כבר תקופה שיש לי רומן עם הקופסה הזאת. מאז שגיליתי שיש תחליף שמנת דל פחמימה שהוא גם דל קלוריות ואפילו טבעוני עשינו ביחד כמה דברים גדולים. אחרי עוגת שוקולד טבעונית הכי טעימה שאני מכירה וגרסה דלת פחמימה מחמיאה של אוקונומיאקי הגיעה תורה של עוגת שוקולד דיאטטית. בזכות תכולת הקלוריות והפחמימות הנמוכה תוכלו להכין עוגה שתכולת הקלוריות שלה (בעוגה שלמה) דומה לפרוסת עוגה בבית קפה.
למרות שאין בה קמח ולא סוכר, העוגה מרגישה ממש כמו עוגה כושית עסיסית מהגן. פרוסה אחת עשירה ומספקת תתרום לכם כ 60 קלוריות, כולל הציפוי. לא קל למצוא מתכונים דיאטטיים טעימים ומספקים. אני אוספת אותם כמו פנינים בקטגוריה קינוח דיאטטי . ממליצה לכם לשמור את הקישור.
מצרכים לתבנית בגודל 20X15
קופסה שמנת סויה לבישול 5% של אלפרו (המוצר הזה)
2 ביצים
כפית תמצית /מחית וניל איכותית
4 כפות קקאו
3 כפות תחליף סוכר גרגרי (כל סוג יתאים, מומלץ אלולוז לצמצום טעמי לוואי- להשיג כאן)
3 כפות אינולין (להשיג למשל כאן)
כפית אבקת אפיה (רצוי ללא אלומיניום למשל כאן)
שתי כפות קמח קוקוס (להשיג בחנויות טבע ורשתות הפיצוחים או כאן)
50 גרם שוקולד צ'יפס סוויטנגו לציפוי – לא חובה
איך מכינים עוגת שוקולד דיאטטית ?
מחממים תנור ל 170 מעלות (חום עליון -תחתון)
אם בחרתם להוסיף ציפוי לעוגה, פותחים את הקופסה עם שמנת הסויה ומוזגים 4 כפות לקערית חסינת חום. את הקערית נשמור בצד להכנת הציפוי. בקערה נפרדת מניחים את שאר השמנת (או את כל המיכל לעוגה ללא ציפוי), הוניל והביצים. טורפים את התערובת ומוסיפים את היבשים: אינולין, ממתיק, קקאו, אבקת אפיה וקמח קוקוס. מערבבים לתערובת אחידה. משמנים תבנית מתאימה בתרסיס שמן ומוזגים את התערובת. אופים בשליש התחתון של תנור חם כ 25-30 דקות או עד שהעוגה יציבה ולא רוטטת כשמזיזים אותה.
להכנת ציפוי : מוסיפים את השוקולד לשמנת ששמרנו בצד. ממיסים במיקרן בפולסים של 30 שניות ומערבבים לתערובת חלקה. מורחים על העוגה לקישוט
הערות
- אינולין הוא סיב תזונתי שמוריד את רמת הסוכר בדם. הוא תורם לערך התזונתי, לנפח ולמרקם של העוגה מבלי לתרום קלוריות. לא מומלץ לוותר עליו
- למידע נוסף על תחליפים וחומרי גלם לאפיה בריאה ודלת פחמימה כדאי לקרוא ולשמור את המדריך שכתבתי על מוצרי קיטו . תמצאו בו גם המלצות על מוצרים מוכנים לאכילה.
9 Comments
קרמיט
06/11/2024 at 19:33היי, האם מתאים למי שיש דלקת בכיס מרה וצריך להימנע משומן (מותר כמויות ממש קטנות)?
טליה בנימיני
07/11/2024 at 13:25הי, כמי שחוותה באופן אישי את המצב הזה (והיום אני בלי כיס מרה) אני לא ממליצה. לפחות מהניסיון שלי, בשלב שבו הכיס דלקתי כדאי להביא את השומן הכי קרוב לאפס. אני חייתי אז על אורז וירקות מאודים… כמובן שזה רק הניסיון הפרטי שלי, אין לי הכשרה רפואית או סמכות לייעץ בתחום. מאחלת לך בריאות שלמה 💙 ויכולה לשתף שהחיים בלי (הכיס) ממש סבבה.
יעל בנימין
04/11/2024 at 19:47אהלן:) אינולין – לשים אבקתי או נוזלי? סירופ/ אבקת סיבי עולש של B&D זה טוב?
טליה בנימיני
05/11/2024 at 00:34הי יעל תודה על השאלות. אינולין נמכר באיהרב ובחנויות של תוספי תזונה כאבקה וכך נשתמש בו במתכון. במצבו הנוזלי הוא לא משווק לשוק הפרטי בכלל. אינולין הוא סיב תזונתי דל פחמימה בעל השפעה חיובית על הורדת רמת הסוכר בדם. היתרון שלו במתכון הזה שהוא מגדיל את הנפח של המאסה ותורם למרקם העוגה מבלי לתרום כמעט קלוריות ופחמימות … אם תחליפי אותו בסירופ או אבקת עולש, לא תקבלי את היתרונות הללו. סירופ עולש מכיל לא מעט פחמימות /סוכרים וגם קלוריות. זה אומר שהעוגה לא תהיה דלת פחמימה וגם תהיה קצת פחות דיאטטית . האם תהיה טעימה ומוצלחת ? אני מאמינה שכן למרות שלא ניסיתי. אינולין ואבקת עולש הם שני מוצרים שונים למרות שניתן להפיק אינולין מעולש.
מיכל
04/11/2024 at 17:38הי
נראה מעולה וינוסה בקרוב. תודה לך! לגבי אינולין. האם משנה באיזה סוג אינלין מדובר? האם את מכירה את האינולין שנקרא אינולין פלוס של
חברת טבע לייף? אני פשוט מחפשת כשרות שמתאימה לי…תודה!
טליה בנימיני
04/11/2024 at 18:38הי מיכל, כל סוג של אינולין יתאים. תודה גדולה על הפירגון, הכי לא מובן מאליו ❤️ שתפי איך יצא
חופית פיקסל
01/11/2024 at 22:25הי טליה,
עוד מתכון לפנתאון!
העוגה עסיסית, מתוקה במידה
והעובדה שהיא פרווה ואפילו הרגיש ללקטוז שלי אכל ואהב זה בכלל שוס
תודה אלופה !
ענת
30/10/2024 at 23:33מה אפשר לשים במקום אינולין?
טליה בנימיני
31/10/2024 at 07:05הי ענת, האינולין תורם למתכון נפח וערך תזונתי מבלי לתרום קלוריות ולשנות את הטעם וזאת הייחודיות שלו. כל חומר גלם אחר ישנה גם את המרקם והטעם של התוצאה הסופית. אפשר לנסות להכין בלי אבל אני מעריכה שהתוצאה תהיה פחות טובה