סינבון שבלולי קינמון קטוגניים הם בשבילי דוגמא מושלמת לאחיזת עיניים במזון. אולי בכל זאת זה לא במקרה שדבק בי בבית כינוי חיבה משונה. מכשפת המתוק בריא, אם אתם ממש משתוקקים לדעת. זה כנראה עניין משפחתי.
א', התאום הצעיר בחצי דקה, התחיל גם הוא להתעניין לאחרונה בקוסמות וכשפים. זה קרה כאשר נגזלו ממנו פתע המסכים. זאת לאחר תקרית מביכה, במהלכה נפגש בקבוק מיץ הענבים שלו עם מקלדת לפטופ חדשה מפגש רב משמעות. ללא מסכים, התאום הנגזל נאלץ למצוא תעסוקה חדשה והוא מצא. קוראים לה "אמא תראי קסם". נרגשת מהעובדה שיש לתאום תחומי עניין מחוץ להרג זומבים ולהנחת לבנים וירטואליות, תכף ומייד חיפשתי לו מנטור. ככה יצא, שפעם בשבוע מגיע אלינו הביתה קוסם, ללמד את א' איך לאחז עיניים ולעבוד על הוריו ושוחרי שלומו ההיסטוריים.
השבוע, בעודי בוחשת סינבון שבלולי קינמון במטבח (בהשראת הבלוג הקסום הזה), בהיתי בקוסם -מנטור החדש שמופיע לי במרכז הסלון. פתאום עברה בי מחשבה פרטית. בעצם הילד נוקם בי, כך חשבתי. נקמה מתוקה ומרושעת, על שנים של אחיזת עיניים מצופה בשוקולד. תכלס, כל הבלוג הזה עשוי כשפים ותכסיסים שגורמים לך לחשוב שאתה אוכל דבר אחד כשבעצם אתה אוכל דבר אחר. סינבון שבלולי קינמון הזכירו לי שהטריק הזה עוד עובד ובגדול. לא רק על ילדים. אומרים בתחבולות תעשה לך מלחמה. תמצא דרכים לספק את הראש בעוד הגוף מקבל את מה שהוא צריך.
כי בשביל הראש שלך זה סינבון ובשביל הגוף זה… ?
כשאני אוכלת שבלולי קינמון בלי סוכר הראש שלי באמריקה. סינבון רול נוטף חמאה עם המון סוכר ממעל וריח קינמון חם מטריף חושים. מה קיבל הגוף? מנחשים? … הגוף קיבל גבינה ושקדים. מאמינים ? המתכון מתבסס על בצק "פט האד" עליו למדתי עוד בתחילת דרכי בתזונה מרונית הנגבי, חברה ואושיית קיטו. מדובר בבצק פטנט דל פחמימה שמכינים מגבינה צהובה וקמח שקדים. הבצק הזה, על גרסאותיו, ורסטילי מאוד. ניתן להכין ממנו עוגיות, בורקס, פיצה, לחמניות ואפילו בייגלה.
קל מאוד להכין גם סינבון שבלולי קינמון מבצק מוצרלה, נשבעת שהחלק הכי קשה במתכון היה להתמודד עם הריח ולא לאכול הכל לפני הצילום. הם מאוד עשירים ומשביעים, לכן מומלץ להכין סינבון רול קטנים ולשמור על פני פוקר. אם לא תגלו, אף אחד לא ינחש ממה הם עשויים. תרגישו לרגע קוסמים אמיתיים ותגישו אותם לשולחן בחיוך עוטף סוד. "אמא, רוצה לראות קסם ?" בטח יפה שלי. אבל בבקשה אל תגלה לי אותו. קוסמים אמיתיים לא מגלים.
סינבון שבלולי קינמון – מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה או נועם 28% מגורד
2 כפות חמאה/גהי (זאת מעולה)
1 כף גבינת שמנת בטעם טבעי
כוס קמח שקדים
5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול כמו סוויטאנגו
ביצה
גרידה מלימון אחד
כפית אבקת אפיה
מצרכים למילוי
3 כפות חמאה רכה /גהי (הסוג הזה הכי מוצלח לאפיה שאני מכירה)
2 כפות ממתיק אבקתי חום שמתאים לתזונה שלכם (מומלץ SWERVE חום , אפשר סוויטנגו)
שתי כפיות קינמון טחון
מצרכים לציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת בטעם טבעי בטמפרטורת החדר
שתי כפות ממתיק במרקם אבקת סוכר (מומלץ אלולוז, אפשר מונק פרוט תכלת, סוויטנגו אבקת סוכר או גרגרי טחון)
2 כפות גהי/ חמאה בטמפרטורת החדר (רכה)
1 כף שמנת מתוקה
איך מכינים סינבון שבלולי קינמון ללא סוכר ?
