יש באתר כבר לא מעט מתכונים מנצחים לעוגות בחושות בריאות יותר, ללא גלוטן ללא קמח וללא סוכר. עוגת התפוזים המיתולוגית, עוגת השקדים הקלאסית ועוגת השוקולד השנויה במחלוקת. ועדיין, אחד המתכונים שמבקשים ממני הכי הרבה הוא עוגת שיש ללא גלוטן ואם אפשר גם ללא סוכר.
אני מדברת כאן הרבה על חזרה לפשטות ואוכל תמיד מחזיר אותנו לבסיס. לטעמים של בית וילדות. לזיכרון וגעגוע. אוכל שמזין את הגוף ומחמם את הלב. כמה שאנחנו צריכים אוכל כזה כשרוחות סוערות בחוץ. מנטלית וגם פיסית.
בדיוק כאלה הן עוגות בחושות כשהן במיטבן. רכות, מנחמות וניחוחיות. לפעמים זה כל מה שאנחנו צריכים.
מצרכים לעוגת אינגליש קייק גדולה או שתיים קטנות
לעוגת וניל
2 ביצים
4 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר מומלץ חצי אלולוז וחצי סוויטנגו)
2 כפיות אבקת פודינג וניל (לגרסה ללא סוכר פודינג סוויטנגו)
כוס ורבע קמח שקדים (125 גרם)
כפית שטוחה אבקת אפיה רצוי ללא אלומיניום למשל כאן
כפית תמצית /מחית וניל איכותית
גרידת לימון מלימון אחד
חצי כוס (120 מ"ל) שמנת להקצפה
חצי כוס (120 מ"ל) שמן בטעם ניטראלי (מומלץ שמן אבוקדו או MCT -הכי פחות מעובדים)
חופן שוקולד צ'יפס (כ-3 כפות) שמתאים לתזונה שלכם (שוקולד צ'יפס סוויטנגו לגרסה ללא סוכר)
למילוי קקאו וקראמבל
50 גרם חמאה
2 כפות גדושות אבקת קקאו (רצוי הולנדי)
2 כפות ממתיק חום (לגרסה ללא סוכר SWERVE סוכר חום)
קמצוץ מלח
4 כפות קמח שקדים
כף נוספת של ממתיק גרגרי שמתאים לתזונה שלכם (סוויטנגו או Swerve גרגרי לגרסה ללא סוכר)
איך מכינים עוגת שיש ללא גלוטן ?
מחממים תנור ל 160 מעלות במצב טורבו
מקציפים בקערה ביצים עם אבקת פודינג וניל ו 4 כפות ממתיק. מקציפים כ 3-4 דקות או עד לקצף יציב שהמקצף משאיר בו מעט סימנים. ממשיכים להקציף במהירות איטית ומוסיפים לקערה בהדרגה את השמנת. מקציפים עוד חצי דקה ומוסיפים גם את השמן בזילוף איטי. מקציפים עוד חצי דקה ומכבים את המיקסר. מוסיפים לקערה וניל, גרידת לימון, אבקת אפיה וכוס ורבע קמח שקדים. מקפלים באמצעות מרית גומי (לקקן) לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת קלות כך שתגיע עד 3/4 הגובה.
בקערית חסינת חום מניחים חמאה וממתיק חום, מחממים 40 שניות במיקרו על חום גבוה ומערבבים להמסת הסוכר (התערובת לא מתאחדת וזה בסדר). אם לא נמס מחזירים למיקרו לעשרים שניות. מוסיפים קמצוץ מלח ואת אבקת הקקאו ומערבבים למשחה דלילה. אם השמן נפרד אפשר להוסיף עוד מעט אבקת קקאו. מעבירים 3/4 מהמשחה אל תבנית העוגה ומפזרים מעל תערובת הבצק באופן שווה. בעזרת כפית מערבבים קצת את תערובת השוקולד בתוך בלילת העוגה לקבלת דוגמת שיש. מפזרים מעט שוקולד צ'יפס על פני העוגה.
ממרח השוקולד ששמרתם בצד מכינים שטרויזל : מוסיפים לו ארבע כפות קמח שקדים וכף ממתיק. מערבבים טוב בכף עד שמתקבל מרקם של חול רטוב. מפזרים את ה"חול" מעל תערובת העוגה ומעבירים לתנור. אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 40-45 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם שהכנסתם למרכז העוגה יוצא יבש.
הערות
- אם אתם מעדיפים עוגת שיש קלאסית יותר, ללא קראמבל, תוכלו להכין בגרסה הבאה: מכינים את בלילת העוגה לפי הוראות המתכון. בקערה קטנה חסינת חום מניחים 50 גרם שוקולד מריר שמתאים לתזונה שלכם עם 2 כפות שמנת להקצפה. מחממים ל 40 שניות במיקרו בעוצמה גבוהה ומערבבים להמסה מלאה. אם לא נמס מחזירים לעוד 20 או 30 שניות. כאשר השוקולד נמס לחלוטין מוזגים 2/3 מבלילת העוגה הלבנה שהכנתם לתבנית אפיה משומנת. את השוקולד שופכים לקערה שבה נשאר שליש מהתערובת ומערבבים לאיחוד. את בלילת השוקולד שופכים מעל בלילת הוניל בתבנית ומערבבים קצת בכפית ליצירת דוגמת שיש. מקשטים בשוקולד צ'יפס מעל ואופים כרגיל.
- אני ממליצה להשתמש ב Swerve בסגנון סוכר חום למילוי השוקולד. ניסיתי את כל התחליפים לסוכר חום ואף אחד לא מתקרב אליו. אם בכל זאת אתם מחפשים תחליף, ההמלצה הבאה היא אלולוז . אם משתמשים באלולוז זכרו להגדיל את הכמות ב 30% כי הוא פחות מתוק מסוכר או אריתרטול. אפשרות נוספת שאפשר לנסות היא סוכרלוז נוזלי. תחליף גרגרי על בסיס אריתרטול כמו סוויטנגו עשוי לא להינמס ברוטב ולהשאיר מרקם חולי.
- למידע נוסף על תחליפים וחומרי גלם לאפיה בריאה ללא גלוטן ודלת פחמימה תציצו כאן
3 Comments
אביגיל
16/08/2024 at 15:48תודה רבה מתכון ממש טעים
ניסיתי ללא קראמבל אולי בהמשך אנסה עם
שיניתי קצת בהתאם למה שהיה לי בבית (במקום שמנת להקצפה שמתי שמנת רגילה בגביע )
נכנס למתכונים הקבועים:)
טליה בנימיני
26/08/2024 at 13:34איזה כיף לשמוע 🧡💛 💚 תודה ששיתפת ונתת השראה גם לאחרים
מיכל
03/02/2024 at 19:35הי תודה על המתכון! נראה מדהיום (כמו כל השאר :)) הייתי שמחה לגרסה פרווה. במה לדעתך ניתן להחליף את השמנת? תודה!!!