכת שעתיים, המחירים בעיר זולים וכל האטרקציות קרובות במרחק הליכה ברגל. האוכל טעים , מזג האוויר נעים ואנשי סלוניקי נחמדים ואדיבים. כל זה הופך את העיר ליעד אטרקטיבי לחופשת עיר קצרה ונהנתנית עם מישהו שאתם אוהבים. עונת הכריסמס היפה מתחילה כבר בראשון לנובמבר וזה זמן בו תוכלו לבקר בכל אתר ומסעדה שתרצו ללא תורים. קבלו שבע המלצות רותחות לעונה הקרה של 2026
🥐 1. Trigona Elenidis
📍 Aristotelous 19
מאפה פילו פריך אופייני לאיזור שממלאים במקום בקרם פטיסייר טרי – אחד הדברים המתוקים הכי שווים בעיר.
🍽️ 2. Mezen Salonica
📍 Katouni 1
בר מאזטים צעיר וחדשני. אל תפספסו את סלט העגבניות עם קרוטוני חרובים ובואו מוקדם כי אין הזמנות. 
🎶 3. O Todoros
📍 Vasilissis Olgas 233
טברנה משפחתית עם אוכל יווני קלאסי מסורתי  ואווירה שמחה. צ׳יפס ולביבות קישואים מושלמים. פשוט טרי וטעים 
🥙 4. Liga kai Kala
📍 Tsimiski 103
הגירוס בין הטובים בעיר! בשר נחתך דק ומוגש בנדיבות. קחו לטייק-אווי ואיכלו מול הים בכיכר אריסטו. אין ישיבה במקום 
💆‍♀️ 5. Animus Spa
📍 Tsimiski 33 (קומה 4)
עיסוי מעולה במחיר נגיש – שעה ב-30 €. חובה להזמין בווטסאפ.
🌿 6. To Aromatopoleio
📍 Vasileos Irakliou 26
חנות בוטיק לרקיחת בשמים משנת 1958 שמרקחת בשמים בהתאמה אישית. ממול יש חנות עם גרסאות מוצלחות וזולות לבשמים מפורסמים , תכינו רשימות למשפחה ולילדים 
🧀 7. Olicatessen
📍 Pavlou Mela 42
מעדניית בוטיק עם תה, שימורים, משקאות, דבש שמן זית וממתקים של יצרנים מקומיים  קטנים מכל רחבי יוון והאיים. שירות מקסים באנגלית ואפילו חלבה דלת פחמימה אמיתית.
    חכו..הסוף עומד ״לשבור״ אתכם חכו..הסוף עומד ״לשבור״ אתכם 💥💥

האם זה באמת החלום שלכם?? עוגת ״חלומות״ מפוצצת בסוכר, קמח ושמן מעובד ? זה חלום או סיוט? 
אני כבר לא יכולתי לראות את זה יותר… 
 אז לקחתי את העוגה הוויראלית שכולם מדברים עליה… וניפצתי אותה 💥💥💥 
תכירו את הגרסה שלי לעוגת החלומות— כזאת שאתם באמת רוצים לאכול ולא מצטערים עליה שנייה אחרי . שתפו מי שצריך להכיר שיש גם חלומות יותר טובים..
במקום סוכר – אלולוז
 במקום קמח לבן – פאדג’ בראוני קטוגני
ובמקום רגשות אשם – עוגת זכוכית הסטרית ששוברים עם פטיש או כף 🔨✨

💬 רוצים את המתכון המלא עם כל השלבים והטיפים
 תכתבו לי “אני” בתגובות ותקבלו קישור ❤️ (רק לעוקבים)
 👩‍🍳 ולעוד מתכונים בריאים ודלי פחמימה שעושים טוב לגוף וללב – תעקבו אחרי 💚

