מתוק בריא

  • עוגיות בריאות
  • עוגות ללא סוכר
  • ארוחת בוקר בריאה
  • עוד קטגוריות
    • חטיפים בריאים
    • עוגיות ללא סוכר קלות וטעימות
    • ריבה ללא סוכר
    • קינוחים ללא סוכר
    • מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם
    • ממתקים ללא גלוטן וסוכר
    • קינוח דיאטטי
    • לחמים ומאפים מלוחים
    • קינוח טבעוני
    • גלידה ללא סוכר
    • פשטידה ללא גלוטן
    • קינוח פרווה
    • מתכונים עם אבקת חלבון
    • משקאות
    • ארוחת ערב בריאה
    • קינוחים לחג
      • מתכונים בריאים לחנוכה
      • אוזני המן בריאות
      • מתכונים לפסח
        • עוגיות לפסח
        • קינוחים לפסח
        • עוגה לפסח
        • לחמניות לפסח פיצה ומאפים
        • פשטידה לפסח
        • לביבות לפסח
        • עוגת גבינה כשרה לפסח חמישה מתכונים הכי טובים
        • עוגה בחושה לפסח שישה מתכונים קלים ומומלצים
        • עוגיות שקדים לפסח ארבעה מתכונים הטובים בכל הזמנים
        • עוגה לפסח פרווה חמישה מתכונים מומלצים
        • מתכונים לליל הסדר שמונה מנות אחרונות בלי לפתוח כפתור
      • מתכונים לשבועות
        • עוגת גבינה לשבועות
        • קינוחים לשבועות
        • פשטידות לשבועות
      • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים בריאים מידע והמלצות
  • מי אני
    • קצת עלי
    • צור קשר
ארוחת ערב בריאה/ לביבות לפסח/ לחמים ומאפים מלוחים/ מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם

לביבות חצילים ופטריות לפסח אפויות בתנור ללא גלוטן

לביבות חצילים
()


השבוע חזרנו מטיול משפחתי ביפן. מי שעוקב אחריי יודע שבטיולים אני אוכלת הכל ומשאירה את התזונה הבריאה ודלת הפחמימה בבית. אחרי שבועיים וחצי של שיכרון חושים קולינרי ביפן, ידעתי שאצטרך שיקום תזונתי וידעתי גם שהמתכון הראשון שאכין יהיה לביבות חצילים עם פטריות. טעים, משביע, דיאטטי ובריא בריא. הכי לא מקופח שלי.

אמנם, אני כבר שנים סוטה מדרך הישר בטיולים וחוזרת למוטב אחרי, ובכל זאת בכל פעם עובר לי צל של חשש בלב. מה אם לא אצליח הפעם? החששות גוברים אחרי טיול ארוך ועתיר פחמימות (מוצדקות) כמו זה ביפן. ההשראה הגיעה מכיוון בלתי צפוי, שמעו סיפור.

הכרפס היפני

נחתנו בישראל עם שמונה מזוודות. את חלקן קנינו באינטרנט והזמנו למלון האחרון בטוקיו, בתקווה שיכילו את שלל חומרי הגלם האיכותיים שרכשנו בשווקים. בצ'ק אין הרובוטי נרשמו מאה קילו של חומרי גלם טבין ותקילין…
בתוך שלל האוצרות הקולינריים, היה גם שורש ווסאבי אחד קטן, שלכדנו בשוק הקוריאני באוסאקה והסתובב איתנו שבוע במקררים של חדרי מלון. ר׳, יורש העצר בן ה 15 והרוח החיה מאחורי הנסיעה, טיפח אותו יום יום לבל יתייבש או ירקיב.

חזרנו בטיסת לילה ארוכה והגענו לביתנו הפוכים ומג׳וטלגים בארבע לפנות בוקר. רצה הגורל ובאותו לילה התקלקלו המעליות בבניין. כך מצאנו את עצמנו בלובי, הלומי שנת מטוסים. ביחד עם שמונה מזוודות במשקל כולל של 140 קילו (חומרי גלם פלוס הציוד שלנו), מנסים להבין איך נגיע לביתנו בקומה 17.
ר', היורש שוחר המזון, נשלח כחלוץ לטפס ברגל ולהביא את המפתח למחסן. בו בעת, הורדנו את המזוודות למחסן שבחניון התת קרקעי. לאחר שהמזוודות חנו לבטח במחסן, שמנו פעמינו אל חוויית טיפוס לילית, כשהפעם 19 קומות לפנינו. אך ר׳ עצר אותנו באחת. כולו נחרד ומזועזע מהרעיון, שיסכן את הכרפס היפני בן טיפוחיו, בלילה הביל בלבנט.

