מתוק בריא

  • אז מי אני ?
    • הפילוסופיה של מתוק בריא
    • מתוק בריא וילדים
  • מועדון ארוחת הבוקר
  • חטיפים וממתקים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוד קטגוריות
    • שונות
    • משקאות
    • קינוחים
  • צור קשר
שונות

חלב שקדים בבית – קל, טעים ובריא

חלב שקדים מתכון

קל מאוד להכין חלב שקדים בבית. החלב שתכינו יהיה יותר טעים ויותר בריא מכל חלב דומה שתקנו בחנות, באחריות. לשקדים יתרונות בריאותיים רבים והמשקה שתכינו ממנו הוא דל שומן יחסית, מזין וטעים. מושלם עם גרנולה או דגני בוקר, בקפה, לשייקים ולאפיה.

המתכון מבוסס על שקדים טבעיים ומים. כאשר טוחנים אותם יחד במעבד מזון חזק (כמו נינג'ה), מתקבל נוזל אותו נסנן לקבלת חלב שקדים. למשקה אני מוסיפה מעט מייפל אורגני להמתקה (אפשר גם תמרים טבעיים). אין חובה להמתיק את המשקה למי שמעדיף בלי.

אני מוסיפה כאן מעט לציטין חמניות, חומר טבעי שמאחד מרקמית בין שומן ונוזל. אין חובה להשתמש בו אך הוא מוסיף למרקם ועוזר לחלב לא להתפרק כאשר הוא מאוחסן במקרר. החלב המוכן יישמר לכחמישה ימים ויוכל לשמש אתכם לכל מטרה. משאריות השקדים הטחונים לאחר הסינון תוכלו להכין בראוניז שקדים זריז ללא קמח (מתכון למטה) ולזכות בשתי ציפורים במכה אחת!.

לציטין אמנם אינו מצרך שקיים בכל בית אבל אם אתם שותים חלב שקדים בקביעות, אני ממליצה לרכוש בקבוק. ניתן לרכוש אחד כאן, דרך האפליקציה הפופולארית iHerb.  שימוש בלציטין יפיק חלב עשיר שניתן גם להקצפה בקפה.

מצרכים

כוס שקדים טבעיים מושרים במים למשך הלילה (עם או בלי קליפה)

ארבע כוסות מים

כפית לציטין חמניות (לא חובה)

שלוש-ארבע כפות מייפל טבעי או שלושה תמרים מגולענים (לא חובה)

הוראות הכנה

מסננים ושוטפים את השקדים המושרים במסננת. אם לא הספקתם להשרות מבעוד מועד, תוכלו להסתפק בכחצי שעה במים רותחים או לא להשרות כלל. מניחים את השקדים המסוננים במעבד מזון (כמו נינג׳ה) עם מים, מייפל ולציטין. טוחנים היטב במשך כשתי דקות. מסננים את המשקה דרך מסננת דקה ומאחסנים במקרר במיכל סגור עד חמישה ימים.

עם השאריות נכין בראוניז שוקולד שקדים זריז:

מחממים תנור ל 180 מעלות. ממיסים 200 גרם שוקולד מריר איכותי (מומלץ כ 70% מוצקי קקאו) עם מאה גרם שמן קוקוס במיקרוגל.  מערבבים לנוזל אחיד. מוסיפים את השקדים הטחונים שנשארו לכם לאחד הסינון. מוסיפים 3/4 כוס סוכר דמררה (או קוקוס), 3 ביצים, כפית וניל, קמצוץ מלח וכפית אבקת אפיה. מערבבים לתערובת אחידה. אפשר לשלב עוד חופן או שניים שוקולד צ'יפס בתערובת. יוצקים לתבנית מלבנית משומנת קלות ואופים בתנור חם כ 40 דקות עד שהמאפה יציב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש.

חלב שקדים
חלב שקדים
01/01/2021 By טליה בנימיני
1
מילקי בריא קרם גויאבה פיליפיני -קינוח קליל ואקזוטי
About טליה בנימיני

עוד מתכונים ששווה לבדוק

ארטיק לימבו לימון דיאטטי

שלוקים בריאים בטעם לימבו לימון

21/06/2020
ריבת תפוזונים וג'ינג'ר

ריבת תפוזונים ג׳ינג׳ר מופחתת סוכר

01/05/2020

גלידה בריאה מפירות טבעיים

18/05/2019

1 Comment

  • Reply
    מאפינס אוכמניות בריא ונהדר עם שיבולת שועל - מתוק בריא
    02/01/2021 at 18:51

    […] כוס חלב שקדים/ סויה/ חלב רגיל (הכי כיף להכין לבד) […]

  • Leave a Reply Cancel Reply

    מה בא לכם לבשל ?

    קצת עלי

    קצת עלי

    אני טליה , אמא , בת זוג והייטקיסטית מכורה לאוכל טוב , לספורט ולחיים בריאים ואובססיבית לשילוב בין שניהם

    הצטרפו אלי ברשתות החברתיות

    מועדון ארוחת בוקר

    קטגוריות

    • חטיפים וממתקים (12)
    • מועדון ארוחת הבוקר (7)
    • משקאות (2)
    • עוגות (13)
    • עוגיות (15)
    • קינוחים (8)
    • שונות (8)

    מקרא אייקונים

    • טבעוני

      טבעוני

    • דל שומן

      דל שומן

    • דל פחמימות

      דל פחמימות

    • ללא גלוטן

      ללא גלוטן

    • מתאים לילדים

      מתאים לילדים

    • עשיר בחלבון

      עשיר בחלבון

    • ללא חלב

      ללא חלב

    • מהיר הכנה

      מהיר הכנה

    • מזון על

      מזון על

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

    There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

    Error: No posts found.

    Make sure this account has posts available on instagram.com.

    Click here to troubleshoot

    Facebook Instagram

    Copyright 2019 - Talya benyamini All Rights Reserved.

    Top