אני מתה על תפוזונים מסוכרים. אוהבת את השקיפות המרמלדית הענברית שלהם, את הדרך שלהם להכניס קצת חורף בכל דבר שאליו הם מצטרפים. אוהבת את הטעם הדומיננטי, המתוק מריר, שמשתלב נפלא במתכונים מתוקים ולא רק. אבל הכי אני אוהבת אותם במתכון הזה, שהוא לא רק מתוק מריר אלא גם קצת חריף. ממתק לילדים גדולים. תקנו צנצנות זכוכית יפות ותשמרו את הריבה המוכנה בארון או אפילו על השיש או על מדף. הן יקשטו את המטבח שלכם ויהיו גם יופי של מתנה לחברים ומשפחה. כפי שהן, בלווית בקבוק יין או מתוקים נוספים שתכינו.
בחורף, עצי התפוזונים כורעים תחת נטל הפרי. זה מראה כל כך משמח, שתמיד גורם לי לחשוב איך אני שמה את ידי על סטוק הגון. קל לגדל אותם בגינה ואפילו למצוא בחוץ. בשנים האחרונות, יישובים רבים שתלו עצי תפוזונים בתחומם להנאת התושבים. בעקבות טרנד הליקוט העירוני, תוכלו לאתר עצים מתאימים גם באמצעות מפות המתעדכנות דרך משתמשים, למשל כאן או כאן.
אז תעשו טובה לעצמכם ולעצים, קחו לכם שקית ותעשו קטיף. שתפו את הילדים. אפשר לאכול אותם ככה סתם ישר מהעץ או להכין את ריבת המרמלה החריפה מתוקה הזאת. טעמה מיוחד והיא נשמרת לתקופה ארוכה . כך, גם בקיץ תוכלו להתענג על טעמי החורף. היא בת לוויה אידאלית לפיקניק ספונטני עם קצת לחם טוב או כחומר גלם איכותי למתכונים מתוקים או מלוחים.
ריבת תפוז סיני -מה עושים עם זה?
למעשה זאת לא בדיוק ריבה ולא בדיוק מרמלדה, משהו באמצע. יש בה חתיכות גדולות ולעיסות של פרי ארומטי, שישמשו אתכם בדרכים מגוונות. אל המרקחת הורסטילית הזאת תוכלו להתייחס כמו אל ריבה רגילה. למרוח על טוסט עם חמאה או שוקולד. תוכלו להכין ממנה עוגה או עוגיות כמו חיתוכיות ריבה.
אך אם תשנו קצת את נקודת המבט, למעשה המרקחת הזאת היא גם תפוזונים מסוכרים. מתי שתחשקו, תוכלו לדלות מהצנצנת תפוזון שקוף ענברי. לקצוץ ולהשתמש כקישוט או להעשרת ממתקי שוקולד בטעם תפוזי מיוחד. אני מקשטת בהם ריבועי שקדים (ולפעמים גם קוצצת דק כמה ומערבבת בפנים). אני אוהבת להוסיף כמה תפוזונים מסוכרים קצוצים גס לעוגת גבינה. מחפשים כיבוד מהיר וקל לאורחים? מתנה קטנה לילדים גדולים? קחו פיסות תפוז מסוכר, סננו ויבשו עם נייר מגבת. צפו אותם בשוקולד מריר איכותי והניחו במקרר להתגבשות. את התפוזונים המשוקלדים תארזו יפה בצלופן עם סרט וקיבלתם מתנה מושקעת בכלום עבודה.
