אוגוסט בוחן את קצות העצבים של העם היושב בציון. בכל אוגוסט נדמה מחדש שאי אפשר עוד. שאף פעם לא היה כל כך חם. שאף פעם הילדים לא איבדו את זה ככה. שאף פעם חברות המשלוחים החביבות עליכן לא סירבו ככה לשלוח לכם שוקולדים רק בגלל החום. החודש כה נמתח לנצח ובלתי נסבל, עד שראש השנה תמיד מפתיע אותי. כך, כמעט שכחתי שזה הזמן למתכון המושלם לעוגת דבש ללא גלוטן ללא סוכר. בריאה ממש ! שתהיה רכה, עסיסית וניחוחית ותתאים לי לתזונה.
קצת קשה להאשים אותי אחרי ששוב קמתי בארבע בבוקר, לצאת לריצה לפני החום. רק כדי לגלות שהטמפרטורה היא 28 מעלות, שמרגישים כמו 33 בגלל הלחות. בדיוק כפי שהיה בעשר בלילה, כשלא הצלחתי לנשום בחוץ ובוודאי שלא לרוץ. הקומיקאים קוראים לזה חם ומגניב, אני קוראת לזה יאוש. מחכה בקוצר רוח לרגע העדין והפלאי הזה בספטמבר, כשמשב רוח קל ירמוז שמכאן זה עומד להשתפר.
בקיץ הקורונה השני, שוב לונדון לא מחכה לנו. רק ברשתות החברתיות היאוש נעשה יותר נוח. במקרה שלי גם במטבח. בין השניים האלה אפשר לברוח מכל תנאי אקלים וטרדות העולם. אוגוסט… יש לכם את זה ביותר פרודוקטיבי?
בדיוק כשנראה שפסגת היום שלי היתה מצוד יחידים אחר שוקולד 99% מוצקי קקאו כהלכתו (כמה אני רוצה את שואלת? רק כמה שיש). חוזרת הביתה עם השלל ומוצאת את התאום בן התשע משחק פינג פונג עם עצמו (במטקות של הים) על הקיר בסלון . ברגע הזה אני שמחה שבכל זאת יצא היום משהו טוב מהיאוש שנעשה יותר נוח. זה קרה כשחברה מקסימה לרשת ביקשה מתכון לעוגת דבש קטוגנית והזכירה לי שלכל אוגוסט יש את האחד בספטמבר. אמנם יש כבר בבלוג עוגת דבש ותפוחים בריאה, אבל היא ממדינת קלורינה ולא מממלכת קטוגניה.
תכף ומייד ניגשתי לתנור בלב מלא תקווה. כך יצאה גם העוגה. מלאת טעם, מתובלת, לא מתוקה , רכה ועסיסית. כזאת שתעשה לנו נעים בגוף ובלב לשנה החדשה. כל כך מגיע לנו
מצרכים לתבנית אינגליש קייק או עוגה עגולה 22
שתי כוסות קמח שקדים/ שקדים טחונים
חצי כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח הימאלאיה
מאה גרם חמאה (לגרסה פרווה אפשר שמן קוקוס והכי שווה שמן קוקוס פרווה בטעם חמאה)
חצי כוס רוטב בטעם מייפל (לגרסה דלת פחמימה למשל זה או זה )
3 ביצים
כפית תמצית /מחית וניל איכותית
כפית קינמון טחון
חצי כפית אגוז מוסקט (או ציפורן )
כפית גדושה אבקת נס קפה (נותן צבע שזוף- לא חובה)
חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים גס (לא חובה)
חופן שקדים פרוסים לקישוט (לא חובה)
שתי כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם ( לא חובה. רק לאוהבי המתוק. כתחליף סוכר מומלץ Swerve חום אפשר סוויטנגו רגיל)
איך מכינים עוגת דבש ללא גלוטן ללא סוכר?
מחממים תנור ל 160 מעלות. בקערה מניחים קמח שקדים, מלח וסודה לשתיה. אם בחרתם להוסיף ממתיק אבקתי, הוסיפו גם אותו. ממיסים את החמאה 40 שניות במיקרו ומערבבים עם תערובת השקדים. מוסיפים וניל, ביצים ותבלינים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את המייפל ומערבבים שוב. ממיסים אבקת קפה נמס במעט מים רותחים (ממש כף -שתיים) ומוסיפים את הנוזל. מטרת הקפה היא צבע בלבד. אפשר לוותר ולקבל עוגה בלונדינית או להוסיף עוד כפית לעוגה מולאטית.
בשלב זה מוסיפים לבלילת הבצק אגוזי פקאן, אם רוצים. משמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 22. מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים למעלה מעט שקדים פרוסים. אופים בשליש התחתון של התנור כ 35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. ניתן לאחסן יומיים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר או כשבוע במקרר.
