אז היתה לנו כבר באסקית פרועה ויפנית דקדנטית (זה נשמע כמו התחלה של בדיחה). חסרה רק הניו יורקית הקלאסית להשלמת הטרילוגיה. קבלו אותה- עוגת גבינה קטוגנית בסגנון ניו יורק ! האמת היא שאני לא גזענית בעוגות גבינה. באמת אוהבת את כולן אהבת נפש. הפשוטות והנוקשות של בונז'ור מהסופר. הגבוהות והאווריריות בקונדיטוריות, שעל ראשן מסתחרר שלג אבקת סוכר. גם את הגוציות, הקרמיות, הדחוסות, הנמוכות. אלה עם השוקולד והתוספות. עם תפוז או לימון או חלבה או קרמל. את כולן. באמת. אפילו את אלו של בתי המלון שמוגשות חמות ומזיעות (לא להלשין עלי, כן?). אבל בסוף, העוגה הקלאסית מכולן היא עוגת גבינה ניו יורקית. היא לא מתחכמת ואי אפשר להתווכח איתה. היא תמיד באופנה והיא עושה הכי הרבה כבוד לחומר הגלם. כשהיא במיטבה היא קרמית ונימוחה ומנחמת. לא מתוקה מידי ועם בסיס פריך. כל ביס מכיל ניגודים של פריכות ורכות, מחוז עונג עם זכרונות לימון או וניל.
עוגת גבינה ניו יורקית היא קלה מאוד להכנה וורסטילית. היא גבוהה וחגיגית, תמיד מצליחה ומתאימה מאוד לאירוח. תניחו עליה קצת פירות יער טריים או אבקת סוכר והיא גונבת את ההצגה. להגשה חגיגית במיוחד, תוכלו להכין ציפוי קרם שמנת ממיכל שמנת מתוקה, מוקצפת עם שקית פודינג וניל סוויטנגו וכף או שתיים גבינת שמנת לייצוב. את הקרם תוכלו לזלף על העוגה או למרוח בכף עם "משיכות" לא סימטריות. אני אוהבת לפזר מעט פירות יער או תותים טריים מעל הקרם.
לגבינה טעם יחסית ניטראלי, לכן גרידת הלימון ואיכות הווניל ישפיעו מאוד על טעם העוגה. אני אוהבת להשתמש בקליפת לימון ירוק או ליים שהוא ארומטי מאוד. כדי לקבל טעמי וניל מודגשים ועמוקים אני אופה את העוגה עם מקלות וניל טחונים טבעיים שאני קונה כאן . המוצר לא זול אבל מספיקה כמות זעירה ממנו כדי להקפיץ כל מאפה. אפשר להשתמש בכל מחית או תמצית וניל איכותית שאינה מכילה סוכר. תוכלו למצוא מידע מפורט על מוצרים דלי פחמימה וללא סוכר לאפייה בריאה כאן
ה"טריק" הקטוגני של העוגה הזאת הוא שימוש בחמאה בתערובת. היא מייצבת את העוגה ללא שימוש בפחמימות (קמח /קורנפלור) ואפילו ללא קמחים דלי פחמימות. אם תחלקו את העוגה ל 12 מנות תקבלו מנה מספקת המכילה רק 3 גרם פחמימה.
מצרכים לבסיס
3/4 כוס קמח שקדים
1/2 כוס פקאן קצוץ
2 כפות חמאה
2 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול כמו סוויטנגו (למידע מפורט על סוגים ותחליפים – חפשו כאן ממתיקים)
מצרכים למילוי
שתי חבילות גבינת שמנת טבעית נפוליאון 25% שומן
חבילה גבינת שמנת פילדלפיה בטעם טבעי
חצי כוס ממתיק אלולוז + רבע כוס סוויטנגו (או 3/4 כוס סוויטנגו) – מידע מפורט על תחליפים בפרק ממתיקים כאן
שתי כפיות מחית/תמצית וניל איכותית
גרידת לימון
מיכל שמנת חמוצה 27%
80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3 ביצים
איך מכינים עוגת גבינה קטוגנית?
מחממים תנור ל 150
לבסיס: קוצצים את האגוזים דק בסכין גדולה, מערבבים בקערה עם קמח שקדים וסוויטנגו. מוסיפים חמאה ולשים בידיים. מהדקים את התערובת לתחתית תבנית 22 משומנת בחמאה.
