אז למה קוטג'? ראשית, כשטוחנים קוטג' מקבלים גבינה סמיכה ועשירה, אידאלית במרקם לאפיה. שנית, במישור התזונתי קוטג' הוא דל פחמימה הרבה יותר מכל גבינת שמנת או גבינה לבנה רגילה. למרות שהוא מאוד דל פחמימה, תכולת החלבון של קוטג' גבוהה והמחיר הקלורי נמוך מגבינת שמנת. על כן, תוכלו להכין ממנו בקלות עוגת גבינה חלבון ללא קמח ללא סוכר וגלוטן. כל כך בריאה שתוכלו לאכול אותה כל יום לארוחת בוקר. עוגת גבינה חלבון מגבינת קוטג' מוקצפת היא מושלמת לחיטוב, ספורטאים, שוחרי בריאות, קיטו ועוד. למעשה לכל מי שמצמצם בפחמימות או מעוניין לרדת במשקל. סוף סוף נמצא גיוון ראוי של מעדני חלבון לכל מי שמחפש ארוחת בוקר בריאה . אפשר להגיש את העוגה עם פירות יער טריים , קפואים מופשרים ומסוננים או מבושלים לרוטב / ריבה עם מעט אלולוז.
מצרכים לתבנית אינגליש קייק גדולה או תבנית עגולה בקוטר 18
3 מיכלים קוטג' מכל סוג (5% הכי דל קלוריות 12% הכי דל פחמימה)
4 ביצים בגודל לארג'
2/3 כוס תחליף סוכר (מומלץ לשלב חצי כוס אלולוז עם שתי כפות גדושות סוויטנגו, אפשר רק סוויטנגו)- תוכלו לקבל אלולוז חינם בקניה מעל 250 ש"ח עם קוד talyaAll בחנות בנימינה טבע מרקט כאן
חצי כוס (120 מ"ל) יוגורט יווני 10% שומן או שמנת חמוצה
שתי כפיות תמצית/ מחית וניל איכותית
גרידה מלימון בינוני
לתוספת חלבון (לא חובה)- סקופ עד שניים אבקת חלבון איזולט ללא סוכר למשל כאן –
לקישוט (לא חובה) – פירות יער טריים או קפואים מופשרים , ממתיק במרקם אבקת סוכר לפיזור
איך מכינים עוגת גבינה חלבון ?
מחממים תנור ל 170 מעלות (חום עליון תחתון)
מניחים קוטג' במעבד מזון עם להב מתכת וטוחנים היטב שתי דקות לפחות. הקוטג' צריך להפוך לקרם חלק ואחיד ללא כדוריות לבנות. מוסיפים למעבד המזון את כל שאר המצרכים וטוחנים שוב לאיחוד. מוזגים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומעבירים לאפיה בשליש התחתון של התנור. אופים בתנור חם כ 40 דקות או עד שהעוגה יציבה ומזהיבה קלות. בשלב זה, העוגה עדיין רוטטת כשמזיזים אותה, אבל יותר כמו ג'לי ולא כמו נוזל. מכבים את התנור ומעבירים את העוגה לצינון על השיש. כאשר העוגה פושרת מנקזים את הנוזלים מתחתית התבנית (מטים את התבנית ושופכים לכיור). מעבירים לצינון סופי במקרר. העוגה מוכנה לאכילה אחרי כ 4 שעות והיא משביחה למחרת. ניתן להגיש עם פירות יער טריים או מופשרים ומסוננים או פירות יער מבושלים במעט אלולוז. ניתן לפזר מעט ממתיק טחון במרקם אבקת סוכר מעל.
הערות
- שלב ניקוז הנוזלים אינו חובה. מי שאוהב עוגת גבינה מאוד רטובה יכול לפסוח עליו ולתת לעוגה להתקרר ו"לשתות" בחזרה את כל הנוזלים כאשר היא מתייצבת במקרר. אני מעדיפה אותה מעט יותר יבשה ללא הנוזלים.
- תוספת אבקת חלבון מייבשת מעט את העוגה כך שיהיו פחות נוזלים לניקוז. סקופ אחד כמעט לא יורגש במרקם, שני סקופים יורגשו יותר.
- במקום אבקת חלבון ניתן לשלב כף אבקת פודינג וניל סוויטנגו ולקבל מרקם יותר יבש. אם שילבתם פודינג תורידו את כמות הממתיק לחצי כוס





10 Comments
חניתה קסיאל
10/11/2025 at 13:27הכנתי בדיוק לפי המתכון, כולל אבקת חלבון ממי גבינה לא ממותקת. יצא מדהייייים! כולל לבני הבית שאינם סוכרתיים.
תודה על מתכון מעולה!
טליה בנימיני
11/11/2025 at 11:10איזה כיף לשמוע תודה רבה ששיתפת ❤️
מור
13/10/2025 at 19:31האם ניתן להשתמש באבקת חלבון ביצה, ואם כן בכמות זהה לאבקת החלבון שמומלצת במתכון?
טליה בנימיני
14/10/2025 at 12:43הי מור, לצערי אבקת חלבון ביצה פחות תתאים במתכון הזה. טעמה אינו ניטראלי …
אבישג
13/10/2025 at 11:35היי טליה ,
אם יש לי רק ביצים M , צריך לשנות משהו?
טליה בנימיני
13/10/2025 at 13:57הי אבישג, כדאי להוסיף עוד ביצה אחת
SHOSHI
08/10/2025 at 17:43הי טליה. העוגה כרגע נאפת בתנור נקווה שתצליח ותקבל 5 כוכבים, אך חושבת כל הזמן שאין בה א. אפיה. האם זה לא חסר?
טליה בנימיני
11/10/2025 at 13:17הי שושי, העוגה לא צריכה אבקת אפיה. היא הפכה פה בבית לקבועה שלנו בזכות הערכים התזונתיים, מקווה שאהבת
גיל
06/10/2025 at 11:05נשמע ונראה מעולה.
האם אפשר להשתמש בקסטנטאן גאם לגיבוש והפחתת נוזלים במקום אבקת חלבון? ואם כן באיזו כמות?
תודה רבה.
טליה בנימיני
06/10/2025 at 17:48הי גיל, אני פחות ממליצה על קסנטן גאם בעוגות גבינה. הוא אומנם סופח נוזלים אבל נוטה להפוך את המרקם לגומי / סליים שפחות נעים בפה. אפשר לאפות את העוגה ללא מסמיך ופשוט לנקז נוזלים לפני שמכניסים למקרר. אבקת חלבון קצת מייבשת את העוגה ויהיו פחות נוזלים לנקז (ויותר חלבון בעוגה) אבל בשני המקרים היא תצא טעימה …