זה נכון שתזונה דלת פחמימה וקיטו נשענת במידה רבה על שומן. ועדיין, תזונה היא יותר מרתון מספרינט והאיזון שאנחנו שואפים להשיג לא צריך להתבטא בכל מנה, בכל צלחת ואפילו לא בכל ארוחה. הרבה פעמים אני מעדיפה לשמור את השומן (והקלוריות) שלי לקינוחים או מנות בשר ולאכול בצד מנות שאינן עתירות שומן. למשל פטריות ממולאות. רוב המתכונים של פטריות ממולאות הם עתירי שומן מאוד. גם אם הם טעימים הם מכילים שפע של גבינות שמנות בתוספת הקרמה מעל. התוצאה עתירת קלוריות ושומן.
זה נכון שבתזונה קטוגנית לא סופרים קלוריות אבל זה לא אומר שהן מתבטלות. תזונה קטוגנית היא (גם) סוג של אסטרטגיה להיות שבעים עם פחות קלוריות בסופו של דבר. כמו בכל תזונה, עדיין אנחנו רוצים לשמור על מסגרת קלורית כדי לשמור או לרדת במשקל. המתכון הזה של פטריות ממולאות הוא מושלם עבור מי שמצמצם בצריכת פחמימות אבל מעוניין לשלוט גם בכמות השומן והקלוריות. גבינת פטה עיזים היא בין הגבינות היחידות שמצליחות להישאר דלות פחמימה גם בגרסה של 5% ולכן היא נהדרת למילוי. אני משתמשת בה גם להכנת פשטידות מוזמנים להציץ על המתכונים בקטגוריה פשטידה ללא גלוטן
במקום מוצרלה להקרמה נשתמש במעט אלולוז, שנותן טוויסט מתקתק ונפלא לגבינה ולבצל (אל תוותרו עליו). התוצאה היא מענגת ביותר ואף אחד לא ינחש שבכל פטריה ענקית יש רק 40 קלוריות ו 2 גרם פחמימה. אפשר לאכול אפילו כמה כאלה בלי לעשות חשבון ולהנות מחגיגה בריאה וטעימה ונטולת רגשי אשם.
מצרכים לשש פטריות ממולאות
שש פטריות פורטבלו גדולות למילוי
מאה גרם גבינת פטה עיזים 5% של גד (אפשר להחליף לכל סוג של גבינת פטה)
שני גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק)
כף גדושה גבינת שמנת בטעם טבעי (כל סוג יתאים, מעל 20% הכי דל פחמימה)
שתי כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (רצוי מאוד אלולוז)
איך מכינים פטריות ממולאות ?
מחממים תנור על מצב טורבו ל 200 מעלות.
מסירים את רגלי הפטריות וקוצצים דק. מניחים בקערית ומוסיפים גבינת פטה וגבינת שמנת. גוזרים את הבצל הירוק לטבעות במספריים (או קוצצים בסכין) ומוסיפים לקערית. מערבבים במזלג לתערובת אחידה. ממלאים את כובעי הפטריות במלית ומניחים עם צד המילוי כלפי מעלה על נייר אפיה בתבנית. על כל פטריה מפזרים כפית ממתיק בנדיבות. אופים בשליש תחתון של תנור חם כ- 30 דקות או עד שהפטריות רכות והמילוי משחים. מגישים חם או פושר. אפשר לקשט בעוד קצת בצל ירוק להגשה

עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?