אני כל כך אוהבת ליצור גרסאות מושבחות למתכונים קלאסיים. כמו עוגת היער השחור ללא סוכר וגלוטן, שלא תתביישו להגיש ליום הולדת או לאורחים. עוגה מרהיבה וקלה להכנה עם רק 2 גרם פחמימה ובלי שקדים ואגוזים. פיתחתי אותה כשהבודי בילדר חזר מדובאי השבוע רזה ומורעב, למרות קופסת הבראוניז הקטוגני שלקח איתו . אני לא יודעת אם היו אלו המחירים המאמירים באמירות הנפט או הפחמימות המאמירות, אבל הוא כנראה התקיים בעיקר ממגש הגבינות של ארוחת הבוקר. הייסורים דווקא עשו לו טוב וקלטתי אותו מסתכל במראה בהנאה. בוהה בשרירים המתבלטים ביתר שאת, בגוף האפס אחוז שומן שנהיה לו אחרי חצי שנה בארץ קטוגניה.
באמת שלא רציתי להרוס לו. אך בחוש המכשיפה ידעתי, שיש משהו שמי שמגיע ממדבר האמירויות הצחיח, לא יוכל לסרב לו. מג'וטלג כדבעי הוא הלך לישון ואני ניגשתי להכין לו את עוגת החלומות שהוא עוד לא ידע שיש לו. עוגת היער השחור ללא סוכר וגלוטן. יתכן והבחנתם שיש לי אובססיה גוברת לכיבוש מתכונים קלאסיים. כך אני מקווה להנגיש אותם למי שלא מעוניין בכמויות הסוכר והפחמימות. אני כל כך אוהבת להמציא אותם מחדש בגרסתם דלת הפחמימות (אך המצודדת!).
עוגת היער השחור הגרמנית מבוססת על טורט שוקולד עם שכבות קצפת ודובדבנים. את שכבות הטורט נכין מביצים עם ממתיק בריא, כך שיהיו אווריריות ורזות (וכמובן כמעט ללא פחמימות). את הדובדבנים בעוגה המסורתית נחליף באוכמניות עם מעט ריבת תות/פירות יער. כך את מרכז הבמה נשאיר לקצפת וניל מועשרת במסקרפונה. התוצאה היא עוגה מרשימה ללא סוכר וגלוטן, שפשוט אי אפשר לסרב לה. כה מצודדת היתה עוגת היער השחור, שהילדים המקיצים לפני עלות החמה הותירו רק חצי ממנה לארוחת הבוקר של הבודי בילדר האומלל. טוב, בכל מקרה הוא הרי רק חיפש במקרר ביצים לחביתה… 🙂
כל מה שתצטרכו הוא שתי תבניות בקוטר 20 וחצי שעה עבודה. אם אין לכם ריבת תות או פירות יער מוכנה ללא סוכר תוסיפו עוד רבע שעה ותכינו את זאת. המתכון כולו מכיל 16 גרם פחמימות נטו כולל ריבה (8 מנות מכובדות)
מצרכים לעוגה עגולה בקוטר 20
לטורט
3 ביצים מופרדות
6 כפות ממתיק (מומלץ על בסיס אריתרטול כמו סוויטאנגו או מונק פרוט כמו זה )
2 כפות קקאו רצוי הולנדי (או קקאו אורגני מאיכות טובה)
כפית תמצית וניל איכותית
3 כפות אוכמניות טריות או קפואות
2 כפות ריבת תות /פירות יער ללא סוכר קנויה או תוצרת בית
לקרם
2 כפות אבקת פודינג וניל סוויטאנגו
מיכל שמנת מתוקה
2 כפות ממתיק במרקם אבקת סוכר כמו סוויטאנגו
שתי כפות גבינת מסקרפונה
שתי כפות גבינת שמנת בטעם טבעי (למשל נפוליאון)
מעט שוקולד מריר לקישוט – לא חובה
איך מכינים עוגת היער השחור ללא סוכר וגלוטן
מחממים תנור ל 170 מעלות
מפרידים חלבונים וחלמונים. מקציפים חלמונים עם שתי כפות ממתיק לקרם בהיר. מוסיפים אבקת קקאו ומקציפים עוד דקה לאיחוד. שוטפים את המקצפים. מקציפים חלבונים עם 4 כפות ממתיק לקצף יציב ומבריק . מעבירים שליש מכמות הקצף לתערובת החלמונים ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בעדינות לאיחוד. משמנים קלות את התחתית והדפנות של שתי תבניות בקוטר עשרים (ראו הערה אם יש לכם רק תבנית אחת). מוזגים מחצית מהבלילה לכל תבנית ואופים בשליש התחתון כ 15 דקות עד שהטורט מתייצב וקיסם במרכזו יוצא יבש.
בנתיים מכינים קרם: מקציפים שמנת עם אבקת פודינג וממתיק לקרם יציב. מוסיפים גבינות ומקציפים עוד חצי דקה לאיחוד.
הרכבת העוגה: כאשר הטורט מתקרר מוציאים שכבה ראשונה לצלחת הגשה. עליו מורחים שתי כפות ריבה ללא סוכר. על הריבה מורחים כשליש מכמות הקרם ומפזרים מחצית מכמות האוכמניות. מיישרים את הקרם עם סכין רחבה או פאלטה. מניחים מעל את עיגול הטורט השני. את שאר הקרם מורחים מעל ובדפנות עם סכין רחבה או פאלטה. אם רוצים לזלף קרם לקישוט, שומרים חצי כוס קרם ומזלפים בעזרת שקית זילוף וצנטר פרח. מקשטים באוכמניות שנותרו. העוגה נשמרת במקרר ארבעה ימים או חודש במקפיא.
