אוגוסט בוחן את קצות העצבים של העם היושב בציון. בכל אוגוסט נדמה מחדש שאי אפשר עוד. שאף פעם לא היה כל כך חם. שמעולם הילדים לא איבדו את זה ככה. שאף פעם חברות המשלוחים החביבות עליכן לא סירבו ככה לשלוח לכם שוקולדים רק בגלל החום. החודש כה נמתח לנצח ובלתי נסבל, עד שראש השנה תמיד מפתיע אותי. כך, כמעט שכחתי שזה הזמן למתכון המושלם לעוגת דבש ללא גלוטן ללא סוכר. בריאה ממש ! שתהיה רכה, עסיסית וניחוחית ותתאים לי לתזונה.
קצת קשה להאשים אותי אחרי ששוב קמתי בארבע בבוקר, לצאת לריצה לפני החום. רק כדי לגלות שהטמפרטורה היא 28 מעלות, שמרגישים כמו 33 בגלל הלחות. בדיוק כפי שהיה בעשר בלילה, כשלא הצלחתי לנשום בחוץ ובוודאי שלא לרוץ. הקומיקאים קוראים לזה חם ומגניב, אני קוראת לזה יאוש. מחכה בקוצר רוח לרגע העדין והפלאי הזה בספטמבר, כשמשב רוח קל ירמוז שמכאן זה עומד להשתפר.
בקיץ הקורונה השני, שוב לונדון לא מחכה לנו. רק ברשתות החברתיות היאוש נעשה יותר נוח. במקרה שלי גם במטבח. בין השניים האלה אפשר לברוח מכל תנאי אקלים וטרדות העולם. אוגוסט… יש לכם את זה ביותר פרודוקטיבי?
בדיוק כשנראה שפסגת היום שלי היתה מצוד יחידים אחר שוקולד 99% מוצקי קקאו כהלכתו (כמה אני רוצה את שואלת? רק כמה שיש). חוזרת הביתה עם השלל ומוצאת את התאום בן התשע משחק פינג פונג עם עצמו (במטקות של הים) על הקיר בסלון . ברגע הזה אני שמחה שבכל זאת יצא היום משהו טוב מהיאוש שנעשה יותר נוח. זה קרה כשחברה מקסימה לרשת ביקשה מתכון לעוגת דבש קטוגנית והזכירה לי שלכל אוגוסט יש את האחד בספטמבר. אמנם יש כבר בבלוג עוגת דבש ותפוחים בריאה, אבל היא ממדינת קלורינה ולא מממלכת קטוגניה.
תכף ומייד ניגשתי לתנור בלב מלא תקווה. כך יצאה גם העוגה. מלאת טעם, מתובלת, לא מתוקה , רכה ועסיסית. כזאת שתעשה לנו נעים בגוף ובלב לשנה החדשה. כל כך מגיע לנו


מצרכים לתבנית אינגליש קייק או עוגה עגולה 20
שתי כוסות קמח שקדים/ שקדים טחונים
חצי כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח הימאלאיה
מאה גרם חמאה (לגרסה פרווה אפשר שמן קוקוס והכי שווה שמן קוקוס פרווה בטעם חמאה)
חצי כוס רוטב בטעם מייפל (לגרסה דלת פחמימה מייפל אלולוז או וולדן פארמס )
3 ביצים
כפית תמצית /מחית וניל איכותית
כפית קינמון טחון
חצי כפית אגוז מוסקט (או ציפורן )
כפית גדושה אבקת נס קפה (נותן צבע שזוף- לא חובה)
חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים גס (לא חובה)
חופן שקדים פרוסים לקישוט (לא חובה)- ראו אופציה לציפוי וניל בסוף המתכון
שתי כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם ( לא חובה. רק לאוהבי המתוק. כתחליף סוכר מומלץ Swerve חום אפשר סוויטנגו רגיל)
איך מכינים עוגת דבש ללא גלוטן ללא סוכר?