ריבת תפוז סיני אידאלית גם לשמש כבסיס רוטב למאכלי עוף בתפוזים. ורסטילית, כבר אמרנו? טגנו בסיר גדול בצל אחד או שניים פרוסים. להם תוסיפו בקבוק יין אדום, צנצנת ריבה, ארבע כוסות מיץ תפוזים סחוט (או פריגת מרכז קפוא), כוס ברנדי, מלח פלפל וכמה משמשים יבשים. תוסיפו 8 כרעי עוף שלמים או מחולקים ותאפו בתנור ב 180 מעלות בסיר מכוסה כארבע- חמש שעות. עונג שבת נפלא עם או בלי תפוחי אדמה (אפשר להוסיף לסיר שלושה תפוחי אדמה קלופים וחתוכים. תקפידו שיהיו מכוסים ברוטב)
נכון, יש בה סוכר. אך המתכון הזה של ריבת תפוז סיני מכיל מחצית מהכמות ברוב המתכונים. נשתמש בסוכר קנים או דמררה שהוא קצת פחות מעובד מסוכר לבן. הטעם של הריבה דומיננטי מאוד ועל כן לרוב נשתמש בכמות קטנה ממנה לאכילה . אני מכינה כל חורף כמות נאה של צנצנות והן משמשות אותי כל השנה לבישול וקישוט וכמתנות קטנות ומפנקות לחברים .
מצרכים
2 קילו תפוזונים טריים
קילו סוכר דמררה/קנים
שורש ג׳ינג׳ר טרי באורך 7-10 ס״מ בהתאם לרמת החריפות הרצויה
איך מכינים ריבת תפוז סיני מופחתת סוכר עם ג’ינג’ר ?
משרים את התפוזונים בקערה גדולה עם מים למשך שש עד 12 שעות ומחליפים את המים פעמיים שלוש. השלב הזה נועד להפחית קצת מרירות. הוא לא חובה בפרט אם התפוזונים שלכם מתוקים ובעלי קליפה דקה וכתומה.
חותכים כל תפוזון לארבעה רבעים לאורכו ומניחים בסיר . בשלב זה כדאי להשאיר את רוב הגרעינים מאחר והם מכילים פקטין שמסמיך את הריבה בבישול (וזאת גם הסיבה שחשוב לחתוך את התפוזונים ולא להשאיר שלמים אז הריבה פחות תסמיך). שוטפים ופורסים דק את הג׳ינג׳ר. מוסיפים לסיר את הג׳ינג׳ר הפרוס ואת הסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כשעה עד שעה וחצי. מידי פעם מקפים את הקצף הלבן באמצעות כף גדולה. בזמן הבישול חלק מהגרעינים יצופו על פני המים , מוציאים אותם בעזרת כף.
ככל שתבשלו את הריבה יותר כך היא תסמיך. אם אתם אוהבים ריבה דלילה, גם 45 דקות יוכלו להספיק. אם אתם אוהבים ריבה סמיכה מאוד ומרוכזת , כמוני, תוכלו לבשל גם שעה וחצי. בכל שלב תוכלו להתרשם ממרקם הריבה אם תוציאו כפית מהנוזל לצלחת, תקררו קצת ותבדקו אם הנוזל מתחיל להיקרש. קחו בחשבון שלאחר צינון מלא הריבה תהיה יותר סמיכה מכפי שתראו בצלחת אז אל תגזימו בבישול.
בזמן בישול הריבה מעקרים צנצנות זכוכית:
מחממים תנור ל 100 מעלות. מניחים את הצנצנות והמכסים, כשהם הפוכים על רשת התנור, למשך רבע שעה לפחות. מוציאים את הצנצנות רק כאשר הריבה מוכנה, בעזרת מגבת מטבח או כפפות. מעבירים ריבה רותחת לצנצנות החמות, בזהירות רבה, בעזרת כף או משפך מתכת. סוגרים היטב את הצנצנת ומניחים אותה לצינון כשהיא הפוכה. הטכניקה הזאת שומרת על הצנצנת מעוקרת, יוצרת ואקום ומאריכה את חיי הריבה. כך היא נשמרת היטב למשך שנה לפחות במקרר. מחוץ למקרר היא תישמר למספר חודשים לפחות.

עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?