מי לא אוהב סוכריות טופי קרמל ? זוכרים את אותן כריות שזופות שקונים בחנויות תבלינים במשקל ? בילדות קראנו להן טופי חלב. אם יש לכם ממתיק מתאים ומדחום לסוכר, תוך פחות מחצי שעה יש לכם כאלה בבית ללא סוכר וללא פחמימות. מאמינים? בהן צדקי, אלו אחד המתכונים נטולי הפחמימות המטורפים ביותר שיצא לי להכין.
בתזונה דלת פחמימות ובפרט בתזונה קטוגנית שמים דגש על צריכה מספקת של שומן. השומן הוא אב מזון משביע מאוד שלאורך זמן מקטין את כמות המזון הנאכל. עבור סגפני פחמימות רבים בשר שמן הוא המקור העיקרי. למאכלים שאין בהם די שומן, מוסיפים שומנים בריאים, בפרט מן החי. המהדרין יניחו כמה פטריות במחבת, בעיקר כדי לספוג את עודפי השומן.
אני מודה שאני פחות אוהבת בשר שמן. אני בדרך כלל אעדיף לאכול דגים וירקות (וגבינות ומאפים ו…) על פני כל סטייק שהוא בעולם. גם פטריה ספוגה בשומן לא ממש עושה לי את זה, אבל אני כן אוהבת טופי :-). מאז גיליתי את המתכון המדהים הזה, אני לא פעם מעדיפה לקבל את השומן היומי בצורה של סוכריות טופי קרמל. ממש לא חייבת להטביע בו את המנה העיקרית.
סוכריות טופי קרמל ללא סוכר מתאימות מאוד לתזונה דלת פחמימה או קטוגנית, שמתבססת על שומן. אם תוסיפו לטופי אגוזים, או שוקולד עם מוצקי קקאו גבוהים, יתווספו גם מעט פחמימות. בהיערות למתכון תמצאו כמה אפשרויות, שעדיין יניבו ממתק מאוד דל פחמימות.
טופי קרמל ללא סוכר סוכריות טופי קרמל קטוגניות ללא פחמימות
שימו לב!!! קל מאוד להכין טופי קרמל ללא פחמימות בבית, אם תקפידו על ההוראות בדייקנות. המתכון אינו סלחן.
מצרכים
100 גרם חמאה
רבע כוס מים
כוס (150 גרם) ממתיק אלולוז (ממתיקים אחרים לא עובדים כאן למרבה הצער)
קמצוץ מלח הימלאיה (אפשר שניים אם אתם אוהבים קרמל מלוח)
2 כפות שמנת מתוקה- לא חובה (ראו הערות למטה)
איך מכינים סוכריות טופי קרמל ללא סוכר?
מכינים תבנית קטנה (עד 20X20 ) מרופדת בניר אפיה שתחכה לכם ליד הכיריים. גם תבנית אינגליש קייק קטנה או אפילו צלחת עמוקה יתאימו.
מניחים את החמאה בסיר קטן על אש קטנה ומביאים לרתיחה. מוסיפים מים ומרתיחים שוב. מוסיפים מלח וממתיק. טורפים באמצעות מטרפה ידנית וממשיכים לבשל על אש קטנה תוך בחישה מפעם לפעם במטרפה. חשוב להשגיח מקרוב על הסיר בכל זמן הבישול כי הקרמל יכול להישרף ברגע. משתמשים במדחום סוכר כדי להביא את התערובת ל 150 מעלות. מעל 120-130 מתחיל להיווצר קרמל והנוזל מסמיך. בשלב זה השגיחו על הסיר בשבע עיניים וערבבו באופן תכוף. מכבים את האש כאשר התערובת מגיעה ל 148 מאחר והיא ממשיכה להתחמם קצת אחרי. הבישול כולו אורך כעשר דקות.
ממשיכים לטרוף את הקרמל בסיר גם אחרי שכיביתם את האש, מאחר וקצת מתחשק לו להיפרד לפעמים. מוסיפים לטופי הרותח שמנת (אם בחרתם להוסיף) וטורפים היטב. נותנים לטופי שתיים שלוש דקות להתקרר וטורפים שוב בטרם יוצקים (בזהירות רבה) לתבנית שהכנתם מראש. מקררים בתבנית עד שהיא רק מעט חמימה למגע ומעבירים למקפיא לכחצי שעה. כאשר הטופי יציב חותכים לקוביות ומאפסנים בקופסה אטומה. מסדרים בשכבה אחת או בשכבות מופרדות בניר אפיה (קחו בחשבון שטופי זה קצת דביק…). נשמר כחודש במקרר או שלושה חודשים במקפיא. טעים להוסיף לממתקי הטופי שכבת שוקולד ו/או אגוזים פריכים -ראו איך בהערות.
