השבוע הצטרפנו למשפחת הקורונה, אחרי שנתיים אקרובטיות בהן הילכנו בין הטיפות והבידודים. היינו תמיד הראשונים להתחסן עד שהרגשנו חסינים. הרגשנו כמו במשחק מחשב, חומקים מהנגיף מימין ואז משמאל. עוד בידוד מהעבודה. שוב חשיפה בבית הספר. עוד בדיקה שלילית ותורים במד"א. התרגלנו . אולי לנו זה כבר לא יקרה? הבשורות הרעות הן שדווקא כן. הבשורות הטובות הן שככה נולדה התרופה האמיתית לנגיף. סופלה שוקולד במיקרו שמכינים בדקה אחת ומחייה נפשות ! . רך, אוורירי ומנחם לעיתות משבר, כשאתם באמת צריכים מתוק באפס מאמץ.
אחרי השנתיים האלו, בהתחלה בכלל לא חיברנו את הקצוות. כשהילד הגדול היה חולה, לא היססנו לצאת לטייל יחד בשבת חורפית ברכב סגור. כולם לפעמים קצת מקוררים בחורף… אז מה העניין? כשהודיעו לו שנחשף למאומת יום לפני שחלה, עדיין לא התרגשנו. נו, עוד איזה מהמורה שנחמוק ממנה. שבת בערב, אני במטבח. "אמא אני חיובי לקורונה" הוא צועק אחרי בדיקה ביתית. מה חיובי אני אומרת לעצמי, אני פה באמצע איזה מתכון, זה ממש לא הזמן המתאים. " אמא, אני חיובי. באמת" הוא צועק בקולי קולות. נו מה עכשיו קורונה, יש לי המון מתכונים לנסות. גם אכלתי יותר מידי. אין לי סבלנות. נראה לי שאני צריכה להתייחס…
ארבעה ימים קדימה. עשר בדיקות ביתיות. שש מוסדיות. חמישה בני משפחה בבידוד. שלושה מאומתים ברגע כתיבת שורות אלה. אומיקרון בא לבלות. אמתכם עובדת בזום כרגיל, לוקחת אדוויל פה ושם. לא מתאמנת ולא רצה כדי לכבד את המקום בו הגוף נמצא עכשיו. ככה למדתי ביוגה. החלק הכי קשה הוא לשמור מרחק מהמטבח כדי לא להדביק את מי שלא נדבק וכי באמת אני לא במיטבי. אומיקרון הוא נגיף נכלולי, מרגיש כמו שפעת קלה אבל שלא כמו בני דודיו הוא אינו משפיע על חוש הטעם והתיאבון. מזל 🙂
ספונה בבית, מבשלת ומגישה לחולים ורוב הזמן מתבודדת מהילדים בחדר העבודה (הי , זה לא באג זה פיצ'ר!). השבוע אני ממש חייבת משהו מתוק ומנחם. אני צריכה שהוא יהיה דל פחמימה. שיהיה חם ושאפשר יהיה להכין אותו בדקה (ממש דקה אבל), כדי שהילדים לא יתפסו אותי מסתובבת חופשי במטבח, במקום נעולה בחדר העבודה בזומים. ככה נולד לנו סופלה שוקולד במיקרו, ללא סוכר, שמכינים בדקה אחת. לאומיקרון אולי אין תרופה, אבל המבודדים פה אוכלים אותה שלוש פעמים ביום ונשבעים שזה עוזר.
מצרכים לשתי עוגות אישיות
כף מחית שקדים
ביצה
חצי כפית תמצית וניל איכותית
2-3 כפות ממתיק אבקתי כמו סוויטנגו , סטיביה טבעית , מונק פרוט
כף שטוחה אבקת קקאו איכותית (רצוי קקאו הולנדי)
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית חומץ תפוחים
כף שמנת חמוצה או יוגורט ( יווני 10% הכי דל פחמימה)
קוביית שוקולד מריר קצוצה או כפית שוקולד ציפס (85% מוצקי קקאו לגרסה דלת פחמימה)- לא חובה
איך מכינים סופלה שוקולד במיקרו ללא סוכר ?
