מתוק בריא

  • אז מי אני ?
    • הפילוסופיה של מתוק בריא
    • מתוק בריא וילדים
    • מוצרי קיטו – מוצרים לאפייה קטוגנית דלת פחמימות
  • עוגת גבינה לשבועות
  • עוגיות ללא סוכר
  • עוגות בריאות
  • חטיפים וממתקים
  • עוד קטגוריות
    • קינוחים
    • מועדון ארוחת הבוקר
    • משקאות
    • קינוחים קטוגניים
    • קינוחים לחג
      • סופגניות ללא סוכר לחנוכה
      • אזני המן ללא סוכר
      • מתכונים בריאים לפסח
        • עוגיות בריאות לפסח ללא סוכר
        • קינוחים בריאים לפסח ללא סוכר
        • עוגות בריאות לפסח ללא סוכר
    • צור קשר
  • שונות
    • מוצרי קיטו – מוצרים לאפייה קטוגנית דלת פחמימות
עוגות בריאות לפסח ללא סוכר/ קינוחים קטוגניים

פאי פקאן מושלם עם טופי קרמל ללא קמח וסוכר

פאי פקאן ללא קמח ללא סוכר
()

גל האומיקרון הרביעי הגיע לשיאו השבוע ואני סיימתי את הבידוד. בגללו לא התאמנתי כמעט שבועיים וכל הזמן שהתפנה לי הושקע במטבח. אחרי שפיצחתי את המתכון המושלם לבחושה שוקולד ועוגת שוקולד בכוס (וראיתי פעמיים את צ’ארלי בממלכת השוקולדה), התפנו כמה תאי מוח לחשוב על דברים חדשים. הלוואי ויכולתי להגיד שנמאס לי משוקולד. כנראה שזה כבר לא יקרה לעולם. בכל זאת יצאתי לטיול קצר מחוץ לממלכת השוקולדה וככה נולד פאי פקאן ללא קמח וסוכר.

המתכון שפרסמתי לפני כמה חודשים לסוכריות טופי קרמל עם אפס פחמימות עשה גלים בקהילה. גם קטוגנים קרניבורים שלא העלו קינוח אל שפתותיהם עשרים שנה קצת התבלבלו ושלחו לי תמונות קרמל זהובות ונרגשות. קינוח שעשוי על טהרת החמאה, עם ממתיק מותר ואף לא גרם אחד של פחמימה… תזונתית זה כמעט קונצנזוס (נדיר) בקטוגניה. על הפסיכולוגיה תמיד אפשר להתווכח.

במסגרת הניסיונות להכין טופי אנגלי כהלכתו, עברו בסירים שלי כל הממתיקים הקטוגניים. הייתי חייבת לדעת מה בדיוק מתקרמל ואיך. ככה גיליתי, שלמרות שרוב הממתיקים כן “משתזפים” ומתקרמלים כשלא מפריעים להם בסיר, רק אלולוז מתקרמל בחן. המרקם שלו מסמיך ממש כמו סוכר ולא רק הצבע מפתה. מכאן המרחק לפאי פקאן בטופי קרמל ללא סוכר קצר…

אליה וקוץ בה, אלולוז טרם קיבל את אישור משרד הבריאות הישראלי וניתן להשיג אותו רק באיהרב. לוקח כמה ימים להזמין ולקבל את האבקה הלבנה, הסודית ויקרת המציאות. מזל שאני כה חסרת תקנה בכל הנוגע למתוקים בריאים. שום דבר לא יעצור אותי מלכבוש עוד פסגה לטובת ממלכת קטוגניה המאוחדת. אז קבלו אותו- פאי פקאן ללא קמח וסוכר, עם טופי קרמל, שעושה לי לבכות מאושר.

