אתם מאמינים שיש עוגת שוקולד ללא סוכר וגלוטן, פרווה, דלת פחמימה ובריאה ? אני מודה שבשלב מסוים כבר לא האמנתי שזה אפשרי. עד שפגשתי את העוגה הזו. ההשראה שלי לעוגה הגיעה מאשה קסומה ששמה בקי יחזקאל. בקי היא בשלנית ואופה מחוננת עם לב גדול במיוחד, שמצאה אותי אחרי שבתה אובחנה עם סכרת נעורים. מאז אנחנו בקשר. בקי שואבת השראה מהאתר ומהשיחות ביננו אבל היא לא יודעת שגם אני שואבת השראה ממנה. אהבת חינם היא מעגל אנרגיה אינסופי.
ומה יותר ממלא את הנפש מעוגת שוקולד ? זה כנראה המתכון המתוק הכי מבוקש בתבל. ולכן, למרות שיש כבר באתר מבחר של עוגות כאלה, מבחינתי אין דבר כזה יותר מידי עוגות שוקולד. אני לא יודעת מה אתכם, אני תמיד בחיפוש אחר עוגת השוקולד האולטימטיבית. ועוד יותר אחרי שעברתי לתזונה דלת פחמימה. בתזונה שכל השנה אין בה קמח ואין בה סוכר, מתקיימים אתגרים רבים. הם הובילו אחר כבוד אל הפח עשרות רבות של כישלונות שוקולד מפוארים . מה שפעם היה פשוט ומובן הפך מורכב ומאתגר. מרקם של חביתה ? טעמי לוואי ? עוגה דביקה ? קשה כאבן? טעם של נסורת? אפשר לסמן וי על כל הקטגוריות.
הגביע הקדוש
קשה הדרך אל ממלכת קטוגניה, אבל אם בסופה מתחבא הגביע הקדוש בצורה של עוגת שוקולד ללא סוכר וגלוטן כזאת, הרי שלא היתה לשווא. לא כולם יודעים זאת, אבל תזונה קטוגנית היא כשרה לפסח כל השנה. על כן, הלכה למעשה אני כבר ארבע שנים מפתחת מתכונים מתוקים כשרים לפסח יותר בריאים שלא מתפשרים על הטעם. חג פסח הוא הזדמנות מופלאה גם למי שלא נמצא בתזונה דלת פחמימה להכיר אלטרנטיבה תזונתית יותר בריאה ולא פחות טעימה. כן. אפשר לאכול ממש ממש טוב בלי קמח, ואפילו בלי סוכר ופחמימות.
תוכלו לבדוק את האופציה הזאת ממש כאן, עם עוגת שוקולד ללא סוכר לפסח פרווה מושלמת שלא תרגישו שמשהו חסר בה. אפשר לאפות את העוגה בתבנית אינגליש קייק ולאכול עם כוס קפה. בקלות היא תהפוך גם לעוגה חגיגית, בציפוי גנאש פרווה או חלבי, שניתן לקשט בתותים או פירות יער לתוספת רושם. העוגה טעימה גם ללא ציפוי.
