אי אפשר שלא לאהוב ממרח שוקולד לוז והכי כיף להכין ממנו עוגיות נוטלה. דה עקה, נוטלה היא מוצר תזונתי ירוד ביותר. עד כדי כך, שכבר שיתפתי כאן בגרסה משלי, של ממרח שוקולד ללא סוכר, באותו סגנון. למעשה, רוב המאסה של ממרח נוטלה קנוי היא סוכר לבן ושמן דקל מעובד.
ברם, פליטי שנות השמונים העליזות, לא יכולים שלא להעריץ את מותג העל לכריך של נסטלה. כמי שגדלו על שוקולד השחר (או סרבנות שוקולד השחר), לנצח נעמוד חסרי אונים מול הממרח הפלאי. למרבה הצער, בכף אחת של הממרח הקסום מתחבאות לא פחות מחמש כפיות סוכר. חמש ! חמסה חמסה על הילדים שלי שגילו לאחרונה סוד צבאי שמור.
ממרחי שוקולד, כידוע, הם חלק מהפק"ל הצהלי. גם סרבנים קשי עורף כמוני פגשו אותם מקרוב בטוסטר של המשרד הצבאי. ממרח שוקולד השחר ולחם אחיד בן שבוע מחדר האוכל החזיקו אותנו שנתיים בחיים. לשכת גיוס תל השומר, המאבחנות מסיימות לבדוק מבחני צד"כ אחרי יום אינסופי של ראיונות פסיכוטכניים. נקודת האור היחידה היא טוסטר משולשים ישן ששורף כל מה שבא אל קרבו. בשעות קשות היה זה טוסט שוקולד השחר. מאז דלף הסוד הצה"לי, נדמה לי שהטוסטר בבית מריח משוקולד שרוף וגרביים של מילואימניקים.
יורשי העצר כמובן שידרגו את המתכון המסורתי. מול פרצופי דל הפחמימה המבועת, דחסו חצי צנצנת ממרח נוטלה לתוך באגט תמים הליכות. הגדילו לעשות ודחסו עוד שברי מקופלת, שארית הפליטה ממשלוחי המנות של פורים. מנהרת הזמן שיגרה אותי ישירות אל אותו טוסטר רעוע בלשכת הגיוס ומייד גמרתי אומר להכין לי סנדוויץ נוטלה ממולא משלי. במקום הלחם עוגיית שקדים, במקום ממרח סוכר, אגוזים טבעיים וקקאו לא מעובד. התוצאה המוצדקת מזכירה קרמוגית ובעיקר הזכירה לי שלא חייבים לשתות סוכר לוריד בשביל לעוף על עוגיות נוטלה טעימות, הרחק מימי השק"ם המשמינים.
מצרכים ל 20 -18 עוגיות בינוניות
למילוי
5 כפות מחית אגוזי לוז טבעית (נקרא לפעמים "חמאת לוז")
4 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר וטעמי לוואי מומלץ מאוד אלולוז )
10 טיפות סוכרלוז נוזלי
שני קמצוצים מלח
כף אבקת קקאו הולנדי
25 גרם חמאה רכה מאוד (תחליפים לגרסה פרווה בהערות בסוף המתכון)
לעוגיה
כוס קמח שקדים
3 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר סוויטנגו /מונק פרוט)
כף שבבי פסיליום (לא אבקה טחונה, למשל כאן)
חצי כפית קסנטן גם (למשל כאן )
50 גרם חמאה (לגרסה פרווה שמן קוקוס, הכי מומלץ שמן קוקוס בטעם חמאה)
כפית מחית/תמצית וניל איכותית
1 חלמון או כף שמנת להקצפה
קמצוץ מלח
איך מכינים עוגיות נוטלה ?
מכינים את המילוי (אינסרט):
מערבבים טוב טוב בכפית את מחית אגוזי הלוז בצנצנת (השומן נוטה להיפרד מהמאסה).