מצרכים לפאי גדול בקוטר 22 (או 6 פאי אישי בקוטר 8 או 24 מיני פאי בתבנית שקעים/תבניות מיני קאפקייקס)

לקלתית שקדים

2 כוסות קמח שקדים

2 כפות חמאה או גהי (30 גרם)

1 חלבון ביצה לארג’ (שמרו את החלמון למילוי)

שלוש כפות ממתיק סוויטנגו /אלולוז /מונק פרוט

מילוי קרמל

שתי כוסות אלולוז אבקתי (תחליפי סוכר אחרים מתגבשים בחזרה לאחר קירור ולכן פחות מומלצים כאן)

40 גרם חמאה

ביצה שלמה + החלמון שנותר מהקלתית

שמינית כפית מלח הימלאיה (אם אתם אוהבים את הקרמל שלכם ממש מלוח אפשר רבע כפית)

כוס ושליש פקאן טבעי (כ 140 גרם) – אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שאתם אוהבים

פאי פקאן ואגוזים ללא סוכר ללא קמח
פאי פקאן אגוזים עם טופי קרמל קטוגני דל פחמימה

איך מכינים פאי פקאן ללא קמח וסוכר?

מחממים תנור ל 160 מעלות. מניחים את האגוזים על נייר אפיה בתבנית וקולים אותם כ 12 דקות עד שהם מפיצים ריח. אל תוותרו על קליית האגוזים, היא מאוד תורמת לטעם ולפריכות. בינתיים מכינים את הקלתית: מעבדים קמח שקדים עם ממתיק וחמאה לבצק פירורי (במעבד מזון או בקצות האצבעות בקערה).מוסיפים חלבון ביצה (את החלמון שומרים בקערית בצד ומוסיפים לו ביצה שלמה נוספת כדי שיגיעו יחד לטמפרטורת החדר). מערבבים בכף או מעבדים במעבד מזון לבצק מעט דביק.

משמנים תבנית פאי במעט שמן זית/קוקוס ומהדקים את בצק הקלתית אל הבסיס והדפנות. אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 20 דקות או עד שמזהיב קלות. בנתיים מכינים את מילוי הטופי קרמל:

בסיר קטן מניחים אלולוז עם 3-4 כפות מים. מרתיחים על אש בינונית כ 7-8 דקות עד שהממתיק נמס לחלוטין והנוזל מקבל צבע זהוב בהיר – ענברי. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה. מערבבים להמסה של החמאה ואיחוד הנוזל. ממתינים כעשר דקות שיתקרר. מעבירים שתי כפות מהנוזל (שעדיין מעט חם) אל קערית הביצים (בה מחכים לנו ביצה+חלמון) וטורפים היטב. מוזגים את תערובת הביצים אל הסיר עם שאר הקרמל ומערבבים. השיטה הזאת מאפשרת לערבב ביצים חיות עם נוזל חם (אך לא רותח) מבלי שיתבשלו.

מסדרים את האגוזים הקלויים על הקלתית האפויה (אין צורך לחכות שתתקרר), מוזגים את תערובת הקרמל מעליהם ומכניסים בחזרה לתנור בשליש תחתון. אופים כ 30 דקות עד שהמילוי שזוף ומבעבע. מקררים מחוץ לתנור. פורסים ואוכלים את הפאי רק כשמתקרר לחלוטין. לפני כן הוא אינו יציב ועשוי להתפורר בחיתוך. שומרים עטוף היטב במקרר כ 3-4 ימים או חודשיים במקפיא

פאי פקאן קרמל קטוגני אישי
פאי פקאן קרמל אישי ללא קמח וסוכר
פאי פקאן קרמל אישי ללא סוכר וגלוטן

