עוגות בחושות קלאסיות הן לא כוס התה שלי. אפילו שהן בנות לוויה מופלאות לכוס התה. גדלתי בבית של שותי תה והתחנכתי להבין שתה הוא התרופה לכל מחוש או צרה. לרוב אני מעדיפה עם כוס התה שלי איזה עוגיה פריכה (בעיקר כי אפשר לאכול כמה 🙂 ). עוגות בחושות נוטות להיות בעיני דחוסות ומשעממות. כאשר מדובר על עוגת שוקולד ללא סוכר ודלת פחמימות, המצב חמור שבעתיים. פשוט לא מצאתי עד היום את העוגה שתעמוד בציפיות.
תנאי הסף שלי לקינוח דל פחמימה הם טעם מצוין ומקסימום 2-2.5 גרם פחמימה לפרוסה נאה ומספקת. זה אומר שגם אם אכלתי שתיים לא קרה אסון. חלפה כבר שנה כמעט מאז שעברתי לתזונה קטוגנית. הכנתי מתכונים מסובכים וחגיגיים ומרגשים. מתכונים מהילדות שהתגעגעתי אליהם ומתכוני חגים. דווקא את הבחושה שוקולד הפשוטה והבסיסית לא הצלחתי לפצח. אני מקבלת המון בקשות למתכונים קלים לעוגות בחושות, לכן לא ויתרתי. עוגת הדבש שפרסמתי בראש השנה, היא עד היום מהמתכונים הפופולאריים בבלוג.
לא אגזים שניסיתי בשנה האחרונה עשרות מתכונים. מתכונים שפורסמו בארץ ובחו"ל. מתכונים "רגילים" שניסיתי בדרכי עורמה להכחיד מהם את הפחמימות. זרקתי תבניות שלמות והכי גרוע שלפעמים אכלתי בכל זאת. לכל אחד יש חולשה ושלי היא שאני שונאת לזרוק אוכל. כל המתכונים שעמדו ביעד הפחמימות שהצבתי, היו לי לא מספיק טעימים. יבשים, "ביצתיים" כאומלט או דחוסים. הרגישו כמו חיקוי מאכזב של משהו, עם טעמי לוואי מבאסים. כל הניסיונות להוסיף נפח לעוגות כך שישארו רכות ועסיסיות, עם מינימום קמח שקדים (ופחמימות), עלו בתוהו.
האסימון ירד לי הבוקר, בעודי חוככת בדעתי כיצד אעביר את השבת בבידוד הביתי (כלומר אילו מתכונים אכין). מחשבותי נדדו למתכון הלא מפוצח ומייד ידעתי. מיונז! מתנת השומן הקטוגנית שמשמשת אותי בסלטים, פשטידות ומאפים. למה שלא תצטרף גם לעוגה בחושה, להוסיף עסיסיות נטולת פחמימה שאינה בטעם ביצה?. תכף ומייד הוצאתי את הצנצנת מהמקרר והפעלתי את התנור. מה שיצא ממנו לאחר ארבעים דקות היה רך, נימוח וקטיפתי ולא הרגיש כמו חיקוי לא מוצלח של משהו אחר. תכירו מחדש את עוגת הקפה שלכם ! בעוגה כולה כ 22 גרם פחמימה נטו. כשני גרם פחמימה לפרוסה אם תחלקו לעשר פרוסות גדולות.
מצרכים
חצי כוס מיונז עם טעם ניטראלי ומינימום פחמימות (כל מיונז יעבוד, רק מיונז משמן זית או אבוקדו נחשב קטוגני)
חצי כוס שמנת חמוצה או יוגורט ( ליוגורט יווני 10% תכולת הפחמימות הנמוכה ביותר, זהה לשמנת)
2 ביצים שלמות
כפית תמצית וניל
6 כפות אבקת קקאו איכותית (רצוי הולנדי)
חצי כוס ממתיק – סוויטאנגו, מונק פרוט, אריתרטול
כוס קמח שקדים
כפית אבקת אפיה
כפית חומץ תפוחים טבעי
איך מכינים עוגת שוקולד ללא סוכר?