מצרכים לעוגת אינגליש קייק או עוגה עגולה בקוטר 18
2 ביצים
כפית תמצית/מחית וניל איכותית
שליש כוס שמן ניטראלי (כל שמן יעבוד, מומלץ שמן אבוקדו או MCT – הכי פחות מעובד)
רבע כפית מלח רצוי אטלנטי ורוד
כפית אבקת אפיה
כוס קמח שקדים
ארבע כפות שבבי קוקוס
חצי כוס ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (כל סוג של סוכר יתאים, לגרסה ללא סוכר סוויטנגו, מונק פרוט)
שתי כפות קקאו (רצוי הולנדי או קקאו מעל 20% שומן שלא מכיל סוכר)
חצי כוס מים רותחים מהקומקום
רבע כוס שוקולד צ'יפס (לגרסה ללא סוכר שוקולד צ'יפס סוויטנגו)
לציפוי גנאש פרווה (לא חובה)
4 כפות שמן קוקוס (כדי להימנע מטעם הקוקוס ניתן להשתמש בשמן קוקוס נוטביה בטעם חמאה )
4 כפות אבקת קקאו איכותית (מומלץ קקאו הולנדי או קקאו אורגני /נא שעובר מינימום עיבוד, אני אוהבת את ZINT)
כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
חצי כוס סירופ מייפל טבעי (או סירופ אגבה/עולש , לגרסה ללא סוכר השתמשו בסירופ אלולוז נוזלי)
לציפוי גנאש חלבי (לא חובה )
60 גרם שוקולד (לגרסה דלת פחמימה מומלץ 90% לינט או גודייבה או שוקולד ציפס סוויטנגו)
חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
40 טיפות ממתיק נוזלי כמו סוכרלוז פקק צהוב (אם השוקולד עד 70% או סווויטנגו אין צורך להוסיף ממתיק)
קמצוץ מלח
איך מכינים עוגת שוקולד ללא סוכר וגלוטן ?
מחממים תנור ל 160 מעלות במצב טורבו.
בקערה מערבבים ביצים, שמן, וניל, ממתיק ומלח. מוסיפים קמח שקדים, קוקוס, קקאו ואבקת אפיה ומערבבים לבלילה אחידה. מוזגים חצי כוס מים רותחים מהקומקום ומערבבים היטב. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומוזגים לתבנית משומנת קלות.
אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 30-35 דקות או עד שהעוגה נראית יציבה וקיסם יוצא יבש. אם בחרתם שלא לצפות את העוגה מצננים לחלוטין על השיש. מאחסנים עד שבוע במקרר או חודשיים במקפיא כשהיא מכוסה היטב. אם בחרתם להוסיף ציפוי ניתן לשפוך אותו על העוגה גם כשהיא עדיין חמה. לאחר מזיגת הציפוי מצננים את העוגה ומעבירים למקרר או למקפיא.
לציפוי פרווה
אם שמן הקוקוס מוצק מחממים אותו לעשרים שניות במיקרו על עוצמה גבוהה בתוך קערית חסינת חום. אם הוא במצב נוזלי אין צורך לחמם. מערבבים את השמן הנוזלי עם שאר המצרכים לקבלת ציפוי אחיד. אם הממרח מוצק מידי למזיגה מחממים במיקרו לעשרים שניות. שופכים על העוגה (אין צורך לצנן לפני הציפוי)
לציפוי חלבי
בקערית חסינת חום מניחים שוקולד ושמנת ומחממים ל 40 שניות בעוצמה גבוהה. מערבבים להמסה. אם השוקולד לא נמס מחזירים לשלושים שניות נוספות. מערבבים לאיחוד. מוסיפים קמצוץ קטן מלח וטועמים. אם השתמשתם בשוקולד 90% או בטעימה חסר לכם מתוק, מוסיפים ממתיק נוזלי. מומלץ להוסיף את הממתי בהדרגה, עשר טיפות (כפית) בכל פעם. עוצרים כאשר רמת המתיקות לטעמכם. שופכים את הציפוי על העוגה (אין צורך לקרר לפני)
הערות
- נשארו לכם שאריות עוגה ? אשריכם! נסו להכין כדורי שוקולד ללא גלוטן
- למידע נוסף על חומרי גלם , תחליפים בריאים לאפיה דלת פחמימה וגם ממתקים מומלצים תציצו על המדריך השלם של מוצרי קיטו
19 Comments
מיכל
02/08/2024 at 17:31אמאלה ואבאלה אצלי קבוע במטבח מתחסלת בצ'יק. אני מוסיפה אגוזי מלך קצוצים וזה יוצא אליפות. תודה טליה!!
אסתי
09/07/2024 at 19:00היי, נראה מעולה! האם אפשר להשתמש הקמח רגיל במקום קמח שקדים?
