צבעוניים, קפואים, מתוקים. שלוקים עושים ילדים שמחים. אם להודות על האמת הם משמחים גם לא מעט מבוגרים. השלוק מחזיר אותנו ברגע לילדות. האם זאת הסיבה שאנחנו נוטים להיות סלחניים כלפיו ולפרגן אותו לילדים? מה עם שלוקים בריאים?
רוב הילדים שאני מכירה אוהבים שלוקים. רוב ההורים שאני מכירה רואים אותם בתור הרע במיעוטו. פינוק קטן , זול ונגיש שעשוי בעיקר מים ונותן לקטנים גם קצת תעסוקה ורק קצת מלכלך. אבל שלוקים מהסופר הם לא רק מים. הם מים עם סוכר לבן וחומרי שימור וצבעי מאכל זרחניים ורעילים. הם כל כך נגישים ופופולאריים שלא פעם מצאתי את עצמי מוותרת וקונה לילדים בשיא הקיץ חבילה… וכל פעם שילד לוקח אחד מתבאסת על עצמי. בגלל זה כל כך שמחתי לגלות את המוצר הזה.
מוצר קונספט שמאפשר לכם להכין בקלות שלוקים בריאים, טעימים וכיפיים תוצרת בית, באיזה טעמים ושילובים שתבחרו.
אני מכינה אותם מפירות טריים בשילוב מייפל טבעי או דבש. השלוקים כיפיים מאוד גם לילדים גדולים. תוכלו להכין אותם בקיץ עם אלכוהול, לשמור במקפיא ולכבד חברים שמגיעים בספונטניות או להביא למסיבה. אם תכינו שלוקים מלימונדה סחוטה שממותקת בסטיביה טבעית תקבלו ממתק דיאטטי למהדרין (מתכון מדויק כאן) . פינוק בריא ונהדר למי ששומר על משקלו וזקוק מידי פעם למשהו מתוק ונטול רגשי אשם. הרעיון פשוט והשילובים אינסופיים.
העיקרון הכללי הוא לערבב כוס וחצי של מיץ פרי טבעי (סחוט או טחון), עם בין שתיים לארבע כפות של מייפל טבעי או דבש. כמות הממתיק היא נגזרת של חמיצות הפרי הטבעי וטעמכם האישי. מומלץ לטעום לפני ההקפאה
איך מכינים שלוקים טבעיים ?
מצרכים לשלוש יחידות ג'מבו:
לשלוק תפוז
מיץ סחוט משלושה תפוזים
שתי כפות מייפל טבעי
לשלוק תות
כוס וחצי תותים יפים טחונים בבלנדר יד
שלוש כפות מייפל טבעי
לשלוק לימונענע
מיץ סחוט מלימון אחד כוס וחצי מי ברז
ארבעה עלי נענע קצוצים דק (לא חובה)
ארבע כפות דבש נוזלי
אופן ההכנה
מערבבים מיץ פרי שבחרתם עם מייפל או דבש נוזלי לתערובת אחידה. טועמים ומאזנים את רמת המתיקות לטעמכם (הנוזל חייב להיות קצת מתוק מידי לפני ההקפאה)
התוצאה של מיץ המעורב בדבש בהירה יותר ממייפל ולכן מומלצת בשלוק בהיר כמו לימון, בעיקר אם מכינים לילדים. אפשר להכין גם עם מייפל, אבל הצבע שיתקבל יהיה פחות אטרקטיבי. פותחים את שקית השלוק ושופכים את המיץ עד הקו המסומן באמצעות משפך קטן. שמו לב לא למלא עד הסוף כי הנוזל מתפשט בהקפאה. רצוי להקפיא במצב עומד אך לא קריטי. השלוקים נשמרים במקפיא למשך חודשים רבים. מומלץ לרכוש בסוף החורף תפוזים למיץ ותותים במחירים טובים ולהכין "סטוק" שלוקים בריאים. "שוכחים" אותם במקפיא וחוגגים בקיץ.
אם מכינים שלוקים בריאים לילדים גדולים אפשר לשלב בכמויות שבמתכון בין שתי כפות לחצי כוס אלכוהול שאוהבים. תתחילו עם שתי כפות ותטעמו את הנוזל, תוסיפו בכל פעם כף עד שהטעם לטעמכם. אזנו את המתיקות לפי הצורך במייפל. קחו בחשבון שקור מוריד את רמת המתיקות בצורה משמעותית ולכן הנוזל צריך להיות לכם קצת מתוק מידי.
שלוקים מגניבים לילדים גדולים: אגס ואמרטו, תות עם ליקר רימונים, תפוז עם טריפל סק, אננס עם רום, אייריש קרים או ליקר קוקוס , תאנים/ קיווי עם פיג'לינג , לימונדה לימונצ׳לו , אבטיח ורום
כמובן שאפשר להכין שלוקים בריאים ללא אלכוהול גם לגדולים, כמעט כל פרי שאתם אוהבים יתאים כאן וגם שילובי פירות
4 Comments
חן
05/06/2023 at 11:45שלום,
רעיון מגניב!
נראה לך ילך גם בלי המתקה?
ו..מאיפה האריזות של השלוקים?
תודה! נחמד להכיר את האתר שלך, מחפשת מתכונים כמה שיותר..בריאים (אם מתוקים אז – בלי/מעט מאוד המתקה) ובלי גלוטן (:
תודה!
טליה בנימיני
05/06/2023 at 19:49הי חן, תודה רבה על הפירגון , איזה כיף שאת פה איתי 🙂 אם תשתמשי בפירות בשלים ומתוקים ואת לא מאוהבי המתוק אז בהחלט תוכלי לוותר על המתקה. קחי בחשבון שרמת המתיקות שאנו חשים בפה יורדת משמעותית בהקפאה.
ניתן להשיג את האריזות של השלוקים באתר זיפופ, יש קישור בפוסט לפני המתכון.
לוגסי
15/06/2023 at 08:24ישר כח ותודה
היכן משיגים את השקיות לשלוקים?
טליה בנימיני
15/06/2023 at 17:45תודה רבה, זה ממש מרחיב לי את הלב . יש קישור בפוסט עצמו למקום ממנו רכשתי את השקיות