מצרכים לתבנית עגולה 18 ס״מ
לבסיס:
 75 גרם שוקולד מריר (85–90%)
 75 גרם חמאה
 3 ביצים
 7 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטנגו / מונק פרוט / אלולוז)
 כפית אבקת אפייה
 כפית תמצית וניל איכותית
 ⅛ כפית מלח
למילוי:
 1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
 80 גרם שוקולד מריר ממותק (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס)
לציפוי זכוכית:
 6 כפות אלולוז
 2 כפות מים

אופן ההכנה בקצרה:
1️⃣ ממיסים שוקולד ושמנת למילוי, מצננים שעתיים.
 2️⃣ מכינים בסיס: ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים ממתיק, וניל, מלח, ביצים ואבקת אפייה.
 3️⃣ אופים ב־170 מעלות כ־20 דקות ומצננים לגמרי.
 4️⃣ מקציפים את המילוי הקר ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.
 5️⃣ מכינים את ציפוי האלולוז עד צבע קרמל ומוזגים על העוגה הקפואה.
 6️⃣ מצננים חצי שעה ומגישים.

✨ כי לכולם מגיע לחלום — רק בלי להתעורר עם רגשות אשם.

#עוגת_החלומות #מתוקבריא #קיטו #ללאגלוטן #ללאסוכר #אלולוז #קינוחויראלי #עוגתזכוכית #שוברותאתהרשת
 

.⁩⁩⁩⁩⁩
    ⁨ ⁨ ⁨ ⁨ עוגת החלומות בגרסה ⁨	⁨	⁨	⁨	עוגת החלומות בגרסה הבריאה ששברה את הרשת 💥💥

האם זה באמת החלום שלכם?? עוגת ״חלומות״ מפוצצת בסוכר, קמח ושמן מעובד ?
אני כבר לא יכולתי לראות את זה יותר… 
 אז לקחתי את העוגה הוויראלית שכולם מדברים עליה… וניפצתי אותה 💥💥💥
תכירו את הגרסה שלי לעוגת החלומות— כזאת שאתם באמת רוצים לאכול ולא מצטערים עליה שנייה אחרי . שתפו מי שצריך להכיר שיש גם חלומות יותר טובים..
במקום סוכר – אלולוז
 במקום קמח לבן – פאדג’ בראוני קטוגני
ובמקום רגשות אשם – עוגת זכוכית הסטרית ששוברים עם פטיש או כף 🔨✨

💬 רוצים את המתכון המלא עם כל השלבים והטיפים
 תכתבו לי “אני” בתגובות ותקבלו קישור ❤️ (רק לעוקבים)
 👩‍🍳 ולעוד מתכונים בריאים ודלי פחמימה שעושים טוב לגוף וללב – תעקבו אחרי 💚

מצרכים לתבנית עגולה 18 ס״מ
לבסיס:
 75 גרם שוקולד מריר (85–90%)
 75 גרם חמאה
 3 ביצים
 7 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטנגו / מונק פרוט / אלולוז)
 כפית אבקת אפייה
 כפית תמצית וניל איכותית
 ⅛ כפית מלח
למילוי:
 1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
 80 גרם שוקולד מריר ממותק (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס)
לציפוי זכוכית:
 6 כפות אלולוז
 2 כפות מים

אופן ההכנה בקצרה:
1️⃣ ממיסים שוקולד ושמנת למילוי, מצננים שעתיים.
 2️⃣ מכינים בסיס: ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים ממתיק, וניל, מלח, ביצים ואבקת אפייה.
 3️⃣ אופים ב־170 מעלות כ־20 דקות ומצננים לגמרי.
 4️⃣ מקציפים את המילוי הקר ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.
 5️⃣ מכינים את ציפוי האלולוז עד צבע קרמל ומוזגים על העוגה הקפואה.
 6️⃣ מצננים חצי שעה ומגישים.

✨ כי לכולם מגיע לחלום — רק בלי להתעורר עם רגשות אשם.