מחממים תנור ל 160 מעלות. מערבבים בקערה ביצים, יוגורט (או שמנת), מיונז ווניל לבלילה אחידה. מוסיפים קקאו, קמח שקדים, ממתיק ואבקת אפיה. מערבבים לתערובת אחידה ללא גושים. משמנים קלות תבנית אינגליש קייק. ממש לפני האפייה מוסיפים את החומץ ומערבבים שוב. מוזגים לתבנית ואופים בשליש תחתון כ 35 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
ניתן להוסיף מעט אגוזים קצוצים ו/או שוקולד צ'יפס לתערובת העוגה ו/או לקישוט מעל. מצננים את העוגה לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה במקרר כשבוע או חודשיים במקפיא. לפני ההגשה ניתן לפזר מעל מעט ממתיק אבקתי טחון או סוויטנגו אבקת סוכר.
למידע נוסף על מוצרי קיטו ותחליפים לאפיה בריאה ודלת פחמימה תציצו כאן
38 Comments
שרון
23/02/2024 at 23:13הכנתי את העוגה והיא ממש טעימה, תודה!
האם אפשר להמתיק בעזרת רסק תפוחים? תודה רבה
טליה בנימיני
23/02/2024 at 23:26הי שרון, תודה רבה משמח אותי מאוד שאהבת ❤️ רסק תפוחים הוא לא ממתיק יבש, כך שתהיה לו השפעה מרקמית על העוגה. לא ניסיתי, אבל אני מעריכה שידרשו שינויים נוספים במתכון כדי שהעוגה לא תצא רטובה מידי. אפשר לנסות להשתמש בו במקום המיונז אבל קשה לי להעריך מה תהיה התוצאה. שתפי אם מנסה
מיכל
12/11/2022 at 16:19הי, תודה על הסקירה המאלפת ומעלפת, על כל מרכיבי האפיה הקטוגנית, מעשיר ומלמד 😋
עשיתי בעצמי מיונז ועוד עם שמן זית, ומזה הכנתי את העוגה, יצא ממש מעולה.
התלהבות נרשמה גם בקרב הלא קטוגניים.
ת ו ד ה.
ליאור
23/05/2023 at 15:18מיכל הי
אפשר לקבל מתכון למיונז ממנו הכנת את העוגה?
טליה בנימיני
24/05/2023 at 10:17הי , הכנתי כבר את העוגה ממיונז אבוקדו שקונים באיהרב וגם מהלמנס פשוט מהסופר… 🙂 לא יצא לי להכין את העוגה ממיונז ביתי
ליאור
18/06/2023 at 18:23מיכל הי
אפשר לקבל מתכון למיונז ממנו הכנת את העוגה?
טליה בנימיני
18/06/2023 at 21:09הי , הכנתי את העוגה ממיונז אבוקדו שקונים באיהרב כאן או מהלמנס פשוט שקונים בסופר …. 🙂
שרון
22/10/2023 at 14:13היי,
המון תודה על המתכון .
השאלה שלי: האם גם מיונז טבעוני יתאים לעוגה זו?
מיונז טבעוני ומוצלח שהכנתי לפי המתכון הבא:
2/3 כוס שמן – חמניות,
1/3 כוס חלב -סויה ללא סוכר
1 כפית -גדושה חרדל
1 כף גדושה מיץ לימון
1/4 כפית מלח.
את הכל המצרכים לערבל ביחד בכוס הגדולה המגיעה ביחד עם מערבל -המוט,
מערבלים במוט החשמלי דקה אחת – עד שמסמיך .
טליה בנימיני
22/10/2023 at 22:22הי שרון, תודה רבה על השאלה. לא ניסיתי אבל לפי דעתי מיונז כזה לא יתאים לעוגה והיא לא תהיה מספיק יציבה. פרסמתי ממש לאחרונה מתכון ממש מוצלח לעוגת שוקולד טבעונית , שווה להציץ
Yon
05/11/2022 at 19:00תודה רבה . פשוט וטעים. בהחלט עוגה שעומדת בפני עצמה. ובסיס נהדר לתוספות מעל. שומרת את המתכון לנצח 😍
טליה בנימיני
05/11/2022 at 19:38איזה כיףףףף לשמוע !!! עשית לי את השבוע 🙂 🙂 תודה רבה ששיתפת
שירה
15/10/2022 at 20:33הי, תודה על האתר המדהים! אפשר להשתמש באלולוז כממתיק (נוזל או אבקה)? קניתי חדש ורוצה לחנוך…. לא אוהבת ממתיקים קטוגניים אחרים אז מקווה שזה יהיה האחד.
