כל אויבי הפחמימות יודעים שככל שמוצקי הקקאו בשוקולד גבוהים כך יורדת תכולת הפחמימות והסוכרים. הטעם הוא כמובן ויכוח אחר. מחנה המריר יטען שזה בכל מקרה השוקולד ה"אמיתי" היחיד. מחנה החלב יטען שזה הרבה יותר טעים. יש לי הרגשה שרבים עורקים בהתגנבות יחידים מהמחנה השני לראשון לאורך השנים. סגפני הפחמימות האמיתים (הידועים גם בשם קטוגניים) אוכלים רק שוקולד מעל 90% מוצקי קקאו. תגידו, לא הגיע הזמן לעשות שלום הסטורי בין כל המחנות? למה שלא יהיה שוקולד קרמי, מתוק וחלבי רק בלי הסוכרים והפחמימות? אז יש.
עבור שומרי הפחמימות האדוקים והקטוגניים, שוקולד חלב ללא סוכר הוא בשורה של ממש. תכולת הפחמימות היא בערך שליש משוקולד 90% קנוי. כל המתכון מכיל פחות מעשרה גרם פחמימה ותוכלו להכין ממנו לפחות שלושים פרלינים או ארבע טבלאות שוקולד כמו בתמונה. בגלל תכולת השומן הגבוהה השוקולד משביע מאוד ותוכלו להשתמש בו גם במתכונים שונים כדי להוריד את כמות הפחמימות ולקבל תוצאה פחות מרירה, למשל פינאט באטר קאפס.
את השוקולד תוכלו להכין בתבניות סיליקון רב פעמיות המיועדות לפרלינים שנמכרות בעלי אקספרס ובחנויות כלי בית. אם אין לכם כאלה גם עטרות נייר פשוטות (מנג'טים) יעשו את העבודה. השוקולד הזה יקבל באהבה כל תוספת לטעמכם. אני הכי אוהבת להוסיף מעט קליפת תפוז מגוררת או תמצית בטעם תפוז, אגוזים שבורים או שברי פולי קקאו ניבס. עוד אפשרות מעולה היא להוסיף לעיסה מעט גרנולה קראנצ'ית למשל כזאת. הכי כיף לחלק את העיסה לכמה קעריות לפני שמוזגים לתבניות ולהוסיף משהו אחר לכל אחת.
מצרכים
50 גרם חמאת קקאו
80 גרם שוקולד 99-100% מוצקי קקאו
50 גרם חמאה (אפשר גם שמן קוקוס אם אתם אוהבים את הטעם)
50 גרם אבקת סוכר סוויטנגו (או סוויטנגו/מונק פרוט/אלולוז טחון לאבקה במטחנת תבלינים)
כפית תמצית וניל איכותית
קמצוץ מלח הימאליה ורוד
חצי כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה 38% (אפשר גם קרם קוקוס מעל 20% שומן)
איך מכינים שוקולד חלב ללא סוכר ?
ממיסים בקערית חסינת חום חמאת קקאו כדקה במיקרו ומערבבים להמסה מלאה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים. אם יש צורך מחממים בפולסים במיקרו לעשרים שניות כל פעם ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את החמאה באותו אופן. מערבבים ומחממים שוב לחימום קצר אם יש צורך. מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים מלח וניל ואבקת ממתיק ומערבבים שוב. בסוף מוסיפים את השמנת ומערבבים באופן נמרץ לאיחוד התערובת.
אם אתם רוצים לשלב תוספות או טעמים זה הזמן. אפשר להוסיף לתערובת כולה או לחלק אותה לכמה קעריות ולהכין כמה סוגים. מוזגים לתבניות ומעבירים להתייצבות במקרר לשעה לפחות. השוקולדים נשמרים במקרר בקופסה אטומה כשבועיים ובמקפיא חודשיים לפחות.
הערות ותחליפים
אם אתם מעדיפים בלי חמאה ושמנת או לגרסה טבעונית / פרווה אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס ואת השמנת בקרם קוקוס אם אתם אוהבים את הטעם. השתמשו בקרם קוקוס עם אחוזי שומן גבוהים (מעל 20%) , חלב קוקוס רגיל לא יתאים כאן
תוספות – כל מה שהולך עם שוקולד ילך גם כאן. אני הכי אוהבת לשלב כמה טיפות תמצית תפוזים או מעט קליפת תפוז מגורדת. מעט שברי אגוזים או פולי קקאו ניבס גם הם ישדרגו את השוקולד ולא יוסיפו הרבה פחמימות. לגרסה קראנצ'ית תוסיפו קצת גרנולה. במקרה יש פה אחת דלת פחמימות 🙂
שוקולד חלב ללא סוכר אפשר גם פרווה טבעוני שוקולד חלב דל פחמימה ללא סוכר
8 Comments
יעל
14/02/2023 at 14:24הי, טליה. תודה על המתכונים המעולים.
מעוניינת להכין שוקולד חלב לחלוקה כמתנה. האם הוא נשמר עטוף (בצלופן) מחוץ למקרר? הוא מספיק יציב או שיש צורך לטמפרר אותו? תודה!
טליה בנימיני
14/02/2023 at 15:45הי יעל, תודה רבה על הפידבק 🙂 שימחת את ליבי. את השוקולד אני לא מטמפררת אבל אני כן שומרת במקרר. בימים קרים יתכן שישרוד גם בטמפרטורת החדר אבל בארצנו החמה ובעיקר אם מיועד למתנה לא הייתי לוקחת סיכון…
שרה
24/01/2023 at 10:45ועוד שאלה – אפשר סוכרלוז נוזלי? אם כן כמה, אני פשוט נורא רוצה להכין וזה מה שיש לי בבית…
טליה בנימיני
24/01/2023 at 16:38הי שרה, לא ניסיתי סוכרלוז נוזלי במתכון הזה לכן לא יודעת להגיד… סוכרלוז נוזלי הולך יופי במתכון לפרלינים (אבל גם שם צריך חמאת קקאו)
שרה
24/01/2023 at 10:43הי, תודה על המתכונים, האם אפשר להחליף את חמאת הקקאו בחמאה רגילה? תודה!
טליה בנימיני
24/01/2023 at 16:35הי שרה, תודה על הפידבק ועל השאלה 🙂 אני פחות ממליצה להשתמש בחמאה במתכון הזה כי המרקם שלה קשה יותר לאחר צינון ופחות דומה לשוקולד. חמאת קקאו אפשר לקנות בחנויות פיצוחים וגם בסופרמרקטים הגדולים באיזור של המזון הבריא
עדינה רון
01/02/2022 at 18:55תודה טליה על מתכונים נפלאים ????
טליה בנימיני
02/02/2022 at 01:28וואו ! תודה רבה עדינה, פידבק כל כך משמח וכל כך לא מובן מאליו