מניחים בקערית חסינת חום חמאה ומחממים במיקרו לדקה במצב הפשרה. החמאה צריכה להיות רכה מאוד או נמסה למחצה. אם היא עדיין קשה מחזירים לעוד חצי דקה חימום במצב הפשרה. כשהחמאה רכה מוסיפים לה מחית אגוזי לוז, מלח, קקאו וממתיק ומערבבים לתערובת אחידה במרקם של ממרח שוקולד. אם יש לכם תבנית שקעים קטנים מסיליקון או תבנית פרלינים, ממלאים את השקעים בתערובת המילוי. אם אין לכם תבנית מתאימה לוקחים כפית מהתערובת ומניחים על נייר אפיה במגש. חוזרים על הפעולה ומניחים תלוליות קטנות של מילוי בגודל כפית על נייר אפיה ברווחים (אפשר להיעזר בכפית נוספת על מנת לרוקן את הכפית אל המגש). מורחים קצת את התלוליות בעזרת גב הכפית לצורה של מטבע
מקפיאים את המילוי לשעתיים לפחות עד שהוא יציב, נחלץ בקלות מהתבנית ולא נמס לכם מייד בידיים.
כאשר האינסרטים קפאו מחממים תנור ל 170 מעלות על מצב טורבו ומכינים את הבצק :
מניחים חמאה בקערה חסינת חום ומחממים במיקרו לדקה על מצב הפשרה. החמאה צריכה להיות רכה מאוד לאחר החימום או מומסת למחצה. אם החמאה עדיין קשה מחזירים לעוד חצי דקה במצב הפשרה. מוסיפים לקערה וניל , קמח שקדים, פסיליום, קסנטן גם ומלח. מערבבים בכף לתערובת במרקם חול רטוב. מוסיפים חלמון (או שמנת להקצפה) ומערבבים שוב לבצק רך ואחיד. הכי נוח לסיים את עיבוד הבצק בידיים.
מוציאים את האינסרטים מהמקפיא ועובדים מהר כדי שלא יפשירו: צובטים כדור בצק בגודל ג'ולה גדולה ומשטחים ביד לצורת פיתה. מניחים אינסרט במרכז וסוגרים את הבצק סביבו מכל הצדדים. מעצבים ביד לצורת עוגיה ומניחים בתבנית שריפדתם בנייר אפיה או על גיליון אפיה רב פעמי מסיליקון. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק. במידה והמילוי מתרכך והופך לא נוח לעבודה מחזירים למקפיא לחצי שעה וממשיכים לעבוד. אם התעכבתם בתהליך או בחדר מאוד חם, מומלץ להכניס גם את העוגיות המוכנות לחצי שעה במקפיא לפני האפיה (לא חובה).
אופים בשליש התחתון של תנור חם כ 20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. העוגיות יוצאות מהתנור רכות והופכות פריכות רק לאחר צינון מוחלט. רק לאחר שהתקררו לחלוטין מעבירים לקופסה אטומה. העוגיות נשמרות לשבוע במקרר או חודשיים במקפיא.
הערות
- המילוי רך מאוד ולכן דורש הקפאה יסודית ומהירות בזמן המילוי.
- לגרסה פרווה ניתן להחליף את החמאה במילוי בשלוש כפות מים שתוסיפו לשאר מרכיבי המילוי לאחר שערבבתם את כל השאר היטב. את החמאה בבצק ניתן להחליף בשמן קוקוס.
- כמות העוגיות תלויה בגודל המילוי שתכינו. מילוי בנפח של כפית יניב 18 עד 20 עוגיות בינוניות . אם גודל השקעים שלכם גדול יותר תקבלו עוגיות יותר גדולות ופחות יחידות.
- למידע נוסף על חומרי גלם ותחליפים לאפיה בריאה (וגם המלצות על מוצרים דלי פחמימה מוכנים) תציצו על המאמר המפורט על מוצרי קיטו
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?