למילוי : מערבבים חמאה בטמפרטורת החדר וממתיק בקערה לקרם. מוסיפים גבינות ושמנת ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים וניל וגרידת לימון ואת הביצים אחת אחרי השניה. מערבבים אחרי כל אחת. שופכים את בלילת המילוי על הבסיס ואופים שעה וחצי בחלק התחתון של התנור. אם חשוב לכם שהשוליים ישארו לבנים וצחורים מומלץ להגן על התבנית. עוטפים את החלק החיצוני עם נייר כסף מהודק פנימה לתוך התבנית. את התבנית מניחים בתוך תבנית גדולה יותר עם מים רותחים עד לאמצע גובה הבלילה. אני אפיתי ללא הגנה (וסבלנות), לכן שולי העוגה מוזהבים ומעט "מקומטים". אופים שעה וחצי. מצננים לחלוטין מחוץ לתנור לפני שמעבירים למקרר. מקשטים לפני ההגשה במעט פירות יער, שמנת מוקצפת עם פודינג סוויטנגו או קולי פירות יער. קולי מכינים מכוס פירות יער קפואים מבושלים עשר דקות עם רבע כוס סוויטנגו. כדאי להוציא את העוגה מהמקרר שעה לפני ההגשה. העוגה במיטבה בטמפרטורת החדר.
44 Comments
מרב סלע
30/10/2024 at 15:16הי אם אני רוצה להכין בתבנית 24 ,איך להתייחס לכמויות?
טליה בנימיני
31/10/2024 at 06:59הי מירב יהיה הכי נוח להוסיף 30% לכל המצרכים- 4 ביצים במקום 3 , 4 חבילות גבינת שמנת במקום 3 וכו' בהצלחה !
מעיין
11/06/2024 at 19:06כמה גרם גבינת שמנת סה״כ?
טליה בנימיני
12/06/2024 at 06:28725
אפרת בראל
11/06/2024 at 14:47טליה יקרה, תודה על המרשם והכתיבה שלך שעוזרת להבין שהכל אפשרי. יצא לי מד-הים!!!!! תודה רבה
טליה בנימיני
12/06/2024 at 06:30איזה כיף לשמוע ועוד יותר כיף לדעת שאת כאן איתי. שימחת את ליבי מאוד ❤️❤️ חג שמח !
אודליה
10/06/2024 at 17:59היי לך
אני רוצה להכין את העוגה לשבועות עבור ההורים שלי. אין לי ממתיקים בבית מלבד סוכרלוז נוזלי. האן ניתן להשתמש בו במתכון?
חוצמזה אין לי פקאן במה ניתן להמיר? או שעדיף לוותר על התחתית?
תודה רבה וחג שמח!!
טליה בנימיני
10/06/2024 at 21:29הי אודליה, אפשר להחליף את הפקאן בכל סוג אחר של אגוזים קצוצים כדי להוסיף פריכות לבסיס. אגוזי מלך, לוז וכד'. אין בעיה להכין את העוגה עם סוכרלוז נוזלי. כל עשר טיפות שוות לכפית ממתיק אבקתי . חג שמח !
לילך
04/06/2024 at 13:54היי
האם האפייה של העוגה הזו בתכנית אפייה ? ( קו עליון וקו תחתון ) .
אני תמיד בטורבו , אלא אם רשום אחרת חח…
תודה
טליה בנימיני
04/06/2024 at 19:24הי לילך, בעיקרון הכוונה היא לקו עליון תחתון אבל כל תנור הוא שונה. אם את מקבלת את התוצאות הכי טובות בטורבו ממליצה שתשתמשי בו. אפשר להוריד קצת את החום ל 140 ולעקוב. במידת הצורך תגבירי לקראת הסוף ל 150 או תאפי קצת יותר זמן
אורטל
27/05/2024 at 11:33היי, באם ניתן להמיר את החליפין סוכר לדבש/מייפל/סילאן שיהיה מתאים לפליאו
טליה בנימיני
28/05/2024 at 22:00הי, מאמינה שניתן להשתמש בדבש באותה כמות אך לא ניסיתי. שתפי אם מנסה! תוכלי לנסות גם את המתכון הזה שעובד יפה בגרסה פליאו
סימה
17/03/2024 at 10:46וואו בפעם הראשונה יצאה לי עוגת גבינה גבוהה ויפה. והטעם מושלם. תודה לך על זה!!
טליה בנימיני
17/03/2024 at 16:40איזה כיף לשמוע , תודה רבה ששיתפת. שימחת את ליבי ❤️
סיגל
20/05/2023 at 19:19טליה יקרה,
מתכון נהדר! הכנתי לפי ההוראות המדוייקות שלך ויצאה עוגה יפהפיה וטעימה!
