כאשר עברתי לתזונה דלת פחמימות, הבנתי שאני צריכה שממתקים וקינוחי גורמה ימשיכו להיות חלק מחיי. רק בזכותם אני מצליחה להתמיד. בזכות ההתבססות על שומן, תזונה דלת פחמימות מאפשרת שילוב קינוחים נפלאים בתזונה היומית, תוך שמירה על משקל ובריאות. מאז, זה מרגיש קצת כמו להמציא את הקונדיטוריה מחדש. כשאני מצליחה לפצח מתכון קלאסי וליצור עוגיות דיאטטיות כמו נשיקות וניל שיתאימו לכל סוג של תזונה, זה מרגש אותי במיוחד.
כמה שאני "חורשת" את המרשתת ומנסה כל מתכון שנקרה בדרכי, כך אני גם מתאכזבת. אני כמעט ולא מוצאת מתכונים שיעמדו בסטנדרטים שלי. הרבה פעמים אני עורכת המון נסיונות כדי להגיע לגרסה ש"עוברת" מבחינתי גם בטעם וגם בערך התזונתי. בדרך גיליתי שיש לא מעט אתגרים. הממתיקים הבריאים, למשל, מתנהגים אחרת לגמרי מסוכר באפיה . לכל ממתיק תכונות אחרות ואין מדריך שיגיד איזה ממתיק מתקרמל (רק אלולוז!) ואיזה יגרום למרנג להיות פריך (אריתרטול). מכל המתכונים שפיתחתי עד כה, הכי מורכב היה נשיקות. המתכון הפשוט, שיש בו סך הכל שני מצרכים, פשוט לא עובד בלי סוכר. עוד בעידן הפרה-קטוגני שלי נאבקתי במתכון הזה וחיפשתי תחליפים בריאים יותר. בסופו של דבר הצלחתי לפתח נשיקות עם אבקת מייפל שעברו בהצטיינות אצל הילדים.
תזונה דלת פחמימות מוציאה מן המשוואה את כל הממתיקים שמקפיצים את רמות האינסולין בגוף. מייפל, סילאן, אגבה, עולש, דבש, דמררה. מתברר שלכולם הגוף מגיב כמו לסוכר לבן. פחמימות מתפחממות, תגובה הורמונלית. התמכרות. קפיצות אנרגיה, רעב, עייפות. מה נעשה עכשיו עם הנשיקות, למען השם??
כידוע, סוכר הוא המרכיב העיקרי בנשיקות. פרט אליו הן מכילות חלבון ואין בהן שומן. אם נחליף את הסוכר בממתיק חסר קלוריות ופחמימות נקבל עוגיות דיאטטיות למהדרין. בריאות מאוד ודלות פחמימה מאוד, שיתאימו לכל תזונה. לכן לא ויתרתי וערכתי במהלך השנה האחרונה אינספור נסיונות עם כל שילוב , מותג וכמות של ממתיק לגיטימי.
שנתחיל בבשורות הרעות? אי אפשר להגיע למרקם ולטעם של הנשיקות המסורתיות ללא הסוכר (והקלוריות והפחמימות). הבשורות הטובות הן שניתן להכין נשיקות פריכות ונמסות בפה שיש בהן אפס פחמימות ושתי קלוריות בלבד ליחידה. זאת הגרסה הכי קרובה למקור האפשרית ואלו הן עוגיות דיאטטיות אולטימטיביות. גם אם תזללו מהן בלי חשבון לא תצליחו לחרב לעצמכם את הדיאטה. שימו לב לסוג הממתיק , הוא קריטי להצלחת המתכון וכל שינוי יגרום לשינוי בטעם ובמרקם.
מצרכים ל 50 נשיקות וניל
4 חלבונים בטמפרטורת החדר (לארג')
2 כפיות מיץ לימון (או חצי כפית אבקת קרם טרטר)
קמצוץ קטנטן מלח
3-4 כפות אבקת מונק פרוט עם אריתרטול לאפיה (כל ממתיק שמכיל אריתרטול וטחון לאבקה יעבוד אבל יתכן שהמרקם הסופי יהיה שונה. ניתן לטחון לבד במטחנת קפה) – השתמשו בארבע כפות אם אתם אוהבים מתוק מאוד
חצי כפית מחית/תמצית וניל איכותית
לגיוון: רבע כפית אבקת צבע מאכל ו 4-5 טיפות תמצית טעם שאוהבים- לא חובה
איך מכינים עוגיות דיאטטיות נשיקות וניל?
