מה עוד יותר קל מקינוח קערה וכף ? קינוח כוס או צנצנת ! מספיק שיש לכם בבית פירות טריים או קפואים, זרעי צ׳יה וקרם קוקוס ועשר דקות עבודה מפרידות ביניכם לבין פודינג צ יה חגיגי ובריא. קינוח רושם צבעוני, טבעוני ומפתיע שהאורחים עפים עליו.
על מעלותיה הבריאות של הצ'יה היגגתי כאן רבות, כאשר הכנתי פודינג צ'יה קלאסי והוספתי רימונים לכבוד חגי תשרי. זה היה כנראה הקינוח הכי קל שאי פעם הכנתי. כל כך קל שהוא גרם לי לחשוב מה אם … זרעי הפלא האלה בעצם הופכים כל נוזל לקרם. מה אם נרתום אותם כדי להכין קרמים מתוחכמים יותר, בתפקיד קינוחי רושם חגיגיים ? המחשבות שיגרו אותי לסדרת ניסיונות במטבח שהניבו קינוחים יפים, בריאים ובמיוחד- קלים להכנה.
פודינג צ יה מתאים מאוד אחרי ארוחה כבדה כי הוא יחסית קליל. אפשר להכין אותו ממגוון פירות רכים כמו תותים, מנגו, אפרסמון . בננה, קיווי או פירות יער שמצאתם זנוחים במקפיא. אפשר לשלב עם שוקולד או מחית אגוזים. להכין כמה פירות בשכבות צבעוניות (אבל ממש לא חייבים). פודינג פטל ו/או פיסטוק עם קצפת יהיו קינוח נהדר. אפשר להשתגע עם שילובי טעמים , למשל קרם שוקולד ממתכון מילקי עם מוס פטל למי שאוהב שילוב של שוקולד עם פירות יער (אני!), בננה ושוקולד, מנגו ואוכמניות ועוד. שמח!
טחינת הציה לאבקה במטחנת תבלינים תיתן לפודינג שלכם מרקם חלק, ללא הגרגרים האופייניים. עם זאת, המרקם עדיין שונה מקינוח מוס סטדנדרטי ולכן פחות מתאים לילדים ולאלו שאינם פתוחים לטעום דברים חדשים.
מצרכים למוס פרי (בתמונה-פטל):
כוס משקה וניל סויה (אפשר להמיר בכל חלב/משקה סויה/שקדים/שיבולת שועל)
כוס פרי בשל חתוך או קפוא ומופשר (בתמונה- פטל ) – תות, קייוי. מנגו, פירות יער
שתי כפות גדושות ציה טחונה לאבקה במטחנת תבלינים
2-4 כפות מייפל טבעי (בהתאם לחמיצות הפרי ורמת המתיקות הרצויה. לפירות יער – 4 כפות. למנגו- שתיים)
2-4 כפות דבש איכותי (ביחס שווה למייפל בהתאם לרמת המתיקות הרצויה וחמיצות הפרי) לגרסה ללא סוכר אלולוז נוזלי
מצרכים למוס פיסטוק /לוז/חמאת בוטנים/חלבה:
כוס משקה וניל סויה (אפשר להחליף בכל משקה חלב אחר)
כף גדושה מחית פיסטוק טבעית (או חמאת לוז/בוטנים ואפילו טחינה למוס חלבה)
שתי כפות ציה טחונה דק במטחנת תבלינים
שתי כפות דבש
שתי כפות מייפל
לקישוט :
קופסת קרם קוקוס מקוררת
שתי כפות סוכר קוקוס/דמררה (סוויטנגו לגרסה ללא סוכר)
איך מכינים פודינג צ יה ?
אם אתם רוצים לקשט את הקינוח שלכם בקצפת, שימו פחית קרם קוקוס במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה (הכי טוב פשוט לשמור אותה שם מראש למקרה הצורך). טוחנים את הצ'יה לאבקה במטחנת תבלינים. מעבירים את כל המצרכים למעבד מזון או שייקר (כמו נינג'ה) וטוחנים לתערובת חלקה. טועמים ומוסיפים מייפל ודבש לפי הצורך (ביחס של 1:1). מעבירים לצנצנת ומקררים לפחות 4 שעות. רצוי למשך הלילה. חוזרים על התהליך אם מכינים גם מוס פיסטוק או יותר מטעם פרי אחד. לפני ההגשה פותחים קופסת קרם קוקוס מקוררת היטב (אם שכחתם לקרר מראש, שעה במקפיא תעשה את העבודה). מסירים בכף את מוצקי הקוקוס לתוך קערה (משתמשים בנוזל הלבן בלבד, את הנוזל השקוף שומרים למתכון אחר). מוסיפים לקערה סוכר ומקציפים שלוש ארבע דקות לקצף יציב. מוזגים את המוס לכוסות הגשה יפות (או צנצנות קטנות), מזלפים או מניחים בכף תלולית קצפת מעל ומגישים. אפשר להכין הכל יום לפני ולשמור במקרר.
אפשר לקשט מלמעלה בעלה נענע, מעט פיסטוק קצוץ , שבבי שוקולד מריר
4 Comments
כדורי פטל בשוקולד - חמישים גוונים של אדום - מתוק בריא
13/01/2021 at 19:42[…] מקרה שהשניים האלו משודכים לא פעם בקינוחי גורמה ואפילו כאן בבלוג. כיף שאפשר להתענג על פטל טבעי בממתק בריא שאינו מקרון או […]
FORTIN166
03/01/2021 at 18:42Thank you!!1
טליה בנימיני
05/01/2021 at 20:30You are very welcome 🙂
מילקי בריא - מתוק בריא
28/12/2020 at 00:04[…] תמיד. שמרו קופסה סגורה בארון ותוכלו להכין עוד מגוון של קינוחים סופר בריאים […]