הו פבלובה קינוח ללא סוכר. כמה חיכיתי להגיע אלייך. כה אצילית וקלילה וכה מתעתעת היית. צחורה וחיוורת עם כתר תותים לראשך ואיזמרגד אוכמניות לצוארך. דעי שיש לי חברה אחת אירופאית קרירה ומתנשאת, אצילית כפבלובה בעצמה. היא שותפה בקרן הון סיכון נחשבת ואחת הנשים המוערכות עלי בעולם. גזרתה גבעולית ומעוררת קנאה ושליטתה העצמית דומה לזו של ולדימיר פוטין. לפחות עד שפבלובה מונחת לפניה.
ברגע של גילוי קרבה או רחמים כלפי כותבת שורות אלה, שמעולם לא נמנתה על זן הגבעוליות, התוודתה באוזני ידידתי הארקטית בוידוי אנושי מחפיר. כאילו אינה יודעת שמלכת הבינג'ים ניצבת לפניה, סיפרה שכוחה אינו עומד לה אל מול פבלובה, המלכה האם, ואף קרה שאכלה את כל התבנית (לא!) עד לסף הקאה. מעודדת מאנושיותה החדשה של חברתי פבלובה שנגלתה אלי, חשבתי שככלות הכל אולי לא הכל אבוד. בליבי ידעתי שיום הנקמה בוא יבוא. שגם לפרולטריון הפחמימות הזועם, הצובר בירכתיים, מגיעה פבלובה משלו.
מכאן תבינו את ההתרגשות ואת תחושת השליחות (מי אמר אובססיה?) שליוותה את פיתוח מתכון הנשיקות ללא סוכר. מרגע שנולד המרנג הקטוגני הפריך ידעתי שיעד מבוצר נוסף יכבש בקרוב לטובת ממלכת קטוגניה המאוחדת ויביא שלום על העמים היושבים בעמק. קטוגניה הקסומה. בגבולותיה נפרסות הידידות ממלכת סוכרת ואמירויות דלי הפחמימה. לחופי הים שלה נושקת ברית ההורים החרדתיים. עדת שוחרי הבריאות מתיירת בה תדיר במשעולי המצפון. הגעגוע לעונג ארקטי מאחד את כולם ופבלובה היא אי של שפיות. ענני מרנג מתמזגים אל הררי קצפת במפגש פסגה אינטר גלאקטי ללא סוכר. מראים לכולם שהכל אפשרי. כוחה של פבלובה קינוח ללא סוכר. אהבה ארקטית
מצרכים ל -7-6 מנות אישיות
4 חלבונים לארג' בטמפרטורת החדר
שתי כפיות מיץ לימון או חצי כפית קרם טרטר
כמה גרגירי מלח (קמצוץ זעיר)
3-4 כפות ממתיק מונק פורט סגול או תכלת (כל ממתיק טחון שמכיל אריתרטול יעבוד אך יתכן והמרקם יהיה פחות מוצלח)
חצי כפית מחית /תמצית וניל איכותית
מיכל שמנת מתוקה
2 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי מכל סוג (מסקרפונה/ניו יורקית/נפוליאון וכו')
2 כפות פודינג וניל סוויטנגו
כוס תותים ו/או פירות יער (טרי או קפוא) לקישוט
איך מכינים פבלובה קינוח ללא סוכר?
מחממים תנור ל 80 מעלות במצב טורבו (עם מאוורר)
מניחים חלבונים, מלח ולימון בקערת המיקסר. אם יש צורך ממתינים שיגיעו לטמפרטורת החדר. מתחילים להקציף לאט ומגבירים מהירות בהדרגה . כשמתחיל קצף מוסיפים חצי מאבקת הממתיק. מגבירים למהירות מקסימלית. כאשר הקצף תפוח ומבריק מוסיפים את שאר הממתיק ואת הוניל. ממשיכים להקציף לקצף יציב ונוקשה שאינו נופל מהמקצף. מכבים את המיקסר
מכינים תבנית עם דף סיליקון לאפיה (מומלץ מאוד למתכון הזה). אם משתמשים בנייר אפיה גוזרים לגודל התבנית כדי שלא יתרומם. בעזרת כף מניחים 6-7 תלוליות של קצף על הדף ומעצבים אותן עם הכף לצורת קערית.

אופים במרכז התנור כשעתיים -שלוש עד שהמרנג מתייבש. כדי לבדוק, מרימים בעדינות מרנג אחד עם סכין שטוחה ובודקים את התחתית. אם היא יבשה והמרנג נפרד בקלות זה מוכן. זמן האפייה תלוי בגודל המרנג ובתנור שלכם.
מוציאים מהתנור ומקררים. בנתיים מכינים את המילוי: מניחים בקערה שמנת גבינה ואבקת פודינג. מקציפים במשך 2-3 דקות עד שנוצרת קצפת סמיכה. לפני ההגשה ממלאים כל מרנג בכף גדושה של קצפת ומפזרים תותים חתוכים ו/או פירות יער. מגישים מייד.
ניתן להכין את המרנג ואת הקצפת מראש (יום לפני) ולאחסן במקרר בקופסה אטומה ויבשה. ממלאים ומקשטים ממש לפני ההגשה. כיאות לאצילותה, פבלובה אינה נשמרת לאחר המילוי. האורחים הם המחכים לה ולא היא להם.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?