וואו כמה שזה טעים! קינוח רושם בריאותי, יפהפה קל להכנה וגורף תמיד קריאות התפעלות ומחמאות. מה עוד אפשר לבקש? סושי פירות הוא אחד הלהיטים של מתוק בריא, שלא יפסיקו לבקש מכם את המתכון. באחריות.
הסושי מבוסס על דפי סויה צבעוניים שמשיגים בכל חנות אסיאתית, בחלק מהסופרמרקטים ובחנויות אפיה למשל כאן . לפעמים אני מגוונת עם דפים גדולים ויפים כאן. הדפים נשמרים לזמן ארוך במזווה ומגדילים את אפקט רושם. בתוספת כמה מצרכים פשוטים שיש בכל סופר ובכלום עבודה תפיקו קינוח טעים, בריא, יפה וצבעוני.
כל מה שצריך זה שתי קערות וכף. בלי מיקסר, סירים ותבניות. מושלם! סושי פירות מתכון בלי אורז. יש בו ריבת פירות ללא סוכר, קרם שמבוסס על גבינה 5% ופירות. ניתן להשתמש בכל שילוב של פירות טריים, יבשים ומשומרים שיש לכם בבית. הכי מתאימים פירות רכים, עשירים בטעם וצבע, כמו מנגו, קיווי ,אננס, אפרסמון ותות.
בקרם הקוקוס יש אבקת פודינג וניל, שמכילה סוכר. הכמות בכל מנה מזערית אבל תוכלו להשתמש בפודינג וניל סוויטנגו במקום ובכל מקרה המכלול יוצא עדיין בריא ממרבית הקינוחים המוכרים. תוכלו למצוא גרסה ללא סוכרים בכלל כאן .
מצרכים ל 4 רולים קטנים או שניים גדולים
חבילה דפי סויה צבעוניים (ניתן להשיג בחנויות אסיאתיות ובחלק מהסופרמרקטים)
חצי כוס ריבה מפירות ללא סוכר (מומלץ משמש או ריבה בהירה אחרת כמו אננס או אפרסק)
כוס קוקוס טחון
חבילה גבינת שמנת 5% כמו סימפוניה (לגרסה טבעונית ניתן להחליף בגבינת טופו- כמו טופוטי)
7 כפות קרם קוקוס
חבילה פודינג וניל אינסטנט (אפשר גם וניל עם פצפוצי שוקולד לתוספת מרקם או סוויטנגו פודינג ללא סוכר)
פירות בשלים חתוכים לרצועות – הכי מתאימים אננס, מנגו, קיווי , קובו, נקטרינה, תות
איך מכינים סושי פירות ?
מערבבים בקערה ריבה וקוקוס טחון למרקם משחתי שמזכיר את האורז הדביק לסושי אך עדיין ניתן למריחה. אם משתמשים בריבה ביתית כמות הקוקוס עשויה להשתנות לפי סמיכות הריבה. הוסיפו את הקוקוס בהדרגה. אם הריבה מאוד סמיכה שמים קצת פחות קוקוס ואם היא דלילה מוסיפים יותר. בקערה קטנה נפרדת מערבבים גבינת שמנת, קרם קוקוס ואבקת פודינג . מתקבל קרם סמיך מאוד וכך הוא צריך להיות.
מניחים דף סויה לרוחב על משטח עבודה (אפשר לעבוד עם מחצלת גלגול לסושי אבל ממש לא קריטי. גם צלחת גדולה, קרש חיתוך או אפילו מגבת מטבח נקייה יתאימו), מורחים על הדף שכבה דקה של ממרח הריבה-קוקוס ומשאירים שוליים משני הצדדים כמו בסושי (הקרוב אלינו והרחוק מאיתנו). נעזרים באצבעות על מנת לשטח ולהדק את הממרח באופן אחיד. לרוחב הדף, בצד הקרוב אלינו מניחים פרי שבחרנו. דף סויה קטן יאכלס לרוב רק פרי אחר, דף גדול יאפשר שילוב של פירות. ליד הפרי נמרח פס של קרם קוקוס (כשתי כפות קרם לכל רול).