תודה רבה וחג שמח!
טליה בנימיני
20/05/2023 at 23:16אמא'לה, שלמות!! אלופה שכמוך, תודה על הפירגון והשיתוף. חג שמח ❤️❤️❤️
חני
23/05/2023 at 22:07הכנתי את העוגה, ובתנור היא ממש תפחה והייתה יפה, ולאחר כיבוי התנור והוצאת העוגה היא ממש צנחה.. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
טליה בנימיני
24/05/2023 at 10:46הי חני, תודה על השאלה ! כמעט כל עוגות הגבינה האפויות (קיטו או לא קיטו) תופחות קצת בתנור וצונחות אחרי. זה לא ישפיע על הטעם והמרקם הסופי, אולי רק קצת על הנראות. במתכון הספציפי הזה האפיה בתוך מים בטמפרטורה נמוכה, מאוד מצמצמת את התופעה. אם אפית את העוגה בתוך תבנית מים ב 150 מעלות (חום עליון-תחתון רגיל ולא מצב טורבו) ועדיין העוגה תופחת הרבה וצונחת הרבה , ממליצה בפעם הבאה להוריד את הטמפרטורה ל 140 מעלות ולאפות את העוגה ליותר זמן (אם יש צורך אפילו שעתיים בסבלנות עד שתתייצב). כל תנור הוא קצת אחר מבחינת פיזור החום ועוצמתו ….
חני
24/05/2023 at 12:26תודה רבה על התשובה!! ובכן, העוגה נאפתה בטורבו וללא תבנית מים.. אבל יצאה טעימה מאוד!!! למדתי להבא, תודה על אתר משגע!!!
טליה בנימיני
24/05/2023 at 16:50❤️
מיכל
09/06/2023 at 13:45היי זו שוב אני (-:
למרות שהכנתי מלא פעמים יש לי שלוש שאלות. אחת, איך מסדרים את הנייר אפייה בתבנית קפיץ, שלא ינזל החוצה אך מצד שני לא יהיה נייר אפייה רטוב מתחת לתחתית של העוגה. שתיים, האם חייבים את התחתית או שאפשר לאפות גם בלי הקמח והפקאנים? אני שואלת כי זה תמיד יוצא לי רטוב ולא נחתך וצמוד לנייר אפייה הרטוב אז בסוף הולך לפח….
ושלוש, אם אין לי פילדלפיה. מסקרפונה 40 אחוז הולך?
מתה על המתכונים שלך!
טליה בנימיני
09/06/2023 at 23:09תודה רבה על הפירגון והשאלות ❤️ , אין בעיה להכין גם ללא תחתית ועם גבינת מסקרפונה. לגבי נייר אפיה, במתכון הזה הוא פחות מונע מהעוגה לנזול ויותר עוזר לחילוץ העוגה מהתבנית. הרטיבות יכולה להיות קשורה לרמת האטימות של התבנית כאשר היא מונחת באמבט מים בזמן האפיה. עוד אפשרות היא לאפות במנות אישיות בתבניות מאפינס או תבנית שקעים סיליקון
מיכל
16/05/2023 at 18:00לאיזה גודל תבנית מלבנית תתאים הכמות הזו שבמתכון?
טליה בנימיני
17/05/2023 at 17:50הי מיכל, תודה על השאלה. 15/20 צריך להתאים. חג שמח 🌻
אולגה
12/02/2024 at 08:20היי אם אני רוצה להכין את התחתית של העוגה הזאת לעוגה אחרת . עוגה קרה.. לשים בתנור על 180 מעלות למשך 10 דק אמור להספיק נכון?
טליה בנימיני
13/02/2024 at 08:36הי אולגה, הטמפרטורה למאפים עם קמח שקדים היא 160 מעלות, לדעתי תצטרכי קצת יותר זמן משהו כמו 15 עד 20 דקות. תעקבי אחרי הצבע ותוציאי כאשר הוא זהוב
שירה
14/05/2023 at 15:39היי, אפשר במקום גבינת פילדלפיה לשים גבינת מסקרפוננ?
טליה בנימיני
14/05/2023 at 15:51הי, לא ניסיתי אבל מעריכה שיעבוד
סיגל
11/05/2023 at 17:00שלום טליה,
האם ניתן להשתמש בקסנטאן לצורך ייצוב המלית, ואם כן – באיזה כמות של קסנטאן והאם אפשר לוותר על החמאה?
