אני כל כך אוהבת ליצור גרסאות מושבחות למתכונים קלאסיים. כמו עוגת היער השחור ללא סוכר וגלוטן, שלא תתביישו להגיש ליום הולדת או לאורחים. עוגה מרהיבה וקלה להכנה עם רק 2 גרם פחמימה ובלי שקדים ואגוזים. פיתחתי אותה כשהבודי בילדר חזר מדובאי השבוע רזה ומורעב, למרות קופסת הבראוניז הקטוגני שלקח איתו . אני לא יודעת אם היו אלו המחירים המאמירים באמירות הנפט או הפחמימות המאמירות, אבל הוא כנראה התקיים בעיקר ממגש הגבינות של ארוחת הבוקר. הייסורים דווקא עשו לו טוב וקלטתי אותו מסתכל במראה בהנאה. בוהה בשרירים המתבלטים ביתר שאת, בגוף האפס אחוז שומן שנהיה לו אחרי חצי שנה בארץ קטוגניה.
באמת שלא רציתי להרוס לו. אך בחוש המכשיפה ידעתי, שיש משהו שמי שמגיע ממדבר האמירויות הצחיח, לא יוכל לסרב לו. מג’וטלג כדבעי הוא הלך לישון ואני ניגשתי להכין לו את עוגת החלומות שהוא עוד לא ידע שיש לו. עוגת היער השחור ללא סוכר וגלוטן. יתכן והבחנתם שיש לי אובססיה גוברת לכיבוש מתכונים קלאסיים. כך אני מקווה להנגיש אותם למי שלא מעוניין בכמויות הסוכר והפחמימות. אני כל כך אוהבת להמציא אותם מחדש בגרסתם דלת הפחמימות (אך המצודדת!).

עוגת היער השחור הגרמנית מבוססת על טורט שוקולד עם שכבות קצפת ודובדבנים. את שכבות הטורט נכין מביצים עם ממתיק בריא, כך שיהיו אווריריות ורזות (וכמובן כמעט ללא פחמימות). את הדובדבנים בעוגה המסורתית נחליף באוכמניות עם מעט ריבת תות/פירות יער. כך את מרכז הבמה נשאיר לקצפת וניל מועשרת במסקרפונה. התוצאה היא עוגה מרשימה ללא סוכר וגלוטן, שפשוט אי אפשר לסרב לה. כה מצודדת היתה עוגת היער השחור, שהילדים המקיצים לפני עלות החמה הותירו רק חצי ממנה לארוחת הבוקר של הבודי בילדר האומלל. טוב, בכל מקרה הוא הרי רק חיפש במקרר ביצים לחביתה… 🙂
כל מה שתצטרכו הוא שתי תבניות בקוטר 20 וחצי שעה עבודה. אם אין לכם ריבת תות או פירות יער מוכנה ללא סוכר תוסיפו עוד רבע שעה ותכינו את זאת. המתכון כולו מכיל 16 גרם פחמימות נטו כולל ריבה (8 מנות מכובדות)
מצרכים לעוגה עגולה בקוטר 20
לטורט
3 ביצים מופרדות
6 כפות ממתיק (למשל סוויטאנגו או סטיביה נקיה ללא תוספים. אני משתמשת בזאת)
2 כפות קקאו רצוי הולנדי (או קקאו אורגני מאיכות טובה)
כפית תמצית וניל איכותית
3 כפות אוכמניות טריות או קפואות
2 כפות ריבת תות /פירות יער ללא סוכר קנויה או תוצרת בית
לקרם
2 כפות אבקת פודינג וניל סוויטאנגו
מיכל שמנת מתוקה
2 כפות ממתיק במרקם אבקת סוכר כמו סוויטאנגו
שתי כפות גבינת מסקרפונה
שתי כפות גבינת שמנת בטעם טבעי (למשל נפוליאון)
מעט שוקולד מריר לקישוט – לא חובה
איך מכינים עוגת היער השחור ללא סוכר וגלוטן
מחממים תנור ל 170 מעלות
מפרידים חלבונים וחלמונים. מקציפים חלמונים עם שתי כפות ממתיק לקרם בהיר. מוסיפים אבקת קקאו ומקציפים עוד דקה לאיחוד. שוטפים את המקצפים. מקציפים חלבונים עם 4 כפות ממתיק לקצף יציב ומבריק . מעבירים שליש מכמות הקצף לתערובת החלמונים ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בעדינות לאיחוד. משמנים קלות את התחתית והדפנות של שתי תבניות בקוטר עשרים (ראו הערה אם יש לכם רק תבנית אחת). מוזגים מחצית מהבלילה לכל תבנית ואופים בשליש התחתון כ 15 דקות עד שהטורט מתייצב וקיסם במרכזו יוצא יבש.
בנתיים מכינים קרם: מקציפים שמנת עם אבקת פודינג וממתיק לקרם יציב. מוסיפים גבינות ומקציפים עוד חצי דקה לאיחוד.
הרכבת העוגה: כאשר הטורט מתקרר מוציאים שכבה ראשונה לצלחת הגשה. עליו מורחים שתי כפות ריבה ללא סוכר. על הריבה מורחים כשליש מכמות הקרם ומפזרים מחצית מכמות האוכמניות. מיישרים את הקרם עם סכין רחבה או פאלטה. מניחים מעל את עיגול הטורט השני. את שאר הקרם מורחים מעל ובדפנות עם סכין רחבה או פאלטה. אם רוצים לזלף קרם לקישוט, שומרים חצי כוס קרם ומזלפים בעזרת שקית זילוף וצנטר פרח. מקשטים באוכמניות שנותרו. העוגה נשמרת במקרר ארבעה ימים או חודש במקפיא.
עוגה דלת פחמימות היער השחור עוגה קטוגנית היער השחור
הערות
- אפיה בשתי תבניות תיתן יותר נפח לתוצאה הסופית מאשר עוגה בתבנית אחת. אם יש לכם רק תבנית אחת בקוטר 20, תגדילו את הכמויות במתכון בשליש (4 ביצים, שלוש כפות קקאו, 8 כפות ממתיק). זמן האפייה יתארך לכ 20 דקות. לאחר שהעוגה מתקררת חותכים לרוחב בסכין רחבה וממשיכים כרגיל.
4 Comments
שוחי
06/04/2022 at 15:43אפשר סוכר רגיל?
טליה בנימיני
06/04/2022 at 21:40תמיד אפשר. השאלה אם כדאי 🙂
ורד
03/12/2021 at 10:33לא מבינה איך נהיה טארט בלי שום קמח…
וואו….
טליה בנימיני
04/12/2021 at 08:16הי ורד, תודה עך התגובה. זה אכן נס קטן 🙂 מניחה שהתכוונת לטורט (טארט זה כמו פאי והוא עשוי מבצק פריך)