כך התיישב הינוקא על רצפת החניון ופתח את כל המזוודות כדי לאתר את חיית המחמד הירוקה ויקרת המציאות.
שבע המזוודות שנוקו מחשד אופסנו אחר כבוד. את המזוודה הנחשקת הניף הילד מעל ראשו ב"אכבר טול". בעודו מתעלם מקובלנותיי הנמרצות, יצא בריצה לגמוע (בפעם השנייה) את 19 הקומות, עם המזוודה מעל הראש. חש להציל את הירק יקר המציאות.

רבע שעה אחר כך כבר היינו בבית, הווסאבי במקרר ושמנו פעמינו אל שינה טרופה. לא חלפו שעתיים והתעוררתי למשמע קרקושים במטבח. זאת לא היתה המנקה כפי שחשדתי בתחילה, אלא ר׳ שהספיק לרדת (עדיין ברגל!!) להביא חומרי גלם מהמחסן ולהכין מהם את מרק הראמן היפני הראשון שלו על אדמת הקודש. הנחישות והדבקות במטרה של הגוזל הצעיר מילאה אותי בגאווה. תכף ומייד הרגשתי נחושה לא פחות וידעתי בביטחון שמסע השיקום שלי מחגיגת הפחמימות היפנית הפרועה ינחל הצלחה.

לרדת לשוליים

בעיני, אחד הדברים החשובים בתזונה בריאה, ולא משנה איזה, הוא היכולת לחרוג ממנה מבלי "לשבור את הכלים". "לרדת לשוליים" ולחזור לכביש בבטחה. כמו על הכביש, החיים מלאים בהפתעות והזדמנויות והיכולת להתמודד איתם היא שמבדילה בין להיות בדיאטה רגעית (הידועה כנדנדת משקל אינסופית) לבין שינוי אמיתי של סגנון חיים.
מעטים האנשים שמסוגלים לא להתפתות לשום דבר אף פעם. אם אתם מהסוג שלי, וקשה לכם עם המחשבה שאף פעם לא תאכלו יותר בקלאווה, בוודאי תזדהו.
זהו למעשה המבחן האמיתי של השינוי שלכם. העדות האמיתית לכך שאימצתם סגנון חיים חדש. לא זה שאתם חסינים מפני פיתויים, אלא זה שאתם מנהלים את הפיתויים מתוך בחירה ולא הם מנהלים אתכם.

אז כשאני בחול אני אוכלת הכל. חורשת מאפיות , מזמינה את כל מה שבא לי במסעדה ומנסה את כל המאכלים שמסקרנים אותי. זה חלק מהותי מהחוויה שלי. את המאכלים שאהבתי, אני מפתחת אחר כך בבית בגרסה בריאה ודלת פחמימה כדי שלא אצטרך לחיות עם תחושת ויתור. כדי לחזור למוטב אני פוצחת בצום של 24 שעות. אני דואגת לחזור להתאמן ולרוץ הכי מהר שאפשר ומכינה לעצמי שלל מאכלים שיעזרו לי לאזן את הגוף. מאכלים דלי פחמימה טעימים ולא עשירים מידי בקלוריות כמו קציצות חצילים. כאשר הם זמינים לי במקרר אני לא מתפתה למאכלים מזיקים.

אחרי הצום, אימון או שניים ותפריט מתאים, אני כבר מרגישה אחרי ימים ספורים שחזרתי למסלול ומכאן התמדה בדרך תביא אותי ליעד שלי. נכנסתי ל"זון". אני מקדישה את המתכון הזה באהבה ענקית לכל מי שסוטה מהכביש לפעמים. אין לכם מושג כמה אתם קרובים לליבי. לביבות חצילים עם פטריות הן מושלמות לתקופות כאלה שאתם צריכים להתאזן. הן בריאות מאוד , דלות פחמימה וגם דלות קלוריות, משביעות וטעימות.

מצרכים

שני חצילים קטנים או אחד גדול

חצי בצל קצוץ דק

סלסלת פטריות מכל סוג

ביצה

שלוש כפות קמח שקדים

כף קמח קוקוס (להשיג ברשתות הטבע והפיצוחים או כאן)

חצי כפית מלח (רצוי אטלנטי ורוד)

כף גדושה פטריות יבשות טחונות במטחנת קפה/תבלינים (להשיג בחנות התבלינים של איילת)

מעט שמן זית

איך מכינים לביבות חצילים עם פטריות אפויות בתנור?