מניחים חלבונים, מלח ולימון בקערת המיקסר. אם יש צורך ממתינים שיגיעו לטמפרטורת החדר. מתחילים להקציף לאט ומגבירים מהירות בהדרגה . כשמתחיל קצף מוסיפים חצי מאבקת הממתיק. מגבירים למהירות מקסימלית.
בנתיים מכינים שקית זילוף עם צנטר משונן גדול ומחממים את התנור ל 80 מעלות במצב טורבו. כאשר הקצף יציב ונוקשה מוסיפים את שאר הממתיק ואת הוניל. זה הזמן להוסיף תמצית טעם או צבע אם בחרתם להוסיף. ממשיכים להקציף עד שנוצרים סימנים עמוקים בעת ההקצפה. בשלב הזה הקצף ממש נלכד כמו כדור בתוך המקצף כשמרימים אותו (לא נוצרת טיפה שנמשכת ממנו).
כאשר הקצף יציב מאוד מכבים את המיקסר ומעבירים לשקית הזילוף. הכי נוח לעשות זאת כאשר שקית הזילוף מונחת בתוך כוס גבוהה ושוליה מופשלים מעל שולי הכוס. מזלפים את הקצף לנשיקות קטנות-בינוניות על ניר אפיה או גיליון סיליקון בתבנית. מומלץ לזלף נשיקות קטנות עד בינוניות (כ 40-50 נשיקות). אופים בשליש התחתון כשעה או עד שיבש ומתנתק בקלות מהמשטח. החל מארבעים דקות כדאי לבדוק כל עשר דקות. מפרידים בעדינות נשיקה אחת עם סכין שטוחה ובודקים שהתחתית יבשה. זמן האפיה משתנה בהתאם לגודל הנשיקות. אם הן יחסית גדולות זמן האפייה יכול להגיע גם לשלוש שעות.
שומרים בקופסה אטומה במקרר 4-5 ימים או חודשיים במקפיא
18 Comments
שרה
27/04/2024 at 10:26היי טליה, זה נראה מהמם! אנסה מייד.
אם יש לי סוויטנגו באבקה ומונק פרוט בטיפות – איך אדע כמה לשים? יש כלל אצבע?
טליה בנימיני
27/04/2024 at 14:40הי, תודה על הפידבק 💜 מונק פרוט בטיפות הוא ממתיק חסר נפח ולכן לא מתאים למתכון. תוכלי להשתמש רק בסוויטנגו במקום אבקת מונק פרוט באותה כמות.
פאני
18/07/2022 at 10:00היי טליה, באיזה מחית וניל את משתמשת? האם הפחמימות בגליצרין נחשבים בקיטו? תודה רבה, פאני
טליה בנימיני
21/07/2022 at 09:17הי פאני, אני משתמשת במחית וניל ללא סוכר. יש מגוון מותגים מתאימים בחנויות פיצוחים ואפייה, למשל זה
יש מוצר ממש מדהים (ויקר) באיהרב של תרמילי וניל טחונים, לפעמים כשאני רוצה טעם ממש חזק ואיכותי אני משתמשת בו
בקיטו סופרים את כל הפחמימות, לרוב מחסירים מהן סיבים תזונתיים וסוכרים רב כהליים שהגוף אינו מעכל. צריך להסתכל בתווית
חנה
24/03/2022 at 14:26כמה שהן מעולות! עם התה 4 כאלה וזה כיף, טעים.
טליה בנימיני
24/03/2022 at 19:16וואו, כל כך שמחה שאהבת. תודה רבה על השיתוף, עשית לי את היום 🙂
רחל
23/03/2022 at 20:04הי, תודה על המתכונים המעולים. אנחנו מכורים כבר לכמה (טופי קרמל, עוגת שוקולד). האבקת מונק פרוט שאת ממליצה עליה היא ללא הכשר, ולכן לא אוכל להשתמש בה. אפשר לקנות מונק פרוט ולערבב עם אבקת אריטרטול? באיזה יחס?