הערות, תחליפים ותוספות
- הטופי הבסיסי ללא שמנת יוצא לאחר הצינון מאוד לעיס (Chewy) וקצת דביק, בסגנון טופי אנגלי. תוספת השמנת הופכת אותו לרך יותר ונמס בפה. אני מעדיפה אותו כך.
- תוספת אגוזים: הניחו חצי כוס אגוזים שאתם אוהבים בתחתית התבנית ומזגו עליה את הקרמל. אני הכי אוהבת כאן פקאן ושקדים. טבעיים וגם קלויים /מומלחים יתאימו (לאוהבי מתוק-מלוח). אם אתם לא קטוגניים גם בוטנים יעבדו טוב.
- שכבת שוקולד: 100 גרם שוקולד מריר (90% מוצקי קקאו לגרסה דלת פחמימה) לחתוך לפיסות קטנות ולפזר על תערובת הקרמל לאחר המזיגה לתבנית בעודה חמה אך לא רותחת. לאפשר לשוקולד להינמס וליישר עם כפית/סכין/פאלטה
- לשכבת שוקולד כמעט ללא פחמימות ממיסים במיקרו 30 גרם חמאת קקאו. מערבבים עם 30 גרם שמן קוקוס ו 30 גרם שוקולד 99 או 100 אחוז מוצקי קקאו. מוסיפים חצי כפית וניל ושתי כפות ממתיק אבקתי כמו סוויטנגו. מעבדים כל פעם 30 שניות במיקרו עד שאחיד ושופכים על הקרמל בתבנית. אפשר גם שוקולד חלב דל פחמימה
- כדי להגיע למרקם נכון, רך אך לעיס, כדאי מאוד (מאוד) לעבוד עם מדחום. טמפרטורה נמוכה מידי תניב קרמל נוזלי וגבוהה מידי קרמל קשה וטעם מר ושרוף. אין לכם מדחום וחייבים בכל זאת לנסות? נסו לטפטף במהלך הבישול טיפת נוזל מהמטרפה לכוס מים קרים. אם הטיפה מתערבבת, עדיין לא נוצר קרמל. אם היא רכה מאוד ונמסה כשלוחצים עליה אתם מתקרבים. הקרמל מוכן כשהטיפה יציבה אך אלסטית ומתנגדת קצת ללחיצה כמו פלסטלינה. אם הטיפה קשה ולא אלסטית יכול להיות שמאוחר מידי. הטריק הזה דורש תרגול ויכול להיכשל בפעמים הראשונות.
סוכריות טופי קרמל ללא פחמימות סוכריות טופי ללא סוכר
15 Comments
דוד
17/10/2023 at 11:41לא ניתן להשיג את הממתיק הזה, לא במלאי בהרבה מקומות, אמאזון לא שולחים אותו לפה.. בקיצור.. למתכון הבא, מה שכן המון מרכבים במתכונים שלך לא ברי השגה ואם כבר רק במרכז.. ימים טובים אמן
טליה בנימיני
17/10/2023 at 19:37הי, תודה רבה רבה על הפידבק. אתה לגמרי צודק ! אני משתדלת מאוד להשתמש במצרכים כמה שיותר זמינים . לצערי מגוון התחליפים שקיימים ברוב הסופרמרקטים המקומיים מוגבל ואם הייתי משתמשת רק במה שקיים במכולת השכונתית לא הייתי יכולה להציע תחליפים ראויים למאכלים שכולנו אוהבים. למרבה השמחה איהרב שולחת לארץ בחינם מגוון של תחליפים מעולים. קיימים מספר מותגים של אלולוז באיהרב, בעקבות המסר החשוב שלך שיניתי את הלינק למוצר שזמין עכשיו בחנות והמחיר שלו זול יותר. תראה גם כאן . אני אמשיך להשתדל להשתמש במוצרים כמה שיותר זמינים על המדף בארץ, אבל כאשר הם לא נותנים מענה לאיכות ולערך התזונתי שלו אנחנו מצפים אמשיך להמליץ על מוצרים מתאימים יותר. שוב תודה על התגובה והשיתוף
רחל
23/03/2022 at 20:23הי. מתכון גאוני. יצא כל כך טעים! ניסיתי להכין בגירסת פרווה לבן זוגי שלא אוכל מוצרי חלב. שמתי שמן קוקוס במקום חמאה. כישלון. השמן קוקוס והקרמל לא התאחדו ויצא 2 שכבות נפרדות. האם הצלחת בגרסא פרווה? או שיש לך רעיון איך יכול להצליח?