מחממים תנור על מצב טורבו ל 180 מעלות

חותכים את החצילים לקוביות קטנות ומפזרים על תבנית התנור המרופדת בנייר אפיה.

מרססים במעט תרסיס שמן זית ואופים בשליש תחתון כ 45 דקות או עד שהחצילים רכים ומעט זהובים. בינתיים קוצצים דק את הבצל ומטגנים בכף שמן זית במחבת בינונית. קוצצים את הפטריות לקוביות קטנות ומוסיפים לבצל כאשר הוא הופך שקוף. מטגנים עוד 2-3 דקות עד שהפטריות משנות את צבען ורוב הנוזלים מתאדים. מכבים את האש.

כאשר החצילים מוכנים מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כמה דקות. מעבירים את קוביות החציל לקערה ומוסיפים את הפטריות . מערבבים בכף ומוסיפים את כל שאר המצרכים. מערבבים בכף לתערובת אחידה. מרפדים את תבנית התנור בגיליון חדש של נייר אפיה. בידיים רטובות יוצרים קציצות מתערובת החציל ומניחים על נייר האפיה שבתבנית.

אופים את הקציצות בשליש תחתון של תנור חם, כ 35 דקות או עד שהקציצות מתייצבות ומזהיבות. אם הקציצות יציבות, ניתן להפוך אחרי כ- 20 דקות לקבלת מרקם יותר פריך (לא חובה). מגישים חם או פושר , עם או בלי רוטב יוגורט מתובל בשום מלח ובצל ירוק.

הערות

  • פטריות יבשות טחונות הן תחליף טבעי נפלא ובריא לאבקת מרק. תוכלו לרכוש אצל הירקן פטריות יבשות ולטחון בבית במטחנת קפה או לרכוש תערובת מוכנה של פטריות יבשות טחונות באתר התבלינים של איילת . התבלינים באתר הם סופר איכותיים ומתאימים מאוד לכל שוחרי הבריאות שמחפשים מוצרים "נקיים" ללא תוספים. יש באתר עוד הרבה הפתעות משמחות ואיכותיות כמו ציפוי שניצל דל פחמימה, שום שחור ותערובות תיבול מיוחדות שיקפיצו את התבשילים שלכם לרמה חדשה.
  • אם במקרה נשאר לכם בבית חציל קלוי שהכנתם לבד או סלט קנוי מומלץ להוסיף אותו לתערובת הקציצות. הוא מוסיף עניין למרקם וטעם מעושן.
  • מתכונים מתוקים לאיזון ושיקום אחרי "פרעות קלוריות" תמצאו בקטגוריה מיוחדת באתר שנקראת קינוח דיאטטי
קציצות פרווה
קציצות פרווה

האם אהבת את המתכון?

לחץ/י על הכוכבים בשביל לדרג!

מספר דרוגים / דרוג ממוצע

עדיין לא ניתן דרוג למתכון זה - רוצה להיות הראשון/ה?

05/09/2024 By טליה בנימיני
0
עוגיות שומשום ללא קמח בחמש דקות עבודה אוקונומיאקי לביבות כרוב יפניות ללא קמח

עוד מתכונים ששווה לבדוק

איזה קולגן כדאי לבחור

איזה קולגן הכי מומלץ ? עוגת ג'לטין להרזיה ולעור הפנים

11/10/2025
פיצה קוטג' ללא גלוטן

פיצה קוטג' ללא קמח בחמש דקות עבודה

18/04/2024
עוגיות שומשום ללא קמח

עוגיות שומשום ללא קמח בחמש דקות עבודה

31/07/2024

עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?

השאר/י תגובה - ניתן לצרף סרטון ע"י העתקת הלינק משירותים כמו YOUTUBE, TWITTER ועוד Cancel Reply

ניתן להעלות תמונות וקבצי וידאו עד 10 מגה ניתן להעלות: תמונה, וידאו בכדי לצרף סרטונים מ YOUTUBE, FACEBOOK, TWITTER ושירותים דומים, נא להעתיק את הלינק הרלוונטי (המערכת תציג את הסרטון בצורה אוטומטית) Drop file here

קצת עלי

קצת עלי

אני טליה , אמא , בת זוג והייטקיסטית מכורה לאוכל טוב , לספורט ולחיים בריאים ואובססיבית לשילוב בין שניהם