טיפים והערות

  • ניתן לחסוך משמעותית בכמות הפחמימות אם מכינים את הפאי בתבנית מלבנית ומרפדים רק את התחתית בבצק. תקבלו חיתוכיות פקאן קרמל מוזהבות ומושלמות. אם החלטתם להכין כך תוכלו להסתפק במחצית מכמות הבצק- השתמשו בחצי כמות של חומרי הגלם וחלבון ביצה מדיום. גם אם יש לכם רק לארג’ זה יעבוד
  • ניתן להכין את הפאי במנות אישיות, אני הכי אוהבת להשתמש בתבנית עם שקעים קטנים או תבניות מיני קאפקייקס. תוכלו להכין כך כ 30 מנות קטנות ולשלוט בכמות הפחמימות. מרפדים ברישול את הבצק בתחתית כל שקע ומעט בדפנות (לא צריך להגיע עד למעלה) ואופים. מניחים 3-4 פקאנים בכל “קערית” בצק אפויה וממלאים בקרמל. אופים כרגיל. שומרים במקפיא ומוציאים בכל פעם אחת או שתיים.
  • אם אתם אוהבים פאי פקאן מתובל, בסגנון אמריקאי, תוכלו להוסיף לקרמל המוכן בסיר לפני ששפכתם לתבנית רבע כפית קינמון וקורט אגוז מוסקט או ציפורן
  • אם תכינו את הפאי בתבנית עגולה גדולה ותחתכו ל 12 פרוסות תקבלו כ 2.2 גרם פחמימה לפרוסה. אפיה בתבנית מלבנית (חצי כמות בצק) תיתן שמונה קוביות פאי גדולות עם 1-1.5 גרם למנה. מיני פאי בתבנית שקעים מגיע ל 0.5-0.7 גרם פחמימה לפאי קטן.
  • פאי פקאן ללא סוכר דל פחמימה
    פאי פקאן עם טופי קרמל ללא סוכר
  • פאי פקאן לסוכרתיים
    חיתוכיות פקאן בתבנית מלבנית ללא קמח וסוכר

האם אהבת את המתכון?

לחץ/י על הכוכבים בשביל לדרג!

מספר דרוגים / דרוג ממוצע

עדיין לא ניתן דרוג למתכון זה - רוצה להיות הראשון/ה?

31/01/2022 By טליה בנימיני
8
עוגת שוקולד ללא סוכר וקמח או הבחושה האולטימטיבית עוגת תפוזים בחושה ללא קמח וסוכר בריאה ומופלאה
About טליה בנימיני

עוד מתכונים ששווה לבדוק

מתכון אגוזים מקורמלים ללא סוכר

מתכון אגוזים מקורמלים ללא סוכר

19/05/2021
קראק פאי קטוגני

קראק פאי קטוגני ללא סוכר וגלוטן

14/08/2021
עוגת גבינה באסקית קטוגנית

עוגת גבינה באסקית ללא גלוטן וסוכר (קטוגנית)

17/05/2021

8 Comments

  • Reply
    סורין
    25/02/2022 at 19:58

    יש לי שתי שאלות.
    למרות שאפיתי בתבנית 24 – המילוי לא היה מספיק לכסות את הקלתית עד הסוף. בנוסף, לטעמי יוצא קצת מתוק מדיי . האם ניתן להוסיף עוד ביצה כדי להגדיל את הנפח של המילוי ואולי קצת להקטין את המתיקות?
    אפיתי ב160 מעלות. לאחר 20 + 30 דקות הקלתית הייתה חומה מאוד. איך ניתן להשאיר אותה זהובה?
    תודה

