יש המון מתכונים באתר של עוגת גבינה ללא גלוטן , עוגת גבינה ללא סוכר וכמובן עוגות בחושות כמו עוגת שקדים ללא קמח. אבל עוגת יוגורט בחושה היא עוגה יפה קצת משונה. המרקם שלה הוא משהו באמצע, בין עוגת גבינה לעוגה בחושה. בין מרקם אוורירי לנימוח. בגרסה שלי היא גם בין לימון לשוקולד עם תחנת אמצע בקוקוס. לא משהו שאמור באמת לעבוד. משהו חסר הגדרה. אם תרצו, סינגולארי.
אני מודה שתמיד נמשכתי יתר על המידה לדברים חסרי הגדרה שנראו לי לא בנאליים. דברים קצת שונים או שנויים במחלוקת זה כוס התה שלי. בשבילי העניין מתחיל איפה שמתקרב גבול. הגבולות מגדירים אותנו וכל תהליך שינוי עוסק בעצם בהגדרת גבולות חדשים. לכן זה דורש מאיתנו לשהות במקומות שלא נוחים לנו ולפעמים "להימתח".
בדיוק התיישבתי מול המחשב בחדר העבודה כדי להגג לכם על חוסר ההחלטיות שלי. על המשיכה שלי לגבולות ולחוסר ההגדרה ששורר בהם. איך כשהזמנתי הביתה סטייליסטית לעזור לי לבנות "אאוטפיטים" לעבודה ולהרצאות בכנסים, היא מייד שאלה- "למה יש לך כל פריט בשני צבעים ?". "אה", הסברתי לה. "אני לא יודעת אף פעם להחליט". כשהייתי ילדה שיגעתי את אמא שלי בחנויות הבגדים, היום אני פשוט יכולה לקנות את שניהם. אסון.
בעוד אני מהגגת, שמעתי פתאום זעקות שבר מהמטבח. שם ר', הילד הגדול, הולך בעקבותיי ועורך ניסויים קולינריים. "מה קרה?" צעקתי מהצד השני של הבית. עשר שניות אחר כך ילד בן 14 נכנס לחדר העבודה וקרס לידי על הרצפה. מהיד שלו נבע דימום כבד שנזל על הרצפה והוא היה מכוסה בנוזל לבן צמיגי שמקורו לא ברור. הסתכלתי עליו וקפאתי מרוב בהלה, עד שהראש שלי התרוקן. לא הצלחתי להבין מה אני בכלל רואה או לחשוב מה מצופה ממני עכשיו. פשוט קפאתי. "מה קרה?" שמעתי את עצמי צועקת. "הכנתי גלידה…" הוא נאנק …. "ניסיתי לפתוח קופסה של חלב מרוכז…" מקור הנוזל הלבן התגלה אבל היד היתה מלאה בדם. הדם זרם אל הרצפה לתוך שלולית הולכת וגדלה. ניסיתי לחשוב ושום פלט לא הגיע. להתקשר למד"א? לבודי בילדר? לפרוץ בצעקות שמישהו יבוא להציל אותו/י?
במקום זה נשמתי. ובמקביל דיברתי אל עצמי בראש. "תתעשתי ! זה לא הזמן להיות לא החלטית. את עכשיו בתפקיד האמא". ר' ראה אותי משותקת ושנינו ידענו שאבא (מר בודי בילדר רב התושייה) לא יציל אותנו עכשיו. זה רק אני והוא. "אמא, תעשי משהו" הוא בכה מהרצפה. כן, לעשות משהו. קמתי ברגליים רועדות אל ארון התרופות מגששת אחר משהו שיעצור את הדם. כן, זה בטח מה שצריך לעשות. מאיפה הדימום הזה בכלל מגיע? מצאתי חבילת פדי גזה מרובעים ומגבוני חיטוי, זה יצטרך להספיק. "איפה נחתכת?" ניסיתי לנקות מסביב והנחתי ערימת תחבושות גזה על החתך כדי לעצור את הדם.
התחבושת נספגה בשניות אבל אני כבר הייתי במצב התעשתות מתקדם. פעלתי. אין זמן עכשיו לבהלה. בשיא הרוגע לקחתי כרטיס מכבי ויצאתי עם הפצוע למר"מ ואז למיון. ארבע שעות, זריקת הרדמה וחמישה תפרים מאוחר יותר הכל היה מאחורינו. חזרתי הביתה וכל ההגיגים שהשארתי כאן נראו לי כל כך מטופשים. ככה המתכון עמד כאן כאבן שאין לה הופכין במשך שבועות ולא זכה לשמח אתכם.