הצטרפו אלי ברשתות החברתיות

מועדון ארוחת בוקר

קטגוריות

  • אוזני המן בריאות (3)
  • ארוחת בוקר בריאה (43)
  • ארוחת ערב בריאה (24)
  • גלידה ללא סוכר (11)
  • חטיפים בריאים (28)
  • לביבות לפסח (8)
  • לחמים ומאפים מלוחים (32)
  • לחמניות לפסח פיצה ומאפים (12)
  • ממתקים ללא גלוטן וסוכר (15)
  • משקאות (5)
  • מתכונים בריאים לחנוכה (14)
  • מתכונים לפסח (1)
  • מתכונים לראש השנה (10)
  • מתכונים לשבועות (33)
  • מתכונים עם אבקת חלבון (14)
  • מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם (137)
  • עוגה לפסח (55)
  • עוגות ללא סוכר (65)
  • עוגיות בריאות (29)
  • עוגיות ללא סוכר קלות וטעימות (28)
  • עוגיות לפסח (30)
  • עוגת גבינה לשבועות (15)
  • פשטידה ללא גלוטן (10)
  • פשטידה לפסח (11)
  • פשטידות לשבועות (7)
  • קינוח דיאטטי (26)
  • קינוח טבעוני (50)
  • קינוח פרווה (77)
  • קינוחים לחג (2)
  • קינוחים ללא סוכר (20)
  • קינוחים לפסח (41)
  • קינוחים לשבועות (23)
  • ריבה ללא סוכר (10)

מתכונים מהירים
מהיר הכנה

בראוניז פרווה

בראוניז פרווה אקספרס ללא גלוטן משני מצרכים

23/10/2025
עוגת גבינה חלבון

עוגת גבינה חלבון מעלפת מושלמת לחיטוב

04/10/2025
מנגו סטיקי רייס

כמעט מנגו סטיקי רייס בריא דיאטטי

26/09/2025
סלט ביצים מפורק

סלט ביצים מוחמצות מפורק לראש השנה

15/09/2025
פירה כרובית

פירה כרובית מדויק בחמש דקות מתכון אקספרס

02/08/2025

מקרא אייקונים

  • טבעוני

    טבעוני

  • דל שומן

    דל שומן

  • דל פחמימות

    דל פחמימות

  • ללא גלוטן

    ללא גלוטן

  • מתאים לילדים

    מתאים לילדים

  • עשיר בחלבון

    עשיר בחלבון

  • ללא חלב

    ללא חלב

  • מהיר הכנה

    מהיר הכנה

  • מזון על

    מזון על

המדריך לזיקוק שומן טהור — ל המדריך לזיקוק שומן טהור — לשמור לחורף. זה הסוד לכל סטייק ולכל תבשיל טוב. 
🧈 שמרו ושתפו עם מי שעדיין מבשל בשמן קנולה 🙃 כי אחרי שתראו כמה זה פשוט – לא תקנו יותר שמן מעובד לטיגון או לתבשילים!
המדריך המלא שלי לזיקוק שומן בבית –
שיטה טבעית, פשוטה ובריאה שמחזירה למטבח טעם של פעם.
🦢 השתמשתי כאן בשתי חבילות של שומן אווז קפוא (בערך 2 קילו בסך הכול). אפשר גם עוף , בקר או כבש. 
כך מזקקים שומן בקלות:
1️⃣ מפשירים את השומן לטמפרטורת חדר 
2️⃣ מניחים את כולו בסיר עבה על להבה בינונית
3️⃣ בהתחלה הוא “יזמר” ויתחיל להפריש נוזלים – לא לגעת, רק לערבב מדי פעם.
4️⃣ אחרי 30–40 דקות הנוזל הופך שקוף וזהוב.
5️⃣ מסננים החוצה את השאריות המוצקות ומעבירים לצנצנות נקיות ויבשות.
אחסון:
🧊 במקרר – עד חודשיים.
❄️ במקפיא – עד חצי שנה 

יתרונות של שומן מזוקק : 
💪 יציב בחום גבוה – לא נשרף, לא מתחמצן ולא יוצר רעלנים.
🩸 תומך באיזון הורמונלי, שובע וספיגת ויטמינים (A, D, E, K).
✨ מוסיף טעם עשיר ועמוק לתבשילים, סטייקים ורטבים –
אין תחליף לשומן אמיתי, לא מעובד, טבעי ונקי.
הזהב של המטבח – והכי טעים בעולם.
👩‍🍳 אם זיקקתם– תייגו אותי בסטורי עם הצנצנת שלכם! אשתף את הכי יפות 💛

#קיטו #שומןמזוקק #בישולבריא #חורףבריא #מתוקבריא#שומןבריא #קיטו #דלפחמימות #קיטוגני⁩
הזהב של החורף- שמרו את הפוסט הזהב של החורף- שמרו את הפוסט ולא תקנו יותר לעולם שמן קנולה 