#עוגת_החלומות #מתוקבריא #קיטו #ללאגלוטן #ללאסוכר #אלולוז #קינוחויראלי #עוגתזכוכית #שוברותאתהרשת
 

.⁩⁩⁩⁩
    אז ניפצתי את העוגה ששברה את אז ניפצתי את העוגה ששברה את הרשת 😱😱
עוגת ״חלומות״ מפוצצת בסוכר, קמח ושמן מעובד — זה חלום או סיוט? 🍰
 אני כבר לא יכולתי לראות את זה יותר… 
 אז לקחתי את העוגה הוויראלית שכולם מדברים עליה… וניפצתי אותה 💥💥💥
תכירו את הגרסה שלי לעוגת החלומות— כזאת שאתם באמת רוצים לאכול ולא מצטערים עליה שנייה אחרי 
במקום סוכר – אלולוז
 במקום קמח לבן – פאדג’ בראוני קטוגני
ובמקום רגשות אשם – עוגת זכוכית הסטרית ששוברים עם פטיש או כף 🔨✨

💬 רוצים את המתכון המלא עם כל השלבים והטיפים
 תכתבו לי “אני” בתגובות ותקבלו קישור ❤️ (רק לעוקבים)
 👩‍🍳 ולעוד מתכונים בריאים ודלי פחמימה שעושים טוב לגוף ולטעם – תעקבו אחרי 💚

מצרכים לתבנית עגולה 18 ס״מ
לבסיס:
 75 גרם שוקולד מריר (85–90%)
 75 גרם חמאה
 3 ביצים
 7 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטנגו / מונק פרוט / אלולוז)
 כפית אבקת אפייה
 כפית תמצית וניל איכותית
 ⅛ כפית מלח
למילוי:
 1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
 80 גרם שוקולד מריר ממותק (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס)
לציפוי זכוכית:
 6 כפות אלולוז
 2 כפות מים

אופן ההכנה בקצרה:
1️⃣ ממיסים שוקולד ושמנת למילוי, מצננים שעתיים.
 2️⃣ מכינים בסיס: ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים ממתיק, וניל, מלח, ביצים ואבקת אפייה.
 3️⃣ אופים ב־170 מעלות כ־20 דקות ומצננים לגמרי.
 4️⃣ מקציפים את המילוי הקר ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.
 5️⃣ מכינים את ציפוי האלולוז עד צבע קרמל ומוזגים על העוגה הקפואה.
 6️⃣ מצננים חצי שעה ומגישים.

✨ כי לכולם מגיע לחלום — רק בלי להתעורר עם רגשות אשם.

#עוגת_החלומות #מתוקבריא #קיטו #ללאגלוטן #ללאסוכר #אלולוז #קינוחויראלי #עוגתזכוכית #שוברותאתהרשת
 

.
    המדריך לסופלה שוקולד נדיר ה המדריך לסופלה שוקולד נדיר היחיד שתצטרכו ותכינו ברפיט. חובה  לשמור !! 
מתכון ללא גלוטן ללא קמח ואם תרצו גם ללא סוכר קיטו, נכס צאן ברזל !!
המתכון הזה הולך איתי מעל שני עשורים . ממעונות הסטודנטים ועד ארוחות גורמה וקינוחי ילדים. הוא מתאים לכל סוג של תזונה כי אפשר להכין אותו מכל סוג של שוקולד ועם כל ממתיק שתבחרו . הוא תמיד יוצא מושלם ותמיד גונב את ההצגה גם אם יש לכם שתי ידיים שמאליות. דפדפו שמאלה לצפות בשלבי ההכנה ⬅️⬅️⬅️
אין אחד שלא אוהב את הסופלה הזה וכשאני צריכה קינוח מהיר שמצליח באחריות וכולם אוהבים זאת הבחירה הראשונה שלי . זה אחד המתכונים היחידים שאני זוכרת בעל פה ויכולה להכין בעיניים קשורות מאחורי הגב אם תעירו אותי באמצע הלילה 😂
אגב הוא טעים בכל המצבים גם אם שכחתם בתנור ועובר הקפאה בלי בעיה (טעים גם קפוא…😂) 
אם אתם מעדיפים לעבוד עם המתכון הכתוב באתר תגיבו אני ואשלח לכם קישור בהודעה פרטית ♥️
#סופלהשוקולד #מתוקבריא #קינוחבריא #קיטו #דלפחמימות #ללאגלוטן #ללאסוכר
    המתכון החדש ששבר את הרשת בסדרת הקוטג׳ 
פרק שישי בסדרה הויראלית ! אחרי הפיצה , המאפינס, השקשוקה , מעדני החלבון וכדורי השוקולד … הגיעה תור העוגה!! 

