תחשבו פסגות לבנות מושלגות וענניות. תחשבו קרם שוקולד סמיך ועשיר, מתוק-מריר. זוכרים אותו? מילקי!. אך האם יתכן מילקי בריא?
שוחרי הבריאות שומרים מרחק בטוח מהמעדן המושחת. כמויות השומן והסוכר שבו מרחיקות אותו מרשימת הקניות אבל לא מהלב. כי איך אפשר לשכוח את המעדן המיתולוגי. זה שבנות גיל העמידה נלחמות עליו בסופר, בעידן שלפני ההזמנות באינטרנט ותוויות האזהרה האדומות? איך אפשר להתעלם מהמעדן שיש לו כבר עשרות גרסאות, שכל הילדים אוהבים ושתופס חצי מהמקרר בסופר?
אז אם אתם מאלה שרק מסתכלים עליו בסופר ומתגעגעים מרחוק. אם אתם מאלה שכבר לא רואים אותו כשאתם חולפים לידו מרוב שהוא לא אופציה. המתכון הזה מיועד לכם! המילקי האלטרנטיבי הזה עשו מזרעי צ'יה. הם מפוצצים בחלבון ובערכים תזונתיים ונחשבים למזון על. אפשר היום להשיג זרעי צ'יה כמעט בכל סופר גדול אז תעשו לעצמכם טובה ותשיגו קופסה! העבודה עם הזרעים פשוטה ומצליחה תמיד. שמרו קופסה סגורה בארון ותוכלו להכין עוד מגוון של קינוחים סופר בריאים בקלות.
אתם זוכרים בכלל איך אתם אוכלים את המילקי שלכם? קודם את הקצפת ? את הקרם? מערבבים הכל ביחד?. אמרו לי איך אתם אוכלים את המילקי שלכם ואומר לכם מי אתם.
מילקי בריא – מצרכים:
רבע כוס זרעי צ'יה טחונים לאבקה במטחנת תבלינים
3 כפות מייפל טבעי
2 כפות דבש
כוס משקה סויה או שקדים
קמצוץ מלח
כפית מחית וניל או תמצית איכותית
שתי כפות אבקת קקאו
פחית שימורים קרם קוקוס מקורר
שתי כפות סוכר דמררה
הוראות הכנה
מקררים את קרם הקוקוס לפחות 4 שעות מראש (אפשר גם שעה במקפיא או פשוט לשמור את הפחית במקרר בקביעות). טוחנים זרעי צ'יה במטחנת תבלינים לאבקה. מניחים את כל המרכיבים למעט קרם קוקוס וסוכר דמררה בשייקר או מעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה. מוזגים לצנצנות או כוסות הגשה. פותחים את פחית הקוקוס ומוציאים בכף את הקרם הלבן לקערה. הנוזל השקוף לא ישמש אותנו. מוסיפים לקרם סוכר דמררה ומקציפים שתיים שלוש דקות לקצף יציב. מזלפים מעל קרם השוקולד בצנצנת בכל צורה שאוהבים. נשמר יום-יומיים במקרר.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?