מוס שוקולד הוא קינוח פרווה מושלם. הרי מי לא אוהב מוס שוקולד ? כמות הגרסאות וגם התחפושות לקינוח הפופולארי היא אינסופית. תמצאו אותו על כל טווח הגילאים והטעמים. ממדף מעדני החלב של הילדים בסופר ועד תפריטיהן המעונבים של מסעדות יוקרה. לפעמים הוא יתחפש למילקי ולפעמים יקראו לו מרקיז שוקולד. הוא עשוי להתקשט בכתר קצפת לבנה , בפירורי עוגיות או בבסיס קראנצ׳י. הוא עשוי להתחכם עם קורט מלח להדגשת הטעמים, פירות חמצמצים או גרידת תפוז.
אבל לא אנחנו. הו לא ! אנחנו לא נלך שולל! אם קראתם עד לפה, כנראה שאתם שוקוהוליקים אמיתיים. אנחנו, חובבי הטיפה המרירה, נזהה אותו תמיד. מעבר לכל תדמית או מיצוב שיווקי. אנחנו הרי יודעים שאין הרבה דברים שענן שוקולד מרוכז לא מתקן. שוט מרוכז, עשיר וקרמי, מוס שוקולד איכותי הוא קינוח פרווה מושלם. קלאסי ועל זמני, שמתאים לכל סוג של ארוחה ולכל האורחים. במיוחד בגרסה בריאה יותר.
מה יכול להיות מושלם יותר מזה? אולי רק עוד מנה. מקסימום שתיים…
חלק מקסמו של העונג השחור טמון בגבול המרקמי החמקמק בין קרם עשיר לענן נמס ואוורירי.
המתכון המובא כאן מיועד לכם, חובבי שוקולד "קשים". אין בו תוספת של קצפת, שמעדנת את טעמי השוקולד העמוקים והמרוכזים. השימוש בשוקולד מריר 60%, שיש בו די חמאת קקאו, מאפשר להימנע מהוספת שומן למוס ועדיין לקבל שוקולדיות עוצמתית. המוס המתקבל כהה ומרוכז והמרקם קרמי וסמיך יחסית. ההרכב התזונתי בריא בהרבה מהמתכונים הקלאסיים עתירי הסוכר ובוודאי מכל מוס שוקולד קנוי.
מוס שוקולד בריא הוא לא רק קינוח פרווה נפלא לארוחה חגיגית, אלא גם תחליף בריא יותר למעדן חלב/ מילקי לילדים. מתכון הבסיס יקבל באהבה מגוון של תוספות או קישוטים לפי גיל הסועדים. בתמונה הוספתי נשיקות סטיביה מניצת הדובדבן, הן הפכו את המעדן לנחשק מאוד בקרב הילדים. תוכלו לקשט גם בשוקולד מריר מגורד בפומפייה או שבור לפיסות קטנות, בדובדבן או בתות.
הכמות במתכון מתאימה לארבע מנות גדולות או עד עשר קטנות. בגלל השוקולדיות המרוכזת אני ממליצה להכין את המוס בכוסיות אלכוהול קטנות (כוסיות "שוט") שיספקו את בלוטות העונג וישאירו טעם של עוד. ככה גם המנה הנוספת היא בלי נקיפות מצפון 🙂
מצרכים
שישה חלמונים
130 גרם שוקולד מריר איכותי כ 60% מוצקי קקאו (לגרסה דלת פחמימה 85%)
חמש כפות מייפל טבעי אורגני (או מייפל ללא סוכר או אלולוז נוזלי)
שתי כפות מים
חצי כפית מחית או תמצית וניל איכותית (לא חובה)
תוספות אופציונאליות : קמצוץ מלח, גרידה מחצי תפוז, כף ליקר שאוהבים (לבחור תוספת אחת או להכין בלי)
לקישוט: מעט שוקולד מריר נוסף מגורד בפומפיה, שברי קקאו "ניבס", תות או דובדבן
איך מכינים מוס שוקולד קינוח פרווה מושלם ?
מניחים את השוקולד עם המים בקערית חסינת חום. ממיסים במיקרוגל כדקה בחום מקסימלי. מערבבים לתערובת אחידה וחלקה. אם השוקולד לא נמס, מחזירים למיקרו לעוד עשרים שניות. כאשר התערובת הומוגנית מוסיפים מייפל ווניל. אם בחרתם לשלב תוספות זה הזמן להוסיף.
מניחים לתערובת להתקרר. בנתיים מפרידים את החלמונים לקערה ואת החלבונים שומרים למתכון אחר. מקציפים את החלמונים במהירות מקסימלית כשמונה דקות, עד שהקצף הופך בהיר וסמיך. מעבירים שליש מהקצף לקערית השוקולד ומערבבים לאיחוד (המטרה של טכניקת "איחוד תערובות", היא להפוך את תערובת השוקולד לקלילה יותר, כדי שהמרקם בערבוב הסופי יהיה יותר אוורירי). מקפלים את תערובת השוקולד ש"איווררתם" לקערת הקצף באמצעות לקקן. מוזגים לכוסות הגשה אישיות ומניחים להתייצב במקרר לפחות לארבע שעות. לפני ההגשה מקשטים לפי הטעם.
הערות
ככל שבחרתם שוקולד בעל מוצקי קקאו גבוהים תתקבל תוצאה מרירה יותר. אם משתמשים בשוקולד מעל 85% מוצקי קקאו מומלץ להוסיף 2-3 כפות מייפל ולטעום את תערובת השוקולד לפני הוספת החלמונים. אם התערובת עדיין מרה לטעמכם, מוסיפים עוד קצת מייפל או סוכרלוז נוזלי (פקק צהוב)
להניח את השוקולד עם המים בקערית חסינת חום. להמיס במיקרוגל כדקה בחום מקסימלי.לערבב לתערובת אחידה וחלקה. אם השוקולד לא נמס, להחזיר למיקרו לעוד עשרים שניות. כאשר התערובת הומוגנית מוסיפים מייפל ווניל. אם בחרתם לשלב תוספות זה הזמן להוסיף. להניח לתערובת להתקרר. מפרידים את החלמונים לקערה ואת החלבונים שומרים למתכון אחר. מקציפים את החלמונים במהירות מקסימלית כשמונה דקות, עד שהתערובת הופכת בהירה וסמיכה. מעבירים שליש מהקצף לקערית השוקולד ומערבבים (המטרה של טכניקה זו היא להפוך את תערובת השוקולד לקלילה יותר, כדי שהמרקם בערבוב הסופי יהיה יותר אוורירי). מקפלים את תערובת השוקולד לקערת הקצף. מוזגים לכוסות הגשה אישיות ומניחים להתייצב במקרר לפחות לארבע שעות. לפני ההגשה מקשטים לפי הטעםמוס שוקולד בריא משלושה מרכיבים
רכיבים
הוראות הכנה
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?