🎂🎂🎂🎂ולא סתם עוגה , עוגה מפוצצת בחלבון 💪💪 ללא קמח וסוכר מארבעה מצרכים פשוטים . מספיק בריאה כדי לאכול כל יום לארוחת בוקר 🍽️. מושלמת לחיטוב , לספורטאים , דלי פחמימה וכל כל מי שרוצה לאכול בריא וליהנות מהחיים. רוצו להכין ואל תשכחו לעקוב אחרי לעוד מתכונים יבריאים ומושלמים ♥️

3 מיכלים קוטג׳ מכל סוג
2/3 כוס ממתיק אבקתי רצוי לשלב אלולוז וסוויטנגו או סוויטנגו 
4 ביצים 
חצי כוס יוגורט יווני 120 מ״ל 
גרידת לימון
שתי כפיות מחית/ תמצית וניל איכותית 
אופציונלי - סקופ עד שניים אבקת חלבון איזולט ללא סוכר

טוחנים במעבד מזון עם להב מתכת את הקוטג׳ עד לקרם חלק (חשוב לטחון טוב טוב שיהיה בלי גושים בכלל !). מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים שוב לאיחוד . אם רוצים מוסיפים גם אבקת חלבון. 
אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 40 דקות או עד שמזהיב ומתייצב . מצננים על השיש ומנקזים נוזלים לפני שמעבירים לקירור ( העוגה מפרישה נוזלים וזה בסדר) . העוגה מוכנה לאכילה אחרי ארבע שעות במקרר ומשביחה למחרת

אפשר לסנן את הקוטג׳ בבד חיתול לפני שטוחנים אותו ואז הוא מפריש פחות נוזלים לאחר האפיה . בכל מקרה מומלץ לנקז לפני שמעבירים למקרר
 
#מתכוניםבריאים #מתוקבריא #קיטו #דלפחמימות #ללאסוכר #ללאגלוטן #חלבון #קוטג #עוגתגבינה⁩⁩⁩⁩
    תמונות נוספות הצטרפות לעוקבים של באינסטגרם

    מתכונים בריאים

    תפריט
    • עוגת ריבה ופירורים של סבתא שאתם באמת רוצים לאכול
    • לחמניות כוסמין
    • מאפינס אוכמניות בריא
    • עוגיות שוקולד בריאות
    • קראמבל תפוחים
    • תה קינמון

    מתכונים דיאטטיים

    תפריט
    • אייס קפה מתכון
    • ארטיק ללא סוכר
    • סושי פירות מתכון
    • שלוקים

    מתכונים לילדים

    תפריט
    • כדורי תמרים וטחינה
    • וופל בלגי בריא
    • מתכון לדונאטס
    • מתכון לנשיקות
    • עוגיות טחינה בריאות
    • כדורי שוקולד משאריות עוגה

    קינוחים ללא גלוטן

    תפריט
    • מתכון לנשיקות מרנג מושלמות
    • עוגיות מקמח שקדים בריאות ללא סוכר
    • עוגת גבינה בריאה
    • עוגת גבינה יפנית
    • עוגת דבש בריאה
    • קינוחי כוסות
    • ריבת תפוז סיני
    Facebook Instagram

    Copyright 2019 - Talya benyamini All Rights Reserved.

    Top

    האתר פותח ע"י Yaron E.