טליה בנימיני
24/03/2022 at 20:13וואו , איזה כיףףף לשמוע 🙂 תודה רבה ששיתפת. שימי לב שרוב ממתיקי המונק פרוט כבר מעורבבים באריתרטול אז אפשר לקנות כל כל מותג אחר ולטחון לאבקה במטחנת קפה. ראיתי שמוכרים כאן אבקה מוכנה כשרה למהדרין
אגב! בדקתי באתר של חברת לקנטו והם רושמים שהממתיקים כשרים (למרות שזה לא מופיע על האריזה).
אם בכל זאת תרצי לערבב לבד זה גם אפשרי אבל זה קצת "טריקי" כי מונק פרוט טהור הוא ממתיק מאוד מאוד מרוכז. לא ניסיתי אבל מעריכה א היחס כ 70/30 לטובת האריתרטול כאשר מביאים את שניהם לאותו בסיס. צריך לבדוק על אריזת המונק פרוט איזה כמות שקולה לכף סוכר ולהוסיף לה אריתרטול בכמות ששקולה לשתיים וחצי- שלוש כפות סוכר… זה עשוי לדרוש קצת ניסוי וטעיה אז לדעתי אם זה אפשרי עדיף לקנות מוכן.. מקווה שעזרתי 🙂
אנגלר טובה
22/03/2022 at 20:32תודה רבה, נראה מאוד מעניין
טליה בנימיני
24/03/2022 at 19:17תודה בחזרה 🙂 מקווה שתנסי ותאהבי
עיני גלית
27/03/2022 at 14:45איפה אפשר לקנות את הדברים הנפלאים
טליה בנימיני
28/03/2022 at 18:25הי גלית, תודה רבה על הפידבק. כרגע אני רק מפתחת מתכונים ולא מוכרת מוצרים 🙂
טובה אלוני
20/03/2022 at 12:30סליחה על השאלה האפיקורסית אבל אם , במקום האריטרול שמים מעט אב. סוכר וזה מתחלק על 50 נשיקות?
טליה בנימיני
20/03/2022 at 14:28הי טובה. תודה על השאלה האפיקורסית 🙂 , כולנו היינו או נהיה כאלה… יש ברשת המון מתכונים של נשיקות עם סוכר. הניסיון כאן היה לייצר מתכון שונה, שגם סוכרתיים/ קטוגניים ושומרי משקל יוכלו לאכול ממנו בלי נקיפות מצפון. מתכונים כאלה יותר קשה למצוא… בכלל לא מובן מאליו לקבל נשיקות מרנג פריכות בלי סוכר.
ממה שאני מכירה, במתכון המסורתי צריך לא מעט סוכר כדי לקבל נשיקות פריכות. אמנם לא ניסיתי, אבל לטובת מי שאינו סוכרתי/דל פחמימה יכול להיות שאפשר לשלב בין סוכר לאריתרטול במתכון הזה וכך לצמצם בכמות שלו. אם את מחפשת מתכון נשיקות בריא יותר ולא מוטרדת מפחמימות (וממצרכים אקזוטיים 🙂 ) יש גם את התגלית הזאת
רבקה
19/03/2022 at 20:16תודה על המתכונים, בקשר לנשיקות, אם אני טוחנת רק ארתריטול לאבקה זה מתאים?
טליה בנימיני
19/03/2022 at 21:07הי רבקה, תודה רבה על השאלה ועל הפירגון. את יכולה להשתמש באריתרטול טחון במטחנת קפה ותקבלי נשיקות פריכות. עם זאת, לדעתי המרקם והטעם מוצלחים הרבה יותר כשמשתמשים במונק פרוט משולב אריתרטול. הכי טוב מהסוג הסגול שמיועד לאפייה. קצת יקר אבל שלוש כפות יספיקו לחמישים נשיקות ואין כאן בעצם חומרי גלם אחרים … ניסיתי עשרות סוגים של ממתיקים מהארץ ומחול וזה הכי מוצלח במתכון הזה. בהצלחה.
יוכי
20/03/2022 at 02:49היי. היכן משיגים מונק פרוט?
טליה בנימיני
20/03/2022 at 14:14הי יוכי, תודה על השאלה. יש לינק בפוסט עצמו, הנה גם כאן