נתחיל לגלגל את הרול באופן הדוק מהצד הקרוב אלינו . כשנגיע לסוף הרול נמרח מעט קרם קוקוס על החלק שהשארנו נקי ונסגור את הרול. את הרולים המוכנים נאפסן בקופסה מלבנית ארוכה במקרר (כדאי להכין עד 4-5 שעות מראש) . מומלץ להעביר את הקופסא למקפיא כחצי שעה לפני ההגשה כדי להקל על החיתוך. לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא ופורסים בסכין משוננת.
הערות
- מומלץ להכין סמוך ככל האפשר להגשה, אבל תוכלו לשמור שאריות במקרר עד יום אחד.
- ניתן לשלב בסושי סוגים שונים של ריבה. קחו בחשבון שריבה כהה תסתיר את צבעו של דף הסויה, לכן עדיף להשמש בה רק בדף סויה שחור.
- לשם גיוון, תוכלו לשלב בסושי פירות חתוכים שבושלו ברכז תפוחים – למשל ליצ'י קפוא שבושל לרבע שעה ברכז תפוחים ומי ורדים, חבושים, תפוחים וכו'.
- אפשר לשלב כל פרי יבש או משומר שיש לכם בבית כמו אפרסק ליצ'י וכו' האפשרויות והשילובים אינסופיים.
סושי פירות מושלם: בריאותי טעים וכה יפה. מושלם לאירוח או כמתנה לאנשים שאוהבים מערבבים בקערה ריבה וקוקוס טחון למרקם משחתי שמזכיר את האורז הדביק לסושי אך עדיין ניתן למריחה. כמות הקוקוס עשויה להשתנות לפי סמיכות הריבה. הוסיפו את הקוקוס בהדרגה. אם הריבה מאוד סמיכה שימו קצת פחות קוקוס ואם היא דלילה שימו יותר. בקערה קטנה נפרדת מערבבים גבינת שמנת, קרם קוקוס ואבקת פודינג . מתקבל קרם סמיך מאוד וכך הוא צריך להיות. מניחים דף סויה לרוחב על משטח עבודה (אפשר לעבוד עם מחצלת גלגול לסושי אבל ממש לא קריטי. גם קרש חיתוך או אפילו מגבת מטבח נקייה יתאימו מורחים על הדף שכבה דקה של ממרח הריבה-קוקוס ומשאירים שוליים משני הצדדים כמו בסושי (הקרוב אלינו והרחוק מאיתנו). נעזרים באצבעות על מנת לשטח ולהדק את הממרח באופן אחיד. לרוחב הדף, בצד הקרוב אלינו מניחים רצועות פרי שבחרנו. דף סויה קטן יאכלס לרוב רק פרי אחר, דף גדול יאפשר שילוב של פירות. ליד הפרי נמרח פס של קרם גבינה (כשתי כפות קרם לכל רול) נתחיל לגלגל את הרול באופן הדוק מהצד הקרוב אלינו . כשנגיע לסוף הרול נמרח מעט קרם גבינה על החלק שהשארנו נקי ונסגור את הרול את הרולים המוכנים נאפסן בקופסה מלבנית ארוכה (כדאי להכין עד 4-5 שעות מראש). מומלץ להעביר את הקופסא למקפיא כחצי שעה לפני ההגשה כדי להקל על החיתוך. לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא ופורסים בסכין משוננת. מומלץ להכין סמוך ככל האפשר להגשה, אבל תוכלו לשמור שאריות במקרר עד יום אחד.
ניתן לשלב בסושי סוגים שונים של ריבה. קחו בחשבון שריבה כהה תסתיר את צבעו של דף הסויה, לכן עדיף להשמש בה רק בדף סויה שחור.
לשם גיוון, תוכלו לשלב בסושי פירות חתוכים שבושלו ברכז תפוחים - למשל ליצ'י קפוא שבושל לרבע שעה ברכז תפוחים ומי ורדים, חבושים, תפוחים וכו'.
אם אתם אוהבים, שלבו פרי יבש או משומר ללא סוכר כמו אפרסק או אגס. האפשרויות והשילובים אינסופיים.סושי פירות
רכיבים
הוראות הכנה
הערות
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?