עוגיות שומשום ללא קמח הן מסוג העוגיות שאני הכי אוהבת להכין. לא בגלל שהן טעימות וכולם אוהבים אותן, בגלל שלוקח חמש דקות על השעון להכין אותן ואת השאר עושה התנור. יש תקופות בשנה שאין לי סבלנות ליותר מזה, למשל עכשיו.
אוגוסט האיום מתקרב בצעדי ענק, הקייטנות נגמרו, הסבתות הותשו וההורים נותרים לבדם להתמודד בקרב עם יורשי העצר על מסכיהם. הילד הגדול עבר לגור בסניף של תנועת הנוער לקראת מחנה הקיץ, לא לפני שביקש שאחמצן את שיערו לבלונד. הילד הגדול מאוד חגג יום הולדת עגול וקיבל מסיבת הפתעה מופתית וסוף שבוע לוהט בדרום. גם זאת היתה צריכה להיות הפתעה אבל הוא ידע הכל. כי לאן כבר נשאר לנסוע כשפה מלחמה ומיתון וחמסין. שיר אהבה אינדיאני.
כדי להוסיף שמן למדורה, אני נוסעת השבוע עם שני הילדים הצעירים ליוון, וזה רק קדימון לחופשת הקיץ המשפחתית. איכשהו אני ממשיכה לצאת לרוץ בתוך הג'אקוזי שבחוץ בשעות לא שעות ומדברת עם עצמי כי אין שום שעה ביממה שנוח לרוץ בה עכשיו. אוגוסט האיום תכף כאן ויש לי רעש בראש מרוב משימות שהייתי צריכה לעשות או שרציתי.
אוגוסט זה זמן של ייסורי מצפון על החלום ושברו. זמן האיכות בחופשה שדמיינתי מול זמן המסכים שקרה לי בפועל. זה לא זמן לסיפורים מעוררי השראה ומילים חוצבות להבות. הלהבות כבר שם ממילא כי חם שם בחוץ. אוגוסט זה זמן הישרדות שבו אנחנו צריכים לטפוח לעצמנו על השכם שאנחנו עדיין פה, בלבנט, במלחמה, מצליחים איכשהו להחזיק את זה בחתיכה אחת.
אבל יותר מהכל, זה זמן לנסות לזכור, שלמרות הכל ובגלל הכל, זה שאנו עוד כאן זה אומר שהחיים שלנו תותים. הילדים, הארטיקים, חופשות הקיץ, זה בונוס. זה היש שלנו בחיים שאין אותו לאלו שחלפו מכאן ולכל כך הרבה אנשים שנלחמים עכשיו. יום יבוא ונתגעגע לכל זה. אז תכינו לעצמכם ולאנשים שאתם אוהבים עוגיות שומשום ללא קמח שהן נס קטן ותיזכרו שאחרי אוגוסט בא ספטמבר. שזה אמנם קצת פחות חונק בגרון אבל זה גם חופשה אחת פחות למניין היש שלכם. אז בבקשה, אם אתם יכולים, פשוט תיהנו מעכשיו.
מצרכים ל 15-20 עוגיות בינוניות
6 כפות שומשום
4 כפות קמח שקדים (שקדים טחונים)
חצי כפית אבקת אפיה
4 כפות חמאת שקדים או טחינה גולמית במרקם דליל (ראו בהערות למתכון)
שתי כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר סוויטנגו או SWERVE )
כפית תמצית/מחית וניל איכותית
קמצוץ מלח
איך מכינים עוגיות שומשום ללא קמח?
מחממים תנור ל 160 מעלות על מצב טורבו.
מערבבים בקערה שומשום , מלח, קמח שקדים, אבקת אפיה וממתיק. מוסיפים וניל וטחינה או חמאת שקדים ומערבבים לבצק רך ודביק . מרפדים תבנית בנייר אפיה. בידיים רטובות יוצרים מהבצק כדורים פחוסים בצורת עוגיה ומניחים על נייר האפיה. שימו לב שהבצק יחסית רך ו"שביר" ולכן פחות מתאים לגלגול בין הידיים. יותר נוח לעבוד איתו כמו שמכינים קובה – צובטים פיסת בצק, טופחים עליה מיד ליד, מעגלים בעזרת האצבעות ומניחים בתבנית.
אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 15-20 דקות או עד שמזהיב קלות. מוציאים לצינון מוחלט על השיש . העוגיות יוצאות מהתנור רכות והופכות פריכות רק כאשר הן קרות. מאחסנים בקופסה אטומה עד שבוע או שלושה חודשים במקפיא
הערות
- אם בא לכם לגוון, להתפרע או שהחום עלה לכם לראש- העוגיות אוהבות תוספות טעם. גרידת תפוז מפרי אחד, 5-6 טיפות תמצית שקדים או חצי כפית בהרט ישתפו אתכם פעולה בשמחה.
- חמאת שקדים וגם טחינה נוטה לשקוע לאורך זמן במיכל כך שהחלק העליון יותר דליל והתחתון מוצק יותר. לעיתים השמן נפרד מהעיסה וצף מעליה. המתכון הזה עובד הכי טוב עם תערובת יחסית דלילה ולא טחינה או חמאת שקדים מוצקה מתחתית המיכל.
- לרשימה המלאה של תחליפי סוכר וחומרי גלם לאפיה בריאה דלת פחמימה כדאי להכיר את הפוסט על מוצרי קיטו שכתבתי עבורכם
- לטובת כל מי שלא מסוגל להתקרב לתנור כרגע הכנתי רשימת מוצרים של iHerb מומלצים כאן
4 Comments
קלייר
28/10/2024 at 15:30הי האם ניתן להשתמש בקמח מלא/כוסמין/תפוח אדמה? תודה
טליה בנימיני
29/10/2024 at 20:16הי, תודה על השאלה. המתכון הוא דל פחמימה ולכן לא מכיל קמחים ועמילן. קמח דגנים או תפוחי אדמה הוא מאוד שונה מקמח שקדים ולכן החלפה כזאת תדרוש עוד שינויים במתכון… כלומר מתכון אחר 🙂
דורית
03/09/2024 at 09:32היי את בעוגיות השומשום אפשר להחליף את חמאת השקדים בחמאת בוטנים? תודה🙏
טליה בנימיני
03/09/2024 at 16:54הי, בהחלט 🙂