הערות
- אפיה בשתי תבניות תיתן יותר נפח לתוצאה הסופית מאשר עוגה בתבנית אחת. אם יש לכם רק תבנית אחת בקוטר 20, תגדילו את הכמויות במתכון בשליש (4 ביצים, שלוש כפות קקאו, 8 כפות ממתיק). זמן האפייה יתארך לכ 20 דקות. לאחר שהעוגה מתקררת חותכים לרוחב בסכין רחבה וממשיכים כרגיל.
9 Comments
חנה
04/07/2022 at 15:05הי טליה, חייבת לציין שהכנתי את העוגה כבר פעמיים או שלוש עם תחליף ממתיק שהיה לי בבית (אריתריטול/מונק פרוט/סוויטנגו) ויצא נהדר.
אין לי שתי תבניות 20, אז תמיד הכנתי לפי הכמויות שבסוף המתכון לתבנית אחת. עדיין יצא קצת נמוך מידי בשביל לחלק לשתי שכבות ולא כזה גבוה ומפואר כמו בתמונות שלך, אבל בכל הפעמים יצא טעים ממש!! בקושי הצלחנו שלא לחסל עוד באותו היום 🙂
בפעם האחרונה שהכנתי, טרחתי להצטייד בסטיבייה הנקייה שהמלצת עליה (BetterStevia מ-IHERB). הנחתי שכף ממתיק במתכון הוא שווה ערך לכפית המדידה הקטנטונת שמצורפת למוצר, כי הבנתי שזה ממתיק מאוד מאוד מרוכז.
לצערי, התוצאה יצאה מאוד מאכזבת ביחס לפעמים הקודמות, היה קשה מאוד לעבוד עם החלמונים אחרי הוספת הקקאו. הבלילה הפכה לעיסתית וצמיגית וממש נדבקה למקצפים, ולכן גם הקשתה מאוד על הערבוב של החלמונים עם קציפת החלבונים. הקצף ממש נשבר, ואז הטורט יצא עוד יותר נמוך, וגם מריר בטעמו… תוכלי לדייק את עניין כמות הממתיק בשימוש ב BetterStevia. האם הכוונה לכף מדידה סטנדרטית או לכף מסוג ה serving scoop שיש בתוך המוצר? תודה 🙂
טליה בנימיני
05/07/2022 at 00:41הי חנה , תודה רבה על הפידבק. ממש שמחה לשמוע שאהבתם 🙂 , ממתיקים דלי פחמימה שונים בהתנהגות שלהם מסוכר (וגם אחד מהשני) ולכן חשוב לבחור ממתיק מתאים. מאחר וגם אני למדתי זאת בדרך הקשה כתבתי מאמר מקיף ומפורט על חומרי הגלם שלנו ויש בו פרק ארוך על ממתיקים שמסביר מה מתאים למה… מוזמנת לקרוא. לגבי סטיביה: הממתיק הגולמי מתוק מסוכר פי 400 ועל כן בצורה הטהורה שאין בה תוספים כמו Better Stevia נצטרך להשתמש בכמות מזערית ממש. הכפית הזעירה בתוך המיכל שוות ערך לכפית סוכר. מסיבה זו אין לסטיביה בצורתה הנקיה תרומה נפחית שנדרשת להקצפה ואי אפשר להשתמש בה בפני עצמה במתכונים כאלה. לצערי, לרוב אבקות הסטיביה שנמכרות בחנויות בארץ מוסיפים מרכיבים מעובדים ובעייתיים (רובן מכילות רק 2% סטיביה כדי להגיע לנפח 1:1 כמו סוכר) כך שגם אם יש להם תרומה נפחית, בעיני הם פחות מומלצים. שורה תחתונה – אפשר להשתמש בסטיביה נקיה גם לאפיה אבל כחלק מ"בלנד" ולא בפני עצמה. הכי קלאסי בלנד של סטיביה ואריתרטול ביחס של 7/3 לטובת האריתרטול. כך תקבלי את הנפח המצופה וגם תשפרי את הטעם (הממתיק הישראלי סוויטנגו הוא בדיוק בלנד כזה. תוכלי לשלב אותם לבד במתכונים ולקבל אותה תוצאה במחיר הרבה יותר נמוך). בלי קשר אני משתמשת בסטיביה נקיה להמתקת משקאות חמים וקרים. בשימוש הזה אני מוצאת את הטעם נעים ואין שיקולים של נפח… מקווה שעזרתי
טליה בנימיני
05/07/2022 at 00:55שימי לב להערה בסוף המתכון לגבי שימוש בתבנית אחת 🙂 , מעדכנת את רשימת המרכיבים. שוב תודה רבה ששיתפת
חנה
05/07/2022 at 14:10תודה רבה על ההסבר המפורט. וודאי שקראתי את המאמר המרתק שלך על חומרי הגלם (זה נעוץ לי במועדפים :)))
נהדרת שדייקת את המתכון!
וודאי שאנסה שוב. תודה!! מכורה לאתר שלך וממליצה עליו בחום.
טליה בנימיני
07/07/2022 at 21:00הסמקתי עד לפה 🙂 תודה רבה, עשית לי את השבת
שוחי
06/04/2022 at 15:43אפשר סוכר רגיל?
טליה בנימיני
06/04/2022 at 21:40תמיד אפשר. השאלה אם כדאי 🙂
ורד
03/12/2021 at 10:33לא מבינה איך נהיה טארט בלי שום קמח…
וואו….
טליה בנימיני
04/12/2021 at 08:16הי ורד, תודה עך התגובה. זה אכן נס קטן 🙂 מניחה שהתכוונת לטורט (טארט זה כמו פאי והוא עשוי מבצק פריך)