בכל הדיאטות ומשטרי התזונה שניסיתי לאורך השנים הייתי זקוקה למפלט מתוק. משהו שמותר לאכול בלי ייסורי מצפון ובלי הגבלה. בלי צורך לפצות ולהתחשבן במכסת הקלוריות. מתוק שגרתי שלא יחשב צ׳יט. לשם כך פיתחתי את השלוקים הבריאים, להיט שאנחנו מכינים ואוכלים בביתנו כמעט בכל יום. עדיין, לפעמים הלב והבטן רוצים משהו עשיר ומשביע יותר. ארטיק דיאטטי ללא סוכר זה בול זה!
במשך שנים מילאו את הצורך הזה הארטיקים הדיאטטיים של פלדמן. וניל, שוקולד ולימון היו האהובים עלי. הם בהחלט מפלט קלורי ראוי, שסוגר את הפינה של החשק למתוק בתקופת משטר קפדני. אפילו דיאטן הסלבס שלי י נכנע והרשה לי שניים כאלה ביום כאשר רציתי לרדת במשקל. אליה וקוץ בה, הארטיקים האלו מלאים בחומרים מהונדסים. הם רחוקים מלהיות בריאים וגם די יקרים. כמה שאהבתי אותם, קצת התבאסתי לאכול אותם בקביעות.
שנים חיפשתי דרך פשוטה להכין ארטיקים "אמיתיים", שיהיו דיאטטיים באמת ובריאים. בלי סוכר ופחמימות ובלי שמנת . יגעת ומצאת תאמין! כל ארטיק במתכון מכיל 13 קלוריות בלבד וכחצי גרם פחמימות!. אני קוראת לזה לאכול אוויר ולנוח :-). קחו בחשבון שהמרקם אינו משתווה למרקם של גלידה תעשייתית קנויה. בעיקר כאשר לא משתמשים במכונת גלידה. אך המאמץ המרכזי הכרוך בהכנת המתכון, הוא השגת המרכיבים . סוויטנגו וגואר גם תוכלו לקנות בחנויות טבע או כאן . ארבעה מרכיבים, חימום וערבוב והמאסה מוכנה להקפאה. תקבלו גלידה רכה ומתוקה במרקם כיפי שבין ארטיק לקרטיב, שתוכלו לזלול כאוות נפשכם.
כמו כל מתכון עם מעט מרכיבים, איכותם קריטית ביותר. השתמשו רק בממתיק איכותי כמו סוויטנגו ובמחית או תמצית וניל טבעית
מצרכים לשישה ארטיקים גדולים ("מגנום")
שתי כוסות חלב שקדים ללא סוכר (אפשר להכין לבד כאן או לקנות למשל אלפרו)
רבע כוס ממתיק באבקה : סוויטנגו / מונקפרוט /אלולוז / אבקת סטיביה טהורה ללא תוספים
3/4 כפית אבקת גואר גם, להשיג בבתי טבע וחנויות אפיה (למשל כאן )
חצי כפית מחית וניל או תמצית איכותית
קמצוץ מלח הימאלאיה
חלמון אחד
איך מכינים ארטיק דיאטטי ללא סוכר ?
מערבבים היטב בקערית קטנה גואר גם וסוויטנגו. הערבוב יעזור למנוע גושים בהמשך. מניחים בסיר קטן על אש קטנה- בינונית חלב שקדים ווניל. ברגע שהחלב מתחיל להתחמם שופכים לסיר את תערובת הסוויטנגו תוך כדי בחישה נמרצת במטרפת יד. ממשיכים לבחוש מספר דקות על סף רתיחה, עד להסמכת התערובת. כאשר התערובת משאירה עקבות על דפנות הסיר מכבים את האש ומחכים כעשר דקות. כאשר התערובת עדיין חמה למגע אך לא רותחת, מבליעים פנימה חלמון תוך כדי בחישה נמרצת. מניחים לתערובת להתקרר לחלוטין. כאשר היא מגיעה לטמפרטורת החדר, מערבבים שוב במטרפה ומוזגים לתבניות ארטיק. מעבירים למקפיא למשך הלילה.
גיוון וטיפים:
- לארטיקים בטעם שוקולד מוסיפים כף גדושה אבקת קקאו הולנדי (או קקאו נא/אורגני) ושתי כפות ממתיק נוספות לתערובת בזמן הבישול. לא מומלץ להשתמש בקקאו רגיל שיניב תוצאה מרירה והרבה פחות טעימה. לגרסה עם מינימום פחמימות העדיפו קקאו הולנדי (או קקאו איכותי אחר עם מעל 20% שומן).
- הוסיפו לחלב השקדים בשלב הבישול כמה עלי נענע לארטיק מנטה. קמצוץ קינמון לארטיק קינמון. מעט תמצית בטעם תפוז או גרידה של קליפת תפוז לארטיק הדרים. כל הטעמים האלו יעבדו טוב גם עם קקאו למי שאוהב את השילוב (שוקולד-מנטה, שוקולד-קינמון, שוקולד-תפוז)
- לארטיקים בטעם פירות יער הוסיפו שתי כפות פירות יער קפואים מופשרים ומסוננים. כל סוג שאוהבים יעבוד.
- יש לכם מכונת גלידה? קררו את התערובת המוכנה (עשר שעות לפחות) והכינו גלידה דיאטטית נהדרת.
4 Comments
ישי
13/07/2023 at 09:17היי
איזה ממתיק הכי זול וברמת איכות סבירה?
רבע כוס סוויטנגו יוצא ממש יקר..
אני לא רוצה תחליף זבל, אני רוצה להתפשר מעט על מנת לקבל מחיר הגיוני…
תודה
טליה בנימיני
13/07/2023 at 13:55הי, תודה על השאלה. אפשר לרכוש אריתרטול נקי בחנויות הפיצוחים שהוא זול בהרבה. כדי לשפר את הטעם אפשר לשלב בין אריתרטול נקי לבין טיפות סוכרלוז נוזלי שקונים בסופרים הגדולים (סוכרזית סוכרלוז פקק צהוב) . עוד אפשרות היא לרכוש באיהרב סטיביה נקיה ולערבב קצת ממנה עם האריתרטול הנקי (כף אריתרטול עם כפית מדידה קטנטנה של סטיביה) כך בעצם מכינים לבד בלנד משלכם שזהה לסוויטנגו שהוא ערבוב בין אריתרטול לסטיביה וחוסכים בכסף. גם סטיביה וגם סוכרלוז מתוקים מסוכר בהרבה ולכן אריזה אחת שלהם מספיקה לחודשים רבים של שימוש וזה יוצא מאוד חסכוני
שמרית
07/05/2022 at 07:26היי טליה אפשר להחליף את
החלב שקדים בשמנת? כדי שיצא יותר עשיר?
ואת הגואר גאם לקאסטן גאם?
טליה בנימיני
08/05/2022 at 15:35הי שמרית, תודה על השאלה. אפשר להחליף את חלב השקדים בשמנת אבל זה כבר לא יהיה ארטיק דיאטטי 🙂 לגבי החלפת גואר גם בקנסטן אני מעריכה שזה יעבוד למרות שלא ניסיתי ויתכן שהמרקם יהיה קצת שונה. שתפי אם מנסה