מחממים תנור ל 160 מעלות במצב טורבו
מניחים גבינה מגורדת, גבינת שמנת וחמאה בקערה חסינת חום. מעבדים במיקרו בפולסים של שלושים שניות בעוצמה גבוהה. מערבבים אחרי כל חימום עד שהגבינה נמסה לגמרי ואין בה סימנים של הפיסות המגורדות. אל תדאגו אם החמאה הנמסה לא התאחדה עם השאר.
במעבד מזון עם להב מתכת מניחים קמח שקדים, אבקת ממתיק, אבקת אפיה, גרידת לימון וביצה ומעבדים במהירות נמוכה לתערובת אחידה. עוצרים את המעבד. מוסיפים את "גבן" הגבינה המומסת ביחד עם החמאה שמלווה אותו. מפעילים שוב את המעבד במהירות נמוכה עד שנוצר בצק אחיד ונוח לעבודה. אם הוא רך מידי מוסיפים עוד מעט קמח שקדים.
מוציאים את כדור הבצק ומניחים על נייר אפיה. מעל הכדור מניחים גליון נייר אפיה נוסף ומרדדים במערוך לעלה דק בעובי כ 0.7 מ"מ ובצורה מלבנית מאורכת. בקערית קטנה מכינים את המילוי: מניחים חמאה (אם היא עדיין קרה חממו במיקרו לעשרים שניות על מצב הפשרה). מערבבים עם ממתיק וקינמון. מורחים את המילוי על כל שטח הבצק בעזרת גב של כפית.
בעזרת גלגלת פיצה (אפשר גם סכין חדה ולא משוננת) חותכים את הבצק לסרטים לרוחבו (הרבה סרטים קצרים). כל סרט ברוחב כ 4-5 ס"מ. מגלגלים את הסרטים לשבלול ומדביקים את הקצה לתחתית. מאחר והמאפה מאוד עשיר ו"כבד", מומלץ להכין שבלולים קטנים יחסית. מניחים את השבלולים על נייר אפיה בתבנית ברווחים. אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 35 דקות עד שהשבלולים זהובים. מצננים את המאפים לחלוטין לפני שמצפים.
לציפוי מערבבים גבינה וחמאה בקערית קטנה. אם הם לא מספיק רכים מחממים יחד במיקרו בקערית חסינת חום ל 20 שניות. מערבבים היטב ומוסיפים ממתיק ושמנת מתוקה. מערבבים שוב לנוזל אחיד וסמיך. אם דליל מידי מניחים לכמה דקות במקרר. יוצקים מהנוזל על הסינבון שהתקרר בעזרת כפית – אפשר למרוח או בדוגמת פסים.
שומרים את שבלולי הקינמון בכלי אטום במקרר ארבעה ימים או חודשיים במקפיא.
הערות
למידע נוסף על אפשרויות לממתיקים ותחליפים לאפיה בריאה ודלת פחמימה תציצו כאן (גם רשימת גודיז לעצלנים בסוף 🙂 )
4 Comments
זינה
09/02/2024 at 20:16תודה!! מתכון נהדר💕
יצא מאוד טעים!!
טליה בנימיני
09/02/2024 at 20:24איזה כיף לשמוע תודה רבה ששיתפת ❤️❤️❤️
Mirit Anaf
07/07/2023 at 16:03הממתיק בבצק לא יכול להיות מונק פרוט? אני גרה בארהב וזה התחליף סוכר היחיד שמצאתי, אשמח לעוד רעיונות של מחליפי סוכר, אני חדשה בללא גלוטן ללא סוכר …
טליה בנימיני
08/07/2023 at 18:14הי מירית, אפשר להשתמש בכל סוג של ממתיק אבקתי בעל נפח. מונק פרוט שמעורבב עם אריתרטול יעבוד טוב. תציצי בפרק על ממתיקים במאמר על חומרי הגלם שכתבתי תמצאי בו הרבה טיפים ומידע על התחליפים https://matokbari.co.il/about-me/%d7%9e%d7%95%d7%a6%d7%a8%d7%99-%d7%a7%d7%99%d7%98%d7%95-%d7%9e%d7%95%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%99%d7%94-%d7%a7%d7%98%d7%95%d7%92%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%93%d7%9c%d7%aa-%d7%a4/