    • Reply
      טליה בנימיני
      26/02/2022 at 12:48

      הי סורין, תודה רבה על השאלות 🙂 בדקתי שוב ואכן תבנית 24 ואפילו 22 יותר מתאימות כאן, אתקן במתכון. תבנית הפאי שאני משתמשת בה נמוכה (אין הרבה מקום למילוי) והמילוי אכן מתוק ודומיננטי (עם קצת איזון שבא מהמלח). לכן אני מעדיפה שרק יעטוף את האגוזים ולא תהיה כמות גדולה ממנו. אם חסר לך מילוי בתבנית אני ממליצה לנסות להוסיף עוד קצת אגוזים ולסדר בצפיפות. אפשר להוסיף לקרמל עוד כף או שתיים חמאה כדי לצמצם מתיקות, לא ניסיתי להוסיף עוד ביצה אז לא יודעת איך יתקבל המרקם. אם התבנית שלך עמוקה ואת אוהבת יותר קרמל יכולה פשוט להגדיל את הכמויות במתכון 50% . עוד אפשרות היא לאפות בתבניות אישיות ואז כף -שתיים קרמל בערך יספיקו לכל מנה והשילוב של הכל יצא פחות מתוק. לגבי אפיה, כל תנור מתנהג קצת אחרת. אפשר לקצר את האפיה הראשונית ל 10 דקות. שימי לב לאפות בחלק התחתון של התנור ובמצב רגיל (לא טורבו). לאחר שהוספת את המילוי, שימי עין במהלך האפייה. אם עדיין משחים לך מהר מידי, פשוט שימי רדיד אלומיניום על הפאי ותמשיכי לאפות כרגיל. האפיה המקדימה כאן חשובה , אחרת התחתית לא תהיה פריכה. בהצלחה !

  • Reply
    יאנה
    04/02/2022 at 17:59

    האם החמאה צריכה להיות מומסת בקלתית?

    • Reply
      טליה בנימיני
      04/02/2022 at 23:57

      הי יאנה, אין צורך להמיס את החמאה. תוכלי להשתמש בחמאה קרה חתוכה לקוביות ולעבד עם קמח השקדים בקצות האצבעות או במעבד מזון לבצק פירורי

  • Reply
    שמרית
    04/02/2022 at 17:35

    היי טליה הכנתי את הפאי… אך אחרי הקירור הסוכר(מונק פרוט גולדן) התגבש ונהיה לבן וגרגירי… ונראה שאצלך בתמונה זה נשאר נוזל וקרמלי … פעם הבאה אכין עם אלולוז

    • Reply
      טליה בנימיני
      05/02/2022 at 00:01

      הי שמרית, אכן כפי שרשמתי כל הממתיקים האחרים מתגבשים בחזרה לאחר הקירור (האמיני לי שניסיתי את כולם..). אלולוז אבקתי הוא הממתיק דל הפחמימה היחיד שמתקרמל בדומה לסוכר וניתן להכין ממנו טופי.

      • Reply
        שמרית
        07/02/2022 at 20:21

        יש לך קישור לאיהרב?

        • Reply
          טליה בנימיני
          08/02/2022 at 07:54

          https://il.iherb.com/pr/madhava-natural-sweeteners-clean-simple-simpla-zero-calorie-allulose-sweetener-12-oz-340-g/100338

    Leave a Reply Cancel Reply

    מה בא לכם לבשל ?

    קצת עלי

    קצת עלי

    אני טליה , אמא , בת זוג והייטקיסטית מכורה לאוכל טוב , לספורט ולחיים בריאים ואובססיבית לשילוב בין שניהם

    הצטרפו אלי ברשתות החברתיות

    מועדון ארוחת בוקר

    קטגוריות

    • אזני המן ללא סוכר (3)
    • חטיפים וממתקים (13)
    • מועדון ארוחת הבוקר (11)
    • משקאות (3)
    • סופגניות ללא סוכר לחנוכה (5)
    • עוגות בריאות (18)
    • עוגות בריאות לפסח ללא סוכר (16)
    • עוגיות בריאות לפסח ללא סוכר (14)
    • עוגיות ללא סוכר (17)
    • עוגת גבינה לשבועות (9)
    • קינוחים (9)
    • קינוחים בריאים לפסח ללא סוכר (23)
    • קינוחים לחג (1)
    • קינוחים קטוגניים (41)
    • שונות (15)

    מתכונים מהירים
    מהיר הכנה

    נוטלה מתכון דל פחמימה

    נוטלה מתכון דל פחמימה מעלף חצי גרם פחמימה לכף!

    21/05/2022
    קינוח מהיר

    קינוח מהיר ומושלם- תותים בשוקולד, גולדן ברי תות עץ.