מחממים תנור ל 160 מעלות. בקערה מניחים קמח שקדים, מלח וסודה לשתיה. אם בחרתם להוסיף ממתיק אבקתי, הוסיפו גם אותו. ממיסים את החמאה 40 שניות במיקרו ומערבבים עם תערובת השקדים. מוסיפים וניל, ביצים ותבלינים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את המייפל ומערבבים שוב. ממיסים אבקת קפה נמס במעט מים רותחים (ממש כף -שתיים) ומוסיפים את הנוזל. מטרת הקפה היא צבע בלבד. אפשר לוותר ולקבל עוגה בלונדינית או להוסיף עוד כפית לעוגה מולאטית.
בשלב זה מוסיפים לבלילת הבצק אגוזי פקאן, אם רוצים. משמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20. מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים למעלה מעט שקדים פרוסים. אופים בשליש התחתון של התנור כ 35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. ניתן לאחסן יומיים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר או כשבוע במקרר.

הערות
- אם משתמשים במייפל אלולוז מורידים את טמפרטורת האפיה ל 150 ואופים את העוגה למשך כ 50 דקות (או עד שקיסם יוצא יבש)
- עוגה עגולה תדרוש זמן אפיה ארוך יותר (כ 40-45 דקות)- שימו לב להחדיר את הקיסם במרכז
ציפוי קרם וניל
להגשה חגיגית במיוחד- מערבבים 30 גרם חמאה רכה עם שתי כפות גבינת שמנת ושתי כפות שמנת להקצפה לקרם אחיד. מוסיפים קורט מלח וכפית מחית /תמצית וניל איכותית. מוסיפים 3 כפות אלולוז אבקתי או סוויטנגו טחון במרקם אבקת סוכר. מערבבים לקרם אחיד ושופכים על העוגה. ניתן לפזר מעט שקדים פרוסים או גפרורי שקדים מעל.




24 Comments
מוריה
27/10/2025 at 13:06האם אפשר שמן זית ?
טליה בנימיני
28/10/2025 at 00:43אפשר רק אם משתמשים בזנים פירותיים איכותיים ללא טעם מריר כמו לצ'ינו או פיקואל
Matan Rassovsky
30/09/2025 at 13:27היי, במה ניתן להשתמש אם אין לי מייפל קיטו? אפשר להשתמש באלולוז במקום? ואם כן מה הכמות?
טליה בנימיני
02/10/2025 at 09:32הי, אפשר להשתמש באלולוז נוזלי ולהוסיף מעט תמצית בטעם מייפל או דבש. אם אין לך אלולוז נוזלי אפשר להכין לבד מאלולוז אבקתי שמרתיחים לשתי דקות עם כף-שתיים מים . הכמות לסירופ אלולוז כמו סירופ מייפל במתכון
אילנה
26/09/2025 at 08:58האם סירופ סיבי עולש מתאים ?
טליה בנימיני
27/09/2025 at 08:47הי , אם את שואלת מבחינה תזונתית אז התשובה היא לא. סירופ סיבי עולש אינו דל פחמימה למרבה הצער. אם השאלה היא מתכונאית אז כן , תוכלי להחליף מייפל בסירופ סיבי עולש ולהוסיף מעט תמצית בטעם דבש או מייפל
מגי אמסלם
02/10/2024 at 09:52ניסיתי, יצא מעולה 🤗
טליה בנימיני
02/10/2024 at 11:43הי, איזה כיף שאהבת המון תודה על השיתוף ❤️ שנה טובה ובריאה
מיכל פריזה
25/09/2024 at 07:48היי
קצת מסתבכת באפיה עם קמח שקדים
על איזה תוכנית אפיה את שמה ?
