המקור של עוגת פאי ללא גלוטן הוא בעוגת הכוכבים של עוגיונת, הלא היא נטלי לוין המופלאה. חשקה נפשי באחת כזאת (בגרסה ללא גלוטן וללא סוכר כמובן), אחרי שהתבוננתי מקרוב על קרמבולה. לא כולם יודעים, אבל קרמבולה היא פרי דל פחמימה למהדרין, שניתן לאכול במסגרת דיאטה דלת פחמימה ואפילו קטוגנית. קמצני הפחמימה מתגעגעים מאוד לפירות וכל פרי שניתן לאכול, נאסף אל הפנתיאון בחרדת קודש, כמו אבנים יקרות.
כאשר משלבים פירות דלי פחמימה בקינוח, השמחה רבה שבעתיים. פירות מכילים הרבה ערכים תזונתיים מיטיבים, אבל גם לא מעט סוכרים ופחמימות. על כן, קמצני הפחמימות כמעט ולא אוכלים מהם. כאשר משלבים מעט פרי במתכון דל פחמימה, מוסיפים לו טעם ובריאות במחיר פחמימתי זעום. יותר מזה, מוסיפים לו שמחת חיים. כך תיכססנו את עוגת הגויאבה בשעתה וכך יעשה לקרמבולה היפהפיה, שנמצאת עכשיו בשיאה.
המתכון הזה של פאי ללא גלוטן אקזוטי הוא חמצמץ ומרענן. יש בו בסיס שקדים עם קריצת לימון ומעליו קרם קוקוס אפוי, רך ונגיס. קרם יוגורט חותם את היצירה לפני שנקשט אותה בקרמבולה או פירות טריים אחרים. זה פאי אקזוטי והוא פחות מתוק מרוב העוגות שאתם מכירים. חוץ מזה הוא יפה, קל להכנה ומשמח את הלב. ולא סתם. שמעו סיפור.
השגחה פרטית
הגשם שבא והולך השבוע הביא עד לחלון שלנו בגבעת שמואל קשת כפולה. ברגע אחד חזרתי לרגע מכונן אחד, שהתרחש לפני 12 שנים. היו שני דברים שקרו לי אז. הייתי בהריון צעיר עם תאומים ונדבקתי לראשונה במחלת הנשיקה. לכאורה אירועים שגרתיים לא קשורים, אך המחלה עשויה להיות קטלנית לעוברים. זה היה מייד אחרי עוד הריון תאומים שלא צלח ולא היינו מוכנים לוותר. חיכינו לבדיקת מי שפיר מיוחדת לוירוסים בשבוע 21 שבה נדע אם מישהו מהם נדבק בנגיף, שגורם למומים חמורים בעוברים. זאת היתה תקופה מטלטלת וידעתי שאם ההריון הזה לא יצלח, לא יהיו לי עוד ילדים. התייעצנו עם מומחים וביחד החלטנו שאם תהיה הדבקה לא ניקח סיכון וניכנס להליך קשה שבסופו לידה שקטה. על האפשרות שרק אחד ידבק אפילו לא יכולתי לחשוב.
היה חורף כמו עכשיו עם קצת שמש ונסענו להורים של הבודי בילדר בירושלים. באמצע הדרך על כביש 1 פתאום ראיתי אותן. שתי קשתות זוהרות ומושלמות בשמיים. זאת היתה פעם ראשונה שראיתי תאומים של קשת ומייד ידעתי שקיבלתי סימן. ידעתי ששניהם ממש בסדר. עצרתי לצלם ופרצתי בבכי הורמונלי קצר. משהו עמוק בתוכי נרגע באותו היום. ש' ו א', שמככבים באתר הזה, כבר בני 11 ומדגמנים מאז ועד היום בריאות מושלמת, חמסה חמסה.
