אהבתיך אהבת נפש רד וולווט ושיר יצא לי אלייך, הבלדה לנהדרת נעדרת:
רד וולווט רד וולווט, איפה היית יה גברת ?
מול קסמך התמים, אני חסרת אונים
ואת מחיי נעדרת….
טעימה , אדומה, כה עתירת פחמימה
ברוכה השבה עוגה דומה
אך אחרת….
רד וולווט אהובה. נפרדנו באופן חד צדדי לפני שנים, אבל אני נשבעת שזה לא היה בגללך. זה היה כשוויתרתי על הפחמימות אהובות ליבי כולן. אך בכל השנים לא שכחתי אותך. עד היום הנפש מהלכת על עננים במחשבה עלייך. צבעך המכושף, קרם החמאה הצחור שעל ראשך ולמותנייך. את מהלכת קסם עלי וכל כושר ההתנגדות שלי נמס אל מולך. מה שהרחיק ביננו עד היום היו שני נושאים טכניים שנראו בלתי ניתנים לגישור.
האחד, פחמימות. מאז נגמלתי מהן, ניסיתי לשוב אלייך בכוחות דלים (בפחמימה) אך שוב ושוב התאכזבתי מהמתכונים שמצאתי. קצה נפשי בדחוסות השקדים הכבדות הללו ונפשך האצילית לא שרתה בהן.
השני, פירוטכניקה. עשרות חומרי גלם, הקצפות, הפרדות. חיתוכים ושכבות. אמנם איבדתי את הסבלנות לכל אלה, אך לא את הגעגועים אלייך, פרימדונה- אדומה ונחשקת שכמותך.
כל זה השתנה היום. את ההשראה למתכון שאבתי מהבלוג הנהדר של אמא ללא סוכר. אותו שילבתי עם מתכון דומה מהאתר הנפלא של ארמן, איש העולם הגדול והוספתי כמה שיפורים משלי. התוצאה היא עוגת רד וולווט אדומה ונאווה בעשר דקות עבודה מקצה לקצה (כולל האפייה והציפוי). ללא גלוטן וסוכר. דלה בפחמימה ועשירה בהנאה. קסם של אנשים אמיתיים שמוכיח, שוב, שהכל אפשרי ממש, אם ממש מאוד רוצים.
והקסם כולו נמצא רק ברצון הזה. אצלכם.
מצרכים (ראו התייחסות לגודל תבנית בהערות)
2 ביצים
כפית מחית / תמצית וניל איכותית
חצי כוס שמנת להקצפה
2 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם – לגרסה ללא סוכר מומלץ אלולוז
20 טיפות סוכרלוז נוזלי (או חצי כף נוספת ממתיק אבקתי)
קמצוץ מלח רצוי הימלאיה ורוד
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת קקאו רצוי הולנדי
שתי כפות קמח קוקוס למשל כאן
שלוש כפיות שטוחות זרעי פשתן זהוב טחונים למשל כאן (ראו עוד אפשרויות בהערות)
כמה טיפות צבע מאכל אדום (ראו תחליפים בהערות בסוף המתכון)
למילוי וציפוי
100 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי -בטמפרטורת החדר
50 גרם חמאה רכה
2 כפות ממתיק אבקתי טחון במרקם אבקת סוכר (רצוי אלולוז , אין צורך לטחון)
חצי כפית מחית/תמצית וניל איכותית
קמצוץ מלח
מעט תותים / אוכמניות / פטל לקישוט – לא חובה – טרי, קפוא מופשר ומסונן ואפשר גם ריבת תות ללא סוכר
איך מכינים עוגת רד וולווט במיקרו ?
מערבבים בקערה שמנת ביצים צבע מאכל ווניל. מוסיפים את כל היבשים- ממתיק, קמח קוקוס, מלח, אבקת אפיה, פשתן, אבקת קקאו. מערבבים היטב עד שהבלילה אחידה ללא גושים (רצוי להשתמש במטרפה ידני;ת, אפשר גם מזלג. שימו לב לקקאו שנוטה לפעמים להתגבש).
שופכים את הבלילה לשני כלים שמתאימים למיקרו כמו תבניות סיליקון קטנות או תבנית שקעים. אפשר גם להשתמש בקעריות לקורנפלקס/מרק אם הן שטוחות יחסית.
