קראק פאי בעיני הוא התגלמות כל מה שטוב ומושחת (ואסור) בתזונה המערבית. זה אולי אחד הקינוחים הכי טעימים שקיימים. מה שנקרא "יותר מידי טעים", כזה שלא תפרגנו לעצמיכם. את הגרסה הזאת של קראק פאי ללא גלוטן וסוכר, אפשר לאכול ללא יסורי מצפון (בתנאי שאתם קטוגניים או דלי פחמימה כמובן, ושלא תאכלו את כל התבנית)
אומרים על תזונה קטוגנית שהדבר הכי קשה בה זה להימנע מלאכול לאחרים ת'ראש. כל כך נכון. היא באמת כל כך שונה מכל תזונה אחרת, שעדיין כמעט חצי שנה לתוך התזונה אני מרגישה כמו רובינזון קרוזו שמגלה עולמות. בא לי להמציא מחדש את כל המתוקים, בגרסתם נטולת הסוכר והפחמימות.
בחזרה לקראק פאי. בעבר השקעתי מאמצים מטורפים כדי להמציא מחדש מתכון קראק פאי ולהוריד ממנו את מרבית השומן. אין לכם מושג כמה גרסאות וניסיונות וכמה זמן השקעתי, כדי להגיע לתוצאה טעימה באמת. כל זה משתנה כאשר השומן הוא ידיד. פתאום, המתכון הזה הופך לאידאלי. הוא מתבסס על חלמונים , שמנת וחמאה. כל מה שהתחנכנו לחשוב שאסור אבל מתאים בול לתזונה קטוגנית דלת פחמימה. בום!
את שיבולת השועל הפחמימתית (האפויה פעמיים במתכון המקורי), החלפתי בפקאן פריך מקורמל במלח הימאליה. ויתרתי על קמחים, שלא באמת תורמים. כעת כל שנותר הוא להמיר את הסוכר בממתיק בריא והרי התוצאה לפניכם.
קראק פאי ללא גלוטן קטוגני, צרחות !
מצרכים (פאי אחד בקוטר 20)
למילוי
מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה קיטו מומלץ לשלב אלולוז למשל כזה עם סוויטנגו/ מונק פרוט )
80 גרם גהי (חמאה מזוקקת) אני הכי אוהבת את הסוג הזה
50 גרם חמאה
ארבעה חלמונים
כפית תמצית וניל איכותית
שני קמצוצים מלח הימאליה
כף סוכר חום/ ממתיק זהוב (לא חובה)
לבסיס
200 גרם אגוז פקאן טבעי
5 כפות סוכר חום (לגרסה קיטו ממתיק Swerve חום או אבקת סוכר סוויטאנגו או סוויטאנגו טחון במטחנת קפה)
2 כפות שמן זית או MCT
2 כפות מייפל טבעי (לגרסה קיטו מייפל ללא סוכר ופחמימות וולדן פארמס )
כף גהי (חמאה מזוקקת) למשל זה
2 קמצוצים מלח הימאלאיה
איך מכינים קראק פאי ללא גלוטן ?
מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל 160 מעלות. בקערה קטנה מערבבים שמן זית, סירופ מייפל אבקת סוויטאנגו ומלח למשחה אחידה. מוסיפים את הפקאן ומערבבים כך שכל האגוזים מצופים. אופים בשליש התחתון של התנור כעשרים דקות עד שהכל מבעבע. הופכים ומערבבים בכף גדולה. אופים עשר דקות נוספות עד שהאגוזים והסירופ שחומים. מערבבים שוב כך שכל הנוזל מצפה את האגוזים. סוגרים את התנור ומכבים. מניחים לאגוזים להתייבש בתנור הכבוי. אם יש לכם זמן הכי טוב "לשכוח אותם" לשעה לפחות. אם אתם ממהרים, הוציאו מהתנור והניחו לאגוזים להתייבש בחוץ.
התוצאה שקיבלתם היא אגוזים פריכים ויבשים, דומים מאוד לפקאן סיני. כשהאגוזים מתקררים שומרים 20% ואת השאר טוחנים במטחנת תבלינים /קפה לאבקה או גרגירים דקים. את החלק ששמרתם בצד שוברים לפיסות בגודל אפונה ומוסיפים לאבקה. הם יוסיפו קראנצ'יות למנה. אם אין לכם מטחנת תבלינים שימו את האגוזים בשקית ניילון עבה ורסקו אותם עם פטיש שניצלים כך שחלק במרקם אבקה אך נשארו פיסות קראנצ'יות.
