קראמבל תפוחים טבעוני הוא קינוח פרווה קליל ומושלם לאירוח. עשיר מאוד בטעם, אבל לא מכביד ומתאים גם לארוחה כבדה. קל מאוד להכין אותו והוא תמיד גורף מחמאות. הוא מתאים כמעט לכל מגבלות התזונה (טבעונים , צמחונים, רגישים לגלוטן) ואפילו הפודיז אניני הטעם ביותר מתים עליו.
הכי מושלם שאפשר להכין אותו מראש ולשמור במקרר. כשמגישים את המנה הראשונה מכניסים לתנור ומקבלים בסופה קינוח לוהט, עם ריח שלא ניתן לסרב לו. מעבר לכך, צורתו הפרועה היא סימן ההיכר שלו ולכן אין צורך בצילחות מיוחד.
אפשר להכין קראמבל תפוחים טבעוני במנות אישיות או בתבנית אחת גדולה. לאכול עם חברים ישר עם כף מהתבנית, או לחלק למנות אלגנטיות. עם או בלי גלידה ליד… תדמיינו רגע תפוחים מקורמלים רכים, פירורים פריכים מבצק שקדים מעליהם והכל חם מהתנור …
קינוח מושלם כבר אמרתי? ומושלם עוד יותר שיש לו גרסה בריאה נהדרת שקשה להפסיק ליישר.
מצרכים לשתי תבניות אינגליש קייק/ תבנית מלבנית גדולה/ עשר מנות אישיות :
לתפוחים:
8 תפוחים ירוקים (גראנד סמית)
4 כפות סוכר דמררה
2 כפות שמן קוקוס (כאן תוכלו להשיג שמן קוקוס מוצלח בטעם חמאה ללא טעם קוקוס)
כפית קינמון
לקראמבל:
מאה גרם קמח כוסמין לבן
100 גרם שקדים מולבנים טחונים (רצוי להשאיר קצת חתיכות קטנות -לא לטחון עד הסוף)
מאה גרם שיבולת שועל דקה
שלוש כפות גדושות סוכר דמררה
רבע כפית מלח
שליש כוס ועוד שתי כפות שמן קוקוס
חצי כפית קינמון – לא חובה
לקישוט מעל: שתי כפות סוכר דמררה טחון במטחנת תבלינים לאבקה – לא חובה
גלידה להגשה- ממש לא חובה אך הרבה סוגים יתאימו כאן, גלידה חלבית , פרווה, טבעונית – וניל, קוקוס, בננה . והכי כיף- הגלידה הטבעית הביתית הזאת
איך מכינים קראמבל תפוחים טבעוני ?
מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות בינוניות. כשהתפוחים מוכנים מפזרים בסיר רחב בעל תחתית עבה סוכר דמררה ומניחים על אש בינונית לקבלת קרמל. מידי פעם מטים את הסיר כדי שכל הסוכר יימס. חשוב להיות בתשומת לב מלאה בשלב הזה כדי למנוע את שריפת הקרמל שתיתן טעם שרוף למאפה שלכם. כשהסוכר נוזלי לפחות ברובו מוסיפים שמן קוקוס, מנערים קצת את הסיר לפיזור השמן ומוסיפים את כל קוביות התפוחים. מאדים את התפוחים כעשר דקות בחום בינוני תוך בחישה מפעם לפעם בכף עץ. מוסיפים קינמון ומאדים עשר דקות נוספות עד שהתפוחים רכים ומזוגגים וכמות הנוזלים מעטה. מכבים את האש.
מכינים קראמבל: בקערה מערבבים את כל המרכיבים לבצק פירורי.
מרכיבים את המנה: משמנים מעט שתי תבניות אינגליש/ עשר תבניות אישיות או תבנית מלבנית גדולה. עורכים את התפוחים עם הנוזלים שהגירו בתחתית בשכבה לא עבה (2-3 "קומות" תפוחים). עליהם מפזרים את בצק הקראמבל. עד לשלב הזה ניתן להכין כמה שעות ועד יום מראש. כחצי שעה לפני ההגשה הכניסו לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. הקראמבל מוכן כשהוא זהוב וריחני. אפשר לפזר קצת סוכר דמררה טחון לאבקה במטחנת תבלינים מעל ו/או להגיש עם גלידה שאוהבים
גיוון : כמו קראמבל תפוחים בריא אפשר להכין באותה צורה קראמבל אגסים בריא, שזיפים או לשלב אגסים ותפוחים
2 Comments
ורד
20/04/2024 at 08:38נשמע טעים.
אם רוצים שיהיה לל"ג במה אפשר להשתמש במקום הקמח כוסמין?
טליה בנימיני
21/04/2024 at 06:09הי, היתה כאן טעות. המתכון לקראמבל ללא גלוטן נמצא כאן . אפשר להכין אותו מאגסים או תפוחים .תודה שהארת לי, תיקנתי