כבר כמה זמן שמבקשים ממני מתכון נוטלה דל פחמימה. שיהיה מה למרוח על הלחם? אולי זה בגלל שצצו לאחרונה על המדפים כמה מוצרים כאלה. הרי כל סגפני הסוכר מתגעגעים. הורים מיוסרי מצפון, סוכרתיים, קטוגניים, ספורטאים ושוחרי בריאות. קשה לנו לשכוח טעמים שאהבנו. כשאני רואה ממרח בריאותי חדש על המדף אני ישר בודקת. רובם נופלים בשלב הערך התזונתי והמרכיבים. פחמימות מיותרות, שומנים מעובדים ושאר מרעין בישין. הממרחים שעוברים אותי הם תמיד יקרים מאוד ולרוב מאכזבים במבחן הטעם.
אלברט איינשטיין אמר שאף בעיה אינה יכולה להפתר עם אותה צורת חשיבה שיצרה אותה. ביחס לנוטלה, צורת החשיבה הזאת כללה בעיקר סוכר לבן ושמנים מעובדים. גייסתי את איינשטיין פה לצידי, רק כדי לשכנע אתכם להתאים את המזווה. כדי לשנות את התזונה, נצטרך לפעמים להשיג חומרי גלם שונים, כאלה שאין בכל בית. המאמץ המרכזי בהכנת נוטלה 2.0 היא השגת המרכיבים. כאשר השגתם, תגלו שכל כך טעים וקל להכין את הנוטלה החדשה, שאין מצב שתחזרו לקנות מן המוכן.
מהמרכיבים החדשים תכינו עוד שלל מאכלים בריאים ומיטיבים לכם ולאהובים עליכם. הנוטלה החדשה כה טעימה ומפתה עד ששלוש פעמים השבוע הכנתי וחיסלתי הכל בשלב הטעימה, לפני שגייסתי את האיפוק הנדרש לצילום. לא היה קל !!

מתכון נוטלה הוא מסוג המתכונים האהובים עלי ביותר . חמש דקות עבודה , ערבוב בקערה וזהו. יותר תגלית ממתכון. הכמות שיוצאת תמלא צנצנת קטנה של חצי כוס בערך ממרח. מעולה למילוי עוגות, עוגיות ומאפים. נפלא למריחה על לחם אבל הכי הכי אני אוהבת אותו על כפית, טיפוס פשוט.
אני מעדיפה לשמור את הממרח במקרר ולכן אני מכינה אותו כך שלא יהיה קשה מידי לאחר קירור ועדיין ניתן למריחה. כדי להשיג תוצאה רכה נשתמש במעט חמאת קקאו והרבה שמן בריא נוזלי. נמתיק את ממרח הנוטלה באלולוז נוזלי. ממתיק חסר טעם לוואי שאינו מתקשה בקירור. כל המתכון מכיל כ 4 גרם פחמימה נטו
מתכון נוטלה מצרכים
כף גדושה חמאת קקאו ( כ 20 גרם)
2 כפות מחית/חמאת אגוזי לוז טבעית (כ 30 גרם)- אפשר להכין לבד מאגוזי לוז -ראו בהערות
6 כפות שמן MCT (או כל שמן בטעם ניטראלי. מומלץ לא מעובד כמו שמן אבוקדו או המפ)
6 כפות ממתיק אלולוז נוזלי – למשל כאן (או שש כפות אבקת אלולוז שמרתיחים לסירופ עם כף מים)
כף אבקת מונק פרוט/אריתרטול/סוויטנגו טחון למרקם אבקת סוכר
כף גדושה אבקת קקאו (רצוי הולנדי מעל 20% שומן או קקאו נא) למשל כאן (קוד הנחה לקוראים TALIA-5)
כפית מחית וניל או תמצית איכותית
קמצוץ קטן מלח, רצוי הימאלאיה ורוד
איך מכינים ממרח נוטלה דל פחמימה
מניחים חמאת קקאו בקערית חסינת חום קטנה וממיסים דקה במיקרוגל. אם לא נמסה לגמרי מחזירים לעוד שלושים שניות. כשהכל נמס מוסיפים ממתיק אבקתי, אבקת קקאו ומחית לוז. מערבבים היטב. מוסיפים וניל מלח שמן ואלולוז ומערבבים למחית אחידה ונוזלית. מעבירים לצנצנת או קופסה קטנה וסוגרים במכסה. מניחים במקרר. הממרח מתייצב לאחר כשעה-שעתיים. ניתן לאחסן בקופסה אטומה במקרר עד חודשיים.

הערות
- ניתן להכין לבד מחית אילסרים. הניחו אגוזי לוז קלופים על נייר אפיה בתבנית וקלו אותם ב 150 מעלות עד הזהבה קלה וריח קליה. כ 20 דקות. טוחנים במעבד מזון לאבקה ומוסיפים מעט (1-2 כפות) שמן צמחי עם טעם ניטראלי. טוחנים שוב למחית חלקה. את כמות האגוזים התאימו לגודל מעבד המזון שלכם. אם יש לכם טוחן/קוצץ קטן תוכלו לעבוד עם כוס או שתיים אגוזים. אם מעבד המזון שלכם גדול יהיה נוח לעבוד עם 4-5 כוסות.
- הממרח יחסית רך בטמפרטורת החדר (בעיקר בקיץ) ומוצק יותר לאחר קירור, במרקם של ממרח שוקולד. ככה אני אוהבת אותו ביותר. אם אתם אוהבים אותו מוצק יותר או שאתם מעוניינים לשמור אותו בטמפרטורת החדר (ללא קירור), תוסיפו כף נוספת של חמאת קקאו למתכון. שאר הרכיבים ללא שינוי.
- ניתן להמיר את חמאת הקקאו בשמן קוקוס למי שאוהב את הטעם (יחסית דומיננטי) או בחמאה רגילה. אם השתמשתם בחמאה המרקם יהיה מוצק יותר וחובה לאחסן במקרר.