טוב, אז אני קצת מכורה לקראמבל. כזה שיוצא חם מהתנור ואוכלים עם כף ישר מהתבנית. אחרי שפרסמתי את המתכון לקראמבל תפוחים בריא חיפשתי מתכון דומה שישלב אגסים ושקדים (אחד השילובים האהובים עלי). חיפשתי טעם מובהק יותר של מרציפן, שיזכיר לי פאי אגסים ושקדים, אבל בגרסה בריאה. בלי חמאה, בלי קמח, בלי סוכר לבן. ואם אפשר- עם כמה שפחות שומן. כזה שאפשר לאכול בלי נקיפות מצפון והוא עושה טוב בבטן אבל לא פחות טוב בלב. אחרי כמה ניסיונות הגעתי למתכון הזה, קראמבל אגסים בקראסט שקדים מופחת שומן , שתמיד זוכה לתשואות.
מצרכים -קראמבל אגסים בקראסט שקדים מופחת שומן בתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26
8 אגסים בשלים
ארבע כפות סוכר דמררה
שתי כפות שמן קוקוס
כפית תמצית וניל איכותית
קראסט שקדים מופחת שומן :
חלבון ביצה
שלוש כפות גדושות סוכר דמררה
כוס שקדים מולבנים טחונים
כוס שיבולת שועל דקה
שש טיפות תמצית שקדים איכותית
קליפה מגוררת מלימון /ליים קטן – לא חובה
ארבע כפות שמן קוקוס
חופן נדיב של שקדים פרוסים
להגשה: שתי כפות סוכר דמררה טחון לאבקה במטחנת קפה, גלידה שאוהבים
קורט מלח
אופן ההכנה:
מקלפים אגסים וחותכים לקוביות בינוניות.מקרמלים בסיר רחב עם תחתית עבה סוכר דמררה על אש בינונית. מידי פעם מטים את הסיר כדי למנוע מהסוכר להישרף. כשרוב הסוכר נמס מוסיפים שמן קוקוס , מנערים קצת את הסיר לפיזור ומוסיפים את קוביות האגסים. מאדים עשר דקות על אש בינונית, מוסיפים וניל ומאדים עשר דקות נוספות לריכוך האגסים.
מכינים את תערובת הקראמבל – במטרפה ידנית טורפים סוכר דמררה וחלבון בקערה להטמעת הסוכר. מוסיפים את שאר חומרי הבצק למעט שקדים פרוסים. מתקבל בצק קצת יבש. מניחים בתבנית משומנת שכבת אגסים לא עבה ועליה מפוררים מהבצק כך שיכסה את האגסים. מעל מפזרים בנדיבות שקדים פרוסים. עד לשלב זה ניתן להכין מראש (כמה שעות ועד יום מראש) . מחכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כחצי שעה לפני ההגשה. קראמבל האגסים מוכן כשהוא זהוב וריח שלא ניתן לסרב לו מתפשט ברחבי הבית. אם אופים באינגליש קייק אפשר לחלץ באמצעות מרית ריבוע קראמבל אגסים ולהניח בצלחת אישית ניתן לפזר מעל אבקת סוכר ביתית מסוכר דמררה שנטחן במטחנת תבלינים , להגיש בצד גלידה שאוהבים או בלי כלום
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?