אופים כל כלי בנפרד לדקה וחצי במיקרו על עוצמה גבוהה. אם קיסם יוצא יבש העוגה מוכנה ואם רטוב מחזירים לעוד חצי דקה. מוציאים את שתי העוגות ומצננים על צלחת. בנתיים מכינים קרם:
אם החמאה קרה מניחים בקערית חסינת חום ומחממים אותה לדקה במיקרו על מצב הפשרה. החמאה צריכה להיות רכה ורק להתחיל להינמס. אם היא עדיין קשה מחזירים לעוד שלושים שניות במצב הפשרה. מוסיפים לחמאה את הוניל המלח והממתיק ומערבבים היטב. אם הגבינה קרה מפשירים גם אותה לדקה במיקרו (אם תוסיפו גבינה קרה לחמאה רכה היא תגרום לה להתגבש מחדש ובקרם שלכם יווצרו גושי חמאה). כאשר הגבינה פושרת למגע, מוסיפים אותה לתערובת החמאה ומערבבים היטב לקרם אחיד.
כאשר העוגה הצטננה זה הזמן למלא ולצפות אותה. אם העוגה עבה נפרוס אותה באמצע. נניח פרוסה ונמרח כף נדיבה מהמלית, נניח עוד פרוסה ונמרח שכבת קרם נוספת. כך עד לשכבה האחרונה ונסיים בקרם. לקישוט נסדר תותים או פירות יער או ריבה כנ"ל על הקרם (לא חובה). מומלץ לשלב פירות או ריבה גם בין שכבות העוגה. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר שלושה ימים או חודשיים במקפיא.
הערות ותחליפים
- גודל התבנית : ניתן להכין את העוגה בכל תבנית מרובעת או מלבנית שמתאימה למיקרו (סיליקון, זכוכית , קרמיקה) בין גודל 10X10 ל 15X22 ס"מ. התבנית שתבחרו תקבע את זמן האפיה, צורת העוגה וכמות השכבות .
- גודל 10X10 – שתי תבניות (או אפיה בשני סיבובים)- דקה וחצי בחום מקסימלי. אם קיסם יוצא רטוב לחמם חצי דקה נוספת עד שיבש. מומלץ לחלק את המאסה ביחס של שליש ושני שליש בין התבניות. את העוגה הגבוהה יותר תפרסו לרוחב לשניים לאחר צינון וכך יהיו לכם שלוש שכבות לעוגה.
- גודל 10X15 – כשלוש דקות אפיה במיקרו על עוצמה מקסימלית. אם קיסם יוצא רטוב לחמם דקה נוספת. אפשר לחתוך באמצע ולערום את שני החצאים עם מילוי במרכז, כך שיהיו שתי שכבות. אפשר לפרוס כל חצי באמצע (לרוחב כמו שפורסים עוגת שכבות למילוי) כך שיהיו ארבע שכבות.
- גודל 15X22 – לחמם ארבע דקות במיקרו על עוצמה מקסימלית. אם קיסם יוצא רטוב להחזיר לעוד דקה. לחלק את המלבן לשלושה מלבנים שווים. למילוי להניח אותם זה על זה עם קרם ביניהם.
- ניתן להשתמש בפשתן טחון רגיל ולא זהוב אבל העוגה תצא כהה ופחות אדומה. פשתן זהוב טחון לקמח ניתן להשיג באיהרב כאן. ניתן להשיג פשתן זהוב גם בישראל בחנויות טבע כמו ניצת הדובדבן. משתמשים במטחנת קפה או תבלינים כדי לטחון אותו לקמח דק.
- הכמות במתכון תתאים לעוגת 3-4 שכבות קטנה בגודל 10X10 ס"מ , בצילום השתמשתי בשתי תבניות סיליקון בגודל 10X10 וחתכתי כל עוגה באמצע לשתי שכבות דקות. אם יש לכם קערית מרק עם תחתית שטוחה אפשר גם להשתמש בה ולהכין עוגה עגולה. עוד אפשרות היא להכין עוגות אישיות באמצעות תבנית סיליקון שקעים. פורסים כל עוגה בנפרד אחרי הבישול במיקרו וממלאים בקרם.
- מומלץ לשלב תותים פרוסים או פירות יער גם במילוי העוגה בין השכבות ולא רק מעל . במקום פירות טריים ניתן למרוח שכבת ריבת תות ללא סוכר או ריבת פירות יער בין שכבות העוגה צמוד לקרם. ניתן להשתמש גם בתותים או פירות יער קפואים מכל סוג. מפשירים ומסננים לפני השימוש.
- במקום צבע מאכל רגיל, ניתן להשתמש בצבעי מאכל טבעיים או במעט פטל אדום מרוסק לצביעת העוגה. קחו בחשבון שהצבעים יהיו הרבה פחות עזים.

2 Comments
רוית
18/01/2025 at 16:29אפשר לאפות בתנור???? לא אוהבת מיקרו, לא מצליחה לדייק איתו
טליה בנימיני
18/01/2025 at 21:41הי, אפשר