פסח הוא החג של הקטוגנים. כשכולם מוותרים על הקמח, התזונה שלנו נראית פתאום קצת יותר נורמלית. התזונה הקטוגנית היא כשרה לפסח כל השנה. לכן, גם רודפי פחמימות מצויים יכולים ליהנות מהתכסיסים הקטוגנים הקטנים שאנחנו עומלים עליהם כל השנה, ולהכין מאכלים מופלאים ללא קמח. כיף להכין עוגיות שקדים נמסות בפה. הן מזינות, בריאות טעימות וקלות להכנה, ואם פסח זה התירוץ, מה טוב.
עוגיות שקדים נמסות בפה יגרמו לכם לחשוב שבעצם אפשר להסתדר ממש לא רע בלי קמח , ואולי גם בלי סוכר ופחמימות. פסח זאת הזדמנות מופלאה להתנסות במאכלים דלי פחמימה שאתם לא אוכלים בדרך כלל ולחשוב על התזונה שלכם. לא במקרה היה זה בפסח לפני ארבע שנים, אחרי אכילת לא מעט טיט ומרור ולבנים וחצץ, שהחלטתי להיפרד חד צדדית מהפחמימות אהובות ליבי.
בחיי הקודמים אכלתי בעיקר ירקות, קטניות וחלבון רזה. ממתקים עוגות עוגיות ומאפים אכלתי בשליטה באירועים מיוחדים, ובחוסר שליטה כאשר הנשמה שלי התמרדה. בזכות מתכונים מותאמים לפיצה, עוגות ,עוגיות מקמח שקדים , שוקולד וממתקים היום אני אוכלת מהם בכל יום. הפסקתי לריב עם האוכל. ויתרתי על דברים מסוימים אבל הרווחתי כל כך הרבה דברים אחרים. אם תרצו להתנסות, תמצאו שלל מתכונים דלי פחמימה ומעוררי תיאבון בקטגוריה של מתכונים לפסח
מצרכים לכ- 20 עוגיות בינוניות
שליש כוס קמח שקדים
שליש כוס אגוזי לוז טחונים דק במטחנת קפה (או פקאן או עוד קמח שקדים)
40 גרם חמאה רכה
כפית מחית וניל איכותית (או רבע כפית אבקת תרמילי וניל טחונים– מומלץ מאוד )
כף קמח קוקוס
חצי כפית אבקת אפיה
קמצוץ מלח
2 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר מומלץ סוויטנגו או סוורבה סוכר חום)
חלבון מביצה אחת
לציפוי / טבילת העוגיות
50 גרם שוקולד צ'יפס (לגרסה ללא סוכר שוקולד צ'יפס סוויטנגו) – תחליפים בהערות
2 כפיות שמן צמחי ניטראלי (הכי מומלץ שמן אבוקדו או MCT שנחשבים פחות מעובדים אבל כל שמן יעבוד)
איך מכינים עוגיות שקדים נמסות בפה?
מחממים תנור לחום של 160 מעלות על מצב טורבו.
מניחים חמאה בקערה בינונית חסינת חום ומחממים במיקרו על מצב הפשרה לדקה אחת. החמאה צריכה להיות רכה מאוד או חצי נמסה. אם היא עדיין קשה מחזירים לעוד 30 שניות על מצב הפשרה. מוסיפים וניל, קמח קוקוס, מלח, אבקת אפיה, קמח שקדים ואגוזי לוז/פקאן טחונים. מערבבים בכף את התערובת למרקם של חול רטוב. מוסיפים חלבון ביצה ומערבבים לבצק אחיד ורך. אם הבצק רך מידי ולא נוח לעבודה ניתן להוסיף עוד כף או שתיים קמח שקדים.
מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה או גיליון אפיה רב פעמי מסיליקון. צובטים מהבצק כדור בגודל ג'ולה גדולה ומגלגלים אותו בין הידיים לצורת נחש. את ה"נחש" מניחים על נייר האפיה בצורה פרסה /חצי סהר. ממשיכים עם שאר הבצק. כאשר סיימתם עם כל הבצק מעבירים לאפיה בשליש התחתון של התנור. אופים כ 15 עד 20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט. מוציאים מהתנור ומניחים על השיש עד לצינון מוחלט. שימו לב- עוגיות מקמח שקדים יוצאות מהתנור תמיד רכות מאוד. הן הופכות פריכות רק לאחר צינון יסודי ועל כן לא כדאי לגעת בהן לפני שהן מתייצבות.
רק כאשר העוגיות הצטננו לגמרי מכינים ציפוי. מניחים שוקולד צ'יפס ושמן בכוס זכוכית קטנה (כמו כוס של קפה שחור). מחממים במיקרו בעוצמה גבוהה לשלושים שניות. מערבבים . מחזירים לעשרים שניות נוספות ומערבבים שוב. תנו לשוקולד דקה להנמס, רק במידה ולא נמס לגמרי מחזירים למיקרו לעוד עשרים שניות. כאשר השוקולד נמס מכינים מגש עם נייר אפיה או גיליון סיליקון רב פעמי. מנתקים בעדינות את העוגיות מהתבנית (הכי נוח ומונע שבירה לנתק כל עוגייה בדחיפה אופקית קלה ולא במשיכה). אוחזים במרכז ה "פרסה" וטובלים את רגליה בכוס השוקולד. מניחים על נייר האפיה לייבוש. חוזרים על הפעולה עם כל העוגיות, ובסיום מעבירים את המגש למקרר להתייצבות לשעה לפחות. העוגיות נשמרות בקופסה אטומה במקרר שבוע או חודשיים במקפיא.
הערות
- טעם הוניל מודגש מאוד בעוגיות העדינות הללו, אל תתפשרו על מחית וניל איכותית. הכי מומלץ גרגרי וניל טבעיים טחונים לאבקה. זה משדרג מאוד את העוגיות. המחיר לא זול אבל רבע כפית תבשם את העוגיות שלכם הרבה יותר מכפית של כל תמצית
- לא חייבים לצפות את העוגיות, הן טעימות גם כפי שהן או עם מעט ממתיק במרקם אבקת סוכר שמתאים לתזונה שלכם
- ניתן להשתמש בכל סוג של שוקולד לציפוי. אם משתמשים בשוקולד מעל 90% % כדאי להוסיף 20 טיפות סוכרלוז נוזלי
- למידע נוסף על חומרי גלם ותחליפים לאפיה בריאה ודלת פחמימות וגם מוצרים מוכנים לאכילה תציצו על המאמר המקיף שכתבתי על מוצרי קיטו
2 Comments
אירה אלקלעי-רובין
12/07/2024 at 08:55הכנתי לפי המתכון אבל שכחתי להוסיף את חלבוני הביצה ונזכרתי רק כשבכל היה כבר בתנור – העוגיות יצאו שחומות מאוד, חכתי עד צינון מלא לפני שהוצאתי אותן מהתבנית והן היו נ ה ד ר ו ת !!! ישר כול על המתכונים הנהדרים. תודה לך
טליה בנימיני
13/07/2024 at 20:15וואו, עשית לי את השבת. תודה רבה על הפירגון ממש לא מובן מאליו . בזכות הגרסה שהכנת תהיה גרסה גם לטבעונים ! לפעמים יוצאים דברים נפלאים מטעות 💚
💙