מתוק בריא

  • אז מי אני ?
    • הפילוסופיה של מתוק בריא
    • מתוק בריא וילדים
  • מועדון ארוחת הבוקר
  • חטיפים וממתקים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוד קטגוריות
    • שונות
    • משקאות
    • קינוחים
  • צור קשר
שונות

ריבת תות צ'יה תמר ללא סוכר

אם חיפשתם אלטרנטיבה לריבות עתירות הסוכר שתספק לכם משהו מתוק לצד משקה הבוקר או בכריך, ריבת תות צ'יה תמר ללא סוכר זה המתכון בשבילכם. הטעם מתוק פחות וטבעי הרבה יותר מהריבות הקנויות וכך גם הצבע והמרקם. מאחר ואין כאן שימוש בצבע מאכל או בטכניקות תעשיתיות לשימור הצבע לא תמיד ילדים יאהבו את הריבה. חלק מהילדים נחשפים כבר בגן לריבה אדומה תעשייתית וחלקה בעלת צבע זרחני שהקשר בינה לבין הפרי מקרי בהחלט. על כן, הצבע והמרקם הטבעי של הפרי בריבה לא תמיד יתאים להם. התות אינו עשיר בחומר מקריש (פקטין) , התמר וזרעי הצ'יה (שמשתלבים יפה מרקמית עם זרעי התות) משמשים כאן להסמכה. טכניקות נוספות להסמכת ריבה הן הוספה של רכיבי פרי מפירות העשירים בפקטין באופן טבעי. למשל רכיבי תפוח העשיר בפקטין בריבת פטל הממותקת ברכז תפוחים טבעי.

מצרכים:

700 גרם תות בשל

מיץ מחצי לימון

10 תמרים מגולענים גדולים – מדג'הול (או 20 קטנים)

כף אבקת סטיביה

5 כפות מייפל טבעי

כפית תמצית וניל

שלוש כפות צ'יה

אופן ההכנה:

מניחים את כל המרכיבים למעט צ'יה בסיר עם תחתית עבה על אש בינונית , מבשלים כעשרים דקות ומערבבים בכף עץ עד שהתערובת מסמיכה והתמרים נמהלים בנוזל לחלוטין. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים תמרים לפי טעמכם. כאשר מתוק מספיק מוסיפים צ'יה וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות עד שעולות בועות גדולות שמשפריצות, אז הריבה מוכנה. הכמות תספיק ל 2-3 צנצנות קטנות. מומלץ לעקר אותן ב 100 מעלות כשהן פתוחות והפוכות על רשת בתנור לעשר דקות לפחות, בזמן שהריבה מתבשלת. כשהריבה מוכנה מעבירים בזהירות את הריבה החמה לצנצנות החמות. מכסים היטב ומניחים להתקרר הפוך ליצירת ואקום. כשהצנצנות מתקררות מעבירים למקרר. ריבת תות צ'יה תמר ללא סוכר נשמרת כחודשיים במקרר

ריבת תות צ'יה תמר
19/05/2019 By טליה בנימיני
1
תה בריאות ג'ינג'ר קינמון תפוז מילקשייק ליצ'י פירות יער
About טליה בנימיני

עוד מתכונים ששווה לבדוק

גלידה בריאה מפירות טבעיים

18/05/2019

ריבת פטל ללא סוכר

16/11/2019
שלוקים בריאים

שלוקים טבעיים מפירות

11/01/2020

1 Comment

  • Reply
    ריבת פטל ללא סוכר - מתוק בריא
    25/11/2019 at 22:15

    […] והן במרקם. הפטל עצמו מכיל יותר פקטין (החומר המקריש) מתות למשל. כך, ובזכות הפקטין שבתפוחים, מתקבלת ריבה סמיכה ומזוגגת […]

  • Leave a Reply Cancel Reply

    מה בא לכם לבשל ?

    קצת עלי

    קצת עלי

    אני טליה , אמא , בת זוג והייטקיסטית מכורה לאוכל טוב , לספורט ולחיים בריאים ואובססיבית לשילוב בין שניהם

    הצטרפו אלי ברשתות החברתיות

    מועדון ארוחת בוקר

    קטגוריות

    • חטיפים וממתקים (12)
    • מועדון ארוחת הבוקר (7)
    • משקאות (2)
    • עוגות (13)
    • עוגיות (15)
    • קינוחים (8)
    • שונות (8)

    מקרא אייקונים

    • טבעוני

      טבעוני

    • דל שומן

      דל שומן

    • דל פחמימות

      דל פחמימות

    • ללא גלוטן

      ללא גלוטן

    • מתאים לילדים

      מתאים לילדים

    • עשיר בחלבון

      עשיר בחלבון

    • ללא חלב

      ללא חלב

    • מהיר הכנה

      מהיר הכנה

    • מזון על

      מזון על

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

    There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

    Error: No posts found.

    Make sure this account has posts available on instagram.com.

    Click here to troubleshoot

    Facebook Instagram

    Copyright 2019 - Talya benyamini All Rights Reserved.

    Top