בקערית קטנה מערבבים מחית שקדים, וניל וביצה לתערובת אחידה. מוסיפים קקאו , ממתיק, אבקת אפיה ושמנת חמוצה. מערבבים היטב. מוסיפים את החומץ אחרון ומערבבים שוב. משמנים קלות שני ספלים או קעריות קטנות. מוזגים את התערובת עד לחצי גובה הכלי. מפזרים מעט שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ ומבשלים בעוצמה גבוהה 60 שניות. מומלץ לאכול חם. בכל עוגה כ 2 עד 2.5 גרם פחמימה נטו
20 Comments
שרה
30/01/2023 at 23:31הי טליה, חורשת את האתר שלך ומלקטת מתכונים, אבל אני נורא כבדה עם חומרים חדשים…
אפשר לוותר על החומץ תפוחים? (בטח חומץ סיננטי [טפו] זה ממש לא במקום פה, אבל זה מה שיש לי)
טליה בנימיני
06/02/2023 at 22:02הי שרה, איזה כיף לשמוע 🙂 שימחת את ליבי. אני משתמשת בחומץ תפוחים טבעי ואורגני שהוא מוצר טבעי ובריא מאוד. מבחינת המתכון, חומץ מגיב עם אבקת אפיה וכך נוצרת תסיסה שתורמת למרקם אוורירי. בלעדיו כנראה תקבלי עוגה דחוסה יותר עם פחות נפח. בכל מקרה שימי לב שהכמות קטנה מאוד והתרומה של החומץ היא רק למרקם העוגה ולא לטעם, לא חושבת שתהיה בעיה להשתמש בכמה טיפות של חומץ פשוט
מוריה
06/12/2022 at 17:19הי
יש אפשרות להכין פרווה?
מה יכול להחליף את היוגורט?
טליה בנימיני
08/12/2022 at 11:16הי מוריה, לא ניסיתי. אם את אוהבת את הטעם, אפשר לנסות קרם קוקוס. שתפי אם מנסה
רונית
27/03/2022 at 13:19תודה על המתכון! בכל שישי שאנחנו נתקעים ומקנאים בפינוק של הילדים- מכינים ויש לנו משלנו <3
טליה בנימיני
28/03/2022 at 18:19איזה כיףףףף!! תודה רבה רבה על הפידבק, עשית לי את היום 🙂
תהלה חמיאל
23/05/2022 at 12:34הי טליה, מה זה מחית שקדים? איך זה נראה בסופר?
טליה בנימיני
23/05/2022 at 22:46הי תהילה , תודה על השאלה. מחית שקדים (לפעמים נקראת גם חמאת שקדים) היא בעצם שקדים טחונים למרקם של ממרח חלק. היא נמכרת בצנצנת בחנויות טבע ופיצוחים וגם במרבית רשתות השיווק. מותגים לדוגמא הם שקדיה, שקדימון, שקד תבור, בית השקד. תוכלי לראות תמונה בקישור כאן
נורית
11/03/2022 at 12:52למי שיש בעיה להשיג מחית שקדים, לא בעיה להכין אותו משקדים
ואולי גם יצא יותר זול מלקנות מוכן
טליה בנימיני
11/03/2022 at 22:38נכון. שימי לב שבמתכון הזה הכמות ממש קטנה אז העלות לא הסטרית… זה יותר מתכון חירום למי שחייב שוקולד לוריד ברגע זה 🙂 המצאתי אותו כשחליתי באומיקרון ולא היתה לי סבלנות למשהו יותר מסובך מדקה במיקרו 🙂
רות
06/05/2024 at 19:29זה באמת בא לי בול עכשיו! הייתי זקוקה למשהו שוקולדי וחם והכי חשוב מהיר (לפני שכל הילדים יהיו עלי…)וזה היה מעולה ממש!הייתי צריכה פרווה אז במקום שמנת שמתי כף של שמן MCT וזה יצא פגז.
טליה בנימיני
09/05/2024 at 14:00איזה כיף לשמוע 🙂 🙂 תודה רבה ששיתפת 🧡
נורית
11/03/2022 at 09:59יש לך מתכון לעוגת שוקולד דלת פחמימות לא אישית חחח ולא מסובכת?
אני חולת טעם שוקולד אפילו עוגת קקאו מתאים.
תודה
טליה בנימיני
11/03/2022 at 22:33הי נורית, ממש לאחרונה פרסמתי מתכון פשוט ומעולה לעוגת שוקולד דלת פחמימות עם תכסיס יצירתי שמאפשר לה להיות יותר עסיסית והרבה יותר דלת פחמימה מרוב העוגות הבחושות!
תראי כאן
הדס
09/02/2022 at 17:33במקום מחית שקדים.
האם אפשר טחינה?
קמח שקדים?
טליה בנימיני
10/02/2022 at 18:20הי הדס, אפשר טחינה וכל מחית אגוזים אחרת אם את אוהבת את השילוב שלה עם שוקולד. גם חמאת בוטנים תעבוד.
יבגני
04/02/2022 at 02:49מה מטרת חומץ התפוחים פה?
טליה בנימיני
05/02/2022 at 00:03הי יבגני, חומץ התפוחים מגיב עם אבקת האפיה ומייצר מעין "תסיסה" שהופכת את המרקם ליותר אוורירי
בתיה סגל
25/01/2022 at 07:29האם ניתן להמיר את הממתיק בסילאן?
טליה בנימיני
25/01/2022 at 20:37הי בתיה, לא ניסיתי אבל מעריכה שכן. אם את מנסה שתפי איך יצא !