איזה כיף זה סוכריות גומי. במיוחד להכין לבד. והכי כיף להכיר סוג חדש של סוכריות גומי ללא סוכר. מכינים אותן בחמש דקות מפירות טבעיים (או ריבה). כל פרי, למעט אננס, יתאים למשימה. אם תקחו בחשבון שהמרקם לא זהה לסוכריות הקנויות והמהונדסות, ההנאה מובטחת. תוכלו לעוף על כל טעם וצבע לפי מה שנשאר לכם במקרר ולהתפנק על סוכריות גומי עם מתכון בריא שהתוצאה שלו צבעונית, משביעה ואפילו דיאטטית. מכירים את הפירות העצובים של תחתית הקופסא שכולם מסיטים מהם מבט? מכירים את הרבע צנצנת ריבה במקרר, שמחכה לשווא לתורה. רק כדי לגלות שמישהו כבר פתח אחת חדשה? לא עוד!
אותם פירות עזובים, שהעור שלהם כבר לא כל כך מתוח. אותן שאריות ריבה נשכחת מלב… יהפכו בדקות עבודה למסדר סוכריות גומי מפואר. ממתק בריא ומשמח שיכול להתאים לכל העדפה תזונתית. סוכרתיים או שומרים על תזונה דלת פחמימות? השתמשו בריבה מותאמת כמו זאת או זאת. פירות יער טבעיים או קפואים גם הם יתאימו למלאכה. עומדים על משטר הקלוריות? השתמשו בפירות טבעיים דלי קלוריות כמו מלון או אבטיח
מצרכים
3/4 כוס פירות טריים /קפואים או 1/2 כוס ריבה מכל סוג (הכי דל פחמימה פירות יער /תותים)- 100 גרם
50 טיפות סוכרזית סוכרלוז נוזלי (פקק צהוב) או כף דבש /אגבה /סירופ עולש
שקית וחצי (שתי כפות) אבקת ג'לטין (אני משתמשת בג'לטין בקר אורגני כזה) – כ 20 גרם
איך מכינים סוכריות גומי ללא סוכר ?
מניחים פרי שלם או חתוך לקוביות (ללא גרעין או קליפה לא אכילה) בכוס מדידה צרה וגבוהה / קערה. מוסיפים רבע כוס מים לפרי וטוחנים היטב בבלנדר מוט. מסננים את מחית הפרי דרך מסננת צפופה לתוך קערית נוספת (לוחצים את המחית דרך המסננת באמצעות גב של כף). כך נקבל מיץ פרי אחיד, ללא גרעינים ועכירות. את המשקע שבמסננת זורקים. מוסיפים למיץ הצלול את הממתיק שבחרתם ומערבבים.
אם משתמשים בריבה – מערבבים היטב בקערית חצי כוס ריבה עם חצי כוס מים רותחים לקבלת נוזל דמוי מיץ. ממשיכים כרגיל.
בקערית חסינת חום מניחים את הג'לטין ומוסיפים לו ארבע כפות מיץ פרי /ריבה מדוללת . מערבבים ומניחים לחמש דקות להיספג. מחממים במיקרו לחצי דקה בעוצמה גבוהה את תערובת הגלטין. מערבבים לנוזל חלק ללא גושים.
מוסיפים את נוזל הגלטין לשאר תערובת הפרי /ריבה מדוללת ומערבבים היטב. אם יש בתערובת גושים מחממים לחצי דקה במיקרו בעוצמה גבוהה ומערבבים שוב. מעבירים לתבנית שקעי סיליקון שהנחתם מראש על מגש באמצעות כפית או במזיגה . לאחר כמה דקות הנוזל מתקרר ומתייצב ואז נעביר את המגש למקרר. הסוכריות מוכנות כאשר הן די יציבות לחילוץ מהתבנית, לרוב אחרי שעה-שעתיים. מחלצים את הסוכריות ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.
דובוני גומי מתכון סוכריות גומי ללא סוכר
10 Comments
אלונה
01/07/2024 at 16:42וואוו איזה סוכריות מעולות יצאו לנו ממיץ אבטיח, לא הוספנו סוכר וממתיק, זה היה מספיק מתוק. תודה רבה על המתכון
טליה בנימיני
02/07/2024 at 01:32יוווו איזה קסם 🪄🪄🪄 מהמם ממש. תודה ששיתפת, אני בטוחה שהרבה קוראים ישאבו ממך השראה ❤️❤️
אודיה אדרעי
30/06/2024 at 19:57היי, הכנתי את הסוכריות עם אבטיח. יצא מעולה! אבלל פיזרתי מעליהן אבקת סוכר ופתאום הן התחילו ממש להזיע😰 אז הכנסתי אותן למקפיא.. מקווה שיחזרו למה שהיו קודם..
אשמח להסבר למה התחילו להופיע פתאום נוזלים אם מישהי מבינה🙏
טליה בנימיני
02/07/2024 at 01:35אני לא כימאית 🙂 אבל זכור לי מבית הספר שיש דיפוזיה של נוזלים כאשר צד אחד יותר מרוכז מהשני אז מים עוברים כדי ליצור שוויון לחצים… לא יודעת אם זה ההסבר אבל שווה לנסות בפעם הבאה להוסיף ממתיק לנוזל עצמו אם לא מספיק מתוק לטעמך…
דרור
30/12/2023 at 10:55מאיפה משיגים תבנית דובונים?
טליה בנימיני
30/12/2023 at 16:55הי דרור. הכי קל להזמין באמזון ששולחים לארץ בחינם בהזמנה מעל 49$ , אני משתמשת בתבניות האלה והן מעולות
שרית
22/08/2023 at 14:00היי טליה, אפשר להכין עם אגר אגר?
טליה בנימיני
22/08/2023 at 15:19הי שרית, לצערי לא. ערכתי הרבה ניסויים עם אגר אגר שכולם אכזבו. לא הצלחתי להתחבר לחומר הגלם הזה כמה שניסיתי…
ליאורה
08/07/2022 at 10:45האם אפשר גם עם סוויטנגו??
טליה בנימיני
08/07/2022 at 21:40הי ליאורה, מעריכה שכן אך לא ניסיתי. צריך לראות שמתמוסס כמו שצריך ולא נשארים גרגרים ושלא יוצר עכירות… שתפי אם מנסה