מניחים את אבקת הפקאן המקורמל בקערית ומוסיפים כף אחת של גהי. מעבדים בידיים למרקם בצק. משמנים במעט גהי תבנית פאי בקוטר 20 ומשטחים את תערובת האגוזים דק על התחתית והדפנות. אופים כ 12 עד 15 דקות בשליש התחתון של התנור (160 מעלות) ומוציאים לצינון. מעבירים את התנור ל 170
מכינים מלית: בסיר קטן מניחים שמנת וחצי כוס ממתיק (אני אוהבת להשתמש בשני סוגים רבע כוס מכל אחד). מרתיחים על אש בינונית כרבע שעה עד שהנוזל מסמיך, מצטמצם בערך לחצי ומשנה צבע לקרמל. מערבבים מידי פעם. מכבים את האש ומבליעים פנימה את שני סוגי החמאה. מערבבים היטב עד לאיחוד מלא. מוסיפים וניל ומלח ומערבבים שוב. מוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב, אחד בכל פעם. מערבבים נמרצות עד שמבליעים אותם בתערובת.
כאשר התנור ב 170 וקלתית הפקאן התקררה, מוזגים אליה את תערובת המילוי. מפזרים מלמעלה כף ממתיק מונק פרוט זהוב (לא חובה). אופים כ 23 דקות בשליש העליון עד שהפאי זהוב בשוליים ועדיין רוטט במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי לפני שמעבירים למקרר. זורים מעט אבקת סוויטאנגו לפני ההגשה. הפאי נשמר במקרר שלושה ימים (עטוף היטב) או בהקפאה חודש.
10 Comments
מעיין
18/02/2024 at 10:01רשמת ממתיק זהוב בבסיס וממתיק חום במילוי – זאמ 2 מילים שונית אבל נתת את אותו קישור לאותו המוצר . האם זה אותו אחד או שהתבלבלת ? ♥️♥️♥️♥️♥️ ותודה יא קסם סליחה אם שיגעתי פשוט רוצה שזה יצא אחד לאחד 👊🏻
מעיין
18/02/2024 at 08:39אני רואה שגם בעקבות התגובה שלי שינית את זה הסוכר הזהוב
אז מה הנכון?
מעיין
18/02/2024 at 01:41לא יכולה כבר לחכות ולנסות 😋
הזמנתי את המונק פורט האלו
אני ממש מקווה שזה יתאים כי אני לא סגורה שהלבן שביקשת הוא אבקה
מה לעשות ?
טליה בנימיני
18/02/2024 at 07:02הי מעיין, זה ממתיק גרגרי לבן שיכול לשמש אותך במקום סוויטנגו . איפה שצריך ממתיק אבקתי כדאי לטחון אותו במטחנת קפה כי הוא לא נמס היטב. המתכון הזה באמת דורש ממתיקים מיוחדים ועוד מצרכים שאין בכל בית, הוספתי למתכון עצמו את הקישורים למוצרים הספציפיים שאני משתמשת בהם, מקווה שזה יעזור. תודה שהסבת את תשומת ליבי לכך שלא היו כאן קישורים כאלה ❤️
מעיין
18/02/2024 at 08:48אני רואה ששניהם אותו הדבר. הכוונה היא לאותו אחד?
ממתיק זהוב +swerev
טליה בנימיני
18/02/2024 at 09:09הי מעיין, אכן הוספתי קישורים למוצרים המתאימים. כאן צריך תחליף סוכר בסגנון סוכר חום. כאשר כתבתי את המתכון הזה לפני כמה שנים היה ניתן להשיג רק לקאנטו חום. מאז לשמחתי התחילו לשווק באירהב את הממתיקים של סוורבה. הממתיק החום שלנם מדהים ומאוד מאוד מומלץ, לכן הוספתי את הקישור שלו. המתכון יעבוד עם כל סוג של תחליף סוכר חום
שמרית
10/02/2022 at 18:06היי במה אפשר להחליף את גהי?
טליה בנימיני
10/02/2022 at 18:18אפשר להחליף בעוד חמאה רגילה אבל קחי בחשבון שלחמאה מזוקקת (גהי) יש טעם הרבה יותר חזק לכן יהיה לפאי פחות טעם של חמאה …
שרי
28/08/2022 at 06:43בוקר טוב
ב קראק פאי כתבת שהשתמשת בשני סוגי ממתיקים את יכולה בבקשה. לכתוב מה הכי מתאימים לפאי זה? אחרי שקראתי את מה שכתבת על סוגי הממתיקים למינהם הייתי בטחה שתכתבי בדיוק מה מתאים פה מבחינת הטעם וההתאמה הכי טובה …. תודה מראש
טליה בנימיני
28/08/2022 at 14:21הי, תודה על השאלה. אכן רשמתי רבע כוס אלולוז ורבע כוס מונקפרוט אבקתי (שהוא למעשה שילוב של אריתרטול ומונק פרוט).