טליה בנימיני
17/10/2022 at 21:09הי, תודה רבה על הפירגון 🙂 אלולוז אכן ממתיק נפלא וללא טעם לוואי. אין בעיה להשתמש בו במתכון הזה בגרסה האבקתית. שימי לב שהמתיקות שלו נמוכה מסוכר, בערך 70% כך שיתכן ותרצי להוסיף מעט יותר. תוכלי גם לשלב אותו עם ממתיקים אחרים, השילוב מנטרל טעמי לוואי (בין השילובים החביבים עלי מונק פרוט ואלולוז או סוויטנגו ואלולוז). כתבתי מדריך על חומרי הגלם, תוכלי לקרוא עוד על השימושים השונים בממתיקים כאן
נועה
29/04/2022 at 14:57היי טליה. ככ התחברתי למה שכתבת בפתיח. הכנתי כבר ככ הרבה עוגות שוקולד ואף אחת לא "עשתה את העבודה". הכנתי עכשיו את העוגה שלך (בחשש רב, כמישהי שלא נוגעת ואף סולדת ממיונז) ואני פשוט בהלם! היא באמת מדהימה ואני נהנית לאכול אותה. איזה כיף! תודה רבה.
טליה בנימיני
29/04/2022 at 15:10הי נועה, אין לך מושג כמה שמחתי לשמוע, עשית לי את היום 🙂 תודה רבה ששיתפת!
נעמי
09/04/2022 at 21:57הי, נראה מתכון מצויין וחשבתי לנסות אותו לפסח, יש לך המלצה על מיונז קטוגני שאפשר לקנות במקום להכין בבית?
תודה מראש!
טליה בנימיני
09/04/2022 at 23:43הי נעמי, רעיון מעולה! ניתן לרכוש מיונז קטוגני באיהרב למשל את זה . אני מודה שאני מכינה את המתכון לפעמים ממיונז רגיל שקונים בסופר ובוחרת את זה שיש בו מינימום פחמימות . נכון שהוא מכיל שמן פחות מומלץ אבל לא פוגע בקיטוזיס.
סיגל
10/06/2022 at 18:07אכן מתכון מושלם לעוגה בחושה!
ניסיתי לא מעט מתכונים לעוגת שוקולד מאז שאני בתזונה קטוגנית והמתכון הזה באמת מושלם. עוגה טעימה, נימוחה וממש קלה להכנה.
תודה טל
נועה מלכה
15/03/2022 at 16:36שלום!
האם אפשר להחליף את המיונז, לחמאת שקדים ועוד ביצים?
טליה בנימיני
15/03/2022 at 23:29הי נועה, תודה על השאלה. לא ניסיתי, חלק מהמטרה כאן היתה לצמצם בפחמימות ככל האפשר וחמאת שקדים תוסיף כמות נכבדת של פחמימות שבסוף תגיע בקלות ל 4-5 גרם לפרוסה. ואז איך נאכל שלוש ? 🙂 אם את חוששת מהטעם של המיונז מבטיחה לך שהוא בלתי מורגש, התרומה שלו היא רק למרקם ואם תחשבי על זה, מיונז ניטראלי הוא בעצם שמן וביצים שהם חומרים טבעיים ביותר לעוגה. אגב, יש פה מתכון אחר שווה לעוגה בכוס עם חמאת שקדים
נועה
28/01/2022 at 11:47האם אפשר לעשות את העוגה פרווה?
טליה בנימיני
28/01/2022 at 14:56הי נועה, אני מאוד אוהבת לשלב יוגורט בעוגות כי הוא הופך אותן ליותר רכות. לא ניסיתי להכין את המתכון הזה פרווה אבל אפשר לנסות קרם קוקוס במקום היוגורט. אם זה מתאים לתזונה שלך אפשר לנסות גם יוגורט על בסיס סויה או רסק תפוחים. אם את מנסה שתפי איך יצא . אם את לא בתזונה דלת פחמימות, יש גם את העוגה הזאת שהיא פרווה ומעולה ממש
נועה
28/01/2022 at 11:38שלום, למה החומץ תפוחים? יש לו תחליף?
