קל מאוד להכין חלב שקדים בבית. החלב שתכינו יהיה יותר טעים ויותר בריא מכל חלב דומה שתקנו בחנות, באחריות. לשקדים יתרונות בריאותיים רבים והמשקה שתכינו ממנו הוא דל שומן יחסית, מזין וטעים. מושלם עם גרנולה או דגני בוקר, בקפה, לשייקים ולאפיה.
המתכון מבוסס על שקדים טבעיים ומים. כאשר טוחנים אותם יחד במעבד מזון חזק (כמו נינג'ה), מתקבל נוזל אותו נסנן לקבלת חלב שקדים. למשקה אני מוסיפה מעט מייפל אורגני להמתקה (אפשר גם תמרים טבעיים). אין חובה להמתיק את המשקה למי שמעדיף בלי.
אני מוסיפה כאן מעט לציטין חמניות, חומר טבעי שמאחד מרקמית בין שומן ונוזל. אין חובה להשתמש בו אך הוא מוסיף למרקם ועוזר לחלב לא להתפרק כאשר הוא מאוחסן במקרר. החלב המוכן יישמר לכחמישה ימים ויוכל לשמש אתכם לכל מטרה. משאריות השקדים הטחונים לאחר הסינון תוכלו להכין בראוניז שקדים זריז ללא קמח (מתכון למטה) ולזכות בשתי ציפורים במכה אחת!.
לציטין אמנם אינו מצרך שקיים בכל בית אבל אם אתם שותים חלב שקדים בקביעות, אני ממליצה לרכוש בקבוק. ניתן לרכוש אחד כאן, דרך האפליקציה הפופולארית iHerb. שימוש בלציטין יפיק חלב עשיר שניתן גם להקצפה בקפה.
מצרכים
כוס שקדים טבעיים מושרים במים למשך הלילה (עם או בלי קליפה)
ארבע כוסות מים
כפית לציטין חמניות (לא חובה)
שלוש-ארבע כפות מייפל טבעי או שלושה תמרים מגולענים (לא חובה)
הוראות הכנה
מסננים ושוטפים את השקדים המושרים במסננת. אם לא הספקתם להשרות מבעוד מועד, תוכלו להסתפק בכחצי שעה במים רותחים או לא להשרות כלל. מניחים את השקדים המסוננים במעבד מזון (כמו נינג׳ה) עם מים, מייפל ולציטין. טוחנים היטב במשך כשתי דקות. מסננים את המשקה דרך מסננת דקה ומאחסנים במקרר במיכל סגור עד חמישה ימים.
עם השאריות נכין בראוניז שוקולד שקדים זריז:
מחממים תנור ל 180 מעלות. ממיסים 200 גרם שוקולד מריר איכותי (מומלץ כ 70% מוצקי קקאו) עם מאה גרם שמן קוקוס במיקרוגל. מערבבים לנוזל אחיד. מוסיפים את השקדים הטחונים שנשארו לכם לאחד הסינון. מוסיפים 3/4 כוס סוכר דמררה (או קוקוס), 3 ביצים, כפית וניל, קמצוץ מלח וכפית אבקת אפיה. מערבבים לתערובת אחידה. אפשר לשלב עוד חופן או שניים שוקולד צ'יפס בתערובת. יוצקים לתבנית מלבנית משומנת קלות ואופים בתנור חם כ 40 דקות עד שהמאפה יציב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש.

1 Comment
מאפינס אוכמניות בריא ונהדר עם שיבולת שועל - מתוק בריא
02/01/2021 at 18:51[…] כוס חלב שקדים/ סויה/ חלב רגיל (הכי כיף להכין לבד) […]