השבוע חזרנו מטיול משפחתי ביפן. מי שעוקב אחריי יודע שבטיולים אני אוכלת הכל ומשאירה את התזונה הבריאה ודלת הפחמימה בבית. אחרי שבועיים וחצי של שיכרון חושים קולינרי ביפן, ידעתי שאצטרך שיקום תזונתי וידעתי גם שהמתכון הראשון שאכין יהיה קציצות חצילים עם פטריות. טעים, משביע, דיאטטי ובריא בריא. הכי לא מקופח שלי.
אמנם, אני כבר שנים סוטה מדרך הישר בטיולים וחוזרת למוטב אחרי, ובכל זאת בכל פעם עובר לי צל של חשש בלב. מה אם לא אצליח הפעם? החששות גוברים אחרי טיול ארוך ועתיר פחמימות (מוצדקות) כמו זה ביפן. ההשראה הגיעה מכיוון בלתי צפוי, שמעו סיפור.
הכרפס היפני
נחתנו בישראל עם שמונה מזוודות. את חלקן קנינו באינטרנט והזמנו למלון האחרון בטוקיו, בתקווה שיכילו את שלל חומרי הגלם האיכותיים שרכשנו בשווקים. בצ'ק אין הרובוטי נרשמו מאה קילו של חומרי גלם טבין ותקילין…
בתוך שלל האוצרות הקולינריים, היה גם שורש ווסאבי אחד קטן, שלכדנו בשוק הקוריאני באוסאקה והסתובב איתנו שבוע במקררים של חדרי מלון. ר׳, יורש העצר בן ה 15 והרוח החיה מאחורי הנסיעה, טיפח אותו יום יום לבל יתייבש או ירקיב.
חזרנו בטיסת לילה ארוכה והגענו לביתנו הפוכים ומג׳וטלגים בארבע לפנות בוקר. רצה הגורל ובאותו לילה התקלקלו המעליות בבניין. כך מצאנו את עצמנו בלובי, הלומי שנת מטוסים. ביחד עם שמונה מזוודות במשקל כולל של 140 קילו (חומרי גלם פלוס הציוד שלנו), מנסים להבין איך נגיע לביתנו בקומה 17.
ר', היורש שוחר המזון, נשלח כחלוץ לטפס ברגל ולהביא את המפתח למחסן. בו בעת, הורדנו את המזוודות למחסן שבחניון התת קרקעי. לאחר שהמזוודות חנו לבטח במחסן, שמנו פעמינו אל חוויית טיפוס לילית, כשהפעם 19 קומות לפנינו. אך ר׳ עצר אותנו באחת. כולו נחרד ומזועזע מהרעיון, שיסכן את הכרפס היפני בן טיפוחיו, בלילה הביל בלבנט.
כך התיישב הינוקא על רצפת החניון ופתח את כל המזוודות כדי לאתר את חיית המחמד הירוקה ויקרת המציאות.
שבע המזוודות שנוקו מחשד אופסנו אחר כבוד. את המזוודה הנחשקת הניף הילד מעל ראשו ב"אכבר טול". בעודו מתעלם מקובלנותיי הנמרצות, יצא בריצה לגמוע (בפעם השנייה) את 19 הקומות, עם המזוודה מעל הראש. חש להציל את הירק יקר המציאות.
רבע שעה אחר כך כבר היינו בבית, הווסאבי במקרר ושמנו פעמינו אל שינה טרופה. לא חלפו שעתיים והתעוררתי למשמע קרקושים במטבח. זאת לא היתה המנקה כפי שחשדתי בתחילה, אלא ר׳ שהספיק לרדת (עדיין ברגל!!) להביא חומרי גלם מהמחסן ולהכין מהם את מרק הראמן היפני הראשון שלו על אדמת הקודש. הנחישות והדבקות במטרה של הגוזל הצעיר מילאה אותי בגאווה. תכף ומייד הרגשתי נחושה לא פחות וידעתי בביטחון שמסע השיקום שלי מחגיגת הפחמימות היפנית הפרועה ינחל הצלחה.
לרדת לשוליים
בעיני, אחד הדברים החשובים בתזונה בריאה, ולא משנה איזה, הוא היכולת לחרוג ממנה מבלי "לשבור את הכלים". "לרדת לשוליים" ולחזור לכביש בבטחה. כמו על הכביש, החיים מלאים בהפתעות והזדמנויות והיכולת להתמודד איתם היא שמבדילה בין להיות בדיאטה רגעית (הידועה כנדנדת משקל אינסופית) לבין שינוי אמיתי של סגנון חיים.
מעטים האנשים שמסוגלים לא להתפתות לשום דבר אף פעם. אם אתם מהסוג שלי, וקשה לכם עם המחשבה שאף פעם לא תאכלו יותר בקלאווה, בוודאי תזדהו.
זהו למעשה המבחן האמיתי של השינוי שלכם. העדות האמיתית לכך שאימצתם סגנון חיים חדש. לא זה שאתם חסינים מפני פיתויים, אלא זה שאתם מנהלים את הפיתויים מתוך בחירה ולא הם מנהלים אתכם.
אז כשאני בחול אני אוכלת הכל. חורשת מאפיות , מזמינה את כל מה שבא לי במסעדה ומנסה את כל המאכלים שמסקרנים אותי. זה חלק מהותי מהחוויה שלי. את המאכלים שאהבתי, אני מפתחת אחר כך בבית בגרסה בריאה ודלת פחמימה כדי שלא אצטרך לחיות עם תחושת ויתור. כדי לחזור למוטב אני פוצחת בצום של 24 שעות. אני דואגת לחזור להתאמן ולרוץ הכי מהר שאפשר ומכינה לעצמי שלל מאכלים שיעזרו לי לאזן את הגוף. מאכלים דלי פחמימה טעימים ולא עשירים מידי בקלוריות כמו קציצות חצילים. כאשר הם זמינים לי במקרר אני לא מתפתה למאכלים מזיקים.
אחרי הצום, אימון או שניים ותפריט מתאים, אני כבר מרגישה אחרי ימים ספורים שחזרתי למסלול ומכאן התמדה בדרך תביא אותי ליעד שלי. נכנסתי ל"זון". אני מקדישה את המתכון הזה באהבה ענקית לכל מי שסוטה מהכביש לפעמים. אין לכם מושג כמה אתם קרובים לליבי. קציצות חצילים עם פטריות הן מושלמות לתקופות כאלה שאתם צריכים להתאזן. הן בריאות מאוד , דלות פחמימה וגם דלות קלוריות, משביעות וטעימות.
מצרכים
שני חצילים קטנים או אחד גדול
חצי בצל קצוץ דק
סלסלת פטריות מכל סוג
ביצה
שלוש כפות קמח שקדים
כף קמח קוקוס (להשיג ברשתות הטבע והפיצוחים או כאן)
חצי כפית מלח (רצוי אטלנטי ורוד)
כף גדושה פטריות יבשות טחונות במטחנת קפה/תבלינים (להשיג בחנות התבלינים של איילת)
מעט שמן זית
איך מכינים קציצות חצילים עם פטריות אפויות בתנור?
מחממים תנור על מצב טורבו ל 180 מעלות
חותכים את החצילים לקוביות קטנות ומפזרים על תבנית התנור המרופדת בנייר אפיה.
מרססים במעט תרסיס שמן זית ואופים בשליש תחתון כ 45 דקות או עד שהחצילים רכים ומעט זהובים. בינתיים קוצצים דק את הבצל ומטגנים בכף שמן זית במחבת בינונית. קוצצים את הפטריות לקוביות קטנות ומוסיפים לבצל כאשר הוא הופך שקוף. מטגנים עוד 2-3 דקות עד שהפטריות משנות את צבען ורוב הנוזלים מתאדים. מכבים את האש.
כאשר החצילים מוכנים מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כמה דקות. מעבירים את קוביות החציל לקערה ומוסיפים את הפטריות . מערבבים בכף ומוסיפים את כל שאר המצרכים. מערבבים בכף לתערובת אחידה. מרפדים את תבנית התנור בגיליון חדש של נייר אפיה. בידיים רטובות יוצרים קציצות מתערובת החציל ומניחים על נייר האפיה שבתבנית.
אופים את הקציצות בשליש תחתון של תנור חם, כ 35 דקות או עד שהקציצות מתייצבות ומזהיבות. אם הקציצות יציבות, ניתן להפוך אחרי כ- 20 דקות לקבלת מרקם יותר פריך (לא חובה). מגישים חם או פושר , עם או בלי רוטב יוגורט מתובל בשום מלח ובצל ירוק.
הערות
- פטריות יבשות טחונות הן תחליף טבעי נפלא ובריא לאבקת מרק. תוכלו לרכוש אצל הירקן פטריות יבשות ולטחון בבית במטחנת קפה או לרכוש תערובת מוכנה של פטריות יבשות טחונות באתר התבלינים של איילת . התבלינים באתר הם סופר איכותיים ומתאימים מאוד לכל שוחרי הבריאות שמחפשים מוצרים "נקיים" ללא תוספים. יש באתר עוד הרבה הפתעות משמחות ואיכותיות כמו ציפוי שניצל דל פחמימה, שום שחור ותערובות תיבול מיוחדות שיקפיצו את התבשילים שלכם לרמה חדשה.
- אם במקרה נשאר לכם בבית חציל קלוי שהכנתם לבד או סלט קנוי מומלץ להוסיף אותו לתערובת הקציצות. הוא מוסיף עניין למרקם וטעם מעושן.
- מתכונים מתוקים לאיזון ושיקום אחרי "פרעות קלוריות" תמצאו בקטגוריה מיוחדת באתר שנקראת קינוח דיאטטי
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?