טליה בנימיני
25/09/2024 at 11:56הי, כמה דגשים חשובים לאפיה עם קמח שקדים : 1. טמפרטורת האפיה היא 160 ולא 180 כמו עם קמח חיטה. קמח שקדים רגיש מאוד לחום ונשרף בקלות 2. זמן האפיה לרוב ארוך יותר . עוגה יכולה לקחת 40 וגם 50 דקות להיאפות עד הסוף (בהתאם לגודל). לפעמים אפילו יותר ! תעבדי עם קיסם והרבה סבלנות 3. אני מעדיפה לעבוד עם מצב טורבו, בשליש התחתון של התנור. בתנור שלי זה גורם לאפיה אחידה יותר. כל תנור מעט אחר, כדאי לבדוק טורבו מול חום עליון-חתון. 4. יחסי החומרים וסוג הממתיקים שונים מאפיה רגילה, ממליצה לעבוד בהתחלה צמוד למתכונים ואחרי שתתנסי קצת תוכלי יותר לאלתר… זה באמת שונה מאוד מאפיה רגילה אז לא לצפות שמה שעבד לך עם קמח חיטה יעבוד גם עם קמח שקדים. בכל מקרה אני פה תמיד את ממש מוזמנת לשלוח שאלות ספציפיות ולהתייעץ. שמחה לעזור בכל דבר ואל תתייאשי ❤️
Gilad
01/10/2023 at 19:15כמה דבש לשים?
טליה בנימיני
05/10/2023 at 10:56הי , זאת עוגת "דבש" בריאה ללא סוכרים. משתמשים בסירופ מייפל ללא סוכר במקום בדבש. אפשר גם להשיג סירופ מיוחד בטעם דבש של חברת סקיני או באיהרב
חיה
26/09/2022 at 16:38במה אפשר להחליף את המייפל לתזונת קטו? אין לי את המייפל הזה…
טליה בנימיני
27/09/2022 at 14:28הי חיה, ניתן להשתמש בכל מייפל דל פחמימה. באתר איהרב יש מגוון סוגים ולפעמים מוכרים גם בחנות זירו פט בחיפה. אם את לא משיגה מייפל מתאים תוכלי להשתמש בסוכר חום של סוויטנגו באותה כמות ולהוסיף כפית של תמצית בטעם מייפל (להשיג בחנויות אפיה) ורבע כוס מים.
סיגל
23/09/2023 at 19:52הכנתי עכשיו, יצאה עוגה מ ו פ ל א ה!!!
רכה, עסיסית, טעימה ויפה!!
טליה, תודה רבה על עוד מתכון קטוגני מעולה. המתכונים המצויינים שלך משמחים אותנו כל פעם מחדש.
שתהיה שנה טובה מתוקה ובריאה!
טליה בנימיני
28/09/2023 at 15:58מושלם מושלם מושלם ! תודה רבה ששיתפת ושנה נהדרת
מיכל
20/09/2022 at 21:14היי האם המרה לשמן קוקוס היא גם 100 גרם?
טליה בנימיני
21/09/2022 at 10:00כן
מאיה
16/09/2021 at 15:10השאלה אם יש תחליף למייפל שמתאים לקיטו ולסוכרתיים?
טליה בנימיני
16/09/2021 at 18:52הי מאיה, המתכון מתבסס על תחליף מייפל ללא פחמימות וללא סוכר שמתאים בול. יש כמה סוגים באיהרב, מצרפת שוב קישור מייפל וולדו פארמס יש עוד סוג קצת פחות מעובד RXSugar מייפל שניהם יעבדו טוב
נעמי
15/09/2021 at 04:19תודה על מתכון מושלם לעוגה שברכתה שהכל,קטוגנית,נפלאה,בסיס לכל מיני בחושות אחרות מבחינתי,תודה טליה,את אלופה
טליה בנימיני
16/09/2021 at 18:47כל כך כיף לשמוע, תודה רבה !!
עדי ברלוי
29/08/2021 at 17:59היי לגבי הסירופ מייפל שצריך להוסיף י ש לך רעיון למוצר שמוכרים בארץ שאפשר להשתמש בו?
טליה בנימיני
30/08/2021 at 09:58הי עדי, יש מותג בשם Skinny שנמכר בחנויות ספורט ובריאות בארץ. לא ניסיתי אבל שמעתי טובות. תוכלי להשיג למשל כאן או כאן