השבוע אירחנו חברים יקרים לארוחת חג. לכבודם חיפשתי קינוח לפסח שיהיה הכי מופלא אבל גם הכי קל להכנה. אתם מכירים את החברים האלו שכבר אכלו בחייהם איזה דבר או שניים?. בדיוק מפחידים כאלה. הם ביקרו במסעדות מישלן נחשבות ואכלו מידיהם של השפים הידועים ביותר בעולם. עם זאת, ידעתי שסביב השולחן כולם שומרים על תזונה בריאה (דלת פחמימה ואף קטוגנית). ידעתי גם ששפע המנות המושקעות בארוחה, לא ישאיר הרבה מקום בבטן וגם לא זמן לקינוח מסובך. תקשיבו, קראמבל פירות יער גנב את ההצגה בעשר דקות עבודה !
השתמשתי בפטל אדום טרי ששמתי ידי עליו באיזה מבצע שהסתובב ברשת, עם קצת אוכמניות מיובאות שנשארו במקרר. שטרויזל פירות יער יוצא מושלם עם פטל אדום טרי. עדיין הוא יעבוד טוב עם כל פרי יער אחר (טרי או קפוא) או שילוב בין כמה סוגים. תותים, אוכמניות, פטל שחור- הכל הולך.
פירות יער הם לא רק טעימים, בריאים ויפים. הם גם דלי פחמימות באופן מיוחד. עד כדי כך שהם מתאימים גם לתזונה קטוגנית (בכמות קטנה). הפטל האדום מחזיק בשיא השלילי המכובד, עם פחות מ 7 גרם פחמימות ל 100 גרם. אם יש לכם פירות יער שנשכחו במקרר (או במקפיא) תוכלו להכין מהם בעשר דקות עבודה, קינוח לפסח מרשים בואך פלצני. קינוח בריא, טעים ודל פחמימה. כזה שלא יבייש אף שולחן ולא יעקם שום אף.
חגי ישראל מזמנים לנו אינספור ארוחות משפחתיות, ארוחות חברים וכהנה. זה הזמן בו כולנו חוגגים סביב שולחנות עמוסים כאילו לא ספרנו קלוריות מעולם. אנחנו יוצאים מהשגרה הקולינרית שלנו אל איזור הדמדומים של הירכתיים. פותחים חגורה ומחכים כבר בתוך תוכנו ל"אחרי החגים". אז נשלם את המחיר. נירשם לחדר כושר! נתחיל דיאטה! אל תגידו יום יבוא, הביאו את היום.
הפעם תכינו קינוח קצת אחר. קליל יותר, בריא יותר, דל פחמימה. כזה שיעשה לכם טוב אחרי ארוחה כבדה. קראמבל פירות יער ללא סוכר וגלוטן הוא בדיוק זה. קינוח הרגע האחרון, רק עשר דקות עבודה ואת השאר עושה התנור. יש מושלם מזה? אם נשארו לכם פירות יער עודפים, כדאי לבדוק את המתכון של נשנושים בריאים מפירות יער.
מצרכים ל 6 מנות אישיות גדולות (או עד 10 קטנות)
200 גרם פירות יער טריים או קפואים מופשרים ומסוננים (הכי מומלץ פטל אדום טרי)
גרידה מחצי לימון /ליים
3 כפות אבקת סוויטנגו (או סוויטנגו רגיל טחון במטחנת תבלינים/ מונק פרוט/ אלולוז טחון למרקם אבקת סוכר)
1/4 כפית קסנטן גם (אפשר להחליף בקמח קוקוס)
חצי כוס קמח שקדים
רבע כוס אגוזי פקאן טבעיים
2 כפות גהי /חמאה/שמן קוקוס
4- 3 כפות ממתיק מונק פרוט זהוב (אם אין אפשר סוויטנגו)
קמצוץ מלח הימאלאיה ורוד
רבע כפית קינמון
רבע כפית מוסקט טחון
איך מכינים קינוח לפסח קראמבל פירות יער?
מחממים תנור ל 180 מעלות
אם משתמשים בפירות יער קפואים מפשירים ומסננים היטב במסננת. מערבבים בקערית קטנה קסנטן גם ו 3 כפות ממתיק. מוסיפים את פירות היער ומערבבים. בקערית שניה מניחים ממתיק זהוב וקמח שקדים. קוצצים דק את הפקאן (אפשר בסכין חדה) ומוסיפים לשקדים. מוסיפים מלח, מוסקט וקינמון ומערבבים היטב. מוסיפים חמאה גהי או שמן קוקוס ומעבדים עם כף או בידיים עד שמגיעים למרקם של חול רטוב.
משמנים תבניות אישיות המיועדות להגשה. הכי יתאימו תבנית מאפינס/קאפקייס חד פעמיות או קוקוטים קטנים מחרס. מניחים מעט פירות יער/פטל בתחתית של כל תבנית. מפזרים מעט פירורים מעל. אופים בתנור חם כ 25 דקות או עד שהקראמבל משחים. מגישים חם
הערות
אפשר להגיש עם קצפת או גלידה מתאימה אבל לדעתי הקינוח עשיר מספיק בלי
לא מחלצים את השטרויזל מהתבנית האישית לכן אופים בכלי בו מגישים. אפשר גם לאפות את הקינוח בתבנית מרכזית גדולה (כמו אינגליש קייק), לקרר מעט ולהוציא מנות באמצעות מרית. קחו בחשבון שהמראה יהיה מעט פזור ופרוע. זה חלק מסוד קסמו של השטרויזל.
אם מכינים מנות קטנות שימו לב להשתמש בתבניות בגודל מתאים, רצוי שטוחות יחסית ולא עמוקות.
מנה גדולה של קראמבל מכילה כ 4 גרם פחמימה. אפשר לצמצם באמצעות הכנת מנות קטנות יותר או פחות פירות יער במנה. ממליצה להתאמץ להשיג פטל אדום טרי שתכולת הפחמימות שלו מינימלית והוא נפלא בקראמבל
2 Comments
ויקי
21/04/2024 at 11:25חג שמח!
האם אפשר להמתיק עם מייפל במקום הסוויטנגו?
טליה בנימיני
21/04/2024 at 17:12הי ויקי, תודה על השאלה. לא ניסיתי מייפל במתכון הזה אבל לפי דעתי זה יעבוד. שתפי אם מנסה. חג שמח 💚