    10/05/2022
    שוקולד ללא סוכר וגלוטן

    שוקולד ללא סוכר וגלוטן -בלי פחמימות ! הפשע המושלם

    02/03/2022
    עוגת שוקולד ללא סוכר וקמח

    עוגת שוקולד ללא סוכר וקמח או הבחושה האולטימטיבית

    19/01/2022
    עוגה בכוס ללא סוכר

    עוגה בדקה- עוגה בכוס ללא סוכר וגלוטן עוגת שוקולד במיקרו

    14/01/2022

    מקרא אייקונים

    • טבעוני

      טבעוני

    • דל שומן

      דל שומן

    • דל פחמימות

      דל פחמימות

    • ללא גלוטן

      ללא גלוטן

    • מתאים לילדים

      מתאים לילדים

    • עשיר בחלבון

      עשיר בחלבון

    • ללא חלב

      ללא חלב

    • מהיר הכנה

      מהיר הכנה

    • מזון על

      מזון על

    תכירו את ממרח הנוטלה החדש. ז תכירו את ממרח הנוטלה החדש. זה שאתם באמת רוצים לאכול ! ממרח נוטלה ללא סוכר וגלוטן כמעט נטול פחמימה עשיר בשומנים בריאים וטעים טעים. המאמץ היחיד הוא להשיג חלק מהמצרכים אבל תזכרו מה שאלברט איינשטיין אמר שאי אפשר לפתור טעויות בעזרת אותן המחשבות שיצרו אותן. לינק למתכון בפרופיל או חפשו בגוגל מתוק בריא
    איך מכינים קינוח טעים ובריא איך מכינים קינוח טעים ובריא שמתאים לכולם ? ילדים, טבעונים, סוכרתיים , פודיס ביקורתיים דיאטטיים ושארי בשרם ? תותים בשוקולד ! הוסיפו גולדן ברי ותות עץ ושמכם כבשלני על יחקק לנצח. אין מי שלא אוהב את הקינוח הפשוט הזה שאפשר גם להכין עם הילדים אם לא אכפת לכם שלא ישאר כלום לאורחים 😜 פתרון מושלם וכה קל ומהיר לכל  סוג של ארוחה ואפילו פרווה . חדש בבלוג
    הידעתם? האגוזים שאתם קונים מלאים בקמח עמילנים שמן מעובד וסוכרים . ככה תכינו בוטנים קלויים מלוחים בבית בלי פחמימות מיותרות. הכי קל טעים ובריא. לינק למתכון בפרופיל
    עדיין מחפשים קינוח מפנק ללי עדיין מחפשים קינוח מפנק לליל הסדר ? סופלה שוקולד ללא קמח וסוכר הוא קינוח שאי אפשר לפשל איתו וכולם אוהבים ! מכינים מראש ומגישים בטמפרטורת החדר או אחרי חימום קל. עם או בלי קצפת /גלידה  חפשו בגוגל סופלה ללא סוכר מתוק בריא קרדיט לצילום מגזין לאשה בועז לביא סטייליסטית מזון ענת לבל
    מאמינים שיש עוגיות עם אפס פחמימה ושתי קלוריות שאפשר לזלול בלי חשבון ולא יחרבו לכם את הדיאטה ? אז יש ! נשיקות פריכות ונמסות בפה ללא סוכר ללא שומן . עוגיות דיאטטיות למהדרין שמתאימות לכו-לם! חדש בבלוג לינק בפרופיל
    כשכולם עסוקים בחגיגת הפחמימות השנתית@אני מכינה עוד גרסה של חלבה ללא סוכר. רק חמישה גרם פחמימה לכל המתכון (20 מנות ענקיות) וכמה אושר … זה כנראה המתכון הכי קל בעולם לחלבה עם רק שני מצרכים שאי אפשר להפסיק להכין ולאכול ואינסוף אפשרויות לגוון . חדש בבלוג ! לינק בפרופיל
