עוגת לימון, פאי לימון, עוגיות לימון, עוגת קי ליים אמריקאית… עם או בלי מרנג, את כולם אני אוהבת אהבת נפש. זאת אהבה עוקצנית, מסעירה, שחיה על הקצה. אהבה כזאת מגיעה לכולם, גם אם אתם קמצני פחמימות עילאיים ומתנשאים וגם אם אתם סוכרתיים. כשיש לכם קרם לימון ללא סוכר במקרר או במקפיא, כל הקינוחים המופלאים הללו הם במרחק קצר קצר מהלשון שלכם. קשה להאמין אבל מה שהוביל אותי אל המתכון היה דווקא חופשה קצרה ולא מתוכננת, בגללה הפקרתי כמה לימונים אריסטוקרטיים (בדימוס) על השיש…
אתם מכירים את זה שקניתם המון לימונים ריחניים ומפתים והשתמשתם רק בשניים? בתור פולניה חמוצה וקמוצה, קשה לי לראות את תינוקות הזהב האורגניים, שרכשתי במיטב כספי, מתייבשים באקלים הים תיכוני הקשוח. נסעתי כבר חצי עולם כדי לאכול. השקעתי הון בחומרי גלם יקרי מציאות ומסעדות נחשבות. אבל לזרוק חצי לימון יבש? כאן עובר הגבול. אני לא מסוגלת לזרוק אוכל, משל גדלתי בימי הצנע. שריטה!
כך, משחזרתי משבוע בסיישל נפלו עיני על שארית הפליטה הנשכחת. בטרם נחמץ ליבי החלטתי לעשות מעשה הירואי. רגע לפני שהלימונים שלכם מתייבשים, תנו להם חיי נצח (או לפחות 3 חודשים בהקפאה). קרם לימון ללא סוכר יהיה החבר הכי טוב שלכם בכל פעם שיבוא לכם קינוח לימוני. הוא ישדרג ללא היכר כל פרוסת לחם , עוגה או מאפה ויהיה בסיס נפלא לאירוח, לשלל קינוחים ומנות גורמה. חישבו על מתאבן בסגנון קרוסטיני של קרקר /פרוסת לחם קלוי או מאפה, מרוח בממרח לימון ומעליו גבינת ברי או גבינת עיזים עם תות/ענב/אוכמניה. אתם עוד פה?
מצרכים
חצי כוס מיץ לימון/ליים (סחוט מ 2-3 לימונים)
2/3 כוס ממתיק אבקתי (מומלץ אלולוז אבל כל ממתיק אבקתי יתאים -סוויטנגו, אריתרטול, מונקפרוט-ראו הערות)
2 ביצים שלמות
4 חלמונים
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (לגרסה פרווה אפשר את השמן קוקוס בטעם חמאה הזה שאין לו טעם קוקוס)
איך מכינים קרם לימון ללא סוכר?
בסיר קטן עם תחתית עבה מניחים את כל המצרכים למעט חמאה. מחממים על האש הכי קטנה בכיריים שלכם תוך כדי טריפה נמרצת במטרפה ידנית. אל תפסיקו לטרוף את התערובת כדי להימנע מקרישת הביצים. תוך כ 7- 5 דקות התערובת מתחילה להסמיך ומצפה גב של כף. בשלב זה מכבים את האש ומוסיפים בהדרגה את החמאה. בכל פעם מוסיפים כמה קוביות וטורפים להמסה. רק כשנמס לגמרי מוסיפים עוד כמה קוביות. מעבירים את הנוזל דרך מסננת מתכת עם חורים קטנים ישר לתוך צנצנת או קופסה נקיה. שומרים במיכל אטום לפחות שבועיים במקרר או שלושה חודשים במקפיא.
הערות
- אלולוז הוא תחליף הסוכר היחיד שלא מתגבש בחזרה לאחר המסה. אם תשתמשו בממתיק אבקתי אחר יתכן ויהיו בקרם שלכם מעט גרגירי ממתיק. לדעתי זה לא כל כך מורגש ולא פוגע בתוצאה במתכון הזה, במיוחד אם משתמשים בקרם למילוי עוגיות פריכות וכו'. תוכלו לקרוא עוד על סוגי ממתיקים והשימוש בהם כאן.
- ניתן להכין באופן דומה קרם תפוז , תות או פירות יער. אם מכינים קרם מפירות יער או תות טוחנים את הפירות בבלנדר ומסננים. משתמשים בחצי כוס מיץ מסונן במקום מיץ הלימון במתכון.
- כדי לקבל קרם חלק מומלץ לא לוותר על שלב הסינון , ככה תוכלו להיפטר בעיקר מפיסות קטנות של ביצה שנקרשה. זה קורה כאשר לא טורפים מספיק בעקביות, האש בכיריים לא קטנה מספיק או פיזור החום בסיר לא מספיק אחיד. אפשר להימנע מגושים אם משתמשים במתקן "בן מארי" (קערה שמונחת על סיר ובו מים רותחים. לדעתי מהיר ונוח יותר להכין את הקרם ישירות בסיר ולסנן בסוף.
- צבע הממרח תלוי בצבע החלמונים. לקבלת צבע מודגש יותר השתמשו בביצים עם חלמון כתום.
- מה עושים עם שאריות החלבונים? נשיקות ללא סוכר וגם עוגיות פאדג' שוקולד דיאטטיות .
8 Comments
גוטמן חנה
28/12/2023 at 09:43אפשר לרשום כמות סוכר במקום תחליף, אינני משתמשת בממתיקים?
טליה בנימיני
28/12/2023 at 10:25הי חנה, המטרה שלי היא לפתח גרסאות בריאות יותר של מתכונים אהובים כדי לאפשר לכולם (כולל סוכרתיים, צליאקים ,קיטו, הורים לילדים, גיל הזהב ושוחרי בריאות) חופש בחירה באורח חיים מיטיב. ברמה האישית אני לא משתמשת בכלל בסוכר לבן במטבח כבר כמה שנים טובות כך שלא ניסיתי להכין את המתכון הזה עם סוכר. קרם לימון (למון קארד) רגיל (עם סוכר) תוכלי למצוא בהרבה אתרי אפיה אחרים שאינם מתמקדים באפיה בריאה יותר. צר לי שלא עזרתי יותר
Gil
15/01/2023 at 07:30יצא מעולה! הכנו יחד עם העוגיות וחוסל על ידי כל בני הבית 🙂
טליה בנימיני
15/01/2023 at 09:10יההה, איזה כיף לשמוע 🙂 🙂 תודה רבה על השיתוף
מיכל
12/01/2023 at 10:00תודה רבה על המתכון הזה והאחרים. מתכוונת לנסות בהקדם.
טליה בנימיני
12/01/2023 at 19:06תודה רבה 🙂 שתפי איך יצא
צוקרברג יהודית
14/01/2023 at 19:15יצא נפלא!
טליה בנימיני
15/01/2023 at 09:13כל כך שמחה לשמוע 🙂 עשית לי את היום! שבוע נפלא ותודה רבה ששיתפת