מכשפת המתוק בריא (אני) תמיד אומרת שכל דבר עם שוקולד הופך לטעים. אני מנצלת את הקונץ תכסיס הקטן הזה עם מתכונים שלא עלו יפה ומצפה בשוקולד כל עוגה דחויה או עוגייה חסרת חן. כבמטה קסם הקינוחים המנודים הופכים בבית ללהיט. כך גם עם הקוקוס השנוי במחלוקת. השוקולד הנחשק והמתנשא, מרים את הקוקוס הנחות מאשפתות למעמד של ממתק אציל. בפסח, חג האביב והבוטן, יוצא הקוקוס החיוור מהקופסה הנידחת בפאתי המזווה והופך למלך בלתי מעורער במטבח. על כן, זה היה רק עניין של זמן עד שתקום כאן עוגת קוקוס ושוקולד לפסח שתתאים לאוהבי הפתיתים הלבנים כל השנה.
העולם מתחלק בבירור לאוהבי קוקוס ואלו שאינם אוהבים קוקוס. לצערי, אני נמנית על הסוג השני. איכשהו מעולם לא התגברתי על "משבר כדור השוקולד הנחות" מימי הגן. כבר אז הילדים שקיבלו כדור שוקולד כזה (בלי סוכריות!) הרגישו מרומים. זה מאוד מצער, כי קוקוס הוא דל פחמימה ועתיר בשומנים טבעיים בריאים. כאשר מפרידים אותו מהסוכר אהוב ליבו ומשדכים לשוקולד מריר איכותי באוקטן גבוה, מקבלים תוצאה בריאה וטעימה.
אם אתם מאוהבי הקוקוס שווה להכיר גם את המתכון הכי קל בעולם של עוגיות קוקוס פריכות . גם הוא כשר לפסח כמו מרבית המתכונים באתר. התזונה הקטוגנית שאימצתי לפני ארבע שנים כשרה לפסח כל השנה כך שבפסח אנחנו קצת יותר כמו כולם. עבור מי שאינו מצמצם בפחמימות, פסח הוא הזדמנות מצוינת להכיר מתכונים כאלה. תגלו מאכלים משביעים ומספקים מאוד, כמו עוגת קוקוס ושוקולד לפסח שאין בה קמחים וסוכרים ולא מרגישים שמשהו חסר בה. ככה אני התחלתי את המסע הפרטי שלי , בפסח לפני ארבע שנים. מי ייתן והעוגה תשמח אתכם ואולי אפילו תפתח לכם מסעות משלכם.
למידע נוסף על חומרי גלם ותחליפים לאפיה בריאה ודלת פחמימה וגם חטיפים עוגיות וממתקים מוכנים תציצו במאמר שכתבתי על מוצרי קיטו
לבסיס שוקולד וקראמבל (תבנית 10X15)
כוס ועוד שתי כפות קמח שקדים / שקדים טחונים (115 גרם)
שתי כפות אבקת קקאו רצוי הולנדי
שלוש כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (למשל סוויטנגו לגרסה ללא סוכר)
30 גרם חמאה (שתי כפות)- לגרסה פרווה שמן קוקוס או חמאת קקאו
כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
חלמון
קרם קוקוס
60 גרם שבבי קוקוס
3 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (למשל סוויטנגו לגרסה ללא סוכר והכי מומלץ אלולוז )
40 גרם חמאה רכה או שמן קוקוס
חלבון שנשאר מהבסיס + ביצה נוספת
חצי כוס (120 מ"ל) שמנת להקצפה או קרם קוקוס
רבע כפית מלח
חצי כפית מחית/תמצית וניל איכותית
רבע כוס שוקולד צ'יפס (לגרסה ללא סוכר שוקולד צ'יפס סוויטנגו) – לא חובה
איך מכינים עוגת קוקוס ושוקולד לפסח?
מחממים תנור ל 170 מעלות חום עליון תחתון
ממיסים חמאה או שמן קוקוס בקערה חסינת חום במיקרו על מצב הפשרה לדקה. החמאה צריכה להיות רכה מאוד או חצי נמסה. אם היא עדיין קשה מחזירים לשלושים שניות נוספות במצב הפשרה. מוסיפים לקערה את המצרכים היבשים – ממתיק, אבקת קקאו, קמח שקדים ומלח. מוסיפים תמצית /מחית וניל ומערבבים לתערובת פירורית במרקם של חול רטוב. מוציאים חצי מהפירורים לקערית קטנה בצד ושומרים לקראמבל.
לקערה הגדולה מוסיפים חלמון (שומרים את החלבון למילוי) ומערבבים לבצק רך ואחיד. משמנים קלות את התבנית. לחילוץ קל רצוי לרפד בנייר אפיה. מעבירים את הבצק אל התבנית ומשטחים אותו על הבסיס בשכבה דקה ואחידה . אופים כ 15 דקות בשליש התחתון של התנור ומוציאים לצינון על השיש.
בזמן שהתחתית נאפית נכין מילוי קרם קוקוס: ממיסים את החמאה לדקה במיקרו בעוצמה גבוהה. מוסיפים וניל, שמנת (או קרם קוקוס) מלח וממתיק ומערבבים לאיחוד. מוסיפים ממתיק וקוקוס ומערבבים שוב לקרם אחיד. בסוף מוסיפים את החלבון שנותר מהבסיס וביצה נוספת. מערבבים. אם בחרתם לשלב שוקולד צ'יפס במילוי זה הזמן להוסיף אותו ולפזר בתערובת בערבוב קל.
כאשר הבסיס חמים אך לא רותח נמרח עליו את מילוי הקוקוס בשכבה אחידה. נפזר מעל את הפירורים ששמרנו בצד ונחזיר לתנור לאפיה נוספת בשליש התחתון לכ 30-25 דקות נוספות . כדי לבדוק אם העוגה מוכנה תזיזו קצת את התבנית (כאשר אתם אוחזים אותה עם מגבת מטבח ). העוגה מוכנה כאשר המרכז שלה מתייצב ולא רוטט. כשהעוגה מוכנה מוציאים מהתנור ומצננים על השיש. העוגה מוכנה לחיתוך ואכילה רק לאחר צינון מוחלט. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר עד ארבעה ימים או שלושה חודשים במקפיא.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?