נטלי לוין קראה לו פאי כוכבים אבל אז באה לי הקשת הכפולה הזאת במרפסת. מיד הוספתי לפאי שלי קשתות של תות מפרוסות גינת תותים חצויות. ככה הוא כבר יותר הזכיר לי קשת בענן. אתם יודעים משהו, לפעמים כולנו צריכים איזה פיסה של קשת כדי לדעת שיהיה בסדר. אפילו אחת קטנה. אז הנה פה, בשביל החיילים שלנו , בשביל הילדים שלנו, בשבילנו.
מצרכים לתבנית פאי עגולה בקוטר 18
לקלתית שקדים
כוס (100 גרם) קמח שקדים
25 גרם חמאה
2 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר למשל סוויטנגו)
חלמון
חצי כפית תמצית /מחית וניל
גרידת לימון מחצי לימון בינוני- לא חובה
למילוי קרם קוקוס
3/4 כוס (60 גרם) שבבי קוקוס
30 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חלבון שנשאר מהבסיס +ביצה שלמה נוספת
חצי כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס
3 כפות ממתיק שמתאים לתזונה שלכם (למשל סוויטנגו לגרסה ללא סוכר)
חצי כפית תמצית/מחית וניל איכותית
רבע כפית מלח
לקרם יוגורט
חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
חצי כוס (120 מ"ל) יוגורט יווני סמיך (למשל גד 10%)
כף אבקת פודינג וניל (פודינג סוויטנגו לגרסה ללא סוכר)
כף ממתיק אבקתי טחון למרקם אבקת סוכר (אפשר סוויטנגו אבקת סוכר)
חצי קרמבולה לקישוט – אפשר להוסיף מעט תותים פרוסים / אוכמניות וכל פרי אחר שאוהבים
איך מכינים פאי ללא גלוטן במילוי קוקוס ?
מחממים תנור ל 160 מעלות במצב טורבו
בקערה בינונית מניחים חמאה ומחממים במיקרו לדקה על מצב הפשרה. תקבלו חמאה רכה מאוד כמעט מומסת. מוסיפים ממתיק וקמח שקדים ומערבבים בכף לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון ותמצית וניל. מעבדים בכף או בידיים לבצק גמיש ונוח לעבודה. משמנים קלות תחתית ודפנות של תבנית לפאי. מומלץ לרפד בנייר אפיה כדי להקל על החילוץ. מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות התבנית בשכבה דקה ואחידה.
מעבירים את התבנית לתנור ואופים בשליש תחתון 15 דקות או עד שמזהיב יפה. בנתיים מכינים קרם קוקוס: מניחים קוקוס מלח וממתיק במעבד מזון קטן וטוחנים כמה שניות. מוסיפים חמאה וטוחנים שוב. בסוף מוסיפים חלבון, ביצה וניל ושמנת מתוקה וטוחנים היטב לקרם אחיד.
כאשר הקלתית זהובה מוציאים אותה מהתנור ומניחים על השיש לכמה דקות צינון. כאשר הקלתית חמימה-פושרת אך לא רותחת, מעבירים את קרם הקוקוס לתוך הקלתית. מיישרים עם כף ומחזירים לעוד 15 דקות של אפיה בשליש התחתון. כאשר הקרם זהוב ויציב למגע מוציאים מהתנור ומניחים על השיש לצינון מוחלט.
רק כאשר הפאי התקרר לגמרי מכינים קרם יוגורט: בקערת המערבל מניחים יוגורט שמנת ממתיק ופודינג ומקציפים ארבע דקות עד שסימני ההקצפה עמוקים וברורים ונשארים גם כשמרימים את המקצף. אפשר להשתמש במיקסר ידני. מעבירים את הקרם לשקית מתאימה לזילוף עם פיית נשיקות
2 Comments
shronet88
05/05/2024 at 12:19תשובה למור :
רשום בהוראות לטחון בעבד -מזון קטן.
מור
16/02/2024 at 17:58את הקרם קוקוס טוחנים בבלנדר עם כל המרכיבים או מערבבים במיקסר? 🙂