טליה בנימיני
24/03/2022 at 19:22תודה רבה רחל על הפידבק , כל כך שימחת את ליבי 🙂 . רוב המתכונים בבלוג “סלחנים” וניתן להגמיש אותם. לצערי הטופי הוא יוצא דופן. כמה שהוא מיוחד וטעים ככה הוא גם רגיש וסנובי. אפילו עקשן. ממש חייבים לדייק איתו…
דנה
26/01/2022 at 12:28סיימתי. לצערי יצא רוטב ולא התגבש למרקם קשה יותר. המבע על גבול המבושל מידי אבל הטיפות מתפרקות במים… מעבר לשליש כוס מים בנקום רבע, יש לך רעיון מה עשיתי לא נכון? ואיך לתקן אם אפשר? מפנטזת על הסוכריות האלה ????
טליה בנימיני
26/01/2022 at 21:03הי דנה, טופי תוצרת בית זה מתכון קצת מאתגר (גם בגרסה הפחמימתית!)… גם לי לקח כמה פעמים לדייק את זה וכמה נגלות ראשונות נזרקו לפח…. הבשורות הטובות הן שאם תהיי יותר עקשנית מהטופי את תצליחי. אני מכינה את המתכון הזה בקביעות וקיבלתי עליו המון פידבקים מעולים ותמונות מגרות. הטיפ הראשון הוא שימוש במדחום סוכר. נכון שאפשר גם בלעדיו אבל זה דורש יותר ניסוי וטעייה כדי לדייק את העיתוי שבו מפסיקים את הבישול. אני בשלב מסויים נשברתי והלכתי לקנות מדחום. בניגוד למתכונים קטוגניים אחרים (ורוב המתכונים בבלוג) המתכון הזה אינו סלחן והוא דורש דיוק- הוא יעבוד רק עם הממתיק הספציפי ועם כמות המים המדוייקת. ממש כימיה …למעשה כמות המים מחושבת בצורה כזאת שהם יתאדו באופן מוחלט כאשר הסוכר מגיע לטמפרטורת קירמול. זה מתכון יוצא דופן שיש בו אפס פחמימה (אפילו קטוגנים קרניבורים אוכלים אותו) ולכן בעיני הוא שווה את המאמץ וברגע שמבינים את השיטה זה הופך קל. לא להתייאש 🙂
דנה
28/01/2022 at 16:45תודה, אמשיך לנסות. חבל ש אלולוז יקר ולוקח מלא זמן עד שמגיע ???? מכירה מקומות שמוכרים בארץ?
תודה על הנתונים ועל העידוד. יש לי מדחום סוכר אבל אני לא מצליחה להבין איל להשתמש בו ????♀️ הוא כזה של פעם… יאללה, ממשיכה לנסות ????????????????
רחל
19/06/2023 at 15:23יכולה לשתף מהניסיון שלי מניסיון שלא צלח.
בגלל שהכמות היתה קטנה, שמתי בסיר קטן. ובשלב מסוים הנוזל בעבע והתחיל לגלוש, והטמפ’ היתה עוד רחוקה מ150 מעלות, ואכן הוא נשאר נוזלי. ולא יצאו לי הסוכריות. (אני חשבתי שהמדחום לא תקין והתייאשתי). אחרי כמה חודשים ניסיתי שוב עם מדחום חזר, ועוד פעם התחיל לגלוש והטמפ’ היתה עדיין רחוקה מ150. ואז עלה לי רעיון ופשוט העברתי לסיר יותר גדול. זה עבד. זה בעבע אבל לא גלש, ולאט לאט עלה עד לטמפ’ הרצויה והתגבש לסמיכות של הסוכריות.
דנה
26/01/2022 at 11:56כמה זמן זה אמור לקחת? ו… שמתי בטעות שליש כוס מים במקום רבע ????♀️
דנה
05/01/2022 at 09:13הי, האם אלולוז נוזלי מתאים גם? ואם כן, כמה לשים? תודה רבה!
טליה בנימיני
08/01/2022 at 08:09הי דנה, לא ניסיתי. אם את מנסה שתפי איך יצא
דנה
09/01/2022 at 13:46יצא גרוע ???? אזמין בגרגרים.
טליה בנימיני
24/01/2022 at 10:19באסה 🙁 תודה ששיתפת וחסכת זמן לאחרים שחשבו לנסות גם.
אופירה
29/12/2021 at 12:16שלום רב,
המתכון נראה ממש טוב והעניין שלי בו הוא בעיקר ללא סוכר.
רציתי לשאול אם אריתריתול או סוכרלוז או לחילופין אגבה יכולים לעבוד פה?
טליה בנימיני
29/12/2021 at 13:02הי אופירה, תודה רבה על הפידבק 🙂 והשאלה. לצערי הרב המתכון הזה עובד טוב רק עם אלולוז. ניסיתי הרבה סוגי תחליפי סוכר דלי פחמימה (כולל מונק פרוט, אריתרטול, סטיביה) והם לא נותנים את המרקם המתאים. עדכנתי את המתכון בהתאם. לא ניסיתי עם תחליפי סוכר שאינם דלי פחמימה כמו אגבה