    שמעתם פעם את המושג שוקולד חירום ? המציאו אותו נשים מזן האנטילופה שנולדו רזות ! רק כשעברתי לתזונה דלת פחמימות הבנתי את הסוד שלהן לאכילת שוקולד בהמוניו ללא נקיפות מצפון. את הסוד הזה לקחתי לקיצון והכנתי שוקולד עם קרוב לאפס פחמימות !! אני אוכלת ממנו כל יום, לא רק בחירום, אוכלת שניים שלושה ארבעה לפני ריצה וחושבת איך זה להיות אנטילופה. חדש בבלוג ! לינק בפרופיל
    כשפירסמתי לפני כמה ימים את המתכון לאוזני המן ללא סוכר וקמח הם היו צבעוניים, עם שלל מילויים יצירתיים ותוספות. מרגע שפרסמתי את המתכון לא הפסיקו להגיע בקשות למילוי פרג קלאסי ונוסטלגי. אפילו שאני לא טיפוס קלאסי נענתי לאתגר והתוצאה הפתיעה גם אותי. תקשיבו - זה הדבר האמיתי !!! פשוט חזרתי ברגע לילדות וחיסלתי הכל מרוב געגוע.  אתם ממש חייבים לעצמכם את זה - לינק בפרופיל
    אם שאלתם את עצמכם מי זאת בעמ אם שאלתם את עצמכם מי זאת בעמוד הבית של לאשה עם העוגות החטובות ודלות הפחמימה??? ואם החפירות בראש נשמעו לכם מוכרות אז כן ! צדקתם! זאת אני. אנחנו ! הבלוג האהוב עליכם עכשיו בעמוד הבית של עיתון לאשה הקרדיט לבועז לביא הצלם המופלא וענת לבל סטייליסטית מזון המוכשרת ללא די
    התחלתם לחשוב על אוזני ההמן שלכם לפורים ? תשכחו מאותם אבנים מאובקות ומגושמות שאחר כך לא ברור למה בכלל אכלנו. מה דעתכם השנה על אוזני המן בריאות לגמרי ! דלות פחמימה שזוללים בלי נקיפות מצפון ? על טהרת קמח שקדים ושומנים בריאים … רק לאנשים שאתם באמת אוהבים , כי כשנכנס אדר מרבים בשמחה. רק שנהיה בריאים ושמחים כל השנה❤️ , לינק למתכון בפרופיל או חפשו מתוק בריא בגוגל
    Instagram post 17938339840807149 Instagram post 17938339840807149
    עוגת תפוזים נימוחה ומרציפנית דלת פחמימה ללא קמח וסוכר וקצת סיפורים מההפקה לעיתון לאשה. חדש בבלוג ❤️ לינק בפרופיל או חפשו מתוק בריא בגוגל
    מתוק בריא באינסטגרם

    מתכונים בריאים

    תפריט
    • חיתוכיות ריבה
    • לחמניות כוסמין
    • מאפינס אוכמניות בריא
    • עוגיות שוקולד בריאות
    • קראמבל תפוחים
    • תה קינמון

    מתכונים דיאטטיים

    תפריט
    • אייס קפה מתכון
    • ארטיק ללא סוכר
    • סושי פירות מתכון
    • שלוקים

    מתכונים לילדים

    תפריט
    • כדורי תמרים וטחינה
    • וופל בלגי בריא
    • מתכון לדונאטס
    • מתכון לנשיקות
    • עוגיות טחינה בריאות
    • כדורי שוקולד משאריות עוגה

    קינוחים ללא גלוטן

    תפריט
    • מתכון לנשיקות מרנג מושלמות
    • עוגיות מקמח שקדים בריאות ללא סוכר
    • עוגת גבינה בריאה
    • עוגת גבינה יפנית
    • עוגת דבש בריאה
    • קינוחי כוסות
    • ריבת תפוז סיני
    Facebook Instagram

    Copyright 2019 - Talya benyamini All Rights Reserved.

    Top

    האתר פותח ע"י Yaron E.