תודה רבה!
טליה בנימיני
11/05/2023 at 18:43הי סיגל , יש לא מעט מתכונים אחרים עם מייצבים אבקתיים (כולל כאן בבלוג מתכון מעולה של עוגת גבינה באסקית). כל הקטע של המרקם הניו יורקי העשיר מושג כאן בזכות החמאה. אם תחליפי תקבלי עוגה אחרת,
סיגל
13/05/2023 at 10:20טליה, תודה רבה על המענה המהיר!
אם כן, אצמד למתכון עם החמאה בתקווה שיצליח. תודה ענקית על הבלוג המעולה שלך עם כל המתכונים המגוונים והעצות המעולות! איתך זה הרבה יותר נחמד וקל להשאר בתזונה קטוגנית. יישר כוח!
טליה בנימיני
13/05/2023 at 22:52עשית לי את השבוע ❤️
שמחה דדון
21/10/2023 at 06:50האם אפשר להקפיא את העוגה ?
אני לבד והכמות גדולה. אז אני רוצה לאפות בתבניות קאפקייק ולהקפיא.
האם אפשר' הדבר?
טליה בנימיני
21/10/2023 at 10:57הי שמחה, תודה על השאלה. בהחלט ניתן להקפיא, גם אני מכינה לפעמים בתבניות אישיות קטנות ומקפיאה. היא נשמרת היטב לפחות 3-4 חודשים בקופסה אטומה. הפשרה רצוי לילה במקרר או שעה על השיש (אם העוגה גדולה ייקח יותר זמן)
שושי
05/05/2023 at 11:01היי
כמה זמן לפני ההגשה מומלץ להכין את העוגה?
תודה רבה!
טליה בנימיני
05/05/2023 at 14:58הי שושי, תודה על השאלה. העוגה הניו יורקית צריכה לפחות 12 שעות להתייצבות. כמו מרבית עוגות הגבינה גם היא משתבחת במהלך 48 השעות הראשונות כך שאם אפשר, עדיף לדעתי להכין יום- יומיים מראש. עם זאת, השיפור המרקמי הוא פחות דרמטי מאשר בעוגת גבינה קרה ללא אפיה. עוגה ללא אפייה לטעמי ממש חייבת לשבת לפחות 24 שעות כדי להיות באמת טעימה… העוגות הללו גם קופאות היטב כך שאין בעיה להכין אפילו כמה שבועות מראש ולהפשיר 24 שעות במקרר
יעל
25/04/2023 at 15:37היי, מה הכמויות במ"ל של הנפוליאון והשמנת החמוצה?
טליה בנימיני
25/04/2023 at 19:27הי :-), גבינות מהסוג הזה נמדדות בגרם. מ"ל זה לרוב מידת נפח לנוזלים. קופסה אחת של גבינת נפוליאון מכילה 225 גרם , קופסה של שמנת חמוצה 200 גרם.
ADI
01/04/2023 at 12:13הכנתי אותה ויצא נפלא, אפיה מדויקת לפי ההוראות. לחלק מהבלילה הוספתי קקאו ליצירת קישוט פנימי, ומעל זילפתי קרם גבינה לל"ס.
טליה בנימיני
01/04/2023 at 20:05נראה מושלם ואיזה שדרוג נפלא!! עשית לי חשק לנסות גם 🙂 תודה רבה על השיתוף
מיכל
09/11/2022 at 21:14לגבי גבינת הפילדלפיה, מה משקלה?
תודה רבה
טליה בנימיני
10/11/2022 at 12:02הי מיכל, 150 גרם
שרי
28/08/2022 at 06:52בוקר טוב חייבים את החמאה במילוי? מאמינה שאפשר בלי הרי הגבינות שמנות חחח
טליה בנימיני
28/08/2022 at 14:16הי , תודה על השאלה! החמאה משמשת כאן לייצוב התערובת ולצורך קבלת המרקם העשיר והדחוס האופייני לעוגת גבינה ניו יורקית. במתכונים שאינם דלי פחמימה משתמשים במעט קורנפלור או קמח לאותו צורך. החמאה מחליפה אותם ולכן לא ממליצה לוותר. אם את מחפשת עוגת גבינה ללא חמאה או יותר דלת שומן יש המון מתכונים אחרים ומעולים בבלוג. חפשי "עוגת גבינה" בתיבת החיפוש או תציצי בקטגוריית שבועות במתכוני חגים.