18 Comments
מגי אמסלם
02/10/2024 at 09:52ניסיתי, יצא מעולה 🤗
טליה בנימיני
02/10/2024 at 11:43הי, איזה כיף שאהבת המון תודה על השיתוף ❤️ שנה טובה ובריאה
מיכל פריזה
25/09/2024 at 07:48היי
קצת מסתבכת באפיה עם קמח שקדים
על איזה תוכנית אפיה את שמה ?
טליה בנימיני
25/09/2024 at 11:56הי, כמה דגשים חשובים לאפיה עם קמח שקדים : 1. טמפרטורת האפיה היא 160 ולא 180 כמו עם קמח חיטה. קמח שקדים רגיש מאוד לחום ונשרף בקלות 2. זמן האפיה לרוב ארוך יותר . עוגה יכולה לקחת 40 וגם 50 דקות להיאפות עד הסוף (בהתאם לגודל). לפעמים אפילו יותר ! תעבדי עם קיסם והרבה סבלנות 3. אני מעדיפה לעבוד עם מצב טורבו, בשליש התחתון של התנור. בתנור שלי זה גורם לאפיה אחידה יותר. כל תנור מעט אחר, כדאי לבדוק טורבו מול חום עליון-חתון. 4. יחסי החומרים וסוג הממתיקים שונים מאפיה רגילה, ממליצה לעבוד בהתחלה צמוד למתכונים ואחרי שתתנסי קצת תוכלי יותר לאלתר… זה באמת שונה מאוד מאפיה רגילה אז לא לצפות שמה שעבד לך עם קמח חיטה יעבוד גם עם קמח שקדים. בכל מקרה אני פה תמיד את ממש מוזמנת לשלוח שאלות ספציפיות ולהתייעץ. שמחה לעזור בכל דבר ואל תתייאשי ❤️
Gilad
01/10/2023 at 19:15כמה דבש לשים?
טליה בנימיני
05/10/2023 at 10:56הי , זאת עוגת "דבש" בריאה ללא סוכרים. משתמשים בסירופ מייפל ללא סוכר במקום בדבש. אפשר גם להשיג סירופ מיוחד בטעם דבש של חברת סקיני או באיהרב
חיה
26/09/2022 at 16:38במה אפשר להחליף את המייפל לתזונת קטו? אין לי את המייפל הזה…
טליה בנימיני
27/09/2022 at 14:28הי חיה, ניתן להשתמש בכל מייפל דל פחמימה. באתר איהרב יש מגוון סוגים ולפעמים מוכרים גם בחנות זירו פט בחיפה. אם את לא משיגה מייפל מתאים תוכלי להשתמש בסוכר חום של סוויטנגו באותה כמות ולהוסיף כפית של תמצית בטעם מייפל (להשיג בחנויות אפיה) ורבע כוס מים.
סיגל
23/09/2023 at 19:52הכנתי עכשיו, יצאה עוגה מ ו פ ל א ה!!!
רכה, עסיסית, טעימה ויפה!!
טליה, תודה רבה על עוד מתכון קטוגני מעולה. המתכונים המצויינים שלך משמחים אותנו כל פעם מחדש.
שתהיה שנה טובה מתוקה ובריאה!
טליה בנימיני
28/09/2023 at 15:58מושלם מושלם מושלם ! תודה רבה ששיתפת ושנה נהדרת
מיכל
20/09/2022 at 21:14היי האם המרה לשמן קוקוס היא גם 100 גרם?
טליה בנימיני
21/09/2022 at 10:00כן
מאיה
16/09/2021 at 15:10השאלה אם יש תחליף למייפל שמתאים לקיטו ולסוכרתיים?
טליה בנימיני
16/09/2021 at 18:52הי מאיה, המתכון מתבסס על תחליף מייפל ללא פחמימות וללא סוכר שמתאים בול. יש כמה סוגים באיהרב, מצרפת שוב קישור מייפל וולדו פארמס יש עוד סוג קצת פחות מעובד RXSugar מייפל שניהם יעבדו טוב
נעמי
15/09/2021 at 04:19תודה על מתכון מושלם לעוגה שברכתה שהכל,קטוגנית,נפלאה,בסיס לכל מיני בחושות אחרות מבחינתי,תודה טליה,את אלופה
טליה בנימיני
16/09/2021 at 18:47כל כך כיף לשמוע, תודה רבה !!
עדי ברלוי
29/08/2021 at 17:59היי לגבי הסירופ מייפל שצריך להוסיף י ש לך רעיון למוצר שמוכרים בארץ שאפשר להשתמש בו?
טליה בנימיני
30/08/2021 at 09:58הי עדי, יש מותג בשם Skinny שנמכר בחנויות ספורט ובריאות בארץ. לא ניסיתי אבל שמעתי טובות. תוכלי להשיג למשל כאן או כאן