טוב, אז אני קצת מכורה לקראמבל, לא משנה מאיזה עדה. תפוחים, פירות יער, קראמבל אגסים. העיקר, כזה שיוצא חם מהתנור ואוכלים עם כף ישר מהתבנית. אחרי שפרסמתי את המתכון של קראמבל תפוחים טבעוני חיפשתי מתכון דומה, שישלב אגסים ושקדים (אחד השילובים האהובים עלי).
חיפשתי טעם מובהק יותר של מרציפן, שיזכיר לי פאי אגסים ושקדים. כמובן בגרסה יותר בריאה. בלי חמאה, בלי קמח, בלי סוכר לבן. ואם אפשר- עם כמה שפחות שומן. כזה שאפשר לאכול בלי נקיפות מצפון והוא עושה טוב בבטן אבל לא פחות טוב בלב. אחרי לא מעט ניסיונות הגעתי למתכון הזה של קראמבל אגסים בקראסט שקדים. הגשתי אותו מאז ועד היום בשלל ארוחות משפחתיות ולחברים שוחרי גורמה והוא תמיד זוכה לתשואות.
מצרכים לתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26
8 אגסים בשלים
ארבע כפות סוכר דמררה
שתי כפות שמן קוקוס
כפית תמצית וניל איכותית
לקראסט שקדים :
חלבון ביצה
שלוש כפות גדושות סוכר דמררה (לגרסה לייט ללא סוכר אפשר להחליף ל SWERVE סוכר חום)
כוס שקדים מולבנים טחונים
כוס שיבולת שועל דקה
שש טיפות תמצית שקדים איכותית
קליפה מגוררת מלימון /ליים קטן – לא חובה
ארבע כפות שמן קוקוס
חופן נדיב של שקדים פרוסים
להגשה: שתי כפות סוכר דמררה טחון לאבקה במטחנת קפה, גלידה שאוהבים
קורט מלח
איך מכינים קראמבל אגסים ?
מקלפים אגסים וחותכים לקוביות בינוניות.מקרמלים בסיר רחב עם תחתית עבה סוכר דמררה על אש בינונית. מידי פעם מטים את הסיר כדי למנוע מהסוכר להישרף. כשרוב הסוכר נמס מוסיפים שמן קוקוס , מנערים קצת את הסיר לפיזור ומוסיפים את קוביות האגסים. מאדים עשר דקות על אש בינונית, מוסיפים וניל ומאדים עשר דקות נוספות לריכוך האגסים.
מכינים את תערובת הקראמבל – במטרפה ידנית טורפים סוכר דמררה וחלבון בקערה להטמעת הסוכר. מוסיפים את שאר חומרי הבצק למעט שקדים פרוסים. מתקבל בצק קצת יבש. מניחים בתבנית משומנת שכבת אגסים לא עבה ועליה מפוררים מהבצק כך שיכסה את האגסים. מעל מפזרים בנדיבות שקדים פרוסים. עד לשלב זה ניתן להכין מראש (כמה שעות ועד יום מראש) . מחכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כחצי שעה לפני ההגשה. קראמבל האגסים מוכן כשהוא זהוב וריח שלא ניתן לסרב לו מתפשט ברחבי הבית. אם אופים באינגליש קייק אפשר לחלץ באמצעות מרית ריבוע קראמבל אגסים ולהניח בצלחת אישית ניתן לפזר מעל אבקת סוכר ביתית מסוכר דמררה שנטחן במטחנת תבלינים , להגיש בצד גלידה שאוהבים או בלי כלום
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?