טליה בנימיני
10/07/2024 at 08:38הי אסתי, המתכון הזה עושה שימוש בקמח שקדים כדי לשמור על תכולת פחמימות נמוכה וערך תזונתי גבוה. אם את מחפשת מתכון לעוגת שוקולד מקמח רגיל נסי את זאת היא מעולה
איתן
08/07/2024 at 19:07כמה גרם פחמימה יש בפרוסה
תודה
טליה בנימיני
09/07/2024 at 12:19הי, תראה תגובה אחת למעלה
מיקה
08/07/2024 at 17:49היי
רציתי לדעת כמה גרם פחמימה לערך יש בחתיכת עוגה
תודה!
טליה בנימיני
09/07/2024 at 12:19הי, בחלוקת העוגה לעשר מנות ובהנחה שהשתמשת בחומרי הגלם שהומלצו במתכון תגיעי בערך ל 2 גרם נטו למנה ללא שוקולד צ'יפס ו 3 עם .
שרית
21/04/2024 at 12:48היי טליה,
קודם כל רציתי להגיד תודה עברתי לתזונה קטגונית והמתכונים פשוט מטורפים 😍
אני רוצה להכין את העוגה ויש לי בבית שמן זית, שומשום וקוקוס. אחד מהם יכול לעבוד?
טליה בנימיני
21/04/2024 at 17:10הי שרית , איזה כיףףףף לשמוע עשית לי את היום 💚. שימי לב ששמן קוקוס , זית ושומשום אינם שמנים בטעם ניטראלי ולכן הם ישפיעו על טעם העוגה. הם גם מתמצקים בטמפרטורה נמוכה ולכן ישפיעו גם על המרקם. האפשרויות הן : 1. לרכוש שמן ניטראלי בריא כמו שמן אבוקדו 2. להשתמש הפעם בשמן מעובד ניטראלי כמו קנולה, זה לא נחשב בריא אבל לא פוגע בקיטוזיס 3. אם את רוצה בכל זאת לנסות מבין מה שיש לך הייתי הולכת עם שמן קוקוס כי גם ככה יש קצת קוקוס בעוגה ואת לא מכניסה עוד טעם בלתי צפוי. העוגה תצא קצת שונה אבל לדעתי זה יכול לעבוד במיוחד אם את אוהבת קוקוס. חג שמח !
מיכל
12/04/2024 at 08:32היי, תודה על המתכון. שבבי קוקוס הכוונה לקוקוס פרורי כזה או לשבבים הגדולים יותר. כי אם זה שבבים איך הם נמסים בבלילה?
תודה מראש,
טליה בנימיני
12/04/2024 at 09:45הי, הכוונה לשבבי קוקוס טחון רגילים כמו שמשתמשים לציפוי כדורי שוקולד 🙂 שבת שלום וחג שמח 🙂
אושרה רוזנצוייג
12/04/2024 at 17:15מהממת יפה ואופה פשוט אלופה❤️❤️
טליה בנימיני
13/04/2024 at 07:07הסמקתי עד האוזניים 🥰 אין על הפירגון שלך בעולם כולו ! תודה רבה איזה כיף שאת כאן איתי 💜💛
💚
Tami
18/04/2024 at 16:23כמה סוכר לשים במקום הממתיק?
טליה בנימיני
18/04/2024 at 22:07הי תמי, כל סוג של סוכר יתאים למתכון והכמות היא חצי כוס כפי שרשום. חג שמח
מיכל
11/04/2024 at 21:38בתמונה העוגה עגולה ולא אינגליש קייק כמו שכתוב. איזה קוטר?
טליה בנימיני
12/04/2024 at 06:11הי, קוטר 18 תודה על השאלה הוספתי במתכון
טלי
13/04/2024 at 11:19שכחת את הממתיק בהוראות ההכנה…
טליה בנימיני
13/04/2024 at 11:48הוספתי, תודה ❤️