אם חיפשתם אלטרנטיבה לריבות עתירות הסוכר שתספק לכם משהו מתוק לצד משקה הבוקר או בכריך, ריבת תות צ'יה תמר ללא סוכר זה המתכון בשבילכם. הטעם מתוק פחות וטבעי הרבה יותר מהריבות הקנויות וכך גם הצבע והמרקם. מאחר ואין כאן שימוש בצבע מאכל או בטכניקות תעשיתיות לשימור הצבע לא תמיד ילדים יאהבו את הריבה. חלק מהילדים נחשפים כבר בגן לריבה אדומה תעשייתית וחלקה בעלת צבע זרחני שהקשר בינה לבין הפרי מקרי בהחלט. על כן, הצבע והמרקם הטבעי של הפרי בריבה לא תמיד יתאים להם. התות אינו עשיר בחומר מקריש (פקטין) , התמר וזרעי הצ'יה (שמשתלבים יפה מרקמית עם זרעי התות) משמשים כאן להסמכה. טכניקות נוספות להסמכת ריבה הן הוספה של רכיבי פרי מפירות העשירים בפקטין באופן טבעי. למשל רכיבי תפוח העשיר בפקטין בריבת פטל הממותקת ברכז תפוחים טבעי.
מצרכים:
700 גרם תות בשל
מיץ מחצי לימון
10 תמרים מגולענים גדולים – מדג'הול (או 20 קטנים)
כף אבקת סטיביה
5 כפות מייפל טבעי
כפית תמצית וניל
שלוש כפות צ'יה
אופן ההכנה:
מניחים את כל המרכיבים למעט צ'יה בסיר עם תחתית עבה על אש בינונית , מבשלים כעשרים דקות ומערבבים בכף עץ עד שהתערובת מסמיכה והתמרים נמהלים בנוזל לחלוטין. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים תמרים לפי טעמכם. כאשר מתוק מספיק מוסיפים צ'יה וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות עד שעולות בועות גדולות שמשפריצות, אז הריבה מוכנה. הכמות תספיק ל 2-3 צנצנות קטנות. מומלץ לעקר אותן ב 100 מעלות כשהן פתוחות והפוכות על רשת בתנור לעשר דקות לפחות, בזמן שהריבה מתבשלת. כשהריבה מוכנה מעבירים בזהירות את הריבה החמה לצנצנות החמות. מכסים היטב ומניחים להתקרר הפוך ליצירת ואקום. כשהצנצנות מתקררות מעבירים למקרר. ריבת תות צ'יה תמר ללא סוכר נשמרת כחודשיים במקרר

1 Comment
ריבת פטל ללא סוכר - מתוק בריא
25/11/2019 at 22:15[…] והן במרקם. הפטל עצמו מכיל יותר פקטין (החומר המקריש) מתות למשל. כך, ובזכות הפקטין שבתפוחים, מתקבלת ריבה סמיכה ומזוגגת […]