בינתיים ר' החלים ושכח. הספיק לנסוע לחו"ל עם הבודי בילדר ולערוך איתו תחרויות הישרדות בהרי האלפים. אבל אני לא שכחתי. בכלל. לא שכחתי כי בתוך הבהלה של אותו יום, זכיתי לשעות של חסד עם המתבגר בן ה 14 שמדבר איתי רוב הזמן בנהימות. זכיתי להיות שם בשבילו ולהוכיח לו שהוא יכול לסמוך עלי. ובעיקר, למדתי שאני יכולה לסמוך על עצמי. שחוסר הגדרה יכולה להישאר בעוגה וחוסר החלטיות בבחירת חולצה. כשאני צריכה באמת את הכוחות שלי הם יהיו שם בשבילי וידאגו שהדרך תראה לי את עצמה.
מצרכים לעוגת אינגליש קייק או תבנית מלבנית 15X10
כוס (240 מ"ל) יוגורט בטעם ניטראלי רצוי מאוד יוגורט יווני 10% – אפשר להחליף בשמנת חמוצה
3 ביצים לארג'
130 גרם (כוס ושליש) קמח שקדים
לימון בינוני
חצי כוס ממתיק שמתאים לתזונה שלכם (לעוגה ללא סוכר סוויטנגו)
4 כפות שבבי קוקוס
כפית אבקת אפיה
רבע כוס שוקולד צ'יפס (לעוגה ללא סוכר שוקולד צ'יפס סוויטנגו)
לציפוי (לא חובה)
2 כפות יוגורט בטעם ניטראלי רצוי יוגורט יווני 10% או שמנת חמוצה
2 כפות גבינת שמנת בטעם ניטראלי (כמו פילדלפיה או נפוליאון)
שתי כפות ממתיק שמתאים לתזונה שלכם במרקם אבקת סוכר
כף מיץ לימון סחוט
קמצוץ קטנטן מלח
איך מכינים עוגת יוגורט בחושה?
מחממים תנור ל 160 מעלות על מצב טורבו
מערבבים בקערה יוגורט, ממתיק וביצים. מגרדים את קליפת הלימון לתוך הקערה וחוצים את הלימון המגורד. סוחטים חצי מהלימון אל הקערה. עדיף לעשות זאת לתוך כף וכך תוכלו לסנן החוצה את הגרעינים. את החצי השני של הלימון שומרים לציפוי. לקערה מוסיפים שבבי קוקוס, אבקת אפיה וקמח שקדים ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים קלות רק לפיזור בתערובת.
משמנים קלות תחתית ודפנות של תבנית אינגליש קייק או תבנית למאפינס מנייר או סיליקון (הכי נוח בתרסיס שמן). שופכים את התערובת אל התבנית או התבניות עד 3/4 הגובה. אופים בשליש תחתון של תחתון חם כ 30-35 דקות עד שפני העוגה מזהיבים והיא מתייצבת (לא רוטטת כאשר מזיזים אותה). מצננים על השיש צינון מלא.
להכנת ציפוי מערבבים בקערית את כל המרכיבים ושופכים על העוגה לאחר שהתקררה.
מאחסנים את העוגה במקרר כאשר היא מכוסה היטב / בקופסה אטומה עד חמישה ימים או בהקפאה עד חודשיים.
הערות
- אם אתם משתמשים בתחליפי סוכר לציפוי מומלץ להוסיף 5 טיפות סוכרלוז נוזלי בנוסף לנטרול טעמי לוואי.
- אפשר להחליף את השוקולד צ'יפס בעוגה בחצי כוס אוכמניות טריות או קפואות מופשרות ומסוננות.
- למידע נוסף על תחליפים לאפיה דלת פחמימה בריאה תציצו על המדריך שכתבתי על מוצרי קיטו
- לא בא לכם להתאמץ? תציצו על ההמלצות שלי לממתקים עוגיות וחטיפים מוכנים – אלה מוצרים של iHerb שיש לי תמיד בבית לכל תרחיש.
6 Comments
טוני
28/06/2024 at 07:58במה אפשר להחליף שבבי קוקוס?
טליה בנימיני
28/06/2024 at 11:30במתכון לעוגה לימונית עם יוגורט ללא קוקוס למשל זאת
מיטל
10/06/2024 at 17:27היי טליה אם משתמשת בסוכרלוז נוזלי כמה לשים? תודה!
טליה בנימיני
10/06/2024 at 21:33הי מיטל, כל עשר טיפות שוות כפית ממתיק אבקתי. בעוגה יש חצי כוס ממתיק אבקתי שזה 8 כפות או 32 כפיות. בחישוב פשוט תצטרכי 320 טיפות 🙂
זמירה
02/06/2024 at 15:16אני יודעת שאני בקטגוריה הלא נכונה,כי לא מצאתי אפשרות תגובה בקטגוריה הנכונה. עשיתי את הסורבה לפי המתכון שלך וזו התוצאה הטובה והמבורכת שלך
טליה בנימיני
02/06/2024 at 20:59עם תגובה כזאת משמחת לא משנה הקטגוריה ❤️❤️❤️ הפירגון שלך משמח את ליבי מאוד והכי מוערך ולא מובן מאליו 🙏🏼🙏🏼🙏🏼