טליה בנימיני
28/01/2022 at 14:46הי נועה תודה על השאלה. חומץ תפוחים מגיב עם אבקת האפיה (כמו תסיסה) וגורם לעוגה להיות יותר אוורירית. אפשר להכין גם בלי אבל העוגה תהיה קצת יותר דחוסה
יבגני
06/09/2022 at 07:51אבקת האפיה לא אמורה להכיל כבר בעצמה את כל החומרים שנדרשים לתגובה?
טליה בנימיני
07/09/2022 at 00:23הי יבגני, תודה על השאלה 🙂 כמובן שאבקת אפיה בפני עצמה כבר יוצרת אווריריות בעוגה בחושה. עם זאת, עוגות ללא גלוטן שמבוססות על קמח שקדים קקאו וביצים נוטות מטבען להיות דחוסות יותר. ההשפעה של אבקת אפיה בעוגות הללו קטנה יותר ולכן הוספה של מעט חומץ, שיוצרת תסיסה משמעותית יותר, יכולה לתרום למרקם. זה כמובן משתנה ממתכון למתכון. יש עוגות בחושות שזה פחות מחמיא להן
אסנת
25/01/2022 at 17:40וואו אלופה שאת באמת תודה ענקית ????????????????????????
טליה בנימיני
25/01/2022 at 20:47תודה רבה אסנת, איזה כיף שאהבת 🙂 🙂
זלדה
25/01/2022 at 13:47הי כוס קמח שקדים-כמה גרם?
טליה בנימיני
25/01/2022 at 20:46הי זלדה, כוס קמח שקדים זה כ 100 גרם
חלי
25/01/2022 at 08:21תודה על המתכון❤️ מה אפשר לשים במקום מיונז? אפילו אם זה יהיה פחות בריא
טליה בנימיני
25/01/2022 at 20:43הי חלי, תודה רבה על הפידבק. המיונז במתכון הזה תורם רק למרקם ולא מורגש בטעם. אם תחשבי על זה מיונז בעצם מורכב משמן וביצים שהם חומרים שיש כמעט בכל עוגה… אם בכל זאת את מעדיפה מתכון ללא מיונז נסי את זה ואם את מחפשת מתכון דל פחמימה יש גם את זה או את זה
רחלה
24/01/2022 at 10:09אפשר שתישלחי מתכונים שאת מעלה לאימייל או וואטסאפ?
טליה בנימיני
25/01/2022 at 20:52הי רחלה, תודה על השאלה. בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש אני מעדכנת בקבוצת הפייסבוק "מתוק בריא" ובאינסטגרם. אם תעקבי או תעשי לייק לקבוצה תקבלי עדכון בזמן אמת 🙂 מקווה להוסיף אימייל או וואטסאפ בהמשך
עדי
21/01/2022 at 17:14היי, תודה על המתכון. נראה טעים.
האם ניתן להחליף את המיונז בשמן זית?
טליה בנימיני
24/01/2022 at 10:18הי עדי, תודה על הפידבק 🙂 , ניתן להשתמש בשמן זית במתכון הזה רק אם תכיני ממנו קודם מיונז. חלמון אחד עם חצי כפית מיץ לימון בבלנדר /מעבד מזון קטן/מוט עם 100 מ"ל שמן זית שמוסיפים בהדרגה תוך כדי עיבוד עד שנוצר ממרח אחיד וסמיך. הכמות הנדרשת מאוד קטנה לכן יהיה לדעתי קל יותר להכין פי 2 או פי 3 מיונז ולשמור את היתרה בצנצנת במקרר לשימושים אחרים… בלי קשר אני עובדת על עוגה אחרת על בסיס שמן זית! המשך יבוא…
מיכל
14/05/2022 at 11:51מכינה באופן קבוע מאז שפירסמת. תודה לך, אלופה!
טליה בנימיני
16/05/2022 at 10:14עשית לי את היום! תודה רבה רבה ששיתפת. גם אני חיפשתי תקופה ארוכה מאוד עוגת שוקולד טובה ועסיסית שלא תרגיש "על יד" ושיהיו בה מעט מעט פחמימות. כל כך שמחה שאהבת 🙂