אני אוהבת שיש לי במקרר מרק. במיוחד אם זה מרק כרובית וברוקולי כזה סמיך וטעים. הוא משמש אותי כארוחה קלה עם קרוטונים זריזים שמכינים ברגע או לצד טוסט של פיתה קטוגנית . אחד הטריקים הידועים הוא להתחיל ארוחה עם מרק כזה. הוא דל קלוריות, דל פחמימות משביע ומחמם ויעזור לכם להפחית כמויות בארוחה. כמו רוב התזונה הקטוגנית, הוא כשר לפסח ובקלות יתאים לארוחה חגיגית ואפילו לליל הסדר. זלפו עליו בהגשה מעט שמן זית או שמן כמהין, עלי טימין וקרוטונים ותרגישו כמו במסעדה יוקרתית. אם יש לכם רק ברוקולי או רק כרובית המרק יעבוד מצוין עם כל אחד מהם בנפרד – פשוט השתמשו ב 700 גרם ממה שיש לכם. אם אתם מעדיפים גרסה חלבית ו/או שומרים על תזונה קטוגנית עשירה בשומן תוכלו להוסיף למרק בתום הבישול כוס שמנת להקצפה.
מצרכים
כרובית קטנה (או חצי ראש גדול) במשקל 350 גרם
ראש ברוקולי בינוני במשקל 350 גרם נטו (מסירים את השליש התחתון של הגזע הסיבי)
בצל קטן או חצי בצל גדול
שומר אחד
שתי כפות חמאה / גהי / שמן זית
2 כפות פטריות יבשות טחונות במטחנת תבלינים (או פטריות טחונות מוכנות למשל כאן)
שתי כפיות מלח (רצוי הימלאיה ורוד)
מעט פלפל שחור טחון טרי
מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
איך מכינים מרק כרובית וברוקולי ?
קוצצים בצל לקוביות ומאדים בסיר גדול עם חמאה/שמן לשקיפות. בנתיים קוצצים את השומר לקוביות ומוסיפים לבצל . מאדים עד לריכוך. מרתיחים מים בקומקום ושוטפים את הכרובית והברוקולי. מפרידים לפרחים גדולים ומוסיפים לסיר. מוזגים לסיר מים רותחים מהקומקום כך שכל הירקות מכוסים. מוסיפים את הפטריות הטחונות, מכסים במכסה ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה עד שהירקות רכים. שימו לב שהסיר לא מלא לגמרי (רצוי שיהיה מלא עד מחציתו כדי להימנע משפריצים רותחים). טוחנים בזהירות באמצעות בלנדר מוט לקרם חלק. אפשר גם להעביר למיכל בלנדר רגיל. מוסיפים מלח, פלפל טחון ואגוז מוסקט וטועמים. מתקנים טעמים לטעמכם. אם אתם מעדיפים מרק פחות סמיך ניתן להוסיף עוד מעט מים מהקומקום ו/או כוס שמנת להקצפה. לא לשכוח לטעום שוב ולהוסיף עוד מעט מלח ופלפל אם צריך.
להגשה מושלמת מומלץ להכין קרוטונים מתכון זריז, דל פחמימה וכשר לפסח. עוד אפשרויות להגשה חגיגית הן זילוף שמן מתובל (כמו שמן כמהין), שבבי שום/בצל פריך ואפשר גם לערבב לפני ההגשה עם מעט יין לבן יבש או ברנדי
הערות
הפטריות הטחונות משמשות כתחליף בריא ודל פחמימה לאבקת מרק. ניתן להשיג פטריות יבשות כמעט בכל סופר ולטחון במטחנת קפה/תבלינים ביתית. אם יש לכם ציר טבעי של ירקות/עוף/בקר ניתן להשתמש בו במקום מים ואז אין צורך באבקת פטריות להעמקת הטעם. אפשר להשתמש גם באבקת מרק שאתם אוהבים, אבקת המרק שלי מאיהרב כאן היא מוצר נקי דל פחמימה ומומלץ.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?