עוגת טחינה טבעונית היא כל מה שאתם צריכים כדי לשמח את הלב והגוף שלכם ללא סוכרים ופחמימות ריקות. הוכחה לזה שאפשר, אם רוצים, לאכול טבעוני , בריא , ללא גלוטן וסוכר וגם דל פחמימה. והכי חשוב- ממש טעים.
אולי החלטתם לוותר על מוצרים מן החי. אולי סתם מרגיש לכם טוב מתכונים כאלה או שפשוט יש מישהו שאתם ממש אוהבים שזה מה שהוא מעדיף. כך או כך, זה שאתם מכינים עוגה טבעונית, זה אחלה בסעיף המצפון, אבל זה לא אומר שעשיתם "וי" על הבריאות שלכם. הרבה מתכונים טבעוניים מתוקים עושים שימוש מוגזם בקמחים וסוכרים. לעיתים אף מעבר למתכונים המסורתיים. התוצאה עתירת פחמימות וקלוריות ריקות ודלה בערך תזונתי. צריכה מרובה של מזונות כאלה עלולה לגרום להשמנה ומחלות מטאבוליות בגיל מבוגר. כשתטעמו עוגת טחינה טבעונית בריאה כמו כאן, לא תבינו בשביל מה צריך בכלל קמח. לא חסר בה כלום.
בהגדרה הרשמית אני "אוכלת כל" דלת פחמימה. עם זאת, אני מודה שהמשיכה הטבעית שלי ונטיית הלב היא לאוכל צמחוני ואף טבעוני (מתוק ובצקי, בטח ניחשתם 🙂 ) . למרות שאני כבר ארבע שנים בתזונה דלת פחמימות /קיטו, אינני מחובבי הבשר. יש פינה חמה בליבי לאנשים שהולכים אחד צו מצפונם ומקפידים על תזונה צמחונית וטבעונית.
ועדיין, לא פשוט לחבר תזונה דלת פחמימה / קיטו עם טבעונות ולכן אחת הקטגוריות שאני הכי גאה בהן באתר היא קינוח טבעוני. שם אני אוספת באהבה ומסירות מתכונים מופלאים שהצליחו ליצור את הגשר. לרוב אחרי הרבה מאוד ניסיונות (גם כישלונות) ודיוקים. תרגישו חופשי לשוטט בקטגוריה הייחודית ובבקשה, תרגישו בבית.
המשאלה היחידה שלי היא שהמתכונים יעזרו לכם לשמור על תזונה שמיטיבה אתכם ואולי גם להפחית בכמות הסוכר , הפחמימות והמוצרים המעובדים. כמו שאתם שומרים על החי בעולם, אם אפשר תשמרו גם על עצמכם ועל האנשים שאתם אוהבים.
מצרכים לעוגה מלבנית בגודל 10X15 / אינגליש / שתי תבניות 9X9
3 כפות פשתן טחון (לעוגה בהירה ממליצה לרכוש פשתן ג'ינג'י כאן או בחנויות טבע ולטחון במטחנת קפה)
6 כפות מים
חצי כוס טחינה
חצי כוס שמנת סויה אלפרו 14%
שתי כפיות מחית/ תמצית וניל
שמינית כפית מלח
5 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר ממתיק על בסיס אריתרטול כמו סוויטנגו)
כפית אבקת אפיה
3/4 כוס קמח שקדים / שקדים טחונים
כף גדושה קמח קוקוס
חצי כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס (אפשר גם שוקולד צ'יפס)
כפית קינמון – לא חובה
לקראמבל טחינה
כף טחינה
3 כפות קמח שקדים
כף ממתיק חום גרגרי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר מומלץ SWERVE סוכר חום)
איך מכינים עוגת טחינה טבעונית ?
מחממים תנור ל 170 מעלות על מצב טורבו. בקערית קטנה מערבבים פשתן עם מים ומניחים לחמש דקות ספיגה.
בנתיים מכינים קראמבל בקערית נפרדת: מערבבים טחינה , קמח שקדים וממתיק באמצעות כף לתערובת אחידה במרקם פירורים. שומרים בצד
מכינים את הבלילה : בקערה בינונית מערבבים שמנת סויה, וניל וטחינה. מוסיפים את תערובת הפשתן ומערבבים שוב. מוסיפים את כל החומרים היבשים (למעט האגוזים) – ממתיק, מלח, אבקת אפיה, קמח שקדים, קינמון וקמח קוקוס. מערבבים רק עד שהבצק אחיד (להימנע מערבוב יתר). מוסיפים את האגוזים (או שוקולד צ'יפס או ללא תוספות). מוזגים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפיה . מפזרים על פני הבצק את תערובת הפירורים ששמרנו בצד בשכבה אחידה.
מעבירים את התבנית לשליש התחתון של תנור חם. אופים את העוגה כ 50 דקות או עד שהיא מתייצבת לחלוטין וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. זמן האפיה בפועל תלוי בתנור שלכם ובגודל /צורת התבנית
הערות
- אני אוהבת להכין את העוגה בתבניות סיליקון מרובעות בגודל 9X9 . יוצאות מהכמות שתי עוגות וככה אפשר להכין אותן שונות כדי לגוון לעצמכם או לפי העדפות בני הבית (אחת עם שוקולד צ'יפס , אחת עם אגוזים/ קראמבל / שיש וכו'). כאן תוכלו למצוא את התבניות האלה , הן אחת הרכישות הכי טובות שלי מאמזון.
- לגרסה פרווה לא טבעונית אפשר להחליף את הפשתן בשתי ביצים. לגרסה חלבית אפשר להחליף את קרם הסויה בשמנת להקצפה.
- לגיוון תוכלו להכין עוגה בדוגמת שיש. כאשר תערובת העוגה מוכנה העבירו חצי מהתערובת לקערה אחרת והוסיפו כף אבקת קקאו הולנדי איכותי. לפני שאתם מוסיפים את הקקאו שימו לב שאין בו גושים (ואם כן תמעכו טוב במזלג בקערית קטנה לפני שמוסיפים. קשה לערבב את הגושים אחר כך). אפשר גם להכין את כל העוגה כעוגת שוקולד טחינה. מוסיפים שתי כפות קקאו לפשתן בהתחלה ומערבבים עם המים וכך נפטרים מהגושים. אם התערובת סמיכה מידי לערבוב מוסיפים עוד כף-שתיים מים רותחים מהקומקום.
- לרשימה מפורטת של חומרי גלם ותחליפים לאפיה בריאה ודלת פחמימה מוזמנים להציץ במדריך שכתבתי על מוצרי קיטו יש בו גם המלצות על חטיפים וממתקים מוכנים לאכילה.
1 Comment
Bava Cohen
17/11/2024 at 06:47אני לא טבעונית. אני כן אוכלת ביצים. אפשר להחליף את הפשתן בביצים? אם כן, כמה?