🧈 שמרו את הפוסט ושתפו עם מי שעדיין מבשל בשמן קנולה 🙃 כי אחרי שתראו כמה זה פשוט – לא תקנו יותר שמן לטיגון או לתבשילים!
המדריך המלא שלי לזיקוק שומן בבית –
שיטה טבעית, פשוטה ובריאה שמחזירה למטבח טעם של פעם.
🦢 השתמשתי כאן בשתי חבילות של שומן אווז קפוא (בערך 2 קילו בסך הכול). אפשר גם עוף , בקר או כבש. 
כך מזקקים שומן בקלות:
1️⃣ מפשירים את השומן לטמפרטורת חדר 
2️⃣ מניחים את כולו בסיר עבה על להבה בינונית
3️⃣ בהתחלה הוא “יזמר” ויתחיל להפריש נוזלים – לא לגעת, רק לערבב מדי פעם.
4️⃣ אחרי 30–40 דקות הנוזל הופך שקוף וזהוב.
5️⃣ מסננים החוצה את השאריות המוצקות ומעבירים לצנצנות נקיות ויבשות.
אחסון:
🧊 במקרר – עד חודשיים.
❄️ במקפיא – עד חצי שנה 

יתרונות של שומן מזוקק : 
💪 יציב בחום גבוה – לא נשרף, לא מתחמצן ולא יוצר רעלנים.
🩸 תומך באיזון הורמונלי, שובע וספיגת ויטמינים (A, D, E, K).
✨ מוסיף טעם עשיר ועמוק לתבשילים, סטייקים ורטבים –
אין תחליף לשומן אמיתי, לא מעובד, טבעי ונקי.
הזהב של המטבח – והכי טעים בעולם.
👩‍🍳 אם זיקקתם– תייגו אותי בסטורי עם הצנצנת שלכם! אשתף את הכי יפות 💛

#קיטו #שומןמזוקק #בישולבריא #חורףבריא #מתוקבריא#שומןבריא #קיטו #דלפחמימות #קיטוגני
לא תאמינו ממה זה עשוי ... אם לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן⁩⁩
אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממ אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן⁩⁩
לא תאמינו ממה זה עשוי ... אם לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן⁩
אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממ אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן
חופשת חורף מפתיעה במחיר של אוטובוס לאילת … 
חברת ויז פתחה את הקו לסלוניקי וזה אומר טיסות זולות בתאריכים גמישים . הטיסה אורכת שעתיים, המחירים בעיר זולים וכל האטרקציות קרובות במרחק הליכה ברגל. האוכל טעים , מזג האוויר נעים ואנשי סלוניקי נחמדים ואדיבים. כל זה הופך את העיר ליעד אטרקטיבי לחופשת עיר קצרה ונהנתנית עם מישהו שאתם אוהבים. עונת הכריסמס היפה מתחילה כבר בראשון לנובמבר וזה זמן בו תוכלו לבקר בכל אתר ומסעדה שתרצו ללא תורים. קבלו שבע המלצות רותחות לעונה הקרה של 2026
🥐 1. Trigona Elenidis
📍 Aristotelous 19
מאפה פילו פריך אופייני לאיזור שממלאים במקום בקרם פטיסייר טרי – אחד הדברים המתוקים הכי שווים בעיר.
🍽️ 2. Mezen Salonica
📍 Katouni 1
בר מאזטים צעיר וחדשני. אל תפספסו את סלט העגבניות עם קרוטוני חרובים ובואו מוקדם כי אין הזמנות. 
🎶 3. O Todoros
📍 Vasilissis Olgas 233
טברנה משפחתית עם אוכל יווני קלאסי מסורתי  ואווירה שמחה. צ׳יפס ולביבות קישואים מושלמים. פשוט טרי וטעים 
🥙 4. Liga kai Kala
📍 Tsimiski 103
הגירוס בין הטובים בעיר! בשר נחתך דק ומוגש בנדיבות. קחו לטייק-אווי ואיכלו מול הים בכיכר אריסטו. אין ישיבה במקום 
💆‍♀️ 5. Animus Spa
📍 Tsimiski 33 (קומה 4)
עיסוי מעולה במחיר נגיש – שעה ב-30 €. חובה להזמין בווטסאפ.
🌿 6. To Aromatopoleio
📍 Vasileos Irakliou 26
חנות בוטיק לרקיחת בשמים משנת 1958 שמרקחת בשמים בהתאמה אישית. ממול יש חנות עם גרסאות מוצלחות וזולות לבשמים מפורסמים , תכינו רשימות למשפחה ולילדים 
🧀 7. Olicatessen
📍 Pavlou Mela 42
מעדניית בוטיק עם תה, שימורים, משקאות, דבש שמן זית וממתקים של יצרנים מקומיים  קטנים מכל רחבי יוון והאיים. שירות מקסים באנגלית ואפילו חלבה דלת פחמימה אמיתית.
חכו..הסוף עומד ״לשבור״ אתכם חכו..הסוף עומד ״לשבור״ אתכם 💥💥

האם זה באמת החלום שלכם?? עוגת ״חלומות״ מפוצצת בסוכר, קמח ושמן מעובד ? זה חלום או סיוט? 
אני כבר לא יכולתי לראות את זה יותר… 
 אז לקחתי את העוגה הוויראלית שכולם מדברים עליה… וניפצתי אותה 💥💥💥 
תכירו את הגרסה שלי לעוגת החלומות— כזאת שאתם באמת רוצים לאכול ולא מצטערים עליה שנייה אחרי . שתפו מי שצריך להכיר שיש גם חלומות יותר טובים..
במקום סוכר – אלולוז
 במקום קמח לבן – פאדג’ בראוני קטוגני
ובמקום רגשות אשם – עוגת זכוכית הסטרית ששוברים עם פטיש או כף 🔨✨

💬 רוצים את המתכון המלא עם כל השלבים והטיפים
 תכתבו לי “אני” בתגובות ותקבלו קישור ❤️ (רק לעוקבים)
 👩‍🍳 ולעוד מתכונים בריאים ודלי פחמימה שעושים טוב לגוף וללב – תעקבו אחרי 💚

מצרכים לתבנית עגולה 18 ס״מ
לבסיס:
 75 גרם שוקולד מריר (85–90%)
 75 גרם חמאה
 3 ביצים
 7 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטנגו / מונק פרוט / אלולוז)
 כפית אבקת אפייה
 כפית תמצית וניל איכותית
 ⅛ כפית מלח
למילוי:
 1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
 80 גרם שוקולד מריר ממותק (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס)
לציפוי זכוכית:
 6 כפות אלולוז
 2 כפות מים

אופן ההכנה בקצרה:
1️⃣ ממיסים שוקולד ושמנת למילוי, מצננים שעתיים.
 2️⃣ מכינים בסיס: ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים ממתיק, וניל, מלח, ביצים ואבקת אפייה.
 3️⃣ אופים ב־170 מעלות כ־20 דקות ומצננים לגמרי.
 4️⃣ מקציפים את המילוי הקר ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.
 5️⃣ מכינים את ציפוי האלולוז עד צבע קרמל ומוזגים על העוגה הקפואה.
 6️⃣ מצננים חצי שעה ומגישים.

✨ כי לכולם מגיע לחלום — רק בלי להתעורר עם רגשות אשם.

#עוגת_החלומות #מתוקבריא #קיטו #ללאגלוטן #ללאסוכר #אלולוז #קינוחויראלי #עוגתזכוכית #שוברותאתהרשת
 

.⁩⁩⁩⁩⁩
⁨ ⁨ ⁨ ⁨ עוגת החלומות בגרסה ⁨	⁨	⁨	⁨	עוגת החלומות בגרסה הבריאה ששברה את הרשת 💥💥

האם זה באמת החלום שלכם?? עוגת ״חלומות״ מפוצצת בסוכר, קמח ושמן מעובד ?
אני כבר לא יכולתי לראות את זה יותר… 
 אז לקחתי את העוגה הוויראלית שכולם מדברים עליה… וניפצתי אותה 💥💥💥
תכירו את הגרסה שלי לעוגת החלומות— כזאת שאתם באמת רוצים לאכול ולא מצטערים עליה שנייה אחרי . שתפו מי שצריך להכיר שיש גם חלומות יותר טובים..
במקום סוכר – אלולוז
 במקום קמח לבן – פאדג’ בראוני קטוגני
ובמקום רגשות אשם – עוגת זכוכית הסטרית ששוברים עם פטיש או כף 🔨✨

💬 רוצים את המתכון המלא עם כל השלבים והטיפים
 תכתבו לי “אני” בתגובות ותקבלו קישור ❤️ (רק לעוקבים)
 👩‍🍳 ולעוד מתכונים בריאים ודלי פחמימה שעושים טוב לגוף וללב – תעקבו אחרי 💚

מצרכים לתבנית עגולה 18 ס״מ
לבסיס:
 75 גרם שוקולד מריר (85–90%)
 75 גרם חמאה
 3 ביצים
 7 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטנגו / מונק פרוט / אלולוז)
 כפית אבקת אפייה
 כפית תמצית וניל איכותית
 ⅛ כפית מלח
למילוי:
 1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
 80 גרם שוקולד מריר ממותק (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס)
לציפוי זכוכית:
 6 כפות אלולוז
 2 כפות מים

אופן ההכנה בקצרה:
1️⃣ ממיסים שוקולד ושמנת למילוי, מצננים שעתיים.
 2️⃣ מכינים בסיס: ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים ממתיק, וניל, מלח, ביצים ואבקת אפייה.
 3️⃣ אופים ב־170 מעלות כ־20 דקות ומצננים לגמרי.
 4️⃣ מקציפים את המילוי הקר ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.
 5️⃣ מכינים את ציפוי האלולוז עד צבע קרמל ומוזגים על העוגה הקפואה.
 6️⃣ מצננים חצי שעה ומגישים.

✨ כי לכולם מגיע לחלום — רק בלי להתעורר עם רגשות אשם.

#עוגת_החלומות #מתוקבריא #קיטו #ללאגלוטן #ללאסוכר #אלולוז #קינוחויראלי #עוגתזכוכית #שוברותאתהרשת
 

.⁩⁩⁩⁩
אז ניפצתי את העוגה ששברה את אז ניפצתי את העוגה ששברה את הרשת 😱😱
עוגת ״חלומות״ מפוצצת בסוכר, קמח ושמן מעובד — זה חלום או סיוט? 🍰
 אני כבר לא יכולתי לראות את זה יותר… 
 אז לקחתי את העוגה הוויראלית שכולם מדברים עליה… וניפצתי אותה 💥💥💥
תכירו את הגרסה שלי לעוגת החלומות— כזאת שאתם באמת רוצים לאכול ולא מצטערים עליה שנייה אחרי 
במקום סוכר – אלולוז
 במקום קמח לבן – פאדג’ בראוני קטוגני
ובמקום רגשות אשם – עוגת זכוכית הסטרית ששוברים עם פטיש או כף 🔨✨

💬 רוצים את המתכון המלא עם כל השלבים והטיפים
 תכתבו לי “אני” בתגובות ותקבלו קישור ❤️ (רק לעוקבים)
 👩‍🍳 ולעוד מתכונים בריאים ודלי פחמימה שעושים טוב לגוף ולטעם – תעקבו אחרי 💚

מצרכים לתבנית עגולה 18 ס״מ
לבסיס:
 75 גרם שוקולד מריר (85–90%)
 75 גרם חמאה
 3 ביצים
 7 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטנגו / מונק פרוט / אלולוז)
 כפית אבקת אפייה
 כפית תמצית וניל איכותית
 ⅛ כפית מלח
למילוי:
 1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
 80 גרם שוקולד מריר ממותק (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס)
לציפוי זכוכית:
 6 כפות אלולוז
 2 כפות מים

אופן ההכנה בקצרה:
1️⃣ ממיסים שוקולד ושמנת למילוי, מצננים שעתיים.
 2️⃣ מכינים בסיס: ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים ממתיק, וניל, מלח, ביצים ואבקת אפייה.
 3️⃣ אופים ב־170 מעלות כ־20 דקות ומצננים לגמרי.
 4️⃣ מקציפים את המילוי הקר ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.
 5️⃣ מכינים את ציפוי האלולוז עד צבע קרמל ומוזגים על העוגה הקפואה.
 6️⃣ מצננים חצי שעה ומגישים.

✨ כי לכולם מגיע לחלום — רק בלי להתעורר עם רגשות אשם.

#עוגת_החלומות #מתוקבריא #קיטו #ללאגלוטן #ללאסוכר #אלולוז #קינוחויראלי #עוגתזכוכית #שוברותאתהרשת
 

.
המדריך לסופלה שוקולד נדיר ה המדריך לסופלה שוקולד נדיר היחיד שתצטרכו ותכינו ברפיט. חובה  לשמור !! 
מתכון ללא גלוטן ללא קמח ואם תרצו גם ללא סוכר קיטו, נכס צאן ברזל !!
המתכון הזה הולך איתי מעל שני עשורים . ממעונות הסטודנטים ועד ארוחות גורמה וקינוחי ילדים. הוא מתאים לכל סוג של תזונה כי אפשר להכין אותו מכל סוג של שוקולד ועם כל ממתיק שתבחרו . הוא תמיד יוצא מושלם ותמיד גונב את ההצגה גם אם יש לכם שתי ידיים שמאליות. דפדפו שמאלה לצפות בשלבי ההכנה ⬅️⬅️⬅️
אין אחד שלא אוהב את הסופלה הזה וכשאני צריכה קינוח מהיר שמצליח באחריות וכולם אוהבים זאת הבחירה הראשונה שלי . זה אחד המתכונים היחידים שאני זוכרת בעל פה ויכולה להכין בעיניים קשורות מאחורי הגב אם תעירו אותי באמצע הלילה 😂
אגב הוא טעים בכל המצבים גם אם שכחתם בתנור ועובר הקפאה בלי בעיה (טעים גם קפוא…😂) 
אם אתם מעדיפים לעבוד עם המתכון הכתוב באתר תגיבו אני ואשלח לכם קישור בהודעה פרטית ♥️
#סופלהשוקולד #מתוקבריא #קינוחבריא #קיטו #דלפחמימות #ללאגלוטן #ללאסוכר
המתכון החדש ששבר את הרשת בסדרת הקוטג׳ 
פרק שישי בסדרה הויראלית ! אחרי הפיצה , המאפינס, השקשוקה , מעדני החלבון וכדורי השוקולד … הגיעה תור העוגה!! 

🎂🎂🎂🎂ולא סתם עוגה , עוגה מפוצצת בחלבון 💪💪 ללא קמח וסוכר מארבעה מצרכים פשוטים . מספיק בריאה כדי לאכול כל יום לארוחת בוקר 🍽️. מושלמת לחיטוב , לספורטאים , דלי פחמימה וכל כל מי שרוצה לאכול בריא וליהנות מהחיים. רוצו להכין ואל תשכחו לעקוב אחרי לעוד מתכונים יבריאים ומושלמים ♥️

3 מיכלים קוטג׳ מכל סוג
2/3 כוס ממתיק אבקתי רצוי לשלב אלולוז וסוויטנגו או סוויטנגו 
4 ביצים 
חצי כוס יוגורט יווני 120 מ״ל 
גרידת לימון
שתי כפיות מחית/ תמצית וניל איכותית 
אופציונלי - סקופ עד שניים אבקת חלבון איזולט ללא סוכר

טוחנים במעבד מזון עם להב מתכת את הקוטג׳ עד לקרם חלק (חשוב לטחון טוב טוב שיהיה בלי גושים בכלל !). מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים שוב לאיחוד . אם רוצים מוסיפים גם אבקת חלבון. 
אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 40 דקות או עד שמזהיב ומתייצב . מצננים על השיש ומנקזים נוזלים לפני שמעבירים לקירור ( העוגה מפרישה נוזלים וזה בסדר) . העוגה מוכנה לאכילה אחרי ארבע שעות במקרר ומשביחה למחרת

אפשר לסנן את הקוטג׳ בבד חיתול לפני שטוחנים אותו ואז הוא מפריש פחות נוזלים לאחר האפיה . בכל מקרה מומלץ לנקז לפני שמעבירים למקרר
 
#מתכוניםבריאים #מתוקבריא #קיטו #דלפחמימות #ללאסוכר #ללאגלוטן #חלבון #קוטג #עוגתגבינה⁩⁩⁩⁩
תמונות נוספות הצטרפות לעוקבים של באינסטגרם

מתכונים בריאים

תפריט
  • עוגת ריבה ופירורים של סבתא שאתם באמת רוצים לאכול
  • לחמניות כוסמין
  • מאפינס אוכמניות בריא
  • עוגיות שוקולד בריאות
  • קראמבל תפוחים
  • תה קינמון

מתכונים דיאטטיים

תפריט
  • אייס קפה מתכון
  • ארטיק ללא סוכר
  • סושי פירות מתכון
  • שלוקים

מתכונים לילדים

תפריט
  • כדורי תמרים וטחינה
  • וופל בלגי בריא
  • מתכון לדונאטס
  • מתכון לנשיקות
  • עוגיות טחינה בריאות
  • כדורי שוקולד משאריות עוגה

קינוחים ללא גלוטן

תפריט
  • מתכון לנשיקות מרנג מושלמות
  • עוגיות מקמח שקדים בריאות ללא סוכר
  • עוגת גבינה בריאה
  • עוגת גבינה יפנית
  • עוגת דבש בריאה
  • קינוחי כוסות
  • ריבת תפוז סיני
Facebook Instagram

Copyright 2019 - Talya benyamini All Rights